Chamzat Čimajev - Rhys McKee Čimajev (kon.) | Alex Oliveria - Peter Sobotta Oliveira (kon.)
Paul Craig - Gadžimurad Antigulov Craig (kon.) | Carla Esparzaová - Marina Rodriguezová Esparzaová (kon.)
Fabrício Werdum - Alexander Gustafsson Werdum (kon.) | Maurício Rua - Antônio Rogério Nogueira Rua (kon.)
Robert Whittaker - Darren Till Whittaker (kon.)
konec
Robert Whittaker - Darren Till

Whittaker

Neděle 26.07.2020, 04:56UFC
     
    Vítěz: R. Whittaker (na body – jednomyslně) (05:29:48)
     
    Je konec! Hlavní zápas nakonec končí vítězstvím Roberta Whittakera. Sledovali jsme ale nesmírně vyrovnanou podívanou, která mohla dopadnout opravdu jakkoliv. Všechny kola nabídly taktickou bitvu, navíc jsme se nejednou dočkali zásadních úderů. Podle sudích však nakonec vítězí Robert Whittaker, který zřejmě v tomto duelu byl o něco ofenzivnější, přesnější a také aktivnější.
     
    Konec zápasu.
     
    04:36
    Robert Whittaker si opět naběhl na loket, který zřejmě zapříčinil obrovský cut na hlavě Whittakera. Vzápětí se povedlo Tilla hodit na zem, což je určitě klíčové.
     
    03:44
    V krátkém časovém sledu hned dva calf kicky na stejnou nohu, což Tillovi určitě nechutná. Zejména zítřejší den bude pro zasaženou nohu hodně nepříjemný.
     
    03:00
    Till zvolil vyčkávací taktiku, spíše se snaží reagovat na případné útoky soupeře. Stejně tomu tak bylo i nyní, oba zápasníci dokázali několikrát slabě trefit.
     
    02:16
    Další bleskový nástup do Whittakera se nesetkal s ničím nebezpečným. Až poté jsme sledovali další náznak takedownu, po kterém si Till poradil s levým hákem.
     
    01:56
    Opět po delší době nepříjemný calf kick v podání Roberta Whittakera, který se neustále snaží útočit na již zasaženou nohu. Till má menší problémy.
     
    01:14
    Jedno je jisté, v pátém kole budeme sledovat ofenzivnější podívanou. Ani jeden ze zápasníků nemá nic jistého, proto budou muset sudí přesvědčit o své výhře.
     
    00:30
    Hned v úvodu se Whittakerovi povedlo svého soupeře nepříjemně trefit pravačkou. Poté následovala dobrá obrana Darrena Tilla proti single leg takedownu.
     
    Začalo páté kolo.
     
    Skončilo čtvrté kolo.
     
    04:17
    Klinč ve středu oktagonu, ve kterém Robert Whittaker dokázal propašovat zvedák na bradu. Blíží se konec čtvrtého kola, dočkáme se ještě něčeho závratného?
     
    03:38
    Robert Whittaker se proto pokoušel soupeře zaskočit levou přední, avšak ta na obličej nedosáhla. Následoval nástup na strh, zřejmě to ale byl pouze chtěný náznak.
     
    02:27
    Tillovi se v menší výměně povedlo trefit loktem, což zatím byl nejnebezpečnější úder čtvrtého kola. Whittaker se v tuto chvíli v postoji hodně hledá.
     
    01:48
    Také Till využil příležitosti ke calf kicku, kterým nepříjemně trefil soupeře do zapřené nohy. Vzápětí nechybělo moc Whittakerovi, který promáchl high kickem.
     
    01:26
    Oba zápasníci se snaží toho druhého vyprovokovat k útoku, i proto sledujeme celou řadu náznaků. Ve čtvrtém kole poněkud dlouho čekáme na něco zásadního.
     
    00:50
    Darren Till má navíc problémy s pravou nohou, na kterou začínají dolehávat předchozí calf kicky. Nicméně Whittaker už delší dobu nevolil kop na nohu.
     
    00:24
    Úvod čtvrtého kola zatím přináší celkem aktivní pojetí boje. Nejprve jsme se dostali do menší přestřelky, nakonec se zřejmě trefil pouze Robert Whittaker.
     
    Začalo čtvrté kolo.

    David Suchý