Polsko – Česko 0:2 (kon.)
konec
Polsko
0:2 (0:1)
Česko
Úterý 22.09.2020, 18:00 • Bks Stal - Bielsko Biala • Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z kvalifikace o postup na Euro žen mezi Polskem a Českem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Česko

    Česká ženská reprezentace stále bojuje o postup na finálový turnaj! Po čtyřech odehraných duelech mají Češky na kontě sedm bodů a patří jim třetí pozice právě za dnešním soupeřem Polskem. Česky dosud inkasovaly jen pět branek, naopak jich dokázaly dvanáct vstřelit. Na vítězství však Česko čeká od loňského listopadu.
     
    Polsko

    Domácí Polsko je na tom o něco lépe. Polky totiž odehrály také čtyři duely, ale vybojovaly v nich osm bodů. S tímto ziskem zatím drží druhou pozici za vedoucím Španělskem a živí šanci na účast v baráži. Polky dosud v kvalifikaci neinkasovaly.
     
    Vzájemný duel

    Dnešní soupeři se spolu utkali před týdnem. V Česku se zrodila bezbranková remíza.
     
    Úvodní sestavy:

    Polsko: Kiedrzyneková (C) – Grzywinská, Mesjaszová, Grecová, Dudeková – Redziaová, Matysiková, Chudziková – Zawistowská, Winczová, Grabowská
    Náhradníci: Achcińská, Balcarzaková, Filipczaková, Jedrzejewiczová, N. Karczewská, Palinská, K. Parczewská, Siwinská, Szymanská, Tarczynská, Wiankowská, Wroblewská

    Česko: Votíková – Vyštejnová, Bertholdová (C), Sonntagová, Bartoňová – Cahynová – Martínková, Svitková, Krejčiříková, Dubcová – Stašková
    Náhradníci: Bužková, Černá, Dlasková, Dubcová, Lakášová, Mrázová, Necidová, Pochmanová, Ringelová, Sloupová, Šlajsová

    Rozhodčí: Demetrescuová – Iugulescuová, Gomoescuová (vš. ROM).
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Polsko bude hrát v bílém, zatímco Češky obléknou červenou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Obrovská šance hned v úvodu utkání! Lucie Martínková se po deseti sekundách hnala sama na branku domácího celku, ale domácí brankářka ji vychytala!
     
    2
    Česko zahrávalo rohový kop. Kateřina Svitková poslala centr na přední tyč, kde nebyl nikdo z českých hráček. Polsko první rohový kop přestálo bez úhony.
     
    3
    Česko zahrávalo přímý kop na polovině domácího celku. Nadýchaný centr Kateřiny Svitkové přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhla polská defenziva.
     
    4
    Bartoňová mohla rozehrát na levé křídlo, jenže Stašková byla hodně statická a nechala se předskočit. Polsko může jít do prvního útoku.
     
    5
    Polsko uklidňuje rozehrávku na vlastní polovině. Domácí brankářka nakopla míč na pravou stranu, kde uspěla česká obrana.
     
    6
    Stašková si na hranici velkého vápna naskočila na centr z pravé strany, jenže útočnice Juventusu Turín zakončila jen do rukavic domácí brankářky.
     
    7
    Domácí Polsko zahrávalo přímý kop na polovině české reprezentace. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na levou stranu, kde nebyl nikdo z Polek.
     
    9
    Bartoňová táhla akci po levém křídle, ale její přízemní centr si polská obrana pohlídala.
     
    11
    Aktivní Bartoňová po krátkém přerušení táhla další akci po levém křídle, ale její centr odvrátila obrana Polska na rohový kop.
     
    12
    První centr od rohového praporku domácí obrana odehrála do bezpečí. Česky poté vrátily míč do pokutového území, jenže pobídka mířila do ofsajdu.
     
    13
    Bartoňová potáhla míč na polovinu soupeře, kde si na přihrávku naběhla Svitková, ale Polky znovu zachytily kombinaci české reprezentace.
     
