Nižněkamsk – Omsk 1:2 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Avangard Omsk
Pátek 18.09.2020, 18:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Libor Hudáček (MET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:32
    Jiří Sekáč (OMS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:07 (20:21:53)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 18:37.
    Zblokované střely – 21:11.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/3.
    Vhazování – 20:41.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Omsku, který svého soupeře dokázal porazit výsledkem 2:1. V poslední periodě jsme nesledovali zrovna pohlednou podívanou, směrem dopředu byl stále nebezpečnější hostující celek, který rovněž jako ten domácí už neskóroval. Nižněkamsk se v závěru zápasu rozhodl pro hru bez brankáře, avšak ani tato početní výhoda kýžené vyrovnání nepřinesla. Dva body tak putují na konto Avangardu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Omsk sice dopravil puk do prázdné branky, avšak tato trefa platit nebude. Jednalo se totiž o ofsajd.
     
    59:20
    Nižněkamsk to zkouší bez brankáře, navíc se bude vhazovat v hostujícím pásmu.
     
    57:54
    Zernov se dostal až k levému kruhu, kde ovšem nevyzrál na dvojici hladových protihráčů. Poněkud dlouhou dobu čekáme na střelu, domácí potřebují vyrovnat.
     
    56:27
    U červené čáry se povedlo zakročit domácímu Osipovovi, který ovšem nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Neftěchimik se navíc prezentoval dalším icingem.
     
    55:06
    Druhá formace domácích neměla sílu, proto okamžitě po odehrání puku na opačnou stranu odjela na střídačku. Avangard Omsk má zatím koncovku pod kontrolou.
     
    54:18
    Nižněkamsk pouze odpálil kotouč na druhou stranu, kde se ho zmocnil obránce Kaski. Ten po souboji s protihráčem upadl na zem, vylučovat se podle sudích nebude.
     
    53:08
    Čisťakov o mantinel přihrál do jízdy na Šumakova, který se ovšem daleko s pukem nedostal. Omsk přesto pokračuje v aktivitě, o kterou se stará třetí formace.
     
    52:36
    Probíhá poslední komerční přestávka tohoto zápasu, Omsk i nadále vede o jedinou branku. Nižněkamsku se předchozí přesilová hra zrovna moc nepovedla.
     
    51:20
    Poněkud hodně prostoru měl na čárkách Porjadin, který se ihned po převzetí nahrávky pokoušel vypálit na Bobkova. Střelu ještě před ním zablokoval Čisťakov.
     
    50:06
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexandr Chochlačov – 2 min., podrážení).
     
    49:18
    Domácím se ovšem nepovedlo rozehrát dle představ, touš totiž putoval přes všechny čáry. To pochopitelně znamenalo zakázané uvolnění, hra se vrací před Ivannikova.
     
    48:11
    Galuzin dohrál protihráče u zadního hrazení, hra se ovšem rychle otočila. Najednou měl hodně práce také brankář Ivannikov, který dokázal rozehrát před soupeřem.
     
    47:23
    Po hezké souhře spěchal k mezikruží hostující Šumakov, na kterého nahrávka nakonec vůbec nedoletěla. Na opačné straně si svůj první pokus připsal Hudáček.
     
    46:18
    Po tvrdé ráně od modré čáry musel Ivannikov zasahovat, puk nakonec udržel na své hrudi. Následovalo další přerušení, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    45:08
    Utajenou ránu vyprodukoval z mezikruží Šafigullin, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho projektil jen o vlásek minul branku, Bobkov by na tento projektil nedosáhl.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 31. Kučerjavenko (Volgin, A. Osipov) – 24. Jemelin (Činachov, Chochlačov), 38. K. Semjonov (Šumakov, K. Semjonov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Barulin) – Loginov, Bryncev (A), Volgin (A), A. Osipov, Motygullin, Graborenko, Puzanov – Porjadin, Kučerjavenko (C), Šafigullin – Bikmullin, Galuzin, Chafizov – Šiksatdarov, L. Hudáček, Grošev – Bucajev, Golubovič, Šutov.
    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Kaski, Čisťakov, Gotovec, Běreglazov, Solovjov, Kablukov – Boucher, Knight, Sekáč – N. Komarov, K. Semjonov, Šumakov – Chochlačov, Zernov, Činachov – Dědunov (A), Stas (A), A. Potapov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Oudins – Zacharov, Gorděnko
    ocianews.com