Jekatěrinburg – N.Novgorod 3:4 (0:1 po s.n.) | Magnitogorsk – Omsk 0:4 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavl 4:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
HC Slavia Praha
Pátek 11.09.2020, 17:30 • PSG aréna, Zlín • Juniorská liga akademií • 3. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého, nejenom juniorského, hokeje! Vítám Vás při sledování Juniorské ligy akademií, ve které dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti pražské Slavii, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín

    První dva zápasy se domácím Beranům moc nevydařily. Po dvou odehraných kolech jsou zatím bez bodů a s nejhorším skóre na góly, uzavírají tabulku. V přípravě to nebylo o moc slavnější. Z pěti přípravných klání vyhráli v základní hrací době jenom jeden a to těsným výsledkem 1:0 nad Litvínovem.

    Poslední tři utkání:
    Salcburk vs. Zlín – 4:1
    České Budějovice vs. Zlín – 3:1
    Zlín vs. Třinec – 4:3 pp
     
    HC Slavia Praha

    Pražská hokejová Slavie měla přípravu, oproti domácím, mnohem lepší. Z šesti přípravných duelů vyhrála tři, v jednom z nich se jí dokonce podařilo rozdrtit Chomutov 9:1. Sama ale schytala obrovský debakl od Hradce, kdy po dvou vzájemných zápasech bylo skóre až neuvěřitelných 15:1. V lize se jí nicméně daří víc, jelikož po dvou utkáních, ze kterých udolala jednu výhru, obsazuje v tabulce 8. místo.

    Poslední tři utkání:
    Slavia Praha vs. Hradec – 4:3
    Slavia Praha vs. Pardubice – 4:6
    Slavia Praha vs. Chomutov – 9:1
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Šarman (Synek) – Holík, Velikovský, Bednařík, Mikulík, Riedl, Liss – Broža, Dřímal, Handl – Sebera, Laciga, Martinec – Kráčalík, Masař, Hrazdira – Kozubík, Frömel, Lavička

    HC Slavia Praha: Pittr (Ondrík) – Hovorka, Němeček, Palát, Hrdlička, Cichoň, Klatt – Štrombach, Havrda, Kižlín – Brummel, Slavíček, Křenek – Turek, Hofmann, Labuzík – Janča, Tichý, Kvasnička

    Rozhodčí: Obadal – Blažek, Kučera.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    A do nebezpečného úniku 2 na nikoho se ihned po buly dostali hosté. Hofmann ale minul puk, takže z toho nakonec nic nebylo.
     
    01:18
    Hra je zatím velmi rychlá a na obou stranách jsme už byli svědky nejedné střely.
     
    02:01
    V útočném pásmu se zatím drží více hosté, kteří se snaží unavit domácí a zatím se jim tento cíll daří.
     
    03:12
    Slavie je zatím ve všech ohledech lepší. Bruslení má velmi rychlé a střel se jim podařilo už nespočet.
     
    03:59
    Po delší době se podařilo Beranům udržet se v útočném pásmu, ale Holíkovi sjel puk z čepele, a tím vystavil zbytek jeho spoluhráčů do ofsajdu.
     
    04:43
    Do dalšího přečíslení se mohli dostat hosté, ale Janča udělal to nejhorší co mohl, a to že před modrou se pokusil o kličku čímž vystavil dojíždějícího útočníka do ofsajdu.
     
    05:15
    Vypadá to, že se domácí už lehce rozehráli a začínají aspoň dotahovat tempo hostů. To ale neznamená že otěže zápasu nemá ve svých rukách stále pražská Slavia.
     
    06:06
    Do úniku jeden na jednoho se dostal Handl, ale jeho pokus na poslední chvíli dokázal ztečovat Hovorka, takže se puk náhle ocitl pouze za brankou hostů.
     
    07:07
    Defenzivní hra domácích v dnešním klání moc neperlí, protože hosté se dostávají do jedné akce za druhou a domácím se z nich daří vymanit opravdu velmi komplikovaně.
     
    08:08
    Ze strany sudích je to dneska hodně benevolentní zápas. Už jsme viděli hodně ostrých zákroků, ale rozhodčí nechávají hru zatím bez jakéhokoli trestu.
     
