Dánsko – Anglie 0:0 (kon.) | Belgie – Island 5:1 (kon.) | Švédsko – Portugalsko 0:2 (kon.)
Francie – Chorvatsko 4:2 (kon.)
konec
Francie
4:2 (2:1)
Chorvatsko
Úterý 08.09.2020, 20:45 • Stade de France, Saint-Denis • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Liga národů UEFA nám vstupuje do dalšího hracího dne, my budeme od 20:45 sledovat velice zajímavý souboj mezi Francií a Chorvatskem.
     
    Fotbalisté Francie se v minulém vydání Ligy národů umístili na druhé pozici své těžké skupiny A s Nizozemskem a Německem. Napravit dva roky starý neúspěch se pokusí v této sezoně, do které vstoupili vítězstvím 1:0 na půdě Švédska. O vítězství rozhodl Kylian Mbappé, na kterého se budou Francouzi spoléhat i ve druhém utkání.

    Chorvatsko pro změnu skončilo na třetím místě za Španělskem a Anglií, přičemž skupina s Francouzi, Portugalci a Švédy není o nic lehčí, o čemž se Chorvaté přesvědčili už v prvním utkání. Na hřišti Portugalska jim nevyšla zejména druhá půle, ve které třikrát inkasovali a nakonec schytali výprask 1:4.
     
    Pozorní fanoušci už správně tuší, že dnešní souboj bude prvním vzájemným utkáním od finále MS 2018 v Rusku. Francouzi tehdy zvítězili 4:2. Úřadující šampioni navíc prodloužili svou neporazitelnost, protože s Chorvaty neprohráli ani v pěti předešlých duelech.

    Dvě remízy 0:0 z přáteláku a 2:2 z EURO 2004 byly jediným bodovým "ziskem" Chorvatska, zatímco země galského kohouta vyhrála předešlé dvě přípravy (2:0, 3:0) a také semifinále MS 1998 (2:1).
     
    Tipy pro sázkaře: výhra Francie, více gólů

    Pokud přemýšlíte o tom, že si na dnešní atraktivní utkání vsadíte, máme několik tipů. U Tipsportu můžete vsadit triumf Francouzů (1,7), zato pro méně odvážné je k dispozici i neprohra domácích (1,17). Francouzi totiž prohráli z posledních třinácti duelů pouze jednou.

    Chorvatům se sice také daří, když ze sedmi utkání padli jedinkrát, ale právě poslední vysoká porážka v Portugalsku může být varováním. Odvážní sázkaři jistě ocení i vysoký kurz na tři a více gólů (2,1). Obě defenzivy jsou plné zajímavých jmen, ale jen ve dvou ze šesti vzájemných duelů nepadly alespoň tři góly.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Lloris (C) – Upamecano, Lenglet, Lucas Hernández – Moussa Sissoko, Kanté, N'Zonzi, F. Mendy – Griezmann – Ben Yedder, Martial.
    Náhradníci: Maignan – Dubois, Kimpembe, Varane, Camavinga, Ikoné, Giroud, Digne, Rabiot, Fékir.

    Chorvatsko: Livaković – Lovren, Uremović, Ćaleta-Car, Melnjak – Rebić, Kovačić, Brozović, Vlašić, Perišić – Kramarić.
    Náhradníci: Grbić, Sluga – Barišić, Brekalo, Budimir, Škorić, Pašalić, Jedvaj, Čolak, Badelj, Petković, D. Vida.

    Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (vš. ROU).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní akci zápasu obstarali Francouzi, kterým nevyšel útok po levé straně. Chorvaté se úspěšně brání, navíc mohou rozehrát ofenzivní odpověď.
     
    2
    Rozehrávka se jim na vícero pokusů nevydařiila. Francouzi navíc vytlačili soupeře až do zámezí, a přestože o míč přišli, dlouhý nákop Chorvatů poklidili a přes Huga Llorise rozehrávají.
     
    3
    Rozjetou akci Francie zastavil Kantého faul před polovinou hřiště. Balkánci rychle rozehráli, snažili se prosadit nákopem na levou stranu, který však zamířil za brankovou čáru. Domácí odkopávají.
     
    4
    Výbornou střelu vyslal Nikola Vlašič, jehož pokus byl zablokován. Francouzi jsou u míče, ale mají problémy s rozehrávkou.
     
    5
    Druhý střelecký pokus Vlašiče mířil mimo branku. Francie rozehrála, ale napadající Chorvaté dělají domácím problémy.
     
    6
    Ivan Perišič zkoušel projít po levé straně, ale o míč přišel. Okamžitě mířila přihrávka na Anthony Martiala, jenž byl zastaven nedovoleně.
     
    7
    Chorvaté se ale krátce po rozehrávce dostávají k míči. Francouzi mají při rozehrávce velké problémy, na chorvatském týmu je vidět, že se z bídného výkonu v Portugalsku ponaučil.
     
    8
    Francouzi rozehrávají na své polovině, přesto se jim nedaří dostat s míčem na útočnou polovinu. Chorvatsko velmi dobře napadá.
     
    9
    Na středu hřiště se k míči dostal Antoine Griezmann, jenž se chytře snažil prostrčit míč na nabíhajícího Wissama Ben Yeddera, ale míč zastavil bránící Chorvat.
     
    11
    Francie se pomalu prokombinovala až před šestnáctku, jenže jí nevyšla finální koncovka. Autové vhazování pro Chorvatsko.
     
    12
    Wissama Ben Yedder dobře zabojoval u pravého rohového praporku, kde si došel pro rohový kop.
     
    13
    Centr na přední tyč úspěch neslavil. Chorvaté se osvobodili jen za cenu odhlavičkovaného míče, který skončil v moci Francouzů.
     
    14
    Domácím se ale nedaří prosadit hustým středem hřiště, kde Chorvaté velmi dobře pracují. Hosté mohou jít do protiútoku!
     
    14
    Dayot Upamecano u pravé lajny zachyboval, čímž poslal Chorvatsko do přečíslení. Přízemní centr z levé strany mířil na penaltu, kde stál jeden z hostujících hráčů. Možná z úleku však nezvolil střelu, ale ještě míč propustil v domnění, že mu nabíhá někdo ze spoluhráčů. Nenabíhal.
     
    15
    Chorvatsko opět zahrozilo! Mateo Kovačič hezkým pasem za obranu pobídl Anteho Rebiče, jenž míč nedoběhl. U čáry ho čistě zastavil Hugo Lloris, a přestože se penalta nekopala, budou Chorvaté zahrávat roh.
     
    16
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Balkánci jdou zaslouženě do vedení. Francouzský hráč odhlavičkoval míč jen do vzduchu, odkud dopadl na kopačku DEJANA LOVRENA. Chorvatský stoper nezazmatkoval, hezky si obhodil obránce a střelou k zadní tyči otevřel skóre zápasu – 0:1.
    16. Dejan LOVREN - 0:1
     
    18
    Krátce po vstřeleném gólu Chorvaté napadají a jsou odměněni dalším rohovým kopem. K jeho exekuci se staví Marcelo Brozovič.
     
    19
    Tentokrát Chorvatsko rozehrálo při zemi a nakrátko. Vzápětí se dostalo k centru, který udrželo na hranici vápna, přesto o míč přišlo.
     
    20
    Tři hráči hostů skřípli u poloviny hřiště Ferlanda Mendyho. Několik vteřin po rozehrání si došel pro faul Anthony Martial a Francouzi mohou odpovědět po přímém kopu ze zajímavého místa.
     
    21
    Antoine Griezmann zakroutil míč do vápna, kde si na něj vyskočil Steven N'Zonzi, jenže v souboji se soupeřem neuspěl – rohový kop.
     
    21
    Griezmannova standardka pouze proletěla nad vápnem, přesto zůstali domácí u míče. Následoval centr do pravé strany, kde ho na poslední chvíli Antoine Griezmann vracel před branku, jenže pouze na Dujeho Caleta-Cara, který měl plné nohy práce, aby si nedal vlastní gól.
     