    14
    Martinková přišla o míč ve středu hrací plochy a málem nabídla Polkám příležitost k protiútoku. Česká defenziva ale její chybu napravila.
     
    15
    Hra je přerušena! Domácí křídelnice Grabowská se po souboji ve středu hrací plochy drží za ruku. Uvidíme, zda bude schopná nadále pokračovat.
     
    16
    Grzywinská si dala pozor na odražený míč na levé straně hrací plochy a z otočky jej dokázala odkopnout do zámezí. Vhazovat bude Česko.
     
    17
    Domácí brankářka nakopla míč na českou polovinu. V hlavičkovém souboji následně uspěla Stašková, která táhla další akci, ale její přihrávka na levou stranu byla nepřesná.
     
    18
    Vyštejnová měla moře času a prostoru na pravé straně hrací plochy, jenže její centr srazila první hráčka v bílém dresu na rohový kop.
     
    19
    Tentokrát přiletěl před polskou branku střílený centr z pravé strany hrací plochy. Stašková spěchala na malé vápno, ale domácí brankářka ukryla míč do rukavic.
     
    20
    Stašková vybojovala míč po chybě v polské rozehrávce. Češky mohly znovu spěchat do přečíslení, ale Stašková celou akci zbytečně zbrzdila.
     
    21
    Domácí brankářka Kiedrzyneková znovu vyrazila z branky na malé vápno a schovala do rukavic vysoký centr z pravé strany.
     
    22
    Bartoňová si musela poradit se špatným postavením hlavní rozhodčí. Krajní obránkyně českého celku dokázala z těžké pozice najít Svitkovou.
     
    23
    Polky skvěle napadaly rozehrávku českého celku na polovině domácího celku a hlavní rozhodčí nakonec odpískala nedovolený zákrok Krejčiříkové.
     
    24
    Dubcová dostala přihrávku na levou stranu, jenže prudkou pobídku nebyla schopná zpracovat. Míč skončil v zámezí. Vhazovat budou Polky.
     
    25
    Za dalším dlouhým centrem na hranici pokutového území sprintovala Stašková, jenže Polky byly v přesile a znovu dokázaly míč odhlavičkovat.
     
    26
    Eva Bartoňová byla sražena k zemi a Česko bude zahrávat další přímý kop. Grzywinská navíc vidí žlutou kartu.
     
    27
    Exekuce přímého kopu se znovu ujala Kateřina Svitková, která vyslala střílený centr přímo na branku, jenže tam se nedostal nikdo z českých fotbalistek.
     
    28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko se dostává do vedení! Češky dostaly k dispozici přímý kop ve výborné pozici v blízkosti velkého vápna. Jeho rozehrávky se ujala ANDREA STAŠKOVÁ, která si zahrála na Ronalda a parádní střelou vymetla šibenici!
    28. Andrea STAŠKOVÁ - 0:1
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím můžeme být s vývojem utkání spokojení. Češky totiž hrají opravdu skvěle a nepouštějí Polky na svou polovinu.
     
    31
    Hráčky domácího celku se nejsou schopny vymanit z tlaku české reprezentace. Na další přetažený centr už Svitková nedosáhla.
     
    32
    Svitková poslala přihrávku na polovinu Polska, ale domácí hráčky byly tentokrát hodně důrazné a odehrály balón mimo nebezpečný prostor.
     
    33
    Po delší době se Polsko vydalo do útoku. Na pravé straně kouzlila s míčem u nohy Zawistowská, ale Sonntagová včasným skluzem odehrála míč do bezpečí.
     
    34
    Polky se usadily na polovině české reprezentace, jenže nikdo v bílém se nyní není schopen dostat k odcentrování. Česká obrana hraje skvěle.
     
    35
    Také česká brankářka se nyní musela zapojit do rozehrávky. Její nákop mířil na pravou stranu, kde míč proskákal až do zámezí.
     
    36
    Kateřina Svitková vlétla do souboje na hranici pokutového území, jenže ve střetu s domácí hráčkou si pomohla nedovoleným zákrokem.
     
    37
    Svitková skvěle diriguje rozehrávku českého týmu. Polky prakticky stojí na hranici velkého vápna a vyčkávají. Výkon domácího celku je hodně slabý.
     
    38
    Andrea Stašková si při zpracování míče na hranici velkého vápna pomohla rukou a nestačila se otočit. Hlavní rozhodčí prohřešek viděla a odpískala rozehrávku pro Polsko.
     
    39
    Polsko zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, ale nakonec rozvlnil jen boční síť. Votíková zasahovat nemusela.
     
    40
    Kateřina Svitková prošla s míčem na polovinu domácího Polska, jenže Česko se na polovině domácího celku dlouho neohřálo. Polky skvěle napadají.
     
    41
    Polsko zahrávalo přímý kop na polovině české reprezentace. Eva Bartoňová schytala ve vzdušném souboji úder do hlavy a zůstává ležet na trávníku.
     
    42
    Votíková nakopla míč na polovinu soupeřek. Eva Bartoňová se mezitím stačila vrátit na hrací plochu a podle všeho bude schopna pokračovat.
     
    43
    Lucie Martínková si v pokutovém území naskočila na parádní centr z levé strany, ale její hlavička prolétla kousek nad břevnem!
     
    44
    Svitková při návratu na vlastní polovinu faulovala a poslala rozběhnutou soupeřku k zemi. Polky mají v závěru první půle k dispozici přímý kop.
     
    45
    Rozehrávky přímého kopu se ujala Chudziková, která poslala centr na malé vápno, ale hlavní rozhodčí odpískala opakování přímého kopu.
     
    45
    Redziová dostává v závěru první půle žlutou kartu.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Polky mohly během nastavení vyrovnat! Centrovaný míč propadl k zadní tyči, kde byla Mesjaszová, ale její hlavička z jasné pozice minula branku!
    45+2. Obrovská šance Polska
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být Češky mnohem spokojenější! Od úvodních minut byly české hráčky mnohem aktivnější a v první minutě mohla otevřít skóre Martínková, ale domácí brankářka její únik zneškodnila! Do vedení se Češky dostaly krásným přímým kopem Staškové! Domácí Polky mohly udeřit v závěru první půle, ale Mesjaszová hlavičkovala do tyče. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Grzywinská, přichází Achcińská.
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Winczová, přichází Tarczynská.
     
    47
    Češky se hned v úvodu druhého poločasu usadily na polovině Polska. Nikdo v červeném dresu národního týmu se však nedostal do vápna.
     
    48
    Zawistowská se po rychlém protiútoku dostala na hranici velkého vápna, odkud zakončila pravačkou, ale Votíková si připsala snadný zákrok.
     
    49
    Stašková si zaběhla za přihrávku za obranu Polska, ale domácí hráčka měla k míči o dva kroky blíže a stačila jej před Staškovou odkopnout do autu.
     
    50
    Dubcová skvěle napadala rozehrávku Polska na jeho polovině. Hráčky domácí reprezentace budou vhazovat. Češky ale vlétly aktivně i do druhé půle.
     
    51
    Barbora Votíková musela znovu zasahovat. Česká brankářka si tentokrát dala pozor na zakončení z hranice velkého vápna a ukryla míč do rukavic.
     
    52
    Kateřina Svitková uspěla v souboji na polovině hrací plochy a zůstává ležet na trávníku. Česká záložnice se drží za koleno a bude potřebovat ošetření.
     
    54
    Po krátkém přerušení se opět pokračuje ve hře. Stašková spěchala za nákopem do pokutového území, ale nikdo v červeném se k míči nedostal.
     
    55
    Svitková už znovu leží na trávníku a podle všeho bude muset střídat.
     
    56
    Kateřina Svitková opouští hrací plochu v slzách v doprovodu zdravotníku. Pro českého fanouška je to hodně smutný pohled.
     