    09:46
    Zlín právě vstřelil branku!
    Dlouhou dobu hráli domácí jenom v obraném pásmu, ale po dlouhé době se jim podařilo z tohoto tlaku dostat a hned z toho bylo přečíslení jeden na jednoho, kterého dokázal nádherně využít DAVID KOZUBÍK střelou mezi Pittrovi betony. Asistence: Sebera.
     
    10:55
    První gól zápasu na výkonu domácích není moc znát. Hra vypadá dost podobně jako předním.
     
    11:57
    Domácím se podařilo osmělit a hned z toho mohl být útok, ale nakonec tato akce skončila ještě dřív než začala ofsajdem.
     
    13:02
    Slavia právě vstřelila branku!
    Toto byla ukázková akce. Těsně před branou si Němeček se Slavíčkem dokázali nádherně vymíchat zlínskou obranu a po přihrávce na MATĚJE KVASNIČKU, který stál naprosto sám před branou, bylo už předem jasné, jak to dopadne. Asistence: Němeček, Slavíček
     
    14:41
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Masař – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:36
    Po vyrovnávacím gólu se hraje pražským opravdu dobře, o to víc pří hře pět na čtyři, při které drtí domácí neuvěřitelným způsobem a jenom Šarman udržuje skóre takové jaké je jedním zákrokem za druhým.
     
    16:29
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kvasnička – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:57
    Karty, co se vyloučení týče, se sice obrátili, na hře to ale není moc znát. Hra je nyní vyrovnaná, ale to by pro domácí úplně být neměla.
     
    18:10
    Přesilovka už skoro skončila a vypadá to že domácí v ní žádnou změnu skóre nezpůsobí, mezitím co se nám třetina už pomalu, ale jistě blíží ke konci.
     
    18:29
    Máme tu delší přerušení hry, kvůli uvolněnému plexisklu za bránou Pittra, takže se hráči odebírají do kabin a hra bude pokračovat za chvíli.
     
    18:29
    Na ledě se po delším čekání opět něco děje, bohužel je to ale pouze rolba, která upravuje led po dlouhém čekání na obnovení zápasu.
     
    18:29
    První hráči se vrací na led a očekáváme brzké obnovení hry.
     
    18:29
    A máme tu úvodní vhazování po přerušení hry, které vyhráli domácí.
     
    18:52
    Zlín právě vstřelil branku!
    Pár chvil po obnovení se dostali domácí do útoku a vyzrál na nerozehrané slavisty DAVID KOZUBÍK, který střelou od kruhů rozvlnil síť Pittra. Asistence: Holík
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Na velmi netradiční systém hry se rozhodli dnešní sudí. Jelikož přerušení hry trvalo déle než přestávka mezi třetinami, tak bylo rozhodnuto že přestávka mezi první a druhou třetinou nebude.
     
    21:33
    Po rychlém začátku druhé třetiny udržují hosté nastolené tempo z první třetiny a to i přesto že o gól prohrávají.
     
    22:39
    Kvasnička zkusil ohrozit bránu Šarmana ale jeho střela mířila těsně nad, a navíc Šarman měl i docela odkrytý výhled, takže by to bylo zákrok určitě úspěšný.
     
    23:49
    Domácím se daří postupně dostávat do útoku. Důkazem je toho Riedl který vystřelil jedovatou střelu od modré, ta mířila ale těsně vedle.
     
    24:35
    Do další akce se hnali domácí ale Hrazdira je vystavil do ofsajdu a tak se bude rozehrávat pouze buly u jedné z modrých čar.
     
    25:22
    Prudkou střelou prověřil Laciga Pittra, ten měl ale odkrytý výhled a tak pohotově zakročil betony a vyrazil puk jenom do rohu hrací plochy.
     
    26:29
    Zlín právě vstřelil branku!
    Autorem branky je TADEÁŠ DŘIMAL. Asistence: Sebera.
     
    27:04
    Je jednoznačné kdo si přebral otěže zápasu a nyní hraje zcela ofenzivně. Ano, jsou to domácí, kteří prověřili brankáře hostů další střelou, tentokrát mezi betony.
     
