Kladno – Kovo Praha 6:2 (kon.)
konec
HBC Kladno
6:2 (2:0, 3:1, 1:1)
TJ Kovo Praha
Středa 23.09.2020, 19:30 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Vedoucí Kladno dosud odehrálo dva zápasy a neztratilo ani bod, se skóre 10:5 se nachází na druhém místě tabulky za vedoucím Kertem, oproti pražskému celku má ale zápas k dobru. Teď na domácím stadionu přivítá Kovo Praha, které by si naopak potřebovalo výrazně napravit svou reputaci. Dosud totiž nezískalo ani bod a vstřelilo ve dvou zápasech jen tři branky.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Kladno: Jirotka (Čapek) – Kužel, Arlt, Dědič, Pliml, Soukup, Hrabar – Kamenář, Teinitzer, Špaček, Procházka, Paták, Pražák, Prokop, Barnošák, Šrámek, Kohout, Eitler

    TJ Kovo Praha: Lain (Farkaš) – Kyclt, Vršecký, Nýdl, Bureš – Šimon, Kupf, Ogurčák, Terč, Krištof, Adam, Kočka, Wurdák, Winter, Pátek

    Rozhodčí: Volkán, Danylec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Hrabar se hnal za přihrávkou, ta na něj ale byla příliš dlouhá. A tak míček skončil u Laina, před nímž se za chvilku bude vhazovat.
     
    00:54
    První střelu na branku vyprodukovali hosté, a to zásluhou Wurdáka. Ten ovšem pálil z těžkého úhlu, a tak Jirotku mezi třemi tyčemi nemohl výrazněji překvapit.
     
    01:55
    Wurdák opět v akci. Byl ovšem za bránou značně tísněný, a tak nakonec o míček přišel. Úvodní minuty zatím nabízejí klasickou oťukávanou. Větší šance jsme se zatím nedočkali.
     
    03:07
    Procházka nyní přišel o míček, neboť přihrávka na levou stranu byla příliš dlouhá. Oba týmy se snaží najít cestu za vytvořením si nějaké příležitosti, ale marně. Obě obrany působí velmi kompaktně.
     
    04:04
    I pátá minuta se zatím odehrává bez jediného přerušení. Teď svou mušku vyzkoušel z dálky Dědič, jeho obvyklá pumelice ale tentokráte nemohla Laina nějakým způsobem překvapit.
     
    04:37
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Winter – 2 min., hákování).
     
    05:37
    Kladno má k dispozici první přesilovou hru, zatím je to ale v jeho podání značně mdlé. Plimlovo nahození nandělalo soupeři větší potíže.
     
    06:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nakonec se podařilo domácím zužitkovat první přesilovou hru. O první branku utkání se postaral JIŘÍ HRABAR, který dokázal propálit Laina. Asistence: Ondřej Pražák, Martin Špaček.
     
    06:35
    Malinká potyčka vznikla poté, co Jirotka skončil na zemi. Vše se ale vyřešilo bez nějakých větších extempore. Vhazovat se bude za chvilku znovu před kladenskou bránou.
     
    07:48
    Špaček nyní zařval, že se bude jednat o zakázané uvolnění. A měl pravdu. Hra se stěhuje před bránu Kova. To se zatím, podobně jako jeho protivník, do nějakého většího náporu nedostalo. I když Kladno vede, je dění na hrací ploše vyrovnané.
     
    08:32
    Hra je opět přerušená, vhazovat se bude ve středním pásmu. Kovo se zatím marně snaží najít odpověď na Hrabarovu přesnou trefu. Kladno se dosud velmi dobře bránilo.
     
    08:54
    Kočka mohl skórovat! Musel by ale dotáhnout do úspěšného konce svou kličku. Kladenská obrana nepůsobila úplně nejpevnějším dojmem. Hostující forvard dostal docela dost prostoru.
     
    09:15
    A velká šance také na druhé straně! Postaral se o ní Barnošák, který se řítil z levé strany nepříliš hlídaný na brankáře Laina. Nakonec však svou slušnou příležitost neproměnil.
     