    22
    Ofsajdové postavení Chorvatů ukončilo protiútok v zárodku.
     
    23
    Francouzi se vydali do útoku, přitom ležel na hřišti Ivan Perišič. Když už se zdálo, že domácí akci dohrají, odevzdali míč do zámezí, aby mohl být jejich soupeř ošetřen.
     
    24
    Chorvaté pochopitelně vrací míč do moci Francouzů, kteří musí začít od svého brankáře.
     
    24
    Anthony Martial si na středu hřiště zpracoval vysoký míč, ale dlouho si ho neužil. V mžiku se přiřítil Marcelo Brozović a poslal ho k zemi.
     
    25
    Chorvaté se krátce po rozehrání vydali do protiútoku, který zastavil faulem Dayot Upamecano. Tlak Chorvatska však pokračuje, protože rychlou kombinaci na jeden dotyk vedl Andrej Kramarič, jehož jízdu po lajně zastavil Moussa Sissoko.
     
    26
    Centr na přední tyč úspěch neslavil. Úplně stejně skončil i následný rohový kop, po němž se dostal k míči Hugo Lloris.
     
    27
    Nevýrazní Francouzi se vrací s míčem na útočnou polovinu, kde kombinují a čekají na okénka v chorvatské defenzivě.
     
    28
    Přichází další ztráta, po které zaútočili Chorvaté. Bohužel pro ně se zaběhli až do zámezí, čímž vrací míč Franouzům. Ti však tahají za kratší konec.
     
    29
    Míč se přesouvá ze strany na stranu, ale bohužel pro fanoušky obou mužstev jen krátce za polovinu. Na výraznější útok čekáme.
     
    30
    Francie drží míč na své polovině hřiště, jenže s ním operují desítky metrů od branky. Chorvaté jsou vzadu důslední a soupeře k ničemu nepouští.
     
    31
    Rychlý kontr Chorvatů skončil na pravé straně u Anteho Rebiče, který neuspěl proti bránící přesile soupeře.
     
    32
    Výborné napadání Chorvatů přináší výsledky. Na levé straně se dostal k míči Ivan Perišič, jehož centr zamířil do rukavic Huga Llorise.
     
    33
    Na druhé straně našla Kantého přihrávka Moussu Sissoka, jenž přízemním centrem hledal na penaltě Wissama Ben Yeddera. Neúspěšně.
     
    33
    Málem bylo vyrovnáno! Chybnou rozehrávku Chorvatska mohl potrestat Antoine Griezmann, který vlétl na levé straně do vápna a protlačil míč skrz Dominika Livakoviče, ale následně doběhl míč obránce, který ho odkopl.
     
    34
    Tvrdý dojezd Dujeho Caleta-Cara (CRO) do Ben Yedderova kotníku nenechal rumunský sudí bez potrestání – žlutá karta.
     
    35
    Tahoun Antoine Griezmann ukázal, že vystřelit umí a přímý kop vzal čistě na sebe. Tato dělovka však mířila hodně vysoko, tudíž neměla šanci na úspěch.
     
    36
    V útoku tentokrát operují Chorvaté, kteří vhazovali na útočné polovině. Krátce po rozehrání došlo k faulu u postranní čáry, po kterém Chorvaté kopou přímý kop ze zajímavého postavení.
     
    37
    Marcelo Brozović nevypadal úplně nebezpečně, přesto se zvláštně zakroutil a Chorvaté nadále tlačili. Francouzi však tuto situaci ustáli.
     
    38
    Au, au! Mateo Kovačič se ve středu hřiště natahoval po míči, načež ho dojel Clement Lenglet (FRA). Žlutá karta byla na místě.
     
    39
    Přímý kop Chorvatů vedl k rohovému kopu, s nímž si Hugo Lloris poradil vyboxováním, leč hra pokračovala. Střela z první v podání Chorvata však mířila jen do bránících hráčů.
     