    27:58
    Hosté se museli po dalším tlaku osvobodit pouze do zakázaného uvolení a tak budou mít opět šanci domácí na zvýšení skóre v jejich prospěch.
     
    29:19
    Hosté se postupně vrací do tempa ale zatím to z jejich strany není nic moc světoborného. Obzvlášť s porovnáním s výkonem z první třetiny.
     
    29:57
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Hovorka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:57
    Domácí pokračují v tlaku, obzvlášť po vyloučení jednoho z hráčů soupeře. Stav je ale i přesto stále stejný, uvidíme jestli to tak vydrží do konce přesilovky.
     
    31:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácím se podařilo využít jedné z mnoha přesilovek, které dneska měli k dispozici. Tentokrát se střelou od modré blýskl ONDŘEJ BROŽA, který prostřelil vše co mu stálo v cestě. Asistence: Dřímal, Mikulík
     
    32:40
    Nyní to bude pro Pražany opravdu velká zkouška otočit stav, za kterého prohrávají 4:1, hokej je nevyzpytatelný sport a ještě nám zbývá přes 25 minut ale domácí hrají v neprospěch hostů opravdu bravurně.
     
    34:10
    Už je to nějaká chvíle co se hostům podařila nějaká ta střela, naposledy co jejich puk skončil u brány soupeře tak bylo při zakázaném uvolnění.
     
    35:06
    Na ledě začíná být hustá atmosféra, pravděpodobně už jenom kvůli frustraci slavistů, kterým se v první třetině dařilo opravdu skvěle, bohužel pro ně toho ale nedokázali dostatečně využít.
     
    36:05
    Po pěkné přihrávce přes protihráče se ocitl Křenek úplně sám před bránou Šarmana, ten ale pohotově zareagoval a betony stáhl k sobě včas.
     
    37:14
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Holík – 2 min., sekání).
     
    37:52
    Po dlouhé době tu vidíme i nějaké šance na straně hostujících, hlavně kvůli díky přesilovce, kterou ale zatím nějak nevyužili.
     
    39:44
    Slavia právě vstřelila branku!
    Autorem branky je MAXIM BRUMMEL. Asistence: Hofman a Klatt.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky naprosto odlišného hokeje oproti první třetině. Domácím se na konci první třetiny podařilo střelit rozdílový gól a tuto motivaci si přenesli i do druhé třetiny, kdy naprosto drtivým tlakem držel otěže zápasu. Na konci třetiny sice pustil Pražany k jednomu gólu, i přesto ale vedou před posledním dějstvím o dva góly.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Poslední úvodní buly vyhráli hosté hned se pokusili přenést hru do útoku. Přihrávku z obrany ale nikdo nezachytil a tak končí zakázaným uvolněním.
     
    41:10
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Slavíček – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:53
    Hosté ze začátku třetiny nastolili poměrně rychlé tempo, to jim nyní ale kazí vyloučení a snaha domácích zvýšit rozdíl o tři góly.
     
    43:01
    Dle očekávání se domácím daří tlačit soupeře v jejich obraném pásmu, ale zatím z toho nepadla snad ani jedna střela.
     
    43:39
    Jde vidět že trenér slavistů Zbyněk Mařák měl ke svým svěřencům povzbudiví proslov, jelikož hrají oproti druhé třetině jako vyměnění.
     
    44:54
    Benevolentnost sudích je na zápase i přes pár vyloučení stále znát. Obě strany hrají s vypjatými emocemi dost tvrdě, nicméně na úsudku rozhodčích to zatím moc nemění.
     
    45:50
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Handl – 2 min., podražení).
     
    46:13
    Nyní mají hosté jedinečnou příležitost ještě něco udělat se stavem nynějšího skóre. Čas se jim pomalu krátí, to ale můžou kompenzovat jejich tlakem, který je v přesilové hře o to větší.
     
    47:17
    Berani mají velkou potíž se vzdorováním soupeři, jedna střela střídá druhou a slavisté krouží kolem jejich útočného pásma jako supy čekající na nějaký ten gól.
     
