Dánsko – Anglie 0:0 (kon.) | Belgie – Island 5:1 (kon.) | Švédsko – Portugalsko 0:2 (kon.)
Francie – Chorvatsko 4:2 (kon.)
konec
Francie
4:2 (2:1)
Chorvatsko
Úterý 08.09.2020, 20:45 • Stade de France, Saint-Denis • Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje čtyř minuty! Chorvaté už moc času nemají.
     
    89
    Chorvatsko bylo blízko třetí trefě! Na hranici kruhu velkého vápna se Nikola Vlašić krásně otočil a vyslal dělovku do pravé tyče. Následná střela z dálky už skončila v náručí Huga Llorise.
     
    86
    Anthony Martial dnes dostává pořádně naloženo. Tentokrát ho nedovoleně zastavil Domagoj Vida, který neměl nárok diskutovat. Nebezpečný přímý kop pro Francouze!
     
    78
    Ze hřiště odchází Antoine Griezmann, který předvedl skvělý výkon. Na hřiště přichází Nabil Fekir.
    77. Olivier GIROUD - 4:2
     
    77
    Francie právě vstřelila branku!
    Zkušený OLIVIER GIROUD uklidil míč nekompromisně k pravé tyči, čímž posílá svůj tým do dvoubrankového vedení.
     
    76
    Dvě žluté karty pro chorvatskou stranu. Trest pro Marcela Brozoviće (CRO) za ruku, zastupující kapitán Dejan Lovren (CRO) ji dostal za hlasité a emotivní protesty.
    75. Ruka v pokutovém území.
     
    75
    Francie zatlačila svého soupeře, dostala se k centru, který se nakonec nešťastně odrazil do Brozovićovy ruky, což znamená jediné – PENALTU!
     
    75
    Unikající Antoine Griezmann našel ze středu hřiště nabíhajícího Anthony Martiala, jenž se ocitl tváří v tvář Dominiku Livakovićovi, a ten jeho střelu z levé strany skvěle vychytal!
     
    71
    Rychlý protiútok Francie! Míč vedl po pravé straně Eduardo Camavinga, jenž našel prostor mezi obránci a tvrdou střelou donutil zasáhnout Dominika Livakoviče. Pěkná akce talentovaného hráče Rennes, o kterého se přetahují evropské velkokluby.
     
    67
    Centrované míče končí souboji, při němž šel k zemi Anthony Martial. Míč sice pro Francii, ale Steven N'Zonzi (FRA) po odpískaném faulu na Anthony Martiala dohrál akci a vlétl do dvou bránících soupeřů. Za tento prohřešek vidí žlutou kartu.
     
    66
    Chorvatsko odpovídá střídáním. Ze hřiště kulhá Ivan Perišić, jehož místo přebírá Mario Pašalić.
    65. Dayot UPAMECANO - 3:2
     
    65
    Francie právě vstřelila branku!
    Třetí zásah Francouzů! Ti si dokázali svým důrazem vybojovat rohový kop, kterého se ujal Antoine Griezmann. Ofenzivní tahoun Francie našel na malém vápně nehlídaného DAYOTA UPAMECANA, jenž hlavičkoval do branky.
     
    63
    Už je tu střídání! Odchází N'Golo Kanté, který už má na kontě žlutou kartu a nahrazuje ho Eduardo Camavinga. Druhým nastupujícím je Olivier Giroud, jemuž přenechal místo Wissam Ben Yedder.
     
    59
    N'Golo Kanté (FRA) zařadil zpátečku, aby zastavil Marcela Brozoviće. Nakonec se mu to podařilo, leč za cenu žlutého napomenutí.
     
    57
    Hra je přerušena. Ze hry musí vinou zranění odkulhat kazaňský Filip Uremovic, kterého nahrazuje zkušený Domagoj Vida z Besiktasu.
    55. Josip BREKALO - 2:2
     
    55
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečný nedůraz Francouzů potrestal JOSIP BREKALO. Už se zdálo, že kolmá přihrávka bude pro obránce domácích bezproblémová, jenže střídající Chorvat se ujal míče a dokázal ustát souboj se třemi hráči, načež završil své neuvěřitelné odhodlání vyrovnávacím gólem!
     
    46
    Chorvaté vstupují do druhé půle s jednou změnou. Do hry už nezasáhne Ante Rebič, jehož místo převzal Josip Brekalo.
    45+1. Anthony MARTIAL - 2:1
     
    45+1
    Francie právě vstřelila branku!
    Krutá rána pro Chorvatsko! Moussa Sissoko skvěle zapracoval u pravé čáry s Wissamem Ben Yedderem, jenž okamžitě našel na malém vápně Anthonyho Martiala, jehož střelu si v pádu nešťastně srazil do sítě DOMINIK LIVAKOVIČ.
    43. Antoine GRIEZMANN - 1:1
     
    43
    Francie právě vstřelila branku!
    Světlá chvilka v podání Francouzů končí vyrovnávajícím gólem. Parádní kombinace od Ferlanda Mendyho přes Wissama Ben Yeddera skončila příklepem na Anthonyho Martiala, jenž z levé strany vrátil míč na střed, kde stál pohotový ANTOINE GRIEZMANN. Vyrovnáno na 1:1!
     
    38
    Au, au! Mateo Kovačič se ve středu hřiště natahoval po míči, načež ho dojel Clement Lenglet (FRA). Žlutá karta byla na místě.
     
    34
    Tvrdý dojezd Dujeho Caleta-Cara (CRO) do Ben Yedderova kotníku nenechal rumunský sudí bez potrestání – žlutá karta.
     
    33
    Málem bylo vyrovnáno! Chybnou rozehrávku Chorvatska mohl potrestat Antoine Griezmann, který vlétl na levé straně do vápna a protlačil míč skrz Dominika Livakoviče, ale následně doběhl míč obránce, který ho odkopl.
    16. Dejan LOVREN - 0:1
     
    16
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Balkánci jdou zaslouženě do vedení. Francouzský hráč odhlavičkoval míč jen do vzduchu, odkud dopadl na kopačku DEJANA LOVRENA. Chorvatský stoper nezazmatkoval, hezky si obhodil obránce a střelou k zadní tyči otevřel skóre zápasu – 0:1.

    Daniel Ryl

    Branky: 43. Griezmann (Martial), 45+1. Livaković (vla.), 65. Upamecano (Griezmann), 77. Giroud (pen.) – 16. Lovren, 55. Brekalo (Kovačić)

    Karty:   38. Lenglet (FRA), 59. Kanté (FRA), 67. N'Zonzi (FRA) – 34. Ćaleta-Car (CRO), 76. Lovren (CRO), 76. Brozović (CRO)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:14.
    Francie: Lloris (C) – Upamecano, Lenglet, Lucas Hernández – Moussa Sissoko, Kanté (63. Camavinga), N'Zonzi, F. Mendy – Griezmann (78. Fékir) – Ben Yedder (63. Giroud), Martial.
    Náhradníci: Maignan – Dubois, Kimpembe, Varane, Camavinga, Ikoné, Giroud, Digne, Rabiot, Fékir.

    Chorvatsko: Livaković – Lovren, Uremović (57. D. Vida), Ćaleta-Car, Melnjak – Rebić (46. Brekalo), Kovačić, Brozović, Vlašić, Perišić (66. Pašalić) – Kramarić.
    Náhradníci: Grbić, Sluga – Barišić, Brekalo, Budimir, Škorić, Pašalić, Jedvaj, Čolak, Badelj, Petković, D. Vida.

    Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (vš. ROU)

    Diváci: bez diváků
    bahis siteleri