Vrchovina – Jihlava 1:2 (kon.)
konec
SFK Vrchovina Nové Město na Moravě
1:2 (0:0)
FC Vysočina Jihlava
Neděle 13.09.2020, 16:05 • Vrchovina Aréna, Nové Město na Moravě • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné slunečné odpoledne z Nového Města! Za necelé dvě hodiny se rozjede pod Harusovým kopcem další kolo fotbalového poháru. Třetiligová Vrchovina v něm po roce přivítá druholigovou Jihlavu. Předloni to byl zápas v režii hostí, kteří díky raketovému nástupu do první půle vyhráli 3:1 a šli dále.

    Letos by však v Novém Městě domácí rádi Jihlavu potrápili. Vysočina se navíc v druhé lize trápí, kromě prohry s Hradcem nezvládla ani zápas v Ústí a stále čeká na první ligové body. SFK naopak v MSFL okupuje střed tabulky.

    V Novém Městě je plánován úvodní výkop na 16:00, příjemnou zábavu!
     
    FC VYSOČINA JIHLAVA
    F:NL 2020/21: 12. místo, 0 bodů, skóre 3:6, bilance 0-0-2

    Jihlava šla do nové sezony s omlazeným kádrem a v úvodních dvou zápasech nedokázala bodovat. Otvírák proti Hradci však nabídl naprosto fantastický fotbal. Padlo celkem sedm gólů a Vysočina byla blízko třem bodům, když v 61. minutě otočila na průběžných 3:2. Hradec to ale nezabalil a nakonec roli favorita potvrdil, když v 88. minutě dovršil druhý obrat v zápase hostující Dvořák – 3:4.

    Ve venkovním zápasu proti Ústí ztrácela Jihlava od 33. minuty díky gólu Miskoviče z přímého kopu. Ačkoliv hosté šlapali a dřeli, veškeré šance ve druhé půli ale neproměnili a vabank v závěru potrestal Chodora gólem z brejkové situace – 0:2.
     
    SFK VRCHOVINA
    MSFL 2020/21: 12. místo, 8 bodů, skóre 9:6, bilance 2-2-2

    Vrchovina se naopak pevně usadila ve třetí lize a oproti svému soupeři stihla sehrát o čtyři ligová utkání více. Všechny tři možné výsledky zápasů si rozdělila rovným dílem. Sezonu odstartovala těsnou prohrou s Vyškovem, který se bude letos určitě řadit mezi týmy na špici. Poté však následovaly tři bodové zisky v řadě. Nejprve Nové Město naplno bodovalo v dalekém Dolním Benešově, doma remizovalo se silnou rezervou Slovácka a v krajském derby rozprášilo béčko Jihlavy 4:1.

    Návrat domů proti Kroměřiži ale SFK nevyšel. Tradičně emotivní zápasy Kroměříž na Vysočině zvládá a i když přijížděli Hanáci do Města s negativní sérií v zádech, dokázali vyhrát 1:0. Zatím poslední zápas odehráli Novoměstští v Hlučíně, odkud si odvezli cennou remízu 1:1.
     
    Oba týmy se v poháru utkávají počtvrté během uplynulých deseti let! A právě hned v prvním vzájemném pohárovém duelu nastal velký jihlavský kolaps. Vrchovina tehdy čerstvě postoupila z krajského přeboru a Vysočina hrála druhou ligu, navíc pomýšlela na postup.

    Přesto utkání skončilo v normální hrací době 1:1 a na penalty se radovali novoměstští! O rok později si Vysočina dala velmi záležet, aby blamáž nedopustila, a v Novém Městě na Moravě zvítězila jasně, tentokrát poměrem 5:0. A bez potíží kontrolovala i duel MOL Cupu před dvěma lety, v němž vyhrála 1:3.
     
    -57
    Úvodní sestavy:

    SFK Vrchovina: Šmída – Vícha, Hekerle, Smetana, Vašíček – Švanda, Michal (C), Šteffl, Duda – Skalník, Tulajdan
    Náhradníci: Skryja – Švanda, Holman, Chloupek, Veselý, Feik

    FC Vysočina Jihlava: Číž – Vedral, Štefánek, Červ, Smejkal, Peřina, Svoboda, Horák, Vlček, Lacko (C), Ritter
    Náhradníci: Lancman – Pojezný, Křišťál, Tureček, Araujo-Wilson, Růžička, Chok

    Rozhodčí: Musil – Vlasjuk, Myška.
     
    -1
    Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne z Nového Města! Zápas by měl každou chvíli začát, stále však čekáme na nástup hráčů z tunelu.
     
    Na hřiště nyní přichází domácí tým, mohutně podporován tradičně početným a hlasitým kotlem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Druhé kolo MOL Cupu odstartováno, výkop má jihlavský tým, který se ihned pouští do prvních útočných kombinací.
     
    1
    Na levém křídle zůstal volný Horák a hned předkládal luxusní centr do vápna na Červa, jehož střelu z deseti metrů dokázal zachytit Šmída!
     
    2
    Následoval ofsajd jihlavského celku, tudíž mají domácí odkop, prakticky od vlastní branky.
     
    2
    Číž nepřesně rozehrál, Vašíček si však nedokázal poradit s nastalou situací a pouze fauloval Horáka. Rychlá rozehrávka hostí rezultovala v další centr do vápna, tentokrát od Smejkala. Přetažený míč na zadní tyč však zachytil Šmída.
     
    3
    Michal dobře tělem zastavil rozběhnutého Peřinu, získal tím míč a předával jej na Skalníka, před kterým se otevřel prostor. Skalník se však hodně ukopl a střelu poslal zcela mimo zařízení.
     
    4
    Vrchovina zvolila vysoký presink okamžitě po ztrátě míče a nese to ovoce, Jihlava chybuje v rozehrávce a posílá míče vzduchem často mimo dosah nabíhajících.
     
    5
    Vedral na půlce vzal Vašíčka, rozhodčí Musil píská faul jihlavskému hráči.
     
    5
    Smejkal na levé straně opět provětral obranu, tentokrát si zasekl míč a šel do protipohybu obránce. Další jeho bochánek do vápna odvrátil Šteffl.
     
    6
    Vedral se zbytečně zbavil míče v útoku, SFK tak má možnost zaútočit. V prvních minutách je na hře favorita vidět lehká nervozita.
     
    7
    Horák dostal krásný míč po běhu po levém křídle a po jeho zpracování z jedničky hledal na zadní tyči Peřinu. Jenže neodhadl razanci a Peřinovi na míč chyběly zhruba dva tři metry.
     
    8
    Jednoduchý průnik obranou a Vysočina pořádně zavařila domácí obraně! Horák se dostal zblízka ke střele, kterou Šmída vykryl. Na odražený míč však šel Vedral, Vícha ale skluzem balon odebral a o zbytek se postarala domácí obrana. Jihlava má vhazování.
     
    9
    Nové Město tlačí a je vidět ohromná chuť do zápasu. Obrana Vysočiny si nyní také prožila své, Smetana ťukl zleva míč na Šteffla, který šel však do náběhu moc brzo. Z druhé vlny pak zakončoval Vašíček, Číž ale jeho nebezpečný pokus lapil.
     
    11
    Na stadionu se objevil i novoměstský starosta Michal Šmarda, který kandiduje za žďárský volební obvod do Senátu. A také do krajského zastupitelstva, na kandidátce ČSSD ale je až někde na 47. místě.
     
    11
    Zpět ke hře. Jihlavští se stáhli ke své brance a kombinací nastartovali pravou stranu, která však vyběhla předčasně a pískán je tak ofsajd hostům.
     
