Litvínov – Mladá Boleslav 4:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Středa 19.08.2020, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Generali Česká Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. V rámci přípravy na novou sezónu budeme sledovat utkání dvou extraligových celků v Generali Česká Cupu. O body do tabulky ve skupině B si to rozdají HC VERVA Litvínov a BK Mladá Boleslav.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté začali tento nově vzniklý pohár Generali Česká Cup se zpožděním kvůli nařízené karanténě. Zasáhli tedy v minulém týdnu, kdy na ledě karlovarské Energie prohráli 0:5. Pak ale následovala odveta v Litvínově, kde chemici opláceli větší měrou. Na Energii si smlsli a sestřelili ji poměrem 6:0. Třetí zápas pak sehráli v Liberci. V severočeském derby padl jeden jediný gól, a sice do sítě Bílých Tygrů. Ve druhé třetině se trefila nová posila, Patrik Zdráhal a nakonec se ukázalo, že jeho trefa byla vítězná. Liberec pak oplácel na ledě Vervy, kde bral dva body po samostatných nájezdech. Litvínovští se tak po čtyřech odehraných duelech nacházejí v tabulce ve skupině B na druhém místě se ziskem sedmi bodů a mají stále šanci vybojovat čtvrtfinále.

    Nejproduktivnější hráči

    Richard Jarůšek 2+1
    František Lukeš 0+3
    Tomáš Pospíšil 2+0
     
    BK Mladá Boleslav

    Bruslaři jsou v tabulce ve skupině B na čtvrtém, tedy posledním místě se ziskem tří bodů. Odehrály tři duely. Nejprve na svém ledě padli 5:7 s Karlovými Vary. Neuspěli ani v derby s Libercem. Bílí Tygři brali doma tři body po výhře 2:0. Naposledy už ale Mladoboleslavští hokejisté zabrali a ve svém teritoriu uštědřili Liberci v odvetě pořádný debakl. Smetli ho totiž 8:2. Poté sehráli zápas v Karlových Varech, kde padli 1:3 a nezískali ani bod. Dnes se tak na ledě Litvínova pokusí plně bodovat, aby ještě měli nějakou šanci na postup do čtvrtfinále. Čeká nás další zajímavá bitva.

    Nejproduktivnější hráči

    David Bernad 1+3
    Brandon Alderson 3+0
    Mitch Fillman 1+2
    Pavel Kousal 1+2
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé, předčasně ukončené sezóně se v základní části oba celky utkaly tradičně čtyřikrát a hned třikrát se z výhry radovali Bruslaři, jednou pak Verva. V Generali Česká Cupu se oba soupeři utkají poprvé.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Irving, L. Doudera, Kudla, Háva, Březák, Baláž – Zygmunt, Jícha, M. Havelka – Helt, Lyszczarczyk, Jurčík (C) – Látal, P. Svoboda, Válek (A).

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Schwarz) – Bernad (A), J. Drtina, Šidlík, Klikorka, Vl. Brož, Fillman – Šťastný, Flynn, R. Zohorna (C) – J. Strnad, Najman, P. Kousal (A) – Grim, Houška, Severa – Mežnar, G. Szturc, Půček.

    Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    U puku je domácí Verva a snaží se projít do první akce zápasu.
     
    01:11
    Filip Helt se postaral o první vážnější akci zápasu, když z hrany pravého kruhu vyslal nebezpečný pokus, ale Krošelj si s ní poradil. Hra je přerušena.
     
    01:35
    Následně pak poslal jeden z litvínovských hráčů propagační střelu na hostujícího brankáře, který neměl s tímto projektilem žádný problém.
     
    01:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ondřej Baláž – 2 min., držení).
     
    02:15
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru hosté a už se dostali do útočného pásma. Ovšem obrana Vervy dokázala zakročit a kotouč dostala k sobě. Nakonec ho pak odpálila až před Gašpera Krošelje.
     
    03:17
    David Bernad poslal dobrou přihrávku na Kousala napříč útočným pásmem. Ale nakonec se ukázalo, že Mladá Boleslav tuto akci zbytečně překombinovala. Litvínov se pak osvobozuje.
     
    03:51
    Verva své první oslabení zvládla a nyní je už v plném počtu.
     
    04:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí po ubráněném oslabení šli do akce před branku hostů. PŘEMYSL SVOBODA se pak protlačil na levý kruh, odkud poté svou svižnou střelou prostřelil slovinského brankáře ve službách Bruslařů Gašpera Krošelje – 1:0. Verva jde tedy do náskoku o jednu branku. Asistence: Martin Látal.
    04:28 Přemysl SVOBODA - 1:0
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    05:30
    A hned na to se do samostatné akci dostal Ondřej Jurčík, ale před Krošeljem neuspěl. Další nebezpečná akce Litvínova.
     