    57
    Barbora Votíková drží českou reprezentaci ve vedení! Votíková vytáhla vynikající zákrok stejně jako v pátečním duelu v Chomutově!
    57. Výborný zákrok Barbory Votíkové
     
    58
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Svitková, přichází Pochmanová.
     
    59
    Polky se v posledních minutách dostávají do tlaku. Česká hráčky mají problémy s vysokým napadáním a nemohou se vymanit z vlastní poloviny.
     
    60
    Hra je znovu přerušena! Na trávníku tentokrát zůstává ležet domácí Chudziková, která schytala nepříjemný zásah do stehna.
     
    61
    Lucie Martínková rozdala tvrdý úder a sklidila žlutou kartu.
     
    62
    Dubcová dostala přihrávku na pravou stranu, ale míč jí utekl za pomezní čáru. Domácí Polsko bude vhazovat a může se vrátit do útoku.
     
    63
    Stašková si naběhla na kolmici na polovinu Polska, jenže si nerozuměla se spoluhráčkou a přihrála jen do prostoru, kde kralovaly Polky.
     
    64
    Mesjaszová sestřelila Martínkovou a vidí žlutou kartu.
     
    65
    Češky měly k dispozici standardní situaci, jenže s ní naložily prachbídně. Přízemní centr totiž dokázala zablokoval hned první hráčka v bílém dresu.
     
    66
    Zraněná Mesjaszová už je zpátky na hrací ploše a může pomoci polské defenzivě. Češkám se v posledních minutách podařilo rozkouskovat tlak Polska.
     
    67
    Lucie Martínková se vydala debatovat s hlavní rozhodčí, ale zvládla situaci příkladně a nenechala se rozohnit.
     
    68
    Eva Bartoňová skvěle odcentrovala z levé strany. Její pobídku lehce tečovala Lucie Martínková, jenže s její hlavičkou si polská defenziva poradila.
     
    69
    Pochmanová ustála souboj na polovině hrací plochy a přenesl hru na levou stranu. Centr Bartoňové propadl na hranici velkého vápna, kde zasáhly Polky.
     
    70
    Stoperky české reprezentace si nyní vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině a nepůjčují Polkám míč. Tlak domácího celku v posledních minutách opadl.
     
    71
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko přidává druhou branku a přibližuje se triumfu v dnešním souboji! KAMILA DUBCOVÁ si naběhla na přihrávku za obranu, krásnou kličkou obešla brankářku a zakončila do odkryté klece!
    71. Kamila DUBCOVÁ - 0:2
     
    73
    Polky se okamžitě tlačí na polovinu Česka se snahou o bleskovou odpověď. Připomínám, že Polsko před dnešním soubojem neinkasovalo v kvalifikaci ani jednu branku.
     
    74
    Kamila Dubcová získala odražený míč na vlastní polovině a odkopem o polskou hráčku vybojovala vhazování pro český celek.
     
    75
    Dvojice Kamila Dubcová a Andrea Stašková skvěle napadala rozehrávku Polska. Domácí obránkyně nakonec zvládly rozehrát, ale Polsko u míče dlouho nezůstalo.
     
    76
    Polsko se usadilo na polovině české reprezentace a ještě se snaží o dramatizaci závěrečných minut. Česky ale brání na jedničku.
     
    77
    Dubcová dostala přihrávku na pravou stranu, odkud přišel centr do pokutového území, jenže Stašková byla ve vápně proti přesile Polek.
     
    77
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Matysiková, přichází Balcarzaková.
     
    78
    Lucie Martínková si skvěle dala tělo do souboje na polovině Polska a vybojovala rozehrávku. Češky mohou nasbírat další cenné sekundy.
     
    79
    Po dalším přímém kopu Česka míč dlouho lítal v pokutovém území Polska, jenže nikdo v červeném se až do zakončení nedostal.
     
    80
    Česko se znovu usadilo na polovině Polska a zcela dominuje na trávníku. Polkám odskakuje míč daleko od kopaček a české hráčky získávají míč zadarmo.
     