    10:21
    Prokopovi bylo sděleno, aby uklidnil hru. A to také udělal. Kladno chvilku kombinovalo na vlastní polovině, až se dostalo do útočného pásma, tam ale, bohužel pro něj, nevymyslelo nic kloudného.
     
    11:04
    Míček směřoval přes všechny čáry, tentokráte se domácí dopustili přestupku s názvem zakázané uvolnění. Jirotka, před kterým bude provedeno vhazování, se tak bude muset mít na pozoru.
     
    11:47
    Nýdl z pravé strany vyslal štiplavou jedovku, škoda pro Kovo, že nenašel správnější mušku. Mohla z toho být větší polízanice pro domácí. Takhle se zase v pohodě ubránili.
     
    12:40
    Počet střel na bránu je v tuhle chvíli lepší na straně Kladna. To doposud zaměstnalo Laina dvakrát více, než Kovo gólmana Jirotku. I to dokazuje, že zkušené Kladno je na hrací ploše přece o něco lepším týmem.
     
    13:25
    Kladno právě vstřelilo branku!
    DOMINIK BARNOŠÁK navyšuje náskok svého mužstva. Lain nezachytil střelu domácího forvarda, který zase ukázal, že má velmi rychlé a šikovné ruce. Asistence: Vít Kamenář.
     
    13:45
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Kužel – 2 min., hákování).
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    14:20
    Ještě čtyřicet vteřin zbývá do konce první třetiny. Dočkaá se Kovo z početní výhody alespoň snížení průběžného negativního stavu?
     
    14:47
    Hostům se nedaří založit nějakou povedenější akci. Podruhé je během krátké chvíle přerušená hra. Pravděpodobně se už Kovo k nějaké větší příležitosti nepropracuje.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:05.
     
    Kladno má hru pod kontrolou, je přitom vidět, že nemusí vynakládat nějaké větší úsilí. Sympatickému Kovu se snaha upřít nedá, celkově ale, především v ofenzívě, poměrně dost strádá. I proto po první patnáctiminutovce prohrává o dvě branky.

    Střely na branku po 1. třetině: 11:5
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Kladenský stadion skrápí lehký deštík. Už v první třetině lehce poprchávalo. Uvidíme, jestli hráčům bude mokřejší povrch dělat větší potíže.
     
    15:45
    Domácí v plném počtu.
     
    16:11
    Zvonila tyčka za brankářem Lainem! Kovo nyní bylo blízko dalšího inkasování. Nakonec situaci s vypětím všech sil přežilo.
     
    16:49
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno markantně zatlačilo na svého soupeře a nakonec se dočkalo své odměny. Lain byl úplně rozhozený, Dědič vypálil a DOMINIK BARNOŠÁK, který si na své konto připisuje svůj druhý přesný zásah, doklepl míček do sítě. Asistence: Michal Dědič, Jan Prokop.
     
    17:30
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Eitler – 2 min., hákování).
     
    18:08
    Kladno se mohlo i v oslabení dostat do čtyřbrankového vedení! Šrámek se objevil před Lainem, zkoušel na něj jednoduchou kličkou, tou ale nepochodil.
     
    18:55
    Kladno si zkušeně míček hlídá, ačkoli je v početní nevýhodě. Kovo se směrem dopředu v podstatě vůbec neprosadilo, Jirotka mohl být mezi třemi tyčemi naprosto v klidu.
     
    19:30
    Domácí v plném počtu.
     
    20:23
    Perfektní zákrok Jirotky! Poté, co vypálil Ogurčák, bývalý Kladeňák, se najednou míček objevil o pár chvil později u Kočky, který ale na domácího gólmana nevyzrál. Dokonce si Jirotka vysloužil potlesk publika.
     
    21:22
    Kovo Praha právě vstřelilo branku!
    MARTIN KRIŠTOF překonal Jirotku poté, co kladenská defenzíva jako by trochu polevila v koncentraci. Ani další krkolomný zákrok tentokráte domácím nepomohl k úspěchu. Asistence: Jan Kočka.
     
