Magnitogorsk – Kunlun 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Petrohrad 1:2 (kon.) | Kazaň – Viťaz 0:4 (kon.)
CSKA Moskva – Soči 3:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HK Soči
Pátek 04.09.2020, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Ve středu odstartoval nový ročník KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy CSKA Moskva a HK Soči
     
    CSKA Moskva

    Na začátku března moskevské CSKA svedlo souboj v osmifinále play-off s Nižním Novgorodem a vedlo si velmi dobře. Jeho hráči totiž postoupili do dalšího kola v nejkratším možném termínu. Svého sériového soka srazili 4:0 na zápasy a už se chtěli připravovat na další boje ve čtvrtfinále bojů o Gagarinův pohár. Ovšem přišla pandemie koronaviru a zápasy se postupně odkládaly. Nakonec ale přišlo vedení KHL s tím, že se sezóna ruší a nebyl tak určen vítěz. Teď už je situace natolik lepší, že začíná sezóna nová. A všichni se těší, že konečně budou moci hrát. Moskvané sehráli v přípravě tři duely, ve kterých dvakrát vyhráli a jednou pak odešli z ledu jako poražený tým. Ve středu pak v utkání s Kazaní zahájili nový ročník a připsali si prohru 2:3 po prodloužení.
     
    HK Soči

    Hokejisté dnes hostujícího týmu ze Soči se v uplynulém ročníku nezúčastnili vyřazovacích bojů, play-off jim totiž těsně uniklo. Sezóna jim tak skončila jen o něco dříve, než Moskvanům, kteří sice, jak už bylo zmíněno, postoupili do dalších bojů, ale sezónu pak utnul koronavir a byla zrušena. Soči sehrálo devět přátelských utkání a jen jednou se radovalo z výhry. Osmkrát tak prohrálo a příprava jim tedy rozhodně nevyšla podle představ. O to více dnes prahnou začít novou sezónu úspěšně, ovšem na ledě moskevského CSKA je nečeká vůbec nic lehkého.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát a pokaždé se z výhry radovali Moskvané. Hráči Soči tak mají svému soupeři dnes rozhodně co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhne ani jeden český nebo slovenský hokejista. V ani jednom týmu totiž nikdo nepůsobí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Samojlov) – Blažijevskij, M. Robinson (A), Dahlbeck, Samorukov, Rykov, Ar. Sergejev, Naumenkov – Slepyšev (A), Loktionov, Goldobin – Mamin, Šalunov, Okulov – Sorkin, Andronov (C), P. Karnauchov – Korosteljov, Světlakov, Maximov.

    HK Soči: Lassinantti (Treťjak) – Rundblad, Pogorišnyj, J. Alexandrov, Soljannikov, Miromanov, Klimontov, Gordějev – Karjalainen, Linus Johansson, Nilsson – Ruděnkov (A), Točickij (A), Šmeljov – Apalkov (C), Rubcov, A. Galimov – Ogirčuk, Kukštel, Petkov – Garajev.

    Rozhodčí: Romaško, Spirin – Gorděnko, Sysujev.
     
    CSKA Arenou už zní hymna Ruské federace.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté se usadili v pásmu moskevského celku a kombinovali před Šaryčenkovem. Nakonec se ale k pořádné střele, která by ho ohrozila, nedostali.
     
    01:03
    Georgij Soljannikov neudržel puk v útočném pásmu a hosté se tak nedostali znovu ke střele. Na druhé straně pak pálil z pravého kruhu Konstantin Okulov a Lassinantti musel jeho pokus zastavit.
     
    01:49
    Na pravé straně se prosmýkl obránci Daniil Apalkov, ale zblízka na něho nevyzrál. Moskvané tak berou puk a jdou znovu do další útočné akce.
     
    02:38
    Maxim Sorkin si nabruslil blíže brance Lassinanttiho, jeho přízemní střela z pravé strany však skončila jen vedle jeho brány.
     
    03:57
    Vhazovalo se před Alexandrem Šaryčenkovem, hráči Soči ale nakonec nezůstali v útočném teritoriu a vracejí se zase rychle zpět před Lassinanttiho.
     
    04:31
    Od vlastní branky zakládali další akci domácí hokejisté, ale nedostali se k žádném zakončení.
     
    05:39
    Až nyní se to povedlo. Nikita Korosteljov si sjel k pravému kruhu a vystřelil. Štiplavý pokus zachytil Lassinantti a hned udržel puk u sebe. Hra je pozastavena a následuje také první komerční pauza zápasu.
     
    06:17
    Agilní hostující celek vystrčil opět růžky, jenže Daniil Ogirčuk spálil svou šanci a kotouč poslal jen hodně vedle Šaryčenkovovy branky.
     
