12. etapa: Chauvigny - Sarran Corrèze Vítěz: M. Hirschi (SUN) (kon.)
konec
12. etapa: Chauvigny - Sarran Corrèze

Vítěz: M. Hirschi (SUN)

Čtvrtek 10.09.2020, 13:00Tour de France
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u budu se těšit při sledování dalších etap zase někdy na počtenou. (17:29:28)
     
    Marc Hirshi si ve svých 22 letech připsal na konto první vítězství na Tour de France. Osmadvacet kilometrů před cílem nasadil do trháku, který nedokázal zachytit žádný ze soupeřů. Pro druhé místo si dojel Pierre Rolland, třetí skončil Hirschiho týmový kolega ze Sunwebu Søren Kragh Anderse. V celkovém pořadí se na čele nic zásadního nezměnilo.
     
    Pořadí 12. etapy:

    1. Marc Hirschi
    2. Pierre Rolland
    3. Soren Kragh Andersen
    4. Quentin Pacher
    5. Jesus Herrada
    6. Max Schachmann
    7. Hugo Houle
    8. S. Reichenbach
    9. Kenny Elissonde
    10. Nicolas Roche
     
    Peter Sagan dorazil do cíle na 13. místě, v boji o zelený trikot stáhl ztrátu na Sama Bennetta o čtyři body.
    Sagan stáhl ztrátu na peloton a při spurtu byl nejrychlejší
     
    Skvělou práci odvedl v závěrečnách kilometrech Peter Sagan! Slovák dokázal stáhnout ztrátu na peloton a při spurtu byl nejrychlejší. Musíme ještě pčkat na oficiální výsledky, kolikátou příčku obsadil.
    Druhý skončil Pierra Rolland, třetí Søren Kragh Andersen
     
    Jako druhý dojel do cíle Pierre Rolland, jehož druhý nástup vyšel. V souboji o třetí místo zvítězil Søren Kragh Andersen, jenž si říká o červené číslo pro bojovníka dne, Dán byl totiž součástí původního šestičlenného úniku.
    Marc Hirschi si dojel pro životní vítězství
     
    Marc Hirschi proťal cílovou pásku v pokliném tempu, mohl si to dovolit! Dvaadvacetiletý Švýcar po skvělém výkonu ukončil osmileté švýcarské čekání na etapové vítězství.
     
    1km
    Marc Hirschi právě najel do posledního kilometru! Náskok na druhého Pierra Rolanda činí nedostižitelných 45 vteřin.
     
    2km
    Technické prolémy Juliana Alaphilippa definitivně vyřadili z boje o druhou pozici. Rodák ze Saint-Amand-Montrond začal výrazně ztrácet.
     
    3km
    Strojové tempo Marca Hirschiho, je až neskutečně, jak mladičký Švýcar šlape. Ostatní konkurenti marně hledají recept na snížení ztráty.
     
    4km
    Do třetice zkusil ujet protivníkům Alaphilippe. Vrcholí souboj zřejmě "jen" o druhou pozici, člen týmu Deceuninck – Quick-Step byl rychle dotažen.
     
    5km
    Pierre Rolland se vzdálil od druhé skupinky jenom na pár metrů. Spolu s ním se chytil Kragh Andersen, který však jako týmový kolega vedoucího jezdce Rollanda určitě střídat nebude.
     
    7km
    S Hirschim to vypadá opravdu velmi dobře. Švýcarský talent zvládá sjezd na jedničku, náskok se zmenšil minimálně, na třičtvrtě minuty.
     
    8km
    Mezitím skončilo statečné působení "meziskupinky" mezi Hirschim a Alaphilippem. Marc Soler a Maximilian Schachmann se připojili k Francouzovi.
     
    9km
    Nyní vyzkoušel štěstí Jesus Herrada. Avšak i jeho snaha přišla vniveč, soupeři zareagovali rychle. S útokem vzápětí přišel Pierre Rolland.
     
    10km
    Zatímco Hirschi je deset kilometrů od životního úspěchu, Alaphilippe zkusil znovu zaútočit, Ztráta ale zůstává konstantní, okolo 50 sekund.

    Milan Huppert

    bahis siteleri