Vstupní draft NHL 2020 1. Alexis Lafrenière (NYR) (kon.)
konec
Vstupní draft NHL 2020

1. Alexis Lafrenière (NYR)

Středa 07.10.2020, 17:30Hokej
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 01:00.
     
    Život je v roce 2020 obrácený vzhůru nohama, a tak se v době, kdy běžně startuje základní část NHL, můžeme těšit teprve na vstupní draft. Ten se měl původně konat na konci června v Montrealu, ale ze známých důvodů proběhne až nyní prostřednictvím videokonference.
     
    Loňské hvězdy nezářily

    Těžký rok má za sebou Jack Hughes, který byl v předchozím draftu jasnou jedničkou. Realita na kolbištích NHL však ukázala, že to mezi urostlejšími a staršími chasníky nebude mít vůbec jednoduché. V dresu New Jersey odehrál ve zkrácené sezóně 61 zápasů a zapsal pouze 21 kanadských bodů (7+14). Ve statistice +/- skončil s šestadvaceti zápornými body. Prakticky stejně na tom byl druhý Kaapo Kakko, který za Rangers posbíral 23 bodů (10+13), a tak největší průlom zažil ten, o kterém se moc nemluvilo. Kirby Dach strávil prakticky celý ročník s prvním týmem Chicaga, za který dal 8 gólů a na dalších 15 přihrál. Dalších šest bodů pak přidal v play-off, kde už patřil mezi opory.
    První trojka z loňského draftu: Jack Hughes (NJD), Kaapo Kakko (NYR) a Kirby Dach (CHI)
     
    Z upraveného formátu měli radost na Manhattanu

    Základem každoročního draftu je takzvaná loterie, která s ohledem na postavení týmů po konci základní části určí pořadí, v němž budou jednotlivé týmy volit. Už tento proces byl kvůli pandemii značně ovlivněn, protože o šanci prvního tahu usilovalo mnohem více klubů než obvykle. Ke smůle Detroitu, Los Angeles nebo Ottawy připadla první volba právě jednomu z osmi mužstev, které vypadly v běžně neexistujícím předkole play-off. O tom nejdůležitějším se proto rozhodlo až desátého srpna, kdy v dodatečné loterii zvítězili New York Rangers.
     
    Největší favoritem zůstal Alexis Lafrenière

    Jméno rodáka z kanadského města Saint-Eustache nejspíš zazní z úst představitelů New Yorku Rangers jako první. Osmnáctiletý křídelník ukazoval velký potenciál i ve své třetí sezóně v juniorské QMJHL, kde jako kapitán Rimouski Océanic zaznamenal ve dvaapadesáti zápasech bilanci 35+77. Podstatnějším milníkem v jeho mládežnické kariéře však byl začátek tohoto roku, když s kanadskou reprezentací ovládl světový šampionát juniorů hraný v Ostravě a v Třinci. Vinou zranění v nepovedeném duelu s Ruskem stihl odehrát pouze pět zápasů, ale i tak odjel se čtyřmi góly a šesti nahrávkami.
    Juniorský tým Rimouski vyslal do NHL už dvě jedničky draftu - Lecavaliera a Crosbyho
     
    Od druhého místa s otazníky

    Kings, Senators a Red Wings v honbě za první volbou ostrouhali, ale i tak se mohou těšit na obrovsky kvalitní hráče. Mezi nejlepším triem by podle většiny hokejových expertů neměl chybět kanadský centr Quinton Byfield a zřejmě ani německý supertalent Tim Stützle, jenž podával skvělé výkony za áčko Mannheimu i německou reprezentaci na ledě Ostravar Arény. Na dalších místech se mezi útočníky očekávají Lucas Raymond ze Švédska a nastupující rakouská hvězda Marco Rossi. Naopak Američané, kteří hráli prim v loňském draftu, v hlavních rolích nebudou.
     
    Mezi obránci vyčnívá Drysdale, u brankářů Askarov

    Za největší klenot do zadních řad se všeobecně považuje Kanaďan Jamie Drysdale, který však nehrál na uplynulém MS juniorů tak podstatnou roli, jakou od něj někteří očekávali. Dále je k dispozici Jake Sanderson z amerického vývojového programu nebo další Kanaďan Kaiden Guhle. Konkurenci ve svém oboru nebude mít v letošním draftu gólman Jaroslav Askarov, jenž by se měl bezpečně vejít do prvního kola. Ruský hlídač branky dostal v této sezóně třikrát šanci v dresu Petrohradu v KHL a blýskl se 97,4% úspěšností zákroků.
     
    Češi a Slováci pravděpodobně až druhý den

    Oproti roku 2019 si český a slovenský hokej určitě polepší. V minulém draftu česká vlaječka poprvé zavlála až ve třetím kole zásluhou LA Kings a brankáře Lukáše Paříka, který byl tažen jako číslo 87. Hned o dvě pozice za ním byl slovenský útočník Maxim Čajković. Letos tu je alespoň malá naděje na konec prvního kola, kolem kterého by se měl pohybovat Jan Myšák. Kromě něj budou Českou republiku reprezentovat především Jaromír Pytlík a Jan Bednář, kterému by mezi evropskými gólmany měla patřit druhá příčka. Zástupce brankářské školy tu má díky Samuelu Hlavajovi také Slovensko. O dost dříve by však měl na řadu přijít útočník Martin Chromiak, na kterého by mělo dojít ve druhém kole.
    Proklouzne Jan Myšák do prvního kola?
     
    Spousta práce pro Ottawu, klid v Arizoně

    Draft picky hrají důležitou roli při výměnách hráčů, takže si je jednotlivé týmy mezi sebou hojně prohazovaly. Výsledkem toho je, že obměnou procházející Ottawa disponuje (k nedělnímu ránu) dvanácti volbami. Hned v závěsu jsou s jedenácti kusy Toronto, Montreal a Los Angeles. Výborně jsou na tom perspektivní Rangers, kteří mají kromě jedničky draftu zajištěno dalších devět talentů.

    Na opačném konci jsou Pittsburgh, Winnipeg a Arizona s čtyřmi volbami. Nejhůře jsou na tom právě Coyotes, kteří se vzdali prvního kola v trejdu Taylora Halla. Za nepovolené testování mladých hráčů jim navíc bylo vedením soutěže odebráno i druhé a třetí kolo, takže poprvé budou táhnout až ze 111. místa. Změnit to však může pravděpodobný přestup Olivera Ekmana-Larssona do Vancouveru.
     
    Pořadí voleb v 1. kole

    1. New York Rangers
    2. Los Angeles Kings
    3. Ottawa Senators (od SJS)
    4. Detroit Red Wings
    5. Ottawa Senators
    6. Anaheim Ducks
    7. New Jersey Devils
    8. Buffalo Sabres
    9. Minnesota Wild
    10. Winnipeg Jets
    11. Nashville Predators
    12. Florida Panthers
    13. Carolina Hurricanes (od TOR)
    14. Edmonton Oilers
    15. Toronto Maple Leafs (od PIT)
    16. Montreal Canadiens
    17. Chicago Blackhawks
    18. New Jersey Devils (od ARI)
    19. Calgary Flames
    20. New Jersey Devils (od VAN, TBL)
    21. Columbus Blue Jackets
    22. New York Rangers (od CAR)
    23. Philadelphia Flyers
    24. Washington Capitals
    25. Colorado Avalanche
    26. St. Louis Blues
    27. Anaheim Ducks (od BOS)
    28. Ottawa Senators (od NYI)
    29. Vegas Golden Knights
    30. Dallas Stars
    31. San Jose Sharks (od TBL).
     
    Od první volby nás dělí už jenom pět minut. Všichni zástupci klubů už jsou připravení ve svých kancelářích.
     
    Úvodní slovo si tradičně bere Gary Bettman, který sídlí v televizním studiu NHL Network. Samotní hokejisté jsou převážně ve svých domovech.
     
    Šéf ligy ve svém monologu prozradil, že start nové sezóny je aktuálně plánován na první leden.
     
    Začínáme, klubu z New Yorku se rozběhl pětiminutový limit!
     
    Začátek prvního kola.
     
    NYR
    New York Rangers si vybírají Alexise Lafrenièrea!
     
    Alexis Lafrenière – Rimouski Océanic (QMJHL)
    Pozice: levé křídlo, národnost. Kanada

    Po odchodu krále Henrika nastupuje v New Yorku nová krev v podobě kreativního křídelníka, jenž doplní v týmu Rangers Artěmije Panarina a loňskou dvojku draftu Kaapa Kakka. Největším highlightem minulé sezóny byla zlatá účast na světovém šampionátu dvacítek v České republice, kde posbíral v pěti zápasech deset bodů. V Rimouski hrající QMJHL měl bilanci 35+77 v 52 utkáních. Lafrenière bude cítit vždy, kdy mu puk přistane na hokejce. Šikovné ruce mu v každé situaci pomáhají vymyslet to nejlepší řešení. Díky urostlé postavě ho obránci jen tak neodzbrojí.
     
    První volba překvapivá rozhodně nebyla. Větší otazník nastává až nyní, kdy jde na řadu Los Angeles. Bude to Stützle nebo Byfield?
     
    LAK
    Los Angeles Kings si vybírají Quintona Byfielda!
     
    LAK
    Quinton Byfield – Sudbury Wolves (OHL)
    Pozice: centr, národnost: Kanada

    Po dlouhé době mladá hvězda pro Kings. Další produkt kanadské hokejové školy, jenž zkraje tohoto roku přebíral v Ostravě zlatou medaili. Rodák z Ontaria má v necelých devatenácti letech skoro sto kilo váhy a 194 centimetrů výšky. Při vyvážení puku působí jako tank, kterého jen tak něco nezastaví. V juniorském týmu Sudbury stihl tento hráč tmavé pleti v minulé sezóně odehrát 45 zápasů s bilancí 32 branek a 50 asistencí.

    Typologicky podobný hráč: Jevgenij Malkin.
     
    OTT
    Na řadu jde Ottawa, která má kromě třetí volby k dispozici i tu pátou.
     
    OTT
    Ottawa Senators si vybírají Tima Stützleho!
     
    OTT
    Tim Stützle – Adler Mannheim (DEL)
    Pozice: centr/levé křídlo, národnost: Německo

    Teď už je jasné, na kom bude stát přestavba trápících se Senátorů! Leon Draisaitl má velkou konkurenci v boji o post nejlepšího německého hokejisty v NHL. Tim Stützle už v takto nízkém věku patřil mezi klíčové hráče Mannheimu, za který v nejvyšší soutěži odehrál v ročníku 2019/20 jednačtyřicet zápasů se ziskem 34 bodů. Obrovský potenciál ukazoval na přelomu roku i s juniorskou reprezentací, které pomohl k záchraně v elitní skupině. Jde o nesmírně chytrého hráče, který umí z neřešitelné situace vyrobit gólovou šanci.

    Typologicky podobný hráč: Patrick Kane.
     
    DET
    Čtyřku má loňský otloukánek z Detroitu, který asi nejvíce doplatil na draftovou loterii. Do útoku se nabízí Perfetti, Raymond nebo Rossi. Nebo dojde na obránce Drysdalea?
     
    DET
    Detroit Red Wings si vybírají Lucase Raymonda!
     
    DET
    Lucas Raymond – Frölunda HC (SHL)
    Pozice: pravé/levé křídlo, národnost: Švédsko

    Nejlépe postaveného Evropana nalezneme ve Švédsku, které vyplodilo pro Detroit celou řadu skvělých hokejistů. Necelých 180 centimetrů vysoký šikula začal už svou čtvrtou sezónu v seniorskému týmu Frölundy. V předchozí sezóně bodově úplně nezářil, když v třiatřiceti zápasech posbíral deset bodů za čtyři góly a šest asistencí.

    Typologicky podobný hráč: Mitch Marner.
     
    OTT
    Další na tahu jsou už podruhé Senátoři z Ottawy.
     
    OTT
    Ottawa Senators si vybírají Jakea Sandersona!
     
    OTT
    Jake Sanderson – USA U-18, NTDP
    Pozice: obránce, národnost: USA

    Nejvýše draftovaný obránce je zároveň prvním vytaženým Američanem. Ottawa si vybrala vynikajícího bruslaře hrajícího s velkým sebevědomím. V mladém věku se nebojí hrát do těla. V americkém vývojovém programu měl v minulé sezóně bilanci 7+22. Za téměř padesátku zápasů měl pouhých dvanáct trestných minut.

    Typologicky podobný hráč: Charlie McAvoy.
     
    ANA
    Poprvé míříme do Kalifornie. Šestku draftu si vybere Anaheim.
     
    ANA
    Anaheim Ducks si vybírají Jamieho Drysdalea!
     
    ANA
    Jamie Drysdale – Erie Otters (OHL)
    Pozice: obránce, národnost: Kanada

    S Jakem Sandersonem prohrál boj o nejlépe postaveného obránce, na druhou stranu se může těšit na slunnou Kalifornii. Drysdale je dobrý v zakládání útoků na vlastní pěst, má dobrý výběr místa a rovněž to umí s hokejkou. V Erie Otters téměř dosáhl na průměr jednoho bodu na zápas, když vstřelil devět branek a na dalších osmatřicet přihrál.

    Typologicky podobný hráč: Cale Makar.
     
    NJD
    Šťastná sedmička patří Ďáblům z New Jersey.
     
    NJD
    New Jersey Devils si vybírají Alexandera Holtze!
     
    NJD
    Alexander Holtz – Djurgårdens IF (SHL)
    Pozice: pravé křídlo, národnost: Švédsko

    Už druhý švédský útočník v nejlepší sedmičce. Mladík se skvělým zakončením z kterékoliv pozice v útočném pásmu. Nejen proto je hodně porovnáván se svým krajanem Filipem Forsbergem. Za Djurgården odehrál v minulé sezóně 35 zápasů se ziskem šestnácti kanadských bodů (9+17). Rovněž nemohl nechybět na juniorském mistrovství světa, kde získal bronzovou medaili.

    Typologicky podobný hráč: Filip Forsberg.
     
    BUF
    Dlouhou cestu k úspěchu mají před sebou i v Buffalu, které má k dispozici osmou volbu.
     
    BUF
    Buffalo Sabres si vybírají Jacka Quinna!
     
    BUF
    Jack Quinn – Ottawa 67´s (OHL)
    Pozice: pravé křídlo, národnost: Kanada

    Zvykejte si, že jméno Jacka Quinna budete vídat na listině střelců. Kanadský křídelník se dá označit za největšího snajpra v rámci celého letošního draftu. Schopnost dávat góly ukazoval i ve své třetí sezóně v OHL za Ottawu 67´s, když za 62 zápasů stihl 52 branek a navrch přidal 37 asistencí. Zkrátka borec, kterého si každý přeje mít na ledě v početní výhodě.

    Typologicky podobný hráč: Nathan MacKinnon.
     
    MNS
    Další je Minnesota, o které se mluví ve spojitosti s brankářem Askarovem. Před několika desítkami hodin se totiž zbavila Devana Dubnyka.
     
    MNS
    Minnesota Wild si vybírají Marca Rossiho!
     
    MNS
    Marco Rossi – Ottawa 67´s (OHL)
    Pozice: centr, národnost: Rakousko

    Supertalentovaný Rakušan se učil hokeji ve Švýcarsku, ale poslední roky už trávil za mořem. Stejně jako Quinn hrával OHL v Ottawě, kde mu na kontě přistálo fantastických 120 bodů v pouhých šestapadesáti zápasech. Jde o všestranného borce, který to umí v přesilovce i při hře v oslabení. Nenarostl do velké výšky, ale i tak se umí soupeřům vrýt pod kůži fyzickou hrou.

    Typologicky podobný hráč: Brad Marchand.
     
    WPG
    První desítku uzavře kanadský Winnipeg.
     
    WPG
    Winnipeg Jets si vybírají Colea Perfettiho!
     
    WPG
    Cole Perfetti - Saginaw Spirit (OHL)
    Pozice: centr/levé křídlo, národnost: Kanada

    V domácnosti Colea Perfettiho panovala před touto volbou velká nervozita, protože postavení mimo desítku by asi znamenalo nemalé zklamání. Nakonec se může těšit na mrazy v Manitobě, kde bude ukazovat svou hokejovou chytrost. Zároveň by měl dělat lepšími své spoluhráče v lajně, kterým bude podávat jednu gólovou přihrávku za druhou. V minulé sezóně OHL měl hned 74 asistencí. Za 61 zápasů byl jen osmkrát vyloučen.

    Typologicky podobný hráč: Ryan Nugent-Hopkins.
     
    NSH
    Jedenáctý je Nashville, který prožil nezdar v předkole play-off s Arizonou.
     
    NSH
    Nashville Predators si vybírají Jaroslava Askarova!
     
    NSH
    Jaroslav Askarov – SKA Petrohrad (KHL)
    Pozice: brankář, národnost: Rusko

    Postupné odcházení finského mazáka Rinneho řeší příchod ruského talentu, jehož jméno zaznělo z úst nejlepšího obránce ligy v minulé sezóně, Romana Josiho. Askarov podával na juniorském šampionátu nevyrovnané výkony, ale post nejlepšího mladého brankáře tohoto roku mu to v žádném případě nevzalo. Rodák z Omsku už dostává šanci za áčko Petrohradu, kde v této sezóně odchytal tři zápasy s fantastickou úspěšností přes 97 %.

    Typologicky podobný hráč: Pekka Rinne.
     
    FLA
    Následuje Florida, které se už dlouhodobě nedaří proniknout do širší špičky NHL. Hráčský materiál na to přitom má.
     
    FLA
    Florida Panthers si vybírají Antona Lundella!
     
    FLA
    Anton Lundell – HIFK (SML)
    Pozice: centr, národnost: Finsko

    Z Aleksandera Barkova se dnešním dnem stává učitel svého krajana, který je s kapitánem Floridy často porovnáván. Anton Lundell se stal pevnou součástí klubu z Helsinek, za který v nedohrané sezóně 2019/20 stihl 44 zápasů a v nich 28 bodů (10+18). Syn bývalého brankáře Jana Lundella pomůže kromě útoku i defenzivě, proto se těší u trenérů velké oblibě.

    Typologicky podobný hráč: Aleksander Barkov.
     
    CAR
    Za pár vteřin se dozvíme volbu Caroliny. Hurikáni mají už teď nesmírně talentovaný kádr.
     
    CAR
    Carolina Hurricanes si vybírají Setha Jarvise!
     
    CAR
    Seth Jarvis – Portland Winterhawks (WHL)
    Pozice: centr, národnost: Kanada

    Rodák z Manitoby je mašina na kanadské body. V juniorské WHL skončil v bodování na celkovém druhém místě, když atakoval magickou stovku. V Portlandu nasázel úctyhodných dvaačtyřicet branek, ke kterým přidal o čtrnáct více nahrávek. Platný je nejen v přesilovkách, ale i v oslabení.

    Typologicky podobný hráč: Claude Giroux.
     
    EDM
    Pomalu se blížíme k polovině dnešního programu. Koho si vybere Edmonton?
     
    EDM
    Edmonton Oilers si vybírají Dylana Hollowaye!
     
    EDM
    Dylan Holloway – Univ. of Wisconsin (NCAA)
    Pozice: centr/levé křídlo, národnost: Kanada

    Muž, kterému mezi mantinely není cizí černá práce, takže od něj nečekejte přehršel gólů a nahrávek. Člen univerzitního týmu Wisconsinu bude hrát prim hlavně ve hře v oslabení a celkově platí spíše za defenzivnějšího hráče. Důkazem je i sedmnáctibodový zisk v minulé sezóně. Ve statistice pravdy skončil na třech záporných bodech.

    Typologicky podobný hráč: Dylan Larkin.
     
    TOR
    Pětiminutový limit právě vypršel Torontu. Jméno nové posily oznámí Mitch Marner.
     
    TOR
    Toronto Maple Leafs si vybírají Rodiona Amirova!
     
    TOR
    Rodion Amirov – Ufa (KHL)
    Pozice: levé křídlo, národnost: Rusko

    První ruský hráč do pole. Amirov hraje na levém křídle a aktuálně patří Ufě, za kterou v této sezóně odehrál deset zápasů se solidní bilanci tří branek a dvou nahrávek. O herní vytížení nouzi nemá, další tři utkání stihl v mládežnické VHL za Neftěkamsk. Má dobré čtení hry, takže se hodí do zakládání útoků ve středním pásmu.

    Typologicky podobný hráč: Nikita Kučerov.
     
    MTL
    Zůstáváme v Kanadě. Nového člena NHL nyní přivede Montreal.
     
    MTL
    Motreal Canadiens si vybírají Kaidena Guhleho!
     
    MTL
    Kaiden Guhle – Prince Albert Raiders (WHL)
    Pozice: obránce , národnost: Kanada

    Když je na ledě, tak se jeho nohy ani na vteřinu nezastaví. Soupeři nedá ani trochu klidu na přechod do útočného pásma. Díky 191 centimetrům výšky má velký dosah. Navíc umí i dopředu, a to zejména z druhé vlny. V předchozí sezóně WHL dal za Prince Albert Raiders jedenáct branek a na dalších devětadvacet přihrál. Ve statistice +/- skončil na cifře +23.

    Typologicky podobný hráč: Cam Fowler.
     
    CHI
    Sedmnáctý pick mají k dispozici v Chicagu.
     
    CHI
    Chicago Blackhawks si vybírají Lukase Reichela!
     
    CHI
    Lukas Reichel – Eisbären Berlin (DEL)
    Pozice: levé křídlo , národnost: Německo

    Jeho strýcem je bývalý český útočník Robert Reichel, nicméně od narození funguje pod německou vlaječkou. Je to už druhý německý útočník tohoto draftu, a určitě ne poslední. I přes nadstandardní obranné schopnosti zapsal v minulé sezóně německé nejvyšší soutěže 24 bodů za 12 gólů a stejný počet nahrávek. Skvěle si vedl i na juniorském šampionátu v Ostravě a Třinci.

    Typologicky podobný hráč: John Tavares.
     
    NJD
    Podruhé je rušno v New Jersey, které získalo osmnáctou volbu při trejdu Taylora Halla do Arizony.
     
    NJD
    New Jersey Devils si vybírají Dawsona Mercera!
     
    NJD
    Dawson Mercer – Chicoutimi Saguenéens (QMJHL)
    Pozice: centr, národnost: Kanada

    Velký dříč důležitý ve všech aspektech hry. Během uplynulého ročníku byl v QMJHL vyměněn do Chicoutimi, kde se zadaptoval velmi rychle. V šestnácti zápasech zaznamenal osmnáct bodů. Na mistrovství světa do dvaceti let toho moc neodehrál, v sedmi zápasech neměl ani jeden kanadský bod.

    Typologicky podobný hráč: Patrice Bergeron.
     
    Trejd
    První výměna letošního draftu! Calgary přenechalo 18. volbu New Yorku Rangers, kteří se naopak vzdali voleb 22. a 72.
     
    NYR
    Po dohodě s Flames tedy přichází na řadu dnešní druhý výběr Rangers.
     
    NYR
    New York Rangers si vybírají Bradena Schneidera!
     
    NYR
    Braden Schneider – Brandon Wheat Kings (WHL)
    Pozice: centr, národnost: Kanada

    V roce 2014 a 2015 měl úspěchy v softballu, ale hlavním sportem logicky zůstal hokej. Jedná se o téměř stokilového obránce ze staré školy. Soupeře počastuje tvrdými hity, ale rovněž umí kontrolovat hru s pukem na hokejce. Ve WHL posbíral v šedesáti zápasech nadstandardních 42 bodů (7+35).

    Typologicky podobný hráč: Shea Weber.
     
    NJD
    Kdo doplní Holtze a Mercera v New Jersey? To se dozvíme už za pár vteřin.
     
    NJD
    New Jersey Devils si vybírají Šakira Muchamadullina!
     
    NJD
    Šakir Muchamadullin – UFA (KHL)
    Pozice: obránce, národnost: Rusko

    Jednoznačně největší jazykolam pro zámořské komentátory. Vysoký ruský obránce už druhý rok nakukuje do sestavy Ufy v Kontinentální hokejové lize. V aktuální sezóně naskočil už do čtrnácti zápasů, v nichž jednou skóroval a pětkrát asistