Atalanta BC – PSG 1:2 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
1:2 (1:0)
Paris Saint-Germain
Středa 12.08.2020, 21:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, dobrou noc. (23:30:35)
     
    Zákroky brankářů
    Marco Sportiello (Atalanta BC) – čtyři zákroky
    Keylor Navas (PSG) – tři zákroky
    Sergio Rico (PSG) – žádný zákrok
     
    Ještě nikdy nebylo PSG tak blízko celkovému vítězství v Lize mistrů. Stačí vlastně "jen" dvě výhry.
     
    Závěr hodně připomněl finále Ligy mistrů z roku 1999 Bayern Mnichov – Manchester United.
     
    Po pětadvaceti letech tak postupuje PSG do semifinále Ligy mistrů a bude hrát buď s Lipskem, nebo Atléticem Madrid. Zároveň tohle vítězství znamená, že Thiago Silva odehraje v dresu PSG minimálně ještě jeden duel. PSG už prohlásilo, že pětatřicetiletému stoperovi neprodlouží smlouvu.
     
    Určitým negativem pro PSG je, že se zranil brankář Navas. Zdálo se, že si poranil nohu a ačkoliv to nejprve ještě zkusil, tak pak uznal, že to dál nepůjde a v 79. minutě pustil do brány Rica, bývalého kolegu Tomáše Vaclíka ze španělské Sevilly.
     
    PSG tak nemusí mrzet skutečnost, že již ve třetí minutě neproměnil Neymar svoje dlouhé sólo, když na jeho konci sám před Sportiellem minul bránu. Hvězdný Brazilec měl v prvním poločase ještě další dvě loženky. Jenže poté, co si pohrál s Pašaličem, tak střílel z osy hřiště těsně vedle brány. Následně sice vystihl Hateboerovu přihrávku, avšak z levé poloviny šestnáctky napálil balón výrazně vedle kratší šibenice. Nicméně Neymar hrál dnes výborně a hlavně v úvodním dějství byl největší hrozbou pro obranu Atalanty.
     
    Tak to byl neskutečný zápas a úrovní skutečně odpovídal čtvrtfinále Ligy mistrů. Atalanta vedla po prvním poločase zaslouženě 1:0, když v 27. minutě propálil Pašalić z pravé poloviny vápna Navase na vzdálenější tyč.

    PSG hodinu nevystřelilo na bránu, ale pak přišel na hřiště Kylian Mbappé a hra francouzského týmu se otočila o 180 minut. Mbappé zatápěl z levé strany defenzivě soupeře a ten si často nevěděla rady. Nicméně ani jednou ze dvou loženek proti Sportiellovi neuspěl.

    PSG postupem času začalo protivníka přehrávat a šlo si za vyrovnáním. Atalantu navíc hodně oslabil odchod zraněného kapitána Gómeze, ten byl v první půli nejlepším hráčem italského celku. Nakonec při závěrečném tlaku utekl střídající Choupo-Moting obránci a jeho centr poté sklepl Neymar z levé strany na Marquinhose, jenž o nohu Caldary procedil míč do sítě.

    Vypadalo to tedy na prodloužení. Jenže ve třetí minutě nastavení zafungoval PSG přechod do útoku, vykombinovalo defenzivu Atalanty a při centru Mbappého se natlačil Eric Choupo-Moting před obránce a do prázdné brány poslal PSG do semifinále!
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 29:13.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Muriel utekl po levé straně, otočil se, ale poté se ve velkém vápně neprosadil, balón mu utekl za bránu vedle bližší tyče. Vykopávat bude Rico.
     
    90+5
    Thiago Silva leží na hřišti, dostal křeče a je ošetřovaný.
    90+3. Eric CHOUPO-MOTING - 1:2
     
    90+3
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak to je neskutečné! Pohádka Atalanty zřejmě skončí ve čtvrtfinále Ligy mistrů... Ještě v 90. minutě vedlo Bergamo 1:0 a sahalo po semifinále!

    PSG mělo rychlou přechodovou fázi a v prostoru u vápna posunul Kehrer balón na levou stranu, následoval pas přes dva obránce na Mbappého, jeho náběh nezachytil Palomino a Mbappé centroval do ohně, kde ERIC CHOUPO-MOTING nastavil nohu na hranici malého vápna v souboji s obráncem Castagnem a ve skluzu zakončil do prázdné brány – 1:2.
     
    90+2
    De Roon neuspěl proti obránci na pravé straně.
    90. MARQUINHOS - 1:1
     
    90
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Eric Choupo-Moting utekl na pravé straně Tolóiovi a nacentroval křížem do levé části šestnáctky, odkud Neymar sklepl míč k přední tyči, kde MARQUINHOS o nohu bránícího Caldary zřejmě poslal tenhle zápas do prodloužení.
     
    89
    Neymar byl zdvojený při seběhu do levé poloviny vápna, což viděl i Ángel Di Maria z tribuny.
     
    89
    Jenže nehrálo se zhruba patnáct sekund.

    Vít Muzikář

    Branky: 27. Pašalić (D. Zapata) – 90. Marquinhos (Neymar), 90+3. Choupo-Moting (Mbappé)

    Karty:   37. Djimsiti (ABC), 45+1. Freuler (ABC), 50. de Roon (ABC), 53. D. Zapata (ABC), 67. Tolói (ABC), 85. Palomino (ABC) – 55. Bernat (PSG), 57. A. Herrera (PSG), 75. Paredes (PSG)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 29:13.
    Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Caldara, Djimsiti (60. Palomino) – Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens (82. Castagne) – Pašalić (70. Muriel), A. Gómez (C) (60. Malinovskyj) – D. Zapata (82. Da Riva).
    Náhradníci: F. Rossi, Gelmi – Palomino, Czyborra, Muriel, Piccoli, Malinovskyj, Castagne, Bellanova, Šutalo, Da Riva, Colley.

    Paris Saint-Germain: Navas (79. S. Rico) – Kehrer, Silva (C), Kimpembe, Bernat – A. Herrera (72. Draxler), Marquinhos, Gueye (73. Paredes) – Sarabia (60. Mbappé), Icardi (79. Choupo-Moting), Neymar.
    Náhradníci: S. Rico, Bulka – Mbappé, Paredes, Choupo-Moting, A. Diallo, Draxler, Dagba, Ruiz-Atil, Soh, Muinga, Bakker.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn (vš. ENG)
    bahis siteleri