    12
    Vašíček hrál raději dozadu na Hekerleho a po výměně se Šmídou z toho byl velký problém domácích, protože míč získal Vedral a šel sám na branku. Jeho tah ale ukončil Šmída dalším skvělým zákrokem a Jihlava má roh!
     
    14
    Rozhodčí se vrátil k faulu Michala na půlce, hosté rozehrávali rychle a došli si během pár sekund pro rohový kop, už druhý v krátkém časovém sledu.
     
    15
    Svíce domácí obrany byla sice nouzová, ale nakonec z toho vznikl brejk, který po levé straně táhl Švanda. Z půlky šel sám, obránce ho dostihl až ve vápně a pozičně jej vytlačil zcela mimo střelecký úhel. I tak si ale mladý záložník Města vysloužil potlesk zaplněného stadionu.
     
    16
    Na polovině sice propadla obrana Vrchoviny, trápit ji to moc nemusí, protože hosté nezvládli rychlý útok a původně smýšlený centr do vápna skončil až někde na hřbitově.
     
    17
    Ritter se pokusil dojít pro penaltu a po lehkém kontaktu šel na zem jako po zásahu šrapnelem. Rozhodčí Musil ale má zatím zápas plně pod kontrolou a odmítl pískat penaltu.
     
    18
    Vysočina cítila, že na levé straně během útoku je notně přeplněno, proto změnila těžiště hry. Zprava následně přišel krásný míč na Rittera, jehož střela hlavou z malého vápna ale končí nad!
     
    20
    Smejkal se po ztrátě míče snažil ještě vybojovat vhazování, míč nakonec mají Novoměstští, kteří měli další tutovku! Obranná dvojice hostí zapomněla na Tulajdana, který nebyl v ofsajdu a rázem stál sám před gólmanem Čížem, jenže nohou kopl pouze naprázdno, Tulajdan totiž netrefil přihrávku!
     
    22
    Štefánek nic nevymýšlel, naskočil si na soupeřův centr a hlavou jej odpravil ke svému gólmanovi, který tak má čas na rozehru.
     
    23
    Trestňák pro domácí z nadějné pozice. Tulajdan byl v běhu sražen k zemi a z dobrých 25 metrů má SFK možnost rozjásat narvaný stadionek.
     
    24
    Exekuce se ujal kapitán Lukáš Michal, točenou střelu na bližší tyč ale poslal nad branku. Tohle mu zkrátka nesedlo...
     
    24
    Kombinační hra Vysočiny na středovém kruhu rezultovala v brejk 3 na 2, který rozjel Lacko přihrávkou nalevo na Vedrala. Ten následně hrál pod sebe na Rittera, jehož střela byla blokována.
     
    25
    Vedral měl absolutní šanci na gól! Po přihrávce od Rittera zůstal sám na malém vápně a chtěl zakončovat nahoru, jenže pumelicí napálil jenom spojnici tyčí!
     
    26
    Lacko zezadu sáhl na Švandu, toto bylo posouzeno jako faul. Domácí pokračují v útočném tažení, které tentokrát zakončoval přímo proti brance Švanda, jeho nepříliš razantní pokus doprostřed bez problémů pokryl Číž.
     
    27
    Nahrávky na metru nebyly to pravé pro hosty, kteří u postranní čáry o balon přišli a Vrchovina má díky tomu vhazování u své branky. To jí určitě pomůže uklidnit poněkud „rozštelovanou“ obranu.
     
    29
    Další vhazování domácí zahráli na gólmana Šmídu, který okamžitě poslal nákop dopředu.
     
    30
    Šmída správně startoval na dlouhý míč pro Smejkala a s poměrně velkým náskokem jej razantním odkopem poslal přes střechu hlavní tribuny až do přilehlého parku.
     
    31
    Michal si vyšlápl na Horáka, rozhodčí toto vzal jako faul a dal možnost hostům rychle rozehrát. Smejkal sám obstaral celou akci, jeho zakončení křížem na zadní tyč z křídla ale končí jenom na boční síti bližší tyčky.
     