    48:29
    Ve velké příležitosti se nyní ocitl Tichý, který stál naprosto sám před brankářem mezi kruhy, bohužel pro něho ale trefil jenom horní tyč, takže nám skóre zůstává stále stejné.
     
    49:39
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Laciga – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:02
    Tak toto je opravdu velká smůla! Během dvou minut se podařilo hostům dokonce dvakrát nastřelit horní tyč. Skóre už mohlo být vyrovnané, ale štěstí je nyní jednoznačně na straně domácích.
     
    51:04
    Neuvěřitelný tlak nyní předvádí Pražané, kteří nepouští soupeře k absolutně žádné šanci. Naopak z jejich strany se jim daří přímo skvěle.
     
    52:22
    Z dnešního zápasu je z řad domácích určitě nejlepším hráčem brankář Šarman, který likviduje jednu střelu za druhou a drží jeho týmu silnou naději na tři body z dnešního zápasu.
     
    53:27
    Hra začíná být lehce vyrovnanější, byť lepším týmem jsou určitě stále hosté. Už to ale není tak drtivý tlak, jako před pár chvílemi..
     
    54:18
    Velmi pěknou šanci nyní měli domácí. Po delším tlaku se po jedovaté střele Riedla nacházel odražený puk před brankářem, který nejdřív našel Břímal a okamžitě střílel, Pittr ho ale šťastným reflexivním zákrokem zachytil do své lapačky.
     
    55:36
    Už moc času hostům nezbývá a v tom jim nepřeje ani zlepšující se bruslení a všeobecná aktivita domácích.
     
    57:00
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:35
    Před chvilkou vzatý oddechový čas domácích se zatím moc na hře neprojevuje, už i díky tomu že Berani krátce po buly vyhodili
     
    58:05
    A hosté odvážně odvolávají brankáře, který se na svůj post ihned vrací po údajně úmyslném ofsajdu jeho spoluhráčů.
     
    59:00
    Zbývá poslední minuta zápasu a naděje slavistů se tenčí čím dám tím víc. Pořád s tím můžou ale něco udělat protože tlak mají.
     
    59:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tady to je s největší pravděpodobností už poslední hřebíček do rakve Pražanů. MATĚJ SEBERA získal puk v obraném pásmu a ze středního pásma úspěšně zamířil na prázdnou bránu soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    V dnešním zápase jsme viděli mnoho akcí na obou stranách. V první třetině měli jednoznačně navrch hosté, proti kterým stál hlavně domácí brankář Dominik ŠARMAN, který zastavil mnoho střel a podržel jeho spoluhráče, aby dokázali vstřelit 2 góly. Ve druhé třetině začali mnohem akčnějším tempem domácí což dokázali také dvěma vstřelenými brankami.Ve třetí třetině jsme byli svědky touhy za vyrovnáním Pražanů, což předvedli i na ledě. Jejich výkon nevedl ani k jednomu gólu a naopak na konci, po odvolání brankáře, dostali ještě jeden gól do prázdné brány.
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Já Vám děkuju za pozornost a u dalšího hokejového zápasu JLA na shledanou. (21:16:24)

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 10. Kozubík (Sebera), 19. Kozubík (Holík), 27. Dřimal (Sebera), 32. Broža (Dřímal, Mikulík), 60. Sebera – 14. Kvasnička (Němeček, Slavíček), 40. BRUMMEL (Hofman, Klatt)


    Berani Zlín: Šarman (Synek) – Holík, Velikovský, Bednařík, Mikulík, Riedl, Liss – Broža, Dřímal, Handl, Sebera, Laciga, Martinec, Kráčalík, Masař, Hrazdira, Kozubík, Frömel, Lavička
    HC Slavia Praha: Pittr (Ondrík) – Hovorka, Němeček, Palát, Hrdlička, Cichoň, Klatt – Štrombach, Havrda, Kižlín, Brummel, Slavíček, Křenek, Turek, Hofmann, Labuzík, Janča, Tichý, Kvasnička

    Rozhodčí: Obadal – Blažek, Kučera
    bahis siteleri