    07:15
    Zatím se ani jeden tým nedostal do nějaké vážnější akce, hraje se sice nahoru dolů, ale bez výrazných šancí. Nyní jsou u puku Moskvané a snaží se před hostující klecí ohrozit Lassinanttiho.
     
    07:47
    Maxim Šalunov se ocitl v prostoru mezi kruhy, první střelu poslal jen do Lassinanttiho, tu druhou si už hostující brankář pohlídal a vykopl touš do rohu obranného pásma.
     
    08:30
    Moskvané po zisku kotouče okamžitě zamířili až před branku Lassinanttiho, chvíli míchali pukem před jeho brankou, ale znovu z toho nebylo vůbec nic.
     
    09:11
    Nikita Korosteljov si řekl o přihrávku, tu u modré čáry dostal a jeho pokus se otřel pouze o nohu bránícího hráče.
     
    09:36
    Sočský celek svou další akci příliš překombinoval a sám se pak připravil o kotouč. Ten už mají domácí hráči a spěchají do útočné akce.
     
    10:13
    Marcus Nilsson se z otočky chtěl dostat na puk, ale ten minul. Hosté se znovu vykázali z pásma a pádí do obrany, aby pomohli zabránit domácím další akci.
     
    11:20
    Vyloučení v týmu HK Soči (Sergej Šmeljov – 2 min., podrážení).
     
    11:20
    Následuje komerční přestávka a po ní si domácí celek jako první zahraje přesilovou hru při vyloučení Šmeljova, jenž se provinil podrážením.
     
    11:33
    Hráči moskevského CSKA se už usadili v útočném pásmu a roztáčí přesilovkovou akci. Od modré čáry pálil Klas Dahlbeck, ale jeho rána byla sražena. Nicméně domácí stále útočí.
     
    12:15
    Lassinantti zachytil další domácí pokus, ale hostům se nepodařilo vyhodit puk do bezpečí.
     
    12:41
    Nyní už ano a puk letí až před branku Alexandra Šaryčenkova. Hosté tak šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    13:20
    Šmeljov je na ledové ploše a to znamená jediné, Soči je v plném počtu.
     
    14:18
    Dmitrij Samorukov za brankou Šaryčenkova počkal, až mu vystřídají spoluhráči a poté se jal založit další akci Moskvanů. Na jejím konci byla teč Antona Slepyševa těsně před hostující klecí, ale Lassinantti to ustál.
     
    15:11
    Teď o sobě dali vědět znovu hráči Soči, kteří se vydali na zteč do útočné třetiny, ovšem jejich úmysl velmi brzy zmařila obrana moskevského CSKA.
     
    15:55
    German Rubcov vystřelil skrze obranu domácích, ale jeho pokus prosvištěl pouze vedle levé tyče z pohledu brankáře Šaryčenkova.
     
    17:05
    Georgij Soljannikov střílel z pravého kruhu, kotouč ještě tečoval jeho spoluhráč, ale trefil jen nohu domácího hráče. CSKA tak znovu otáčí hru a jde směrem před Lassinanttiho.
     
    17:33
    Klimontov byl v rohu obranného pásma a pokazil rozehrávku domácích. Ale nakonec se přeci jen CSKA dostalo na kotouč a kombinuje před Lassinanttim.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:14
    Vhazuje se před Šaryčenkovem, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    19:32
    K puku se hned dostali Moskvané a hodně rychle se nastěhovali před branku Lassinanttiho. Kde zblízka střílel Maxim Šalunov. Jeho pokus ale betonem zastavil právě hostující brankář.
     
    19:50
    První dějství zdá se, se už jen dohrává. Sice jsou domácí v útočném pásmu, ale hosté je nepouštějí do žádného zakončení v samotném závěru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina duelu mezi CSKA Moskva a Soči je minulostí. V něm jsme sice viděli aktivní hru obou celků, ale ta nevedla k žádné nebezpečné šanci. Oba gólmani jsou tak zatím bez práce a uvidíme, co nám nabídne prostřední část hry, která začne přibližně v 19:18.
     
    Střely na branku: 8 – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Hosté mají puk v obranném pásmu a už se ho snaží vyvézt do útočného pásma.
     
    21:09
    Nepovedená akce Soči a puk mají Moskvané, kteří se vydávají do první akce druhé třetiny, která před chvílí začala.
     
    22:05
    Ansel Galimov se dostal do blízkosti brankáře Alexandra Šaryčenkova a jeho pokus pak gólman CSKA zachytil a dostal do bezpečí.
     