    32
    Domácí tribuny mohutně reklamují hru rukou v šestnáctce od Horáka, pomezní však nesignalizoval a hra tak pokračuje dále bez přerušení.
     
    33
    Rodící se brejk Jihlavy zastavil na půlce takticky Michal, kterému se fauly sečetly, proto vidí domácí kapitán žlutou kartu.
     
    34
    Vašíček odhlavičkoval na rohový kop, kotlem fanoušků stále silně rezonuje téma možné penalty po hře rukou od Horáka. Hrajeme však dále, tenhle zápas má šťávu.
     
    35
    Z rohu Jihlava prakticky nijak nezahrozila a domácí znovu táhnou vpřed.
     
    35
    Lacko na pravém křídle nastartoval Svobodu, jenže průniková přihrávka za obranu skončila jenom za čárou.
     
    36
    S blížícím se koncem poločasu je pomaličku znát převaha Jihlavských. Ti si nyní došli pro faul a budou mít přímák z dobré pozice na pravém křídle.
     
    38
    Smejkal rozehrával na Vedrala, zřejmě šlo o domluvený signál. Vedral byl sice ve vzduchu nejvýše, stále mu však pár centimetrů na hlavičku chybělo.
     
    38
    Jihlava však v útoku nadále pokračovala a důsledkem toho byla střela Lacka z voleje, hostující kapitán však nabral míč v záklonu a hodně přestřelil.
     
    39
    Pokud Svoboda nechtěl, aby mu Švanda utekl a šel sám na branku, tak jej musel zastavit. Dalším taktickým faulem v zápase si vysloužil žlutou kartu.
     
    40
    Vrchovina sice dosáhla gólu, pro ofsajd Víchy však není uznán! Ten se za obranou zapojil do hry, snad i lehce míč tečoval. Naprosto oprávněné rozhodnutí pomezního, neboť se Vícha zapojil do hry a pravidla mluví jasně.
     
    41
    Jakkoliv bylo rozhodnutí pomezního sudího správné, domácí fanoušci to těžce nesou. Třeba to na těch 80 metrů křížem viděli lépe...
     
    42
    Šteffl vybíhal zpoza obránce na míč, Číž byl ale rychlejší, šel proti a včas míč lapil do rukavic.
     
    43
    Vedral se pohyboval na ofsajdové hraně, nakonec rozhodčí odpískal ofsajdové postavení jihlavskému útočníkovi.
     
    44
    Závěrečné minuty prvního poločasu se nesou v poklidných momentech na hřišti, hra se o poznání zklidnila.
     
    45
    Vedral dostal míč zprava a střílel přímo do vybíhajícího Šmídy, který dostal ještě masáž od dalšího jihlavského hráče. Rozhodčí nakonec odpískal útočný faul Vedralovi.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Dynamických 45 minut je pryč a stále na stadionu v Novém Městě máme bezbrankový stav. Skvělý fotbal z obou stran je hodně podpořen výbornou atmosférou, oba týmy měly hodně šancí na to, prolomit gólové mlčení. To se Vrchovině povedlo, ve 40. minutě z trestňáku skóroval Vícha, míč však v ofsajdovém postavení tečoval Víchu a pomezní správně mával ofsajd.

    Za cca 10 minut začne druhý poločas, šance jsou stále otevřené pro oba týmy!
     
    Na dnešní zápas dorazila i návštěva z řad bývalých hráčů Vrchoviny. Objevil se zde bývalý gólman SFK Jan Vítek, který zde dříve chytal, v současnosti má angažmá v druholigové Líšni.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SFK Vrchovina: ze hřiště odchází Skalník, přichází Chloupek.
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Vedral, přichází Araujo-Wilson.
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Svoboda, přichází Křišťál.
     
    46
    Poločasová střídání za námi a začíná druhá půlka, kterou Město rozjelo útočnými manévry před vápnem. Nakonec se ale míč dostal za postranní čáru a do hry se zapojí i Číž.
     