    22:15
    Kovo je polité živou vodu, najednou se více snaží, najednou je horlivější. Kladno má kombinaci dosti ztíženou, Pražané vysunuli presing docela vysoko.
     
    23:42
    Kladno se snažilo o klidnou kombinaci v útočném pásmu, spolu si přihrávali Špaček, Šrámek a Hrabar, u posledního jmenovaného každopádně celá jakási akce skončila.
     
    24:56
    Kladno právě vstřelilo branku!
    JAROSLAV PROCHÁZKA dostal přihrávku do středu hrací plochy, ihned vypálil, a protože jeho pokus byl opravdu hodně prudký, nemohl ho Lain jednoduše zachytit. Výstavní rána od kladenského forvarda. Asistence: Michal Dědič.
     
    24:56
    Oddechový čas pro hosty.
     
    25:34
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Eitler – 2 min., podražení).
     
    26:50
    Kovo se dostalo do útočné třetiny, tam se nyní snaží vymyslet nějakou kloudnou akci. Uvidíme, jak celá přesilovka dopadne...
     
    27:14
    ...Kladno zase zlobilo, byť je jen ve čtyřech mužích v poli. Tentokráte chtěl zase skórovat Procházka, nakonec ale Lain stačil dobře zasáhnout. Ze strany pražského výběru se vážně nejedná, opětovně, o dobrou přesilovku.
     
    27:34
    Domácí v plném počtu.
     
    28:13
    Nepříjemné, nepříjemné... Asi tak se dal hodnotit střet útočícího Wurdáka s brankářem Jirotkou. Oba aktéři leželi dlouho na zemi. Zatímco domácí gólman se nakonec oklepal a pokračuje ve hře, hostující forvard se dobelhal na střídačku jen s pomocí svých spoluhráčů.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:31
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle je další hřebíček do rakve Kova. Lain inkasoval i popáté, podruhé v zápase ho překonal JAROSLAV PROCHÁZKA, který skóroval taktéž před relativně malou chvilkou. Asistence: Jan Prokop, Michal Dědič.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:38.
     
    Hned čtyři branky nabídla druhá třetina, která byla o dost živější než ta první. Kovo sice dokázalo snížit na rozdíl dvou branek, nakonec se však Kladno opětovně vzchopilo. A pokud výrazně nepokazí poslední dějství, mělo by pohodlně dokráčet k vítězství.

    Střely na branku ve 2. třetině: 10:5
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:13
    Míček se po pár vteřinách od úvodního vhazování dostal mimo hrací plochu. Hra se aktuálně stěhuje do středního pásma.
     
    30:30
    I nadále kladenskou hrací plochu skrápí lehký deštík. Hráči už ve druhé třetině pociťovali trochu problémy s během. Klouzalo to! Na druhou stranu se oba týmy se současnou situací popasovávají poměrně dobře.
     
    30:36
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Vršecký – 2 min., držení protihráče).
     
    30:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle byla další zužitkovaná kladenská přesilovka, tentokráte opravdu hodně bleskovým způsobem. Sotva se Vršecký ohrál na trestné lavici, už mohl zpátky na hřiště. Autorem branky byl JAN PROKOP. Asistence: Dominik Barnošák, Michal Dědič.
     
    31:28
    Kovo Praha právě vstřelilo branku!
    Pražané přidali snižující branku, poměrně rychle zareagovali na Prokopovou trefu, který se mimochodem zapsal na střeleckou listinu poprvé v tomto střetnutí. Jirotku nyní překonal TOMÁŠ WINTER. Asistence: Jaroslav Pátek.
     
    32:34
    Procházka nyní operoval na levé straně, dlouho čekal s přihrávkou, poněvadž do předbrankového prostoru mu nikdo nenabíhal. A nakonec o míček přišel.
     
    33:10
    Další zákrok Laina. Ten se musí po celý zápas mezi třemi tyčemi co ohánět. Oba celky hrají útočně, snaží se o co nejlepší navýšení svého brankového konta. Byť v této nejdůležitější statistice zatím dominuje Kladno.
     
