Podbrezová – Ružomberok 2:0 (kon.) | Skalica – Slovan Bratislava 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Marseille 2:1 (kon.)
Senica – Blansko 3:2 (kon.) | Žilina B – Trenčín 2:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Slovácko 1:4 (kon.)
Honvéd – Žilina 4:2 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:4 (1:2)
1.FC Slovácko
Sobota 25.07.2020, 18:00 • Červeník • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Slovácka, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:1. Slovácko dnes předvedlo naprosto dominantní výkon, většinu času totiž drželo míč na vlastních kopačkách, navíc soupeře překonalo hned čtyřikrát. Třetí branka českého celku přišla v úvodu druhého poločasu, naopak ta závěrečná v samotné koncovce, kdy se prosadila letní posila Rigino Cicilia. (19:46:02)
     
    90
    Konec zápasu.
    90. CICILIA - 1:4
     
    90
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! RIGINO CICILIA si na hranici pokutového území hodil míč na pravou nohu a poté náramně přesnou střelou nedal brankáři sebemenší šanci. Nádherný fotbalový moment!
     
    88
    Ta byla nakonec rozehrána po zemi, jenomže to nevedlo k ničemu vážnějšímu. Naopak šel příliš ostře do souboje Sadílek, který fauloval protihráče s míčem.
     
    87
    Další nedovolený zákrok, který by v soutěžním utkání zcela jistě znamenal žlutou kartu. V tomto přípravném duelu tomu tak nyní, alespoň standardka pro Slovácko.
     
    84
    Petržela servíroval finální nahrávku před prázdnou branku na Ciciliu, avšak na poslední chvíli přispěchal jeden z protihráčů!
     
    83
    Slovácko tentokráte útočilo přes levou stranu, odkud jsme sledovali centr směrem do pokutového území. Nenápadný Cicilia měl i tentokráte k míči daleko.
     
    82
    Vysoký odkop si nakonec ve vzduchu našel Hofmann, který v souboji dokázal uspět. Vypadalo to na útočný faul soupeře, sudí ale nechává pokračovat.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka. Slovácko i nadále diktuje tempo hry, v závěru zápasu to tedy nevypadá na žádné velké drama.
     
    80
    Sympatickým způsobem to provedl Navrátil, který si potáhl balón do ideální střelecké pozice, ze které vypálil pod břevno. Brankář ovšem prodloužil na roh.
     
    79
    Poté si ještě odražený míč dokázal najít Camara, jehož střelecký pokus nebyl nebezpečný. Balón doskákal vedle branky, na řadu tak přijde rozehrávka.
     
    78
    Také slovenský celek měl možnost k rozehrávce rohového kopu. Míč se od pravého praporku snesl k hranici malého vápna, kde nedůrazně hlavičkoval Haspra.
     
    77
    Zlaté Moravce se dožadovaly nedovoleného zákroku, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Nahrávka tak putovala k Petrželovi, který měl k míči daleko.
     
    76
    Po delší době si s míčem zahrála také obranné čtveřice, která rozjela kombinaci u středového kruhu. Nakonec to Hofmann zkoušel kolmicí na levé křídlo.
     
    75
    Na pořadu dne byl další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Tentokráte jsme se ničeho nebezpečného nedočkali, stále však pokračuje nápor Slovácka.
     
    74
    Cicilia se pokoušel proniknout kolem Menicha, který si ovšem připsal dobrý obranný zákrok. Míč se od něj odrazil do zámezí, na řadu tak přijde další aut.
     
    73
    Petržela si netroufl na průnik po pravém křídle, proti přesile protihráčů raději přenášel hru do volného prostoru. Zlaté Moravce jsou delší dobu bez balónu.
     
    72
    Po autu se na zemi ocitl jeden z hráčů českého celku, rozehrálo se narychlo po zemi. Slovácko se ovšem k centru nedostalo, naopak se s míčem vrátilo.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá posledních dvacet minut. Slovácko je i nadále mnohem častěji na míči, při další útočné akci vybojovalo autové vhazování.
     
    67
    Slovenský celek nakonec pohodlně kombinoval, přičemž to na sebe zkoušel vzít Gustavo. Jeho průnik nebyl špatný, míč se ale ocitl za postranní lajnou – aut.
     