    40
    Už jdeme do posledních minut prvního poločasu, ve kterém jsou lepší Chorvaté a zaslouženě vedou. Na míči jsou ovšem Francouzi.
     
    40
    Dlouhý centr do levé strany však k ničemu nevedl. Chorvatsko opět rozehrává před svým vápnem.
     
    41
    Francouzi získávají míč do své moci a na útočné polovině kombinují. Chorvatská defenziva zůstává pevná a pozorná.
     
    41
    Chorvatsku se vyplácí agresivita a napadání. Rychlý protiútok vede levá strana hostujícího mužstva!
     
    42
    Chorvatsko svůj útok zabrzdilo. Nikola Vlašič na levé straně přiklepl míč nabíhajícímu Ivanu Perišičovi, jenž se snažil dávat míč pod sebe, ale pod nohy mu vletěl bránící hráč. Následný opakovaný útok zastavil ofsajd.
     
    43
    Francouzská defenziva má den otevřených dveří. Nepřesnosti v rozehrávce a nedůrazu domácích dokázali hosté využít, akci na jeden dotyk zakončil neúspěšným centrem Ivan Perišič. Francie útočí.
     
    43
    Francie právě vstřelila branku!
    Světlá chvilka v podání Francouzů končí vyrovnávajícím gólem. Parádní kombinace od Ferlanda Mendyho přes Wissama Ben Yeddera skončila příklepem na Anthonyho Martiala, jenž z levé strany vrátil míč na střed, kde stál pohotový ANTOINE GRIEZMANN. Vyrovnáno na 1:1!
    43. Antoine GRIEZMANN - 1:1
     
    45
    Uvidíme, co vyrovnání udělá s výkonem Francie hlavně směrem dopředu. Doposud byli Chorvaté lepší, ale tato trefa do šatny může modré povzbudit.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    Anthony Martial dostal míč do středu hřiště, ale proti přesile tří hráčů nedokázal míč udržet.
     
    45+1
    Francie právě vstřelila branku!
    Krutá rána pro Chorvatsko! Moussa Sissoko skvěle zapracoval u pravé čáry s Wissamem Ben Yedderem, jenž okamžitě našel na malém vápně Anthonyho Martiala, jehož střelu si v pádu nešťastně srazil do sítě DOMINIK LIVAKOVIČ.
    45+1. Anthony MARTIAL - 2:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Neskutečné, co se v Paříži děje! Chorvatsko vstoupilo do utkání skvěle, bezradné Francouze dohánělo k šílenství a po krásné trefě Dejana Lovrena zaslouženě vedlo. Země galského kohouta nemohla ani nadále najít recept na pevnou defenzivu, navíc čelila řadě nebezpečných brejků.

    V závěru prvního poločasu však přišly parádní kombinace Francouzů! Nejprve jejich povedenou akci zakončil Antoine Griezmann, na kterého jen o několik desítek vteřin později zareagoval Anthony Martial. Parádní, leč možná trošku nezasloužený, obrat Francouzů!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Chorvaté vstupují do druhé půle s jednou změnou. Do hry už nezasáhne Ante Rebič, jehož místo převzal Josip Brekalo.
     
    46
    Obranný faul Francouzů zastavil první útok soupeře, který tak může rozehrávat ze zajímavé pozice. Standardka je spíše na centr.
     
    47
    Dario Melnjak se však pokusil překvapit soupeře stříleným centrem, který Hugo Lloris bezpečně pokryl. Chorvaté nadále útočí.
     
    48
    Na hranici vápna se opřel do míče Nikola Vlašić, jehož rána skončila na ruce Dayota Upamecana. Rozruch Chorvatů byl zbytečný, protože opakované záběry ukázaly, že ruka byla u těla – rohový kop.
     
    48
    Z něho Chorvatsko nezahrozilo, přesto se rychle ujímá míče a kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.
     
    49
    Trvalo téměř minutu, než se balkánské mužstvo dostalo na útočnou polovinu. Průniková přihrávka za obranu navíc úspěch neslavila, tudíž přichází ztráta míče.
     