    47
    Pěkný obranný zákrok předvedl Duda, který vstoupil do křižné přihrávky, získal balon a vyslal dopředu Švandu. Švanda se sice snažil, proti dvěma hráčům ale nedokázal mnoho vytvořit.
     
    48
    Vrchovina v úvodním náporu pokračuje. Tentokrát si po centru Smetany došla pro rohový kop.
     
    48
    Rozehrávku rohového kopu však domácí uspěchali a dali možnost Jihlavě uklidnit hru a pomalu rozjet kombinaci.
     
    50
    Smetana zabojoval a hodně zkomplikoval Křišťálovi rozehrávku. Jihlava nicméně na míči zůstane, došla si totiž pro vhazování.
     
    51
    Smejkala ve vzduchu ostře nabral jeden z domácích hráčů a chvilku trvalo, než se jihlavská #10 sebrala ze země. Nakonec je z toho nepřímý kop proti Vrchovině.
     
    52
    Smejkal využil dobré práce Araujo-Wilsona, díky němu si otevřel prostor a dostal se sám až do vápna v rychlém útoku. Jenže střelu poslal vedle branky.
     
    53
    Velká chyba v hostující kombinaci s gólmanem, míč vypíchl Tulajdan a mohl zblízka úspěšně zakončit! V rozhodujícím momentu ale šlápl na balon a upadl.
     
    54
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají v 53. minutě pro ně důležitého vedení! Všechno začalo ostrým centrem od Peřiny, který musel Šmída vyrazit. Míč si následně našel Štefánek, vrátil jej na osu hřiště pro TOMÁŠE SMEJKALA, jehož povedená střela zapadla přesně k tyči domácí klece – 0:1!
     
    55
    Chloupek startoval na pravé straně a chystal se do souboje s Vlčkem, hostujcí bek jej ale tělem čistě zastavil a Číž nemusel jít do souboje.
     
    57
    Hosté se z rohu vytlačili až k vlastní brance a následně hned vrátili míč dopředu na rozběhnutého Araujo-Wilsona, před kterým však odkopl balon pryč Šmída.
     
    58
    Útočný faul od Rittera na Vašíčka přerušuje hru v druhém poločasu. Ta zatím není tak dobrá, jako v první půli, trpí poměrně velkým rozkouskováním.
     
    59
    Horák byl pod velkým tlakem a musel odehrávat balon do zámezí. Vrchovině nejde upřít snaha, avšak chybí lepší koncovka.
     
    60
    Červ musel sáhnout k taktickému faulu na Dudu, kterého raději přidržel, aby mu znemožnil rychlou rozehru. Správně odpískáno ze strany hlavního sudího, který dnes píská velice dobře.
     
    61
    Ritter prohrál osobní souboj a následně fauloval Šteffla. SFK dostává pěkný přímák z levého křídla.
     
    62
    Na centr si ve vápně naskakoval Chloupek, šel dopředu ale moc brzy, míč za ním proletěl zhruba o sekundu později. Pak už to byla snadná práce pro Číže.
     
    63
    Šmída se při rozehře z hloubi pole notně ukopl a prakticky daroval míč hostujícím, se kterými domácí hrají zcela vyrovnanou partii.
     
    64
    Do šestnáctky neohroženě vnikl Peřina, dostal se přes dva obránce až do zakončení. Před fází střely si ale zašlápl balon a dopadl podobně jako Tulajdan na začátku druhého poločasu.
     
    65
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Ritter, přichází Tureček.
     
    66
    Tureček byl hned zapojen do hry, neboť si hosté vybojovali rohový kop. Právě na Turečka se sehrával secvičený signál, hostující hráč ale nedoběhl přihrávku.
     
    67
    Vrchovina právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají a stadion explodoval radostí! Ohromný nedůraz jihlavské obrany rezultoval ve ztrátu zhruba 20 metrů od vlastní branky. Prvního unikajícího ještě dokázal Lacko zastavit, na DAVIDA ŠTEFFLA již ale nárok neměl a domácí záložník křižnou střelou po zemi překonal Číže – 1:1!
     