    66
    Po dalším souboji v pokutovém území se k míči dostal Olšanský, kterému se ovšem nepovedlo přesně odcentrovat. Zlaté Moravce to zkusí od vlastního vápna.
     
    65
    Tentokráte bylo pískání ve prospěch Slovácka. K rozehrávce volného kopu se v tomto případě postavil Sadílek, který svým centrem našel pouze protihráče.
     
    64
    Navíc to bylo s útočným faulem, hlavní sudí tedy nařídil standardní situaci pro Zlaté Moravce. Zpětná nahrávka nakonec směřovala na kopačku brankáře.
     
    63
    Slovácko se zatáhlo zpět na vlastní polovinu, odkud nepřesně nahrával Mareček. Jeho nahrávka měla směřovat na Ciciliu, který se ale k míči nedostal.
     
    62
    Z hranice pokutového území to sympatickým pokusem zkoušel Mareček, který ovšem nezamířil mezi tři tyče. Bylo to bez teče, bude se tedy opět vykopávat.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, Slovácko i nadále drží dvoubrankové vedení. Vráble se v posledních minutách vzchopily, stále však nepodávají optimální výkon.
     
    58
    Další stoprocentní šance Slovácka! Tentokráte si na přízemní nabídku v pokutovém území seběhl Juroška, který ovšem vypálil kousek nad.
     
    57
    Jednu z nich vyrobil také rozehrávající Haspra, který nedokázal u postranní lajny najít nikoho ze spoluhráčů. Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl Menich.
     
    56
    Šimko si v těžké pozici troufl na zpětnou nahrávku brankáři, který přesto odkopával na volného spoluhráče. Slovácko se ale prezentuje řadou nepřesností.
     
    54
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další střelecký pokus, tentokráte z kopačky Reinberka. Jeho pohotová rána ovšem doskákala výrazně vedle branky.
     
    53
    Poté si jeden z hráčů slovenského celku splnil obrannou povinnost a odklidil míč ven z hrací plochy. Zanedlouho se o autové vhazování přihlásí zadák Reinberk.
     
    52
    Chovan tak v tomto případě nemusel zasahovat, naopak se postaral o odkop od branky. Po něm se dokázal zorientovat Hofmann, který podržel balón.
     
    51
    Málem jsme tu měli čtvrtou branku Slovácka! Na jeden z centrů si seběhl nabíhající hráč, který ovšem z jedničky vypálil vysoko nad branku.
     
    50
    Hra se přesunula na levou stranu, kde se Slovácku nepovedlo přesně založit útočnou akci. Míč se snesl ven z hrací plochy, následovat bude další aut.
     
    49
    Zlaté Moravce to budou mít opět hodně složité, znovu totiž prohrávají o dvě branky. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může úplně otočit.
    47. HAVLÍK - 1:3
     
    47
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    A ten končí třetím zásahem českého celku! K rozehrávce standardní situace se totiž postavil MAREK HAVLÍK, kterému se povedlo najít skulinku ve špatně postavené zdi. Míč prolétl k bližší konstrukci, brankář byl bez šance.
     
    47
    Sledovali jsme rychlou rozehrávku standardní situace, po které došlo k faulu těsně u pokutového území Vrábel. Následovat bude zajímavý přímý kop.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzaly na starost Zlaté Moravce. Ty budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned tři branky. Slovácko se totiž dostalo do dvoubrankového vedení, obě branky obstaral Jan Kliment. Doposud trápící se Zlaté Moravce přeci jenom před koncem prvního poločasu dokázaly udeřit, díky čemuž snížily na rozdíl jediné branky.
     
    45
    První poločas skončil.
    45. MENICH - 1:2
     
    45
    Zlaté Moravce daly gól! Nakonec tu máme kontaktní branku slovenského celku! Ten totiž zahrával rohový kop z levé strany, na který si nejvýše do vzduchu dokázal naskočit JOZEF MENICH, který dokázal překonat brankáře Porcala.
    42. KLIMENT - 0:2
     
    42
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Před koncem prvního poločasu tu máme druhou branku Slovácka! Zpětná nahrávka totiž směřovala na kopačky JANA KLIMENTA, který se znovu zachoval jako rozený zabiják. Navedení míče na pravou nohu přineslo přízemní ránu, se kterou si Chovan nedokázal poradit.
     