    50
    Ťukec na útočné polovině probíhal tentokrát v režii Francouzů. Centr z levé strany si ovšem Dominik Livaković pohlídal.
     
    51
    Francouzi zakombinovali kolem šestnáctky, jenže chyběla třešnička na dortu. Finální centr z levé strany byl zablokován na rohový kop.
     
    52
    Antoine Griezmann našel na středu vápna hlavu svého spoluhráče, od kterého mířil míč na branku. Francouzi se dožadovali rohu, ale marně a neoprávněně.
     
    53
    Dlouhá přízemní přihrávka za obranu ze středu hřiště byla pro zkušeného a pozorného Huga Llorise pohodovým míčem, pro který si bezpečně došel.
     
    54
    Ofenzivní faul Chorvatů sudí nepřehlédl. Francouzi rozehrávají na své polovině hřiště.
     
    54
    Ideální chvilku na rozehrání však zbytečně promrhali, proto se míč vrací do moci Chorvatska.
     
    55
    Hráči s šachovnicí na dresu o něj museli vzápětí bojovat, což se jim podařilo, ale musí začít od své branky.
     
    55
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečný nedůraz Francouzů potrestal JOSIP BREKALO. Už se zdálo, že kolmá přihrávka bude pro obránce domácích bezproblémová, jenže střídající Chorvat se ujal míče a dokázal ustát souboj se třemi hráči, načež završil své neuvěřitelné odhodlání vyrovnávacím gólem!
    55. Josip BREKALO - 2:2
     
    57
    Hra je přerušena. Ze hry musí vinou zranění odkulhat kazaňský Filip Uremovic, kterého nahrazuje zkušený Domagoj Vida z Besiktasu.
     
    58
    Uvidíme, zda vyrovnávací gól vrátí Chorvaty na koně. Aktuálně drží míč kolem poloviny hřiště, odkud se snaží projít přes defenzivní val Francie.
     
    59
    N'Golo Kanté (FRA) zařadil zpátečku, aby zastavil Marcela Brozoviće. Nakonec se mu to podařilo, leč za cenu žlutého napomenutí.
     
    60
    Chorvaté se nenechali poločasovým obratem soupeře rozhodit, vrací se do tempa a přebírají iniciativu. Jak nám ale Francouzi ukázali, rozhodnout může i jediná gólová šance.
     
    61
    Vysoký centr Ivana Perišiče sice letěl do vápna, jenže na zkušeného Huga Llorise s ním vyzrát nemohl.
     
    61
    Dayot Upamecano si na pravé straně hřiště počínal nedovoleně, což znamená faul a míč pro Chorvaty.
     
    62
    Chystá se dvojité střídání Francouzů, ale ještě před ním rozehrají Chorvaté zajímavý přímý kop. Zahrozí?
     
    62
    Zatočený míč do vápna sice odvrátil Dayot Upamecano, jenže Chorvatsko ho rychle vrátilo a na zadní tyči zakončoval Ivan Perišič vysoko nad!
     
    63
    Už je tu střídání! Odchází N'Golo Kanté, který už má na kontě žlutou kartu a nahrazuje ho Eduardo Camavinga. Druhým nastupujícím je Olivier Giroud, jemuž přenechal místo Wissam Ben Yedder.
     
    64
    Fanoušci, kteří sledují francouzskou ligu moc dobře ví, čeho jsme svědky. Na hřiště totiž přichází teprve sedmnáctiletý Eduardo Camavinga, který si odbude premiéru v národním týmu.
     
    65
    Francie právě vstřelila branku!
    Třetí zásah Francouzů! Ti si dokázali svým důrazem vybojovat rohový kop, kterého se ujal Antoine Griezmann. Ofenzivní tahoun Francie našel na malém vápně nehlídaného DAYOTA UPAMECANA, jenž hlavičkoval do branky.
    65. Dayot UPAMECANO - 3:2
     
    66
    Chorvatsko odpovídá střídáním. Ze hřiště kulhá Ivan Perišić, jehož místo přebírá Mario Pašalić.
     
    67
    Centrované míče končí souboji, při němž šel k zemi Anthony Martial. Míč sice pro Francii, ale Steven N'Zonzi (FRA) po odpískaném faulu na Anthony Martiala dohrál akci a vlétl do dvou bránících soupeřů. Za tento prohřešek vidí žlutou kartu.
     