    22:44
    David Rundblad dostal kotouč do útočné třetiny, poté objel branku, ale jeho přihrávka na spoluhráče nevyšla. CSKA pak vyhodilo puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    24:39
    Už téměř pět minut se hraje bez přerušení, nyní jsou zase u kotouče hosté a kombinují před moskevskou klecí.
     
    25:13
    Šmeljov pokazil rozehrávku Moskvy a poté se hosté znovu dostali před Šaryčenkova, ale jejich přízemní pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    25:57
    Kirill Maximov se tváří v tvář netrefil, následně pak je signalizováno vyloučení.
     
    26:08
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Andrej Světlakov – 2 min., držení).
     
    26:08
    Na řadě je komerční přestávka a po ní budou mít výhodu přesilové hry poprvé hosté. Zatím se tedy vylučovalo jen dvakrát.
     
    26:25
    Domácí se dostali hned na kotouč v obranném pásmu a odpálili ho až před hostující branku.
     
    26:59
    Hostům se nepovedlo usadit se před Šaryčenkovem a CSKA se pak znovu osvobodilo a puk letí před Lassinanttiho. Moskvané tak šetří další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    27:45
    Tohle už byla dobře rozehraná kombinace hostů, ale nakonec střela Šmeljova končí jen na boční síti domácí branky. Poté se domácí zase osvobozují.
     
    28:08
    Domácí v plném počtu.
     
    28:37
    Soči právě vstřelilo branku!
    Domácí už sice byli v plném počtu, ale hosté se ještě drželi před brankou Šaryčenkova a skórují. Klimontov od modré čáry nahodil puk před branku, kde ho šikovně těsně před moskevským brankářem tečoval MARCUS NILSSON a hosté vedou – 0:1. Asistence: Konstantin Klimontov a Daniil Miromanov.
    28:37 Marcus NILSSON - 0:1
     
    30:27
    Soči si bere oddechový čas.
     
    31:04
    Šaryčenkov musel povyjet z branky, aby zachytil puk a následně pak ho poslal na hokejky obránců moskevského CSKA.
     
    31:47
    Loktionov objel branku soupeře, ač byl tísněn, natlačil se před Lassinanttiho a jeho přízemní pokus pak gólman Soči kryje.
     
    32:29
    Následuje další komerční přestávka.
     
    32:39
    Maxim Šalunov sebral v obranném pásmu puk a poté jel směrem dopředu. Rodila se slibná akce, ale sám se vystavil ofsajdové pasti a hra je vykázána do středního pásma.
     
    33:13
    David Rundblad pálil z pravého kruhu a Šaryčenkov měl co dělat, aby jeho prudkou střelu dokázal pokrýt. Hned na to šli do akce domácí hráči, ale ti si počínali hodně nepřesně.
     
    34:14
    German Rubcov zamíchal kotoučem u levého kruhu a pak svižnou střelou znovu ohrozil Šaryčenkova. Ten se v posledních chvílích ve svém brankovišti rozhodně nenudí.
     
    35:04
    Nikolaj Goldobin měl na levé straně mírně odkrytou soupeřovu branku a už se napřahoval ke střele, ovšem kotouč minul a rázem bylo po akci. Moc tedy nechybělo.
     
    35:31
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Klas Dahlbeck objel branku soupeře a poté na pravé straně zakončil a těsně před Lassinanttim jeho pokus tečoval KONSTANTIN OKULOV a puk končí za zády hostujícího brankáře – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Klas Dahlbeck a Maxim Mamin.
    35:31 Konstantin OKULOV - 1:1
     
    37:20
    Domácí ožili a znovu se natlačili před branku soupeře, tentokráte ale nedokázali zakončit přesněji. Hosté pak míří na opačnou stranu.
     
    38:25
    Hostům se také akce nepovedla a ztrácejí kotouč. S ním se přemisťují před Lassinanttiho zase domácí hokejisté.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:48
    Vhazuje se před brankou Moskvy, druhá třetina jde pomalu, ale jistě do finále.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je za námi a to už přineslo dva góly. Nejprve se do vedení dostali hosté, ale domácí od té chvíle přidali na tempu a nakonec se jim povedlo vyrovnat. Čeká nás tak ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 20:05.
     
    Střely na branku: 16 – 9
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu třetí třetiny strhávají vedení na svou stranu domácí hráči. MAT ROBINSON se napřáhl na pravém kruhu a jeho pokus pak zapadl za záda Joela Lassinanttiho – 2:1. Bez asistence.
    40:31 Mat ROBINSON - 2:1
     
    42:18
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Korosteljov – 2 min., krosček).
     
    42:55
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí se prosazují ve vlastním oslabení a jdou do dvoubrankového náskoku. Po Šaryčenkovi převzal kotouč PAVEL KARNAUCHOV a nabruslil si do útočného pásma. Poté vyslal z dálky svižnou střelu a Lassinanttiho prostřelil nad jeho lapačkou – 3:1. Asistence: Alexandr Šaryčenkov.
    42:55 Pavel KARNAUCHOV - 3:1
     
    44:18
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    45:00
    Andrej Loktionov se napřáhl na pravé straně a jeho hodně tvrdá rána končí na pozorném brankáři Soči. Hosté se pak dostávají na opačnou stranu a jdou do akce.
     
    46:03
    Domácích je nyní plné kluziště a znovu se dostali do zakončení, ale Lassinanttimu pomohla obrana a dostala puk do bezpečí.
     
    46:35
    Následuje další komerční přestávka.
     
    47:18
    Andronov se napřáhl mezi kruhy a skrze obránce hostů pak vystřelil, jeho pokus ale kryje Joel Lassinantti.
     
    48:03
    David Runblad zahrozil před Alexandrem Šaryčenkovem, ale nakonec neuspěl. Po zisku puku pak jdou do akce zase hráči moskevského CSKA.
     
    49:17
    Sergejevova přihrávka na spoluhráče nevyšla, hosté ji zachytili a ze svého pásma pak zakládají akci.
     
    50:23
    Polovina třetí třetiny je minulostí a hosté mají tedy necelých deset minut na to, aby s utkáním ještě něco udělali.
     
    51:18
    Moskvané jsou stále hodně aktivní a ženou se za dalšími akcemi. Rádi by přidali další pojistku, po které by rádi byli blíže výhře.
     
    52:21
    Maxim Mamin zblízka střílel na Lassinanttiho, ovšem brankář hostů byl ve svém brankovišti pozorný a nepustil domácí celek do vyššího náskoku.
     
    53:23
    Samorukov si za brankou Šaryčenkova vyměnil puk se spoluhráčem a akce CSKA tak může začít.
     
    53:58
    Soči ale sebralo kotouč a namířilo si to do blízkosti branky CSKA, ale znovu se hostům nepovedlo Šaryčenkova překonat.
     
    54:10
    Následuje další komerční přestávka.
     
    54:48
    Nyní to vřelo před domácí brankou, ale hostům se nepovedlo překonat Šaryčenkova, jenž tak stále drží dvoubrankový náskok svého týmu.
     
    56:36
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Mat Robinson – 2 min., držení).
     
    57:41
    Hosté se usadili v pásmu domácích, ale poté přišli o kotouč a CSKA se osvobodilo.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Opět se Moskvané dostali na puk a bleskově ho odpálili až před branku Lassinanttiho. Tohle oslabení už domácí tým přečká bez úhony.
     
    58:36
    Domácí v plném počtu.
     
    59:07
    Domácí hráči drží puk co nejdále od vlastní branky a nepouštějí soupeře k odvolání brankáře. Vypadá to, že Moskvané své dvoubrankové vedení uhájí.
     
    59:17
    Hosté už hrají bez brankáře a jsou v pásmu Moskvy, která se ale dobře brání a vyhazuje puky do středního pásma.
     
    59:50
    Moskvané zachytili kotouč a mají ho ve své moci. Zápas je tak už téměř minulostí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hráči moskevského CSKA přidali ve třetí třetině další dvě branky a jelikož hosté nedokázali ani jednou odpovědět, vítězí Moskvané. Soči, ač v utkání vedlo, nakonec nevybojovalo ani bod.
     
    Střely na branku: 23 – 14
     
    Dnešní utkání sledovalo 1693 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl ani jeden český nebo slovenský hokejista. V ani jednom týmu totiž nikdo nepůsobí.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:39:36)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 36. Okulov (Dahlbeck, Mamin), 41. M. Robinson, 43. P. Karnauchov (Šaryčenkov) – 29. Nilsson (Klimontov, Miromanov)


    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Samojlov) – Blažijevskij, M. Robinson (A), Dahlbeck, Samorukov, Rykov, Ar. Sergejev, Naumenkov – Slepyšev (A), Loktionov, Goldobin – Mamin, Šalunov, Okulov – Sorkin, Andronov (C), P. Karnauchov – Korosteljov, Světlakov, Maximov.
    HK Soči: Lassinantti (Treťjak) – Rundblad, Pogorišnyj, J. Alexandrov, Soljannikov, Miromanov, Klimontov, Gordějev – Karjalainen, Linus Johansson, Nilsson – Ruděnkov (A), Točickij (A), Šmeljov – Apalkov (C), Rubcov, A. Galimov – Ogirčuk, Kukštel, Petkov – Garajev.

    Rozhodčí: Romaško, Spirin – Gorděnko, Sysujev

    Diváci: 1693
    bahis siteleri