    42
    Slovácko si vyzkoušelo rozehrávku dalšího rohu. Ten si z pravé strany vzal na starost aktivně hrající Havlík, jeho centr ovšem odklidil do bezpečí jeden ze soupeřů.
     
    41
    Vypadalo to na útočný faul od dotírajícího Rezka, jenomže sudí nechal pokračovat ve hře. Vzápětí si postavení nepohlídal Kubala, jenž se ocitl v ofsajdu.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Chovan se postavil k rozehrávce volného kopu ze své šestnáctky. Nákopem se na pravém křídle pokoušel najít Hrnčára, který prodloužil za sebe na Haljetu.
     
    38
    Další autové vhazování tentokráte obstaral Reinberk, kterému se navíc povedlo roztáhnout hru na naběhnuvšího Havlíka, u kterého byl pozorný Čögley.
     
    37
    Na pravém křídle měl příliš hodně prostoru Hrnčár, který ihned centroval napříč malým vápnem. Porcal měl první větší práci, míč totiž vyrazil za cenu rohu.
     
    36
    Dnešní utkání i nadále doprovází déšť, který není nikterak mohutný. Atraktivitě zápasu to rozhodně škodit může, oba celky ale mají stejné podminky.
     
    34
    Po něm jsme sledovali chytrou kolmici za obranu, jenomže ani jeden z hráčů jí nepochopil. Naopak se brankář Chovan pokoušel založit rychlou protiakci.
     
    33
    Moško se dostal do problémů, navíc se mu nepovedla ani zpětná nahrávka směrem na Grozdanovskiho. Kliment se tak ujal bleskového autového vhazování.
     
    32
    Celkem zbytečná nepřesnost na opačné straně. Jeden z hráčů Slovácka se pokoušel přenést hru do volného prostoru, Pernica na balón neměl šanci dosáhnout.
     
    31
    Vhazoval také slovenský celek, konkrétněji se jednalo o Menicha. Ten se pokoušel u postranní lajny najít Orávnika, avšak mnohem důrazněji si počínal soupeř.
     
    30
    Slovácku se povedlo přenést hru na útočnou polovinu, kde se jako poslední dotkl míče napadající Sloboda. To znamená, že český celek zůstane u balónu.
     
    28
    Už to vypadalo, že by se za obranu Slovácka mohl dostat jeden z útočníků, avšak nahrávka byla až příliš prudká. Jako první se tedy k balónu dostal Porcal.
     
    27
    Slovácko celkem dlouho operovalo na útočné polovině, jenomže nepřesně přenášel hru Pernica. I tak se Zlaté Moravce daleko s míčem nedostaly.
     
    25
    Porcal tentokráte velice chytře našel volného Reinberka, který ještě zkoušel roztáhnout hru do strany. Jeho kolega Vincour raději zažehnal možné nebezpečí.
     
    24
    S rozehrávkou tak opět musel vypomoct brankář Porcal, který v tomto případě odkopával daleko na opačnou stranu, kde číhal jeden z protihráčů.
     
    23
    Roztažení hry na levou stranu našlo volného Kalabišku, který se přesto dostal do problémů. Jeho nahrávka na Klimenta překvapivě nepřinesla kýžený faul.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, zatím jsme se dočkali jediné branky. Slovácko je i nadále ofenzivnější, brankář Porcal je stále bez výraznější práce.
     
    20
    Na útočnou polovinu se vytáhl také defenzivně laděný Kadlec, který se u hranice pokutového území pokoušel najít Klimenta, jenž nezpracoval ideálně.
     
    19
    Avšak se Kubalovi nepovedlo kvalitně odcentrovat, dokonce z toho bude odkop od branky. Očekávat se dá další dalekonosná nabídka ke středovému kruhu.
     