    69
    Mateo Kovačič už se chystal před vápnem ke střele, leč neúspěšně. Chorvatsko však nadále drží míč na své polovině a pokusí se vymyslet akci, ze které by dokázalo vyrovnat.
     
    70
    Chorvaté stále drží míč ve svých defenzivních řadách, kde je dobře napadají Francouzi a rozehrávku jim znepříjemňují.
     
    71
    Rychlý protiútok Francie! Míč vedl po pravé straně Eduardo Camavinga, jenž našel prostor mezi obránci a tvrdou střelou donutil zasáhnout Dominika Livakoviče. Pěkná akce talentovaného hráče Rennes, o kterého se přetahují evropské velkokluby.
     
    72
    Obranný faul Chorvatů vrací míč Francouzům. Ti kombinují na útočné polovině, zatím bez efektu.
     
    72
    Rozhodčí opět fouká do píšťalky. Tentokrát už Francouzi rozehrají blíž brance, což může znamenat přímé ohrožení.
     
    73
    Dva centry do vápna Chorvaté odvrátili, načež se vydávají do protiútoku.
     
    74
    Chorvaté pokračovali v aktivitě, tlačili na Francouze, ale o míč přišli a Francouzi v čele s Antoinem Griezmannem prchají dopředu!
     
    75
    Unikající Antoine Griezmann našel ze středu hřiště nabíhajícího Anthony Martiala, jenž se ocitl tváří v tvář Dominiku Livakovićovi, a ten jeho střelu z levé strany skvěle vychytal!
     
    75
    Francie zatlačila svého soupeře, dostala se k centru, který se nakonec nešťastně odrazil do Brozovićovy ruky, což znamená jediné – PENALTU!
    75. Ruka v pokutovém území.
     
    76
    Dvě žluté karty pro chorvatskou stranu. Trest pro Marcela Brozoviće (CRO) za ruku, zastupující kapitán Dejan Lovren (CRO) ji dostal za hlasité a emotivní protesty.
     
    77
    Francie právě vstřelila branku!
    Zkušený OLIVIER GIROUD uklidil míč nekompromisně k pravé tyči, čímž posílá svůj tým do dvoubrankového vedení.
    77. Olivier GIROUD - 4:2
     
    78
    Ze hřiště odchází Antoine Griezmann, který předvedl skvělý výkon. Na hřiště přichází Nabil Fekir.
     
    79
    Chorvatsko už to bude mít velmi těžké. Času je ale stále dost, navíc pokud hosté navážou na výkon z prvního poločasu, mohou s výsledkem ještě cokoliv udělat.
     
    80
    Balkánci se dvakrát prokombinovali až k vápnu, kde se dostal ke střele Andrej Kramarić, jehož pokus mířil nad branku.
     
    81
    A zkušený spoluhráč Pavla Kadeřábka z německého Hoffenheimu byl tentokrát faulován, čímž vybojoval míč zpět do moci svého mužstva.
     
    82
    Chorvaté rozhodně nic nebalí. Aktivita jim přinesla vhazování u rohového praporku, odkud rozehrávají další kombinaci.
     
    83
    Francouzi důsledně brání náskok, snaží se držet Chorvaty zády k brance a nepouštět je do střeleckých příležitostí.
     
    84
    Francie nejprve dokázala vytlačit Chorvaty až na jejich půlku, kde je o míč obrala a vydala se dopředu. Eduardo Camavinga se po pravé straně prodral až k přízemnímu centru, který hosté srazili na rohový kop.
     
