Chamzat Čimajev - Rhys McKee Čimajev (kon.) | Alex Oliveria - Peter Sobotta Oliveira (kon.)
Paul Craig - Gadžimurad Antigulov Craig (kon.) | Carla Esparzaová - Marina Rodriguezová Esparzaová (kon.)
Fabrício Werdum - Alexander Gustafsson Werdum (kon.) | Maurício Rua - Antônio Rogério Nogueira Rua (kon.)
Robert Whittaker - Darren Till Whittaker (kon.)
konec
Carla Esparzaová - Marina Rodriguezová

Esparzaová

Neděle 26.07.2020, 03:25UFC
     
    Vítěz: C. Esparzaová (na body) (03:46:14)
     
    Ryze ženský duel je minulostí, nakonec se z vítězství raduje Carla Esparzaová. Sledovali jsme ale maximálně vyrovnanou podívanou, která mohla dopadnout jakkoliv. Esparzaová se v tomto duelu pokoušela o aktivní pojetí boje na zemi, což jí celkem vycházelo. Naopak v postoji působila o něco aktivněji její soupeřka, tedy Marina Rodriguezová, která ovšem tento duel výsledkově nezvládla.
     
    Konec zápasu.
     
    04:22
    Poslední minuta tohoto zápasu, dopadnou to může opravdu jakkoliv. Třetí kolo zřejmě půjde ve prospěch Esparzaové, která působí mnohem aktivnějším dojmem.
     
    03:36
    Rodriguezová se zdá být bez sil, v posledních vteřinách častokrát inkasuje. Carla Esparzaová vycítila šanci, nyní se ale musí bránit pokusu o triangle choke.
     
    03:00
    Sledujeme maximálně vyrovnanou podívanou. Tentokráte má navrch Carla Esparzaová, která potřebuje nechat duel na zemi. Rodriguezová však útočit lokty.
     
    02:16
    Carla Esparzaová se v krátkém časovém sledu pokusila o další takedown, který jí konečně vyšel. To jí pochopitelně vyhovuje, Rodriguezová je opět na zádech.
     
    01:33
    Pokus o takedown pochopitelně přišel. Marina Rodriguezová s ním ale počítala a opět se dostala do bezpečné pozice. Poté ale hned dvakrát inkasovala.
     
    01:11
    Parádní pravačka od Rodriguezové, která konečně dobře trefila. Carla Esparzaová zatím čeká na nějaký zásadnější moment, dost možná se dočkáme takedownu.
     
    00:33
    Úvod třetího kola zatím přináší naprosto poklidnou podívanou. O něco ofenzivněji působí Rodriguezová, která si hledá prostor k rychlému ataku vpřed.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    04:22
    Rodriguezová se pokusila bleskově vstát, což jí ale soupeřka nedovolila. Dostali jsme se tedy zpět na zem, Marina se ovšem dokázala přitlačit až k pletivu.
     
    03:36
    Situace ale převrátila. V tomto okamžiku je na zádech Rodriguezová, která zatím nemá s ataky soupeřky sebemenší problém. I tak sledujeme aktivní pojetí.
     
    02:48
    Na zemi se zatím neděje nic zásadního. Marina Rodriguezová se hned dvakrát pokoušela o tvrdý ground a pound, Carla Esparzaová však stále dobře brání.
     
    02:05
    Vypadalo to, že se Esparzaové povede vzít duel na zem, nakonec se to povedlo její soupeřce. Ta totiž situaci naprosto převrátila, na zádech tak je Esparzaová.
     
    01:28
    To se dalo očekávat. Carla Esparzaová se opět pokoušela o takedown, který byl příliš čitelný. Soupeřka dokázala bleskově uskočit, pokračuje bitva v postoji.
     
    00:58
    Poté se Rodriguezová prezentovala dobrou kombinací, díky které konečně našla cíl. Carla Esparzaová zatím nic moc nepředvádí, sama hodně inkasuje.
     
    00:26
    První úder druhého kola zkoušela vyprodukovat Rodriguezová, která ovšem pravačkou úplně promáchla. Následuje poklidná pasáž, jenž nic nenabízí.
     
    Začalo druhé kolo.

    David Suchý