    05:40
    Na druhé straně si připsal první vážnější zákrok Šimon Zajíček, jenž zastavil nebezpečnou střelu soupeře a poté nechal hru přerušit.
     
    06:24
    Přemysl Svoboda byl před Krošeljem opět aktivní, tentokráte ho ale nepřekonal. Následně pak se zakázaného uvolnění dopustili Bruslaři a hra se stěhuje před Krošelje.
     
    07:22
    Ondřej Jurčík dostal přihrávku od Martina Látala a mohl zakončovat na pravé straně k tyči soupeřovy branky, ale nakonec si Gašper Krošelj poradil.
     
    08:28
    Litvínovští, ač dnes hrají s hodně okleštěnou sestavou a jen s devíti útočníky, zatím působí aktivněji než hosté. Nyní ale Bruslaři vybojovali puk a snažili se zakončit před Zajíčkem. Klikorkova rána od modré skončila na zadním mantinelu.
     
    09:32
    Obránce Jiří Háva se prodral do útočného pásma a poté střílel z levé strany, jenže brankář hostů si bez větších problémů poradil.
     
    09:39
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vladislav Houška.
     
    09:50
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    V obraně propadli domácí hráči a do úniku se ve vlastním oslabení drali Najman se Strnadem. Poté přihrávku spoluhráče na levé straně zužitkoval JAKUB STRNAD a někdejší kladenský Rytíř tak srovnává stav – 1:1. Asistence: Ondřej Najman.
    09:50 Jakub STRNAD - 1:1
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    10:14
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    No a v témže oslabení hosté znovu skórují. Po další chybě chemiků ujel až do mezikruží ONDŘEJ NAJMAN a ke své přihrávce pak přidává i svou přesnou trefu – 1:2. Bruslaři tak kuriózně v oslabení dvěma góly otočili stav. Bez asistence.
    10:14 Ondřej NAJMAN - 1:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    10:38
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jiří Drtina – 2 min., podrážení).
     
    11:39
    Hosté jsou ve čtyřech hráčích.
     
    12:35
    Bruslaři ožili a znovu v dalším oslabení byli v pásmu soupeře. Sice nezahrozili před Zajíčkem, ale pošetřili cenné vteřiny z početní nevýhody.
     
    12:38
    A hosté jsou už v plném počtu.
     
    14:49
    Verva je jako opařená, dostat dva góly v jedné přesilové hře není úplně běžné. Ale nyní se snažila dostat se před Krošelje, který byl ve svém brankovišti pozorný.
     
    15:20
    Havelka byl obrán Strnadem o puk, ale nakonec ho ještě získal, poté se ale do ohrožení Krošeljovy klece nedostal. Následuje komerční pauza.
     
    16:09
    Na Baláže šla přihrávka od Lyszcarczyka, ale zužitkovat ji nedokázal. Po něm pak pálil jeho krajan Zygmunt, ale i ten se neprezentoval přesnějším zakončením.
     
    16:59
    Vhazuje se po levé ruce Šimona Zajíčka.
     
    17:19
    Gabriel Szturc si sjel na levou stranu a odtud pak vyzkoušel pozornost mladého litvínovského brankáře, který u pravé tyče uspěl a po zákroku hru přerušil.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:05
    Josef Jícha střílel z levé strany a trefil masku Gašpera Krošelje. Hra je tedy přerušena a vhazovat se za chvíli bude po jeho pravé ruce.
     
    19:30
    Ještě je hra pozastavena po nepřesné střele Mladé Boleslavi. Puk dostal pod kontrolu Zajíček a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    19:45
    Pavel Kousal se ještě dostal před litvínovskou klec, ale jeho akce nekončí dalším gólem. První část hry se pomalu chýlí ke svému konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. V ní se do vedení dostala domácí Verva, ale poté už úřadovali jen hosté. Paradoxně v jednom oslabení vsítili dva góly a otočili zápas na svou stranu. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 18:19.
     
    Střely na branku: 7 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Jiří Drtina nahodil ze středního pásma kotouč před litvínovskou branku. Hosté se pak před Zajíčkem chvíli zdrželi, ale nevyslali na něho žádnou střelu.
     
    20:49
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Doudera – 2 min., krosček).
     
    21:04
    Hned po chvilce získala Verva kotouč a z obranného pásma ho poslala až před soupeřovu klec.
     
    21:42
    A nyní se Litvínovští ve vlastním oslabení dostali před mladoboleslavskou branku, i když nevystřelili, pošetřili cenné vteřiny.
     
