Tlačová konferencia FK Senica (kon.) | Tlačová konferencia MŠK Žilina (kon.)
Tlačová konferencia AS Trenčín (kon.) | Tlačová konferencia ŠKF Sereď (kon.)
konec
Tlačová konferencia FK Senica

sk Pondělí 20.07.2020, 14:00Tiskové konference
     
    Zverenci trénera Antona Šoltisa sa dnes zišli na úvodnom tréningu letnej prípravy na nový ligový ročník 2020/21. Na prvom tréningu bolo prítomných 23 futbalistov, medzi nimi aj nové tváre, ktoré sú v klube momentálne na skúške.

    "Momentálne je to skôr o spoznávaní sa, potrvá to približne týždeň, musím si zvyknúť aj na nové mená všetkých hráčov. Dnešný tréning mal všeobecné zameranie, bola tam aj herná činnosť. Dojmy z prostredia sú dobré, po prvom tréningu sa máme od čoho odraziť, je čo zlepšovať, tešíme sa však na robotu. Ja verím, že chlapci budú nasávať naše rady a energiu, ktorú im budeme na tréningoch dávať," uviedol po svojom premiérovom tréningu v úlohe trénera FK Senica Anton Šoltis.

    Príprava na nový ligový ročník je netypická, pomerne krátka. Prvý tréningový týždeň zakončíme v sobotu dvojzápasom, následne odohráme pred štartom Fortuna ligy ešte dva duely.

    "Prvý týždeň je o zoznamovaní sa, letná prestávka nebola dlhá. Tréningy budú v úvode skôr všeobecné, zamerané na hernú činnosť. Chlapcov nechceme hneď na začiatku prípravy preťažiť, musíme pre nich nájsť to správne tréningové zaťaženie, aby sme ich videli v zápasoch. V druhom týždni sa môžeme venovať viac systémovým veciam, čas na prípravu je extrémne krátky. Pre každého z nás je to niečo nové," objasňuje tréningový proces nový tréner FK Senica Anton Šoltis.

    K tímu sa zajtra pripojí islandský futbalista Noi Olafsson, ktorý naposledy pôsobil vo Švédsku. Matúš Chropovský sa k nášmu klubu pripojí okamžite po návrate z reprezentačného zrazu Slovenska do 19 rokov. V tíme už naopak nepokračuje český gólman Vojtěch Vorel, ktorému v našom klube vypršalo hosťovanie.

    "Čo sa týka Vojta, jeho materský klub sa dohodol s Českými Budějovicami. Vojto u nás odviedol skvelé služby, obe strany mali záujem na pokračovaní spolupráce. Zanechal u nás výborný ľudský ale aj futbalový dojem, v jeho ďalšom pôsobisku mu prajeme veľa šťastia. V našom klube ho kedykoľvek s otvorenou náručou privítame späť," uviedol športový riaditeľ klubu Filip Holec. (20:16:38)
     
    Úvodný tréning letnej prípravy dnes absolvovali:

    Brankári: Adrián Slančík, Dominik Žúrek (hosťovanie z MŠK Žilina)

    Obrancovia: Jakub Nemec, Joss Didiba, Tomáš Šalata, Lukáš Kučera, Kristián Lukáčik, Vladimír Barbora (na skúške z MŠK Žilina)

    Stredoví hráči: Juraj Piroska, Marko Totka, Edmund Addo, Peter Moses Eneji, Tenton Yenne, Dominik Duda, Daniel Filip Mašulovič, Jakub Buchel, Filip Buchel, Damien Marie (naposledy hráč FC Tsarsko Selo – Bulharsko)

    Útočníci: Samson Akinyoola, Filip Černák, David Meliš, Oskar Fotr (na skúške z FC Vlašim), Marko Kelemen (naposledy hráč FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:00.

    Dávid Švec