Tisková konference Mountfieldu HK (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tisková konference HC Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference Mountfieldu HK

Čtvrtek 10.09.2020, 12:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, momentálně Radek Smoleňák pózuje s novým hradeckým dresem a budou následovat individuální rozhovory. (12:33:27)
     
    Smoleňák o systému hry: O Mazim se nemusíme vůbec bavit, protože je to nejlepší gólman v lize. Obrana se Blainem a Jankem vyztužila, oba umí hrát tělem, což nám v loňské sezóně chybělo. Vepředu jsou všichni kluci perfektní bruslaři, takže musíme předvádět aktivní hokej, hodně napadat. Máme vyrovnané čtyři pětky, jsme dobře natrénovaní, teď už to musíme pouze prodat. Za sebe mám z týmu nejlepší pocit, který jsem za svých 3,5 roku v Hradci měl.
     
    Radek Smoleňák k Hronkovi: Bez debat nejlepší český bek. I kdyby měl odehrát pouze jeden zápas, tak bychom za něj byli rádi. Doufáme ale samozřejmě, že toho odehraje co nejvíc. Je to ale stále mladý kluk a nemůžeme si myslet, že nám bude vyhrávat sám všechny zápasy. Musíme mu pomoct. Už na trénincích je ale vidět, že je o level nad námi všemi.
     
    Vladimír Růžička k Hronkovi: Hronek chtěl co nejdříve naskočit a věřím, že pro něj nějaké místo najdeme. Chodil s námi už předtím do kabiny. Dle mého názoru jsme získali nejlepšího českého obránce v NHL. Je to výborný kluk a hodně našich obránců se od něj může učit.
     
    K Filipu Hronkovi: Je to stěžejní hráč v Detroitu, takže byla složitá situace ohledně pojistky. Problém byl ten, že kdyby s námi Filip trénoval hned, museli bychom hned platit pojistku. Proto jsme s tím vyčkávali, ale nebylo to o ničem jiném.
     
    Máme vnitřní manuál ohledně Covidu_19. Ten se týká úplně všech hráčů, kteří hrají za Mountfield HK, včetně mládežníků. Když je nějaký problém, komunikujeme s doktory, stejně jako normální lidé. Takto by měly postupovat všechny kluby v extralize. Představenstvo APK je v jednání s hlavní hygieničkou a manuál by se měl hodně blížit tomu, co má fotbal. Obrovský strašák je pro nás to, že budou muset chodit celé týmy do karantény. Věřím, že se nám to podaří změnit.
     
    Některé smlouvy, které jsme vytvářeli v době koronavirové, myslí na to, že plat bude upraven, pokud se nebude moct hrát. Co se týče ostatních hráčů, tak věřím, že bychom se s nimi vždy domluvili, protože pokud je problém, tak jsme jej s nimi vždycky vyřešili. Snad k tomu ale nebudeme muset sahat.
     
    Aleš Kmoníček: Hradec stále drží své názory. Nejprve jsme chtěli sezónu ukončit a zvolili jsme i to, že chceme, aby sezóna byla nesestupová. Začít jsme chtěli co nejdříve, aby byl prostor dohrát případné zápasy, když některé týmy budou v karanténě. Jediné, co nyní sleduji, je kapacita stadionů, která zatím dle mého názoru vyznívá velmi dobře.
     
    Nyní je prostor pro dotazy novinářů.
     
    Letos bychom chtěli více hrát a méně mluvit okolo.
     
    Za nové kluky jsem velmi rád. Nejsou to žádní kluci do počtu, ale každý z nich prokázal svoji kvalitu, a to hned. Každý z nich je úplně jiný, ale všichni jsou dobří v tom, co se po nich chce a zaplní díru v tom, co nám chybělo. O Hradci se dlouhodobě ví, že vztahy v kabině jsou nadstandardní a kdyby někdo vystrkoval růžky, tak mu to hned řekneme. Dali jsme se ale během dvou měsíců velmi dobře dohromady, ale nejvíc se to ukáže v situacích, jestli budeme vyhrávat těžké zápasy.
     
    Prostor dostane také kapitán týmu Radek Smoleňák.

    Po pauze to vůbec nebylo jednoduché, protože někteří kluci nebyli několik měsíců na ledě. Já jsem se snažil chodit alespoň jednou týdně, ale vůbec to nebylo lehké. Bylo jedině dobře, že jsme hned začali hrát přípravný turnaj, jehož zápasy měli velmi slušnou kvalitu. Ukázalo nám to, v čem jsme dobří a na čem ještě musíme zapracovat.
     
    Za týden začínáme a doufám, že budeme dobře připravení, zatím jsem spokojený.

    Jsme moc rádi, že spolupracujeme s Kolínem. Pro mladé kluky je skok z juniorky do A-mužstva obtížný. Proto jsme mladé poslali do jiných klubů už na přípravu, aby se zapracovali. Morong bude hrát druhého centra v Kadani a ostatní mladé máme v Kolíně, kde kluci prostor dostávají. To je to, co potřebují.
     
    V realizačním týmu bude působit David Kočí a Daniel Branda. Kompetence jsou takové, že každý z nás má něco na starost. David hlavně beky a oslabení a Dan přesilovky a sledování týmů, proti kterým budeme hrát.
     
    Nyní bude mluvit Vladimír Růžička st.

    Před pohárem jsme stihli potrénovat týden, ale samotný turnaj nám ukázal docela hodně. Byly to kvalitní zápasy a tým se snad stabilizoval. Do obrany jsme přivedli Blaina a Janka, za což jsme moc rádi. Do útoku se nám podařilo podepsat Kellyho Klímu a mého syna Vladimíra Růžičku ml. O obou jménech se mluvilo už během roku. Třetí hráč je Jakub Sklenář, který je velmi zkušený, komplexní a s Vláďou jsou sehraní. Tým jsme doplnili a věřím, že je velmi kvalitní. Plány jsou takové, jaké říkal manažer Aleš Kmoníček.
     
    Co se týče hráčských změn: Měli jsme plán, jak doplnit kádr a jak posílit a jsme spokojeni, jak se nám to podařilo. Teď už je to na hráčích a trenérech, aby naplnili naše představy. Cíle vedení klubu jsou dosáhnout umístění v první šestce, postoupit přímo do play off, což znamená být v první čtyřce, případně rozhodně postoupit ze čtvrtfinále a zabojovat o medaile.
     
    Podle posledního nařízení můžeme náš stadion rozdělit do osmi sektorů a do každého se vejde 500 fanoušků. Maximální kapacita by tak mohla být 3945 fanoušků a doufáme, že tyto kvóty se nezmění.
     
    Uvidíme, jak se budou vyvíjet další složky, dotace na neobsazené sedačky, vstupné, atd... Věříme, že situaci v letošní sezóně zvládneme.
     
    Nyní míří dotaz na Aleše Kmoníčka, který se týká toho, jestli je klub připraven i na to, kdyby se sezóna nedohrála.

    Udělali jsme spoustu restriktivních opatření a podařilo se nám sezónu dokončit v černých číslech, což byla složitá úloha, ve které nám pomohli hráči a všichni větší partneři, kteří nám zachovali příjem. Na sezonu jsme připraveni a stabilizováni a doufáme, že se nestane nic strašného, abychom neměli úbytek partnerů, který jsme zatím nezaznamenali.
     
    Jednání s Národní sportovní agenturou už proběhla a vypadá to, že budeme moci požádat o finance a věříme, že budou žádosti naplněny.

    Lukáš Foff

    bahis siteleri