    69
    Šmída dokázal pokrýt nebezpečnou hlavičku Turečka zhruba z penaltového puntiku. Chvíli se poté nehrálo, neb Víchu chytaly křeče, avšak domácí stoper to rozchodil.
     
    70
    Město tlačí a po další chybě v komunikaci obránců s Čížem z toho mohl být druhý gól domácích! Nakonec to ale Štefánek dokázal uhasit a odvrátit alespoň na roh.
     
    71
    Vícha dostal nabito na osu hřiště, střelu ale nenačasoval dobře a ze záklonu napálil balon až přes plot ke hřbitovu za jihlavskou brankou.
     
    72
    Jihlava po srovnávacím gólu lehce ztratila tempo hry, domácí gól skutečně nakopl a společně s hlasitými fanoušky si jdou pro vedoucí zásah. Jenom připomínám, že pokud nepadne už ve zbývajících minutách gól, tak následuje prodloužení.
     
    73
    Šmída se vytáhl proti nepříjemnému pokusu Peřiny křížem na zadní tyč! Konečky prstů poslal balon na další roh Jihlavy.
     
    74
    Na hřišti zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Míří k němu ošetření a otázka je, zda bude moci ošetřovaný v zápase pokračovat dál.
     
    75
    Pěkná akce mezi Lackem a Smejkalem skončila na druhém jmenovaném, Smejkala totiž zradila gravitace a seslala jej k zemi. Tím pádem se domácí z tlaku osvobodili a vytlačili Vysočinu až k její brance.
     
    76
    Krásnou práci tělem předvedl vracející se Hekerle a čistě odstavil ve vápně od balonu Peřinu, který skončil v kotrmelcích za brankovou čárou.
     
    77
    Šmída nedělal žádné drahoty, hrozící nebezpečí vyřešil rezolutním odkopem až ke sportovní hale.
     
    77
    Penalta pro Jihlavu! Ačkoliv v souboji se Štefánkem vzal skluzem Šmída první balon a hostující hráč přes něj přepadl, rozhodčí Musil píská desítku!
     
    77
    Jihlava právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ SMEJKAL se postavil k penaltě a tvrdou střelou do levého horního rohu nedal Šmídovi vůbec žádnou šanci – 1:2!
     
    79
    Domácí ve zbývajících 11 minutách budou zajisté chtít srovnat stav zápasu. Na jejich straně se chystá střídání.
     
    80
    Duda šel do vzdušného souboje s Červem a souboj posoudil rozhodčí jako faul domácího plejera. Vrchovina však získala během chvíle balon zpátky a útočí.
     
    81
    Střídání v týmu SFK Vrchovina: ze hřiště odchází Michal, přichází Holman.
     
    81
    Číž takticky tahá čas, nikam nespěchá s rozehrávkou. Jenže hosté přistupují k závěru možná až moc laxně, během chvilky o balon přišli a Vrchovina si došla pro roh.
     
    82
    Vícha se dostal na zadní tyči k hlavičce, do míče však trkl až moc a poslal jej těsně nad spojnici tyčí!
     
    83
    Nepřehledná situace u střídačky Jihlavy nakonec končí nařízením vhazování pro domácí barvy.
     
    84
    Smetana si vyměnil míč se Švandou, který si vyběhl do lepšího úhlu a technickou střelou zkoušel překvapit Číže. Hostující gólman ale jeho pokus vzal do teplých.
     
    85
    Jihlava se zatáhla do hlubokého obranného bloku a domácí tlačí, chtějí poslat zápas do prodloužení. Síly na to ještě mají, povede se jim to?
     
    86
    Z druhé vlny po rohovém kopu střílel Holman, z voleje ale nesklopil nárt a poslal míč nad branku.
     
    87
    Holman zezadu přibrzdil Červa, což je posouzeno jako faul, navíc na útočné půlce Vysočiny. Tohle hostům vyhovuje, ti nyní nechtějí hrát.
     
    88
    Zajímavou myšlenku přinesl do útoku SFK Duda, oblouček za obranný blok ale přetáhl a Číž bez problémů sbírá.
     
    88
    Smetana se při pokusu o dlouhý nákop ustřelil a poslal míč do zámezí. Na straně domácích se chystá střídání.
     
    89
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Horák, přichází Pojezný.
     
    89
    Střídání Jihlavy bylo čistě do obrany, Pojezný je čistokrevný obránce. Hosté nakopli dlouhý balon ke Šmídovi, dostáváme se do poslední minuty zápasu.
     
    90
    Nastavují se ještě čtyři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90+1
    Šmída opět získal míč, domácí valí do jednoho z posledních útoků v zápase. Nyní už to bude hodně o bojovnosti.
     
    90+1
    Ofsajdové postavení jednoho z domácích hráčů hatí snahy na srovnání.
     
    90+2
    Smejkal nesmyslně sáhl po Holmanovi v momentě, kdy bylo po souboji. Trestňák pro domácí a do vápna šturmuje i gólman Šmída!
     
    90+3
    Nákop přímo na branku ale sebral Číž a akcie Novoměstských pomalu klesají. Ještě však nejsme v závěru.
     
    90+3
    Vhazování pro domácí na půli. Holman po zpracování chtěl uvolnit rozběhnutého Tulajdana, ale dal mu příliš krátkou přihrávku.
     
    90+4
    Švanda nestihl balon ještě na hřišti a Jihlava má vhazování. Pravděpodobně už je po šancích Nového Města na srovnávací gól.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Druhé kolo MOL Cupu je v Novém Městě za námi a domácí fanoušci smutní. Vrchovina nakonec po statečném boji padla těsným rozdílem, 1:2. Všechny góly padly ve velice emotivní druhé půli. Nejprve otevřel gólový účet v 54. minutě Tomáš Smejkal, domácí se však nevzdali a v 67. minutě dokázal po chybě jihlavské obrany srovnat David Šteffl, který je na Vrchovině hostujícím právě z Jihlavy.

    Remízový stav však do konce zápasu nevydržel. V 77. minutě přišel hodně diskutovaný moment, po souboji Šmídy se Štefánkem nakonec odpískal rozhodčí Musil penaltu. Tu proměnil Tomáš Smejkal a Vrchovina už v rozkouskovaném závěru nedokázala reagovat. I tak se ale loučí s pohárem se ctí.
     
    Dnešní zápas je tak za námi. Z mé strany je to už skutečně vše. Přeji vám krásný konec víkendu a úspěšný pracovní týden. Někdy přiště se budu z Nového Města těšit opět na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 495 diváků. (18:02:11)

    Tomáš Kalas

    Branky: 67. Šteffl – 54. Smejkal, 77. Smejkal (pen.)

    Karty:   33. Michal (VRC) – 39. Svoboda (JIH)


    SFK Vrchovina Nové Město na Moravě: Šmída – Vícha, Hekerle, Smetana, Vašíček – Švanda, Michal (C) (81. Holman), Šteffl, Duda – Skalník (46. Chloupek), Tulajdan
    Náhradníci: Skryja – Švanda, Holman, Chloupek, Veselý, Feik

    FC Vysočina Jihlava: Číž – Svoboda (46. Křišťál), Štefánek, Vlček, Horák (89. Pojezný) – Smejkal, Lacko – Červ, Peřina, Ritter (65. Tureček) – Vedral (46. Araujo-Wilson)
    Náhradníci: Lancman – Pojezný, Křišťál, Tureček, Araujo-Wilson, Růžička, Chok

    Rozhodčí: Musil – Vlasjuk, Myška

    Diváci: 495
    bahis siteleri