    33:45
    Vyloučení v týmu HBC Kladno (Kužel – 2 min., podražení).
     
    34:23
    Míček se dostal mimo hrací plochu. Kladno musí čelit oslabení, nutno ale podotknout, že zatím přesilové hry Kova nevypadaly nikterak nebezpečně. Ubrání se domácí i v nynějším případě?
     
    34:48
    Krištof mohl Jirotku překonat podruhé! jenomže pouze schoval tvář do dlaní. Věděl, že tahle šance se měla proměnit. Leč u tyčky nasměroval míček jen vysoko nad bránu.
     
    35:45
    Domácí v plném počtu.
     
    36:24
    Rozhodčí signalizovali vyloučení na straně Kova. Jirotka tak směřoval na lavičku, aby se Kladno mohlo doplnit o jednoho hráče v poli navíc. Nakonec se dostal do šance Paták, jenomže tomu zakončení ve finále nevyšlo.
     
    36:43
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Šimon – 2 min., napadení).
     
    37:40
    Kovo zatím dobře brání tohle oslabení. Podařilo se mu eliminovat možné taky soupeře, nakonec se míček dostal z jeho obranného pásma.
     
    38:19
    Soukup nahodil míček dopředu od červené čáry, Lain byl ale připravený. Zatím vypadá početní výhoda Kladna mdle. A zanedlouho navíc přesilovka skončí.
     
    38:43
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Pět minut do konce. Zápas se v podstatě jen dohrává. O vítězi je prakticky rozhodnuto. Nicméně oba celky se i nadále snaží podnikat výpady směrem dopředu. Rozhodně nechtějí zbývající chvíle jen tak vypustit.
     
    41:27
    Eitler měl na pravém kruhu příliš času a prostoru! Napřahoval až k nebesům, avšak zamířil nakonec jen mimo. Velká škoda pro Kladno.
     
    41:59
    Hra přerušená, vhazovat se bude před Jirotkou. tři minuty zbývá do konce tohoto utkání, které dosud nabídlo dohromady osm gólů.
     
    42:39
    Kovo se dostalo do přečíslení! V kladenské defenzívě se objevila mezera. Krištof zase nebezpečně operoval před domácí bránou, nicméně Středočeši měli štěstí, že hostující forvard promáchl a míček netrefil.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.
     
    43:49
    Prokop v náběhu! Jenže míček měl trochu dál od své hokejky, než by bylo zdrávo, a nakonec svůj blafák nedotáhl do úspěšného konce. Něco málo přes minutu zbývá do závěrečného hvizdu sudích Volkána a Danylece.
     
    Dnešní utkání sleduje 54 diváků.
     
    44:08
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (2 minuty pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na hřišti). Trest odpyká Šimon.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas nakonec dospěl do očekávaného konce. Kladno mělo více ze hry, bylo směrem dopředu kreativnější i aktivnější a nakonec se radovalo ze zaslouženého vítězství. Kovo alespoň zaznamenalo dva čestné úspěchy, snižující branky finální porážku trochu zmírnily.

    Střely na branku ve 3. třetině: 10:5
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:17:16)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 7. Hrabar (Pražák, Špaček), 14. Barnošák (Kamenář), 17. Barnošák (Dědič, Prokop), 25. Procházka (Dědič), 30. Procházka (Prokop, Dědič), 31. Prokop (Barnošák, Dědič) – 22. Krištof (Kočka), 32. Winter (Pátek)


    HBC Kladno: Jirotka (Čapek) – Kužel, Arlt, Dědič, Pliml, Soukup, Hrabar – Kamenář, Teinitzer, Špaček, Procházka, Paták, Pražák, Prokop, Barnošák, Šrámek, Kohout, Eitler
    TJ Kovo Praha: Lain (Farkaš) – Kyclt, Vršecký, Nýdl, Bureš – Šimon, Kupf, Ogurčák, Terč, Krištof, Adam, Kočka, Wurdák, Winter, Pátek

    Rozhodčí: Volkán, Danylec

    Diváci: 54
    bahis siteleri