    85
    Zakroucený míč Nabila Fekira skončil na horní síti. Dominik Livaković může vykopávat od své branky.
     
    85
    Chorvatsko vhazuje na své polovině. Čas mu rychle utíká, pokud chtějí pomýšlet na zvrat, chce to domácí finálně zatlačit.
     
    86
    Unikajícího Anthony Martiala musel před rodícím se brejkem zastavit bránící hráč Chorvatska. Obranný faul vrací míč Francouzům.
     
    86
    Anthony Martial dnes dostává pořádně naloženo. Tentokrát ho nedovoleně zastavil Domagoj Vida, který neměl nárok diskutovat. Nebezpečný přímý kop pro Francouze!
     
    87
    Rozhodčí posunul zeď o pár metrů dozadu, což Chorvatům nevadilo. Nabil Fekir totiž trefil jen hráče před sebou.
     
    89
    Chorvatsko bylo blízko třetí trefě! Na hranici kruhu velkého vápna se Nikola Vlašić krásně otočil a vyslal dělovku do pravé tyče. Následná střela z dálky už skončila v náručí Huga Llorise.
     
    90
    Důrazný zákrok na středu hřiště znamená obranný faul Chorvatska. Francouzi drží míč a snaží se v poklidu dohrát daleko od své branky.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje čtyř minuty! Chorvaté už moc času nemají.
     
    90+2
    Oba týmy se přetahují o míč ve středu hřiště, ale v moci ho mají častěji domácí.
     
    90+3
    Chorvaté ještě útočí. Mateo Kovačič drží míč na levé straně, odkud ho distribuuje svým spoluhráčům.
     
    90+3
    Útočný faul jejich akci rychle ukončil. Hosté v čele s kapitánem Dejanem Lovrenem však dávají najevo svou nespokojenost s verdiktem.
     
    90+4
    Už zbývají jen desítky vteřin. Utkání je navíc přerušeno kvůli ležícímu Anthonymu Martialovi.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    První vzájemné střetnutí od finále MS 2018 končí stejným výsledkem, jakým skončil duel v Moskvě. Francouzi vítězí 4:2, přesto nemohou být stoprocentně spokojeni. Chorvaté totiž byli výraznou část utkání lepším týmem, dokonce vedli, ale Francii pomohl obrat v závěru prvního poločasu.

    Ve druhé půli je nerozhodilo ani vyrovnání hostů, na které zareagovali gólem Dayota Upamecana a proměněnou penaltou Oliviera Girouda. Ze zisku tří bodů se tak radují domácí, ale Chorvatsko může těšit povedený výkon, za který by si minimálně bod zasloužilo.
     
    A já už se s vámi loučím. Děkuji za pozornost, přeji vám dobrou noc! (22:40:21)

    Daniel Ryl

    Branky: 43. Griezmann (Martial), 45+1. Livaković (vla.), 65. Upamecano (Griezmann), 77. Giroud (pen.) – 16. Lovren, 55. Brekalo (Kovačić)

    Karty:   38. Lenglet (FRA), 59. Kanté (FRA), 67. N'Zonzi (FRA) – 34. Ćaleta-Car (CRO), 76. Lovren (CRO), 76. Brozović (CRO)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:14.
    Francie: Lloris (C) – Upamecano, Lenglet, Lucas Hernández – Moussa Sissoko, Kanté (63. Camavinga), N'Zonzi, F. Mendy – Griezmann (78. Fékir) – Ben Yedder (63. Giroud), Martial.
    Náhradníci: Maignan – Dubois, Kimpembe, Varane, Camavinga, Ikoné, Giroud, Digne, Rabiot, Fékir.

    Chorvatsko: Livaković – Lovren, Uremović (57. D. Vida), Ćaleta-Car, Melnjak – Rebić (46. Brekalo), Kovačić, Brozović, Vlašić, Perišić (66. Pašalić) – Kramarić.
    Náhradníci: Grbić, Sluga – Barišić, Brekalo, Budimir, Škorić, Pašalić, Jedvaj, Čolak, Badelj, Petković, D. Vida.

    Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (vš. ROU)

    Diváci: bez diváků
    bahis siteleri