    18
    Zlaté Moravce tak budou muset pořádně zabrat, zatím není jejich herní projev vůbec ideální. Po rozehrávce navíc sledujeme další protiakci Slovácka.
    15. KLIMENT - 0:1
     
    15
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Slovácko totiž podniklo útočnou akci po levém křídle, načež se v pokutovém území dostal k míči JAN KLIMENT, který využil prostoru. Jeho rána pravou nohou putovala mimo dosah brankáře.
    Asistence: Jan Kalabiška.
     
    14
    Po delší době si s míčem zahrál také brankář Porcal, který šikovně roztáhl hru do strany na volného Reinberka. Slovácko je i nadále mnohem aktivnější.
     
    13
    Další obrovská šance Slovácka! Poněkud nenápadná centrovaná nabídka se snesla pouze do tyče, následná dorážka pro změnu vedle branky.
     
    12
    Poté se před brankáře Chovana snesl další centr, avšak ten se po odrazu jednoho z hráčů snesl vedle branky. Následovat bude další odkop od branky.
     
    11
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, který z pravé strany rozehrálo Slovácko. Centr se snášel do malého vápna, kde kraloval hráč Zlatých Moravců.
     
    10
    Sledovali jsme nadějné zakončení v podání hráče Slovácka, který zpoza pokutového území pálil jen těsně nad horní konstrukci.
     
    9
    Poté jsme sledovali centrovanou nabídku z pravé strany, po které se na hranici malého vápna natahoval Kalabiška, který to měl ale do záklonu.
     
    8
    Tentokráte se hra přesunula na levou stranu, kde se o autové vhazování postaral Reinberk. Slovácko se pokouší usadit na útočné polovině.
     
    6
    Hlavní sudí si všiml, že se hrací předmět opět snesl do zámezí, tentokráte z toho bude autové vhazování pro hráče českého celku.
     
    5
    Hrací předmět se po jednom z odrazů snesl ven z hrací plochy, což přinese autové vhazování pro Vráble. Slovácko se mezitím stáhlo k pokutovému území.
     
    4
    V krátkém časovém sledu další faul, tentokráte se provinil jeden z hráčů Slovácka. Zlaté Moravce tak rozehrály nakrátko, sledujeme krátkou kombinaci.
     
    3
    Slovenský celek si pomohl nedovoleným zákrokem, soupeř tak rozehrával standardní situaci. Hra se přesunula na pravou stranu, kde ovšem k centru nedošlo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní rozehrávku si vzalo na starost Slovácko, které bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Už pod vedením Ľuboša Benkovského odštartovali Zlaté Moravce prípravu na novú sezónu. Benkovský posledne pôsobil v druholigovom Trebišove a predtým aj v Lokomotíve Košice. Teraz sa posúva ešte o level vyššie, keď sa bude s ViOnom snažiť uspieť vo Fortuna lige. Zlatomoravčania už nemôžu počítať so službami brankára Pindrocha. Toho môže nahradiť Gábriš prichádzajúci z Liptovského Mikuláša, novým hráčom je napríklad i útočník Haljeta zo Slovinska.

    České Slovácko pôsobí rovnako v najvyššej futbalovej súťaži, v ročníku 2019/2020 sa držalo v pokojných vodách strede tabuľky. Z pozície kouča vedie 1. FC Martin Svědík. V tíme nájdete jediného Slováka – Patrika Šimka, ktorý zastáva post ľavého obrancu.
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom prenose z priateľského zápasu medzi FC ViOn Zlaté Moravce a 1.FC Slovácko.

    Stretnutie sa začne o 18:00.

    David Suchý

    Branky: 45. Menich – 15. Kliment, 42. Kliment, 47. Havlík, 90. Cicilia


    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Moško, Tóth, Menich – Grozdanovski, Sloboda – Hrnčár, Ďubek (C), Orávik – Haljeta
    Náhradníci: Hodál, Camara, Gustavo, Pagačovič, Mihálik, Haspra, Vujič, Tkáč

    1.FC Slovácko: 1. poločas: Porcal – Kalabiška, Kadlec, Vincour, Reinberk – Rezek, Havlík, Daníček, Pernica – Kliment, Kubala

    2. poločas: Nemrava – Kalabiška, Šimko, Hofmann, Reinberk (65. Olšanský) – Petržela, Sadílek, Havlík (59. Polášek), Rezek (59. Pernica), Navrátil – Cicilia
    bahis siteleri