    22:49
    Lukáš Doudera je zpět na hrací ploše a Litvínov je tedy kompletní.
     
    23:20
    Bruslaři sevřeli svého soupeře v jeho pásmu, ale následné střely se neujaly. Poté si obrana Vervy vzala puk a zamířila s ním bleskurychle před branku Bruslařů.
     
    24:23
    Jakub Březák si nabruslil do těsné blízkosti Gašpera Krošelje, ale jeho přízemní střela byla nepřesné. Nicméně Litvínovští stále operují před jeho brankou.
     
    24:46
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Na zimním stadionu Ivana Hlinky je vyrovnáno. Střelu, která byla sražena mimo, dojel Ondřej Jurčík a ten pak posunul kotouč na volného ALANA LYSZCZARCZYKA, jenž zblízka prostřelil Gašpera Krošelje – 2:2. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Ondřej Jurčík.
    24:46 Alan LYSZCZARCZYK - 2:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    26:19
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:09
    V rohu obranného pásma Litvínova svedli souboj o puk dva hráči, nakonec ho vydolovali ti domácí a hned před Krošeljem zahrozili, ale brankář Bruslařů měl vše pod kontrolou.
     
    28:32
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Josef Jícha – 2 min., hákování).
     
    29:03
    Pavel Kousal dostal nabito do prostoru mezi kruhy a jeho svižná rána končí na Šimonu Zajíčkovi. Jenž kryje puk pod lapačku a zastavuje hru.
     
    29:55
    Litvínovští šli ve vlastním oslabení dva na jednoho, nakonec však z této akce nebylo nic. Hned na to získali kotouč hosté a míří zpět do útočného pásma.
     
    30:28
    Jan Grim si sjel na pravý kruh a jeho pohotová rána znovu končí na zákroku Šimona Zajíčka. Už to i vypadá, že Litvínov své další oslabení zvládne.
     
    30:32
    Litvínov je v plném počtu.
     
    31:23
    Slibně se rozvíjející akci Litvínova zastavilo postavení mimo hru a ta je vykázána do středního pásma. Vhazovat se tak bude blíže mladoboleslavské brance.
     
    32:08
    Alan Lyszczarczyk se dostal do zajímavé střelecké pozice, z levé strany vyslal štiplavou střelu, kterou kryje Gašper Krošelj.
     
    32:55
    Další komerční pauza.
     
    33:05
    Mitchell Fillman od vlastní branky zakládal další akci Mladé Boleslavi, ale nakonec se Bruslaři před Šimonem Zajíčkem neprosadili.
     
    34:05
    Zakázané uvolnění Mladé Boleslavi a hra se stěhuje před Gašpera Krošelje. Litvínov tak získal zadarmo útočnou třetinu.
     
    34:59
    Březák našel odražený puk od mantinelu a poté byl u zrodu další akce Litvínova. Jenže před Krošeljem si nevypracovali žádnou nebezpečnou akci.
     
    35:35
    Gabriel Szturc vyslal na Zajíčka nebezpečnou střelu, kterou ale znovu kryje domácí brankář. Na druhé straně pak Krošelj zastavil pokus Ondřeje Jurčíka.
     
    36:22
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Doudera – 2 min., hákování).
     
    36:35
    Zajíček plastronem vyrazil pokus Fillmana a poté dostala Verva puk do středního pásma a následně pak až před Gašpera Krošelje. Šetří tak další vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    37:36
    Litvínov se osvobodil a hosté tak musejí další přesilovkovou akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    38:15
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ondřej Jurčík – 2 min., sekání).
     
    38:22
    Litvínov je ve čtyřech hráčích.
     
    38:35
    Zajíček si pohlídal svou levou tyč a Fillmanův projektil poslal do rohu. Hosté ale stále kombinují před jeho brankou.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:17
    Šimon Zajíček si připsal další zákrok a po něm nechal hru přerušit. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    39:33
    Petr Šidlík na levé straně chtěl vystřelit, puk ale neudržel a nakonec z toho nebylo nic. Verva se stále brání v oslabení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je u konce. V něm se jako jediní prosadili hokejisté Litvínova a vyrovnali na 2:2. Napínavý souboj tak pokračuje dále a čeká nás tak ještě hodně zajímavá třetí třetina. Ta začne přibližně v 19:09.
     
    Střely na branku: 16 – 28
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Litvínov je v plném počtu.
     
    40:55
    Pavel Kousal udržel puk po souboji s protihráčem, ale následně pak jeho střelu zastavil Šimon Zajíček.
     
    41:17
    Na druhé straně poslal Svoboda puk na Válka, druhý jmenovaný se sice mezi tři tyče netrefil, ale Verva udržela útočné pásmo a nadále hrozí před Gašperem Krošeljem.
     
    42:24
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Vladimír Brož – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:58
    Patrick Kudla poslal od modré čáry svižnou přihrávku do předbrankového prostoru, Ondřej Jurčík však jeho pokus netečoval. Krošelj tak má kotouč ve své moci a zastavuje hru.
     
    43:20
    Aaron Irving nyní pálil od modré čáry a jeho dělovka byla zastavena znovu pozorným Gašperem Krošeljem. Ten tak opět zastavuje hru.
     
    44:24
    Boleslav je v plném počtu.
     
    45:10
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva strhává vedení na svou stranu a podruhé v utkání vede. Od modré čáry napřáhl ke střele Josef Jícha, v předbrankovém prostoru pak dobře pracoval PAWEL ZYGMUNT, jenž jeho pokus dorazil za Krošeljova záda – 3:2. Asistence: Josef Jícha a Jakub Březák.
    45:10 Pavel ZYGMUNT - 3:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    47:56
    Litvínovští ožili a znovu se dostali před branku Krošelje, tentokráte ale jeho svatyni neohrozili. Soupeř se pak bleskově přemístil před Šimona Zajíčka.
     
    48:19
    Následuje další komerční přestávka.
     
    49:19
    David Bernad střílel od modré čáry, jeho pokus po zemi ale zastavil Šimon Zajíček. Následně pak jdou do akce znovu hráči Litvínova.
     
    51:28
    Martin Látal kroužil kolem branky Mladé Boleslavi, ale přihrávky, o kterou si klepal, se nedočkal. Hned na to jdou do akce zase Bruslaři, kteří se pokusí o vyrovnání.
     
    52:57
    Lukáš Válek poslal puk na Ondřeje Jurčíka, druhý jmenovaný se ale mezi tři tyče netrefil. Puk má Krošelj a hra je zastavena. Po komerční pauze se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    53:09
    Helt šikovně tečoval puk po střele od modré čáry, ale nedostal ho za Krošelje. Následně pak ještě střílel Jiří Háva, jehož pokus brankář Bruslařů kryje.
     
    54:47
    Verva svou akci v útočném pásmu příliš překombinovala a nakonec z toho žádné nebezpečí před Gašperem Krošeljem nevzniklo.
     
    55:40
    Josef Jícha střílel z vrcholu pravého kruhu a Krošelj zasáhl svým betonem. Po chvilce si připsal další zákrok a po něm už hru zastavil. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    56:35
    Zakázané uvolnění Litvínova a hra se stěhuje před branku Šimona Zajíčka.
     
    57:07
    Tvrdá rána Jakuba Březáka od modré čáry přelomila jeho hůl a obránce Litvínova tak rychle spěchá na střídačku a pouští do hry spoluhráče.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:02
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Oscar Flynn – 2 min., hákování).
     
    58:22
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a zřejmě tak pečetí dnešní výhru. Filip Helt našel před brankou volného PŘEMYSLA SVOBODU a ten na pravé straně uklidil kotouč k bližší tyči – 4:2. Asistence: Filip Helt.
    58:22 Přemysl SVOBODA - 4:2
    Zdroj: HokejkaTV.cz
     
    59:35
    Verva drží puk co nejdále od své branky a nepouští tak Mladou Boleslav k odvolání brankáře. Už to vypadá, že se v tomto duelu nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Litvínovští hokejisté poráží Mladou Boleslav 4:2 a v tabulce ve skupině B se tak posouvají na první místo. Dnešním ziskem tří bodů si také Verva zajistila postup do čtvrtfinále Generali Česká Cupu!
     
    Střely na branku: 28 – 32
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:44:17)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. P. Svoboda (Látal), 25. Lyszczarczyk (Jurčík), 46. Zygmunt (Jícha, Březák), 59. P. Svoboda (Helt) – 10. J. Strnad (Najman), 11. Najman


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Irving, L. Doudera, Kudla, Háva, Březák, Baláž – Zygmunt, Jícha, M. Havelka – Helt, Lyszczarczyk, Jurčík (C) – Látal, P. Svoboda, Válek (A).
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Schwarz) – Bernad (A), J. Drtina, Šidlík, Klikorka, Vl. Brož, Fillman – Šťastný, Flynn, R. Zohorna (C) – J. Strnad, Najman, P. Kousal (A) – Grim, Houška, Severa – Mežnar, G. Szturc, Půček.

    Rozhodčí: Lacina, Pilný – Ganger, Klouček

    Diváci: 417
    bahis siteleri