    81
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Stašková, přichází Ringelová.
     
    82
    Barbora Votíková měla velké problémy s prudkým centrem z levé strany a s velkým štěstím jej vyrazila mimo tři tyče. Nikdo z dobíhajících Polek nedoběhl.
     
    83
    Polsko vybojovalo další přímý kop na polovině české reprezentace. Do pokutového území už spěchají všechny vysoké hráčky.
     
    84
    Kamila Dubcová našla přihrávkou do pokutového území střídající Ringelovou, která si nedokázala obhodit soupeřku a následně si pomohla faulem.
     
    85
    Ringelová si na vlastní polovině skvěle pokryla míč tělem a napadající soupeřka ji poslala k zemi. Češky budou rozehrávat a znovu mohou našetřit cenné sekundy.
     
    86
    Polkám se dnes vůbec nedaří. Zcela osamocená Balcerzaková chtěla patičkou posunout míč na spoluhráčku, ale poslala jej do autu.
     
    87
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Krejčiříková, přichází Černá.
     
    88
    Barbora Votíková rozhodně nespěchala s odkopem míče od branky. Česká brankářka nakopla míč na levou stranu, kde v souboji uspěla Bartoňová.
     
    89
    Franny Černá se skvěle vrátila na vlastní polovinu, pustila se do souboje u pomezní čáry a vybojovala vhazování pro českou reprezentaci.
     
    90
    Češky v závěru zahrávaly přímý kop na polovině Polska. Hráčky v červených dresech opět vybojovaly vhazování. Češky s přehledem kontrolují své vedení.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Chudziková (Polsko).
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Češky zahrávaly další přímý kop. Centrovaný míč se snesl do pokutového území, ale domácí brankářka si s přehledem došla pro míč.
     
    90+3
    Bartoňová prošla po pravé straně na polovinu Polska, kde nasbírala další cenné sekundy. Češky si opravdu užívají závěr vítězného souboje!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Česko vítězí po čtyřiadvaceti letech na půdě Polska a vítězí 2:0. Od úvodních minut byly české hráčky mnohem aktivnější a v první minutě mohla otevřít skóre Martínková, ale domácí brankářka její únik zneškodnila! Do vedení se Češky dostaly krásným přímým kopem Staškové! Domácí Polky mohly udeřit v závěru první půle, ale Mesjaszová hlavičkovala do tyče. Krátce po změně stran mohly Polky srovnat, ale Votíková vytáhla zákrok večera! Kamila Dubcová poté přidala druhou branku a v závěru už si Češky vítězství pohlídaly.
     
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:19.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:55:46)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 28. Stašková, 71. Dubcová

    Karty:   26. Grzywinská (POL), 45. Redziová (POL), 64. Mesjaszová (POL), 90. Chudziková (POL) – 61. Martínková (CZE)


    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:19.
    Polsko: Kiedrzyneková (C) – Grzywinská (46. Achcińská), Mesjaszová, Grecová, Dudeková – Redziaová, Matysiková (77. Balcarzaková), Chudziková – Zawistowská, Winczová (46. Tarczynská), Grabowská
    Náhradníci: Achcińská, Balcarzaková, Filipczaková, Jedrzejewiczová, N. Karczewská, Palinská, K. Parczewská, Siwinská, Szymanská, Tarczynská, Wiankowská, Wroblewská

    Česko: Votíková – Vyštejnová, Bertholdová (C), Sonntagová, Bartoňová – Cahynová – Martínková, Svitková (58. Pochmanová), Krejčiříková (87.Černá), Dubcová – Stašková (81. Ringelová)
    Náhradníci: Bužková, Černá, Dlasková, Dubcová, Lakášová, Mrázová, Necidová, Pochmanová, Ringelová, Sloupová, Šlajsová

    Rozhodčí: Demetrescuová – Iugulescuová, Gomoescuová (vš. ROM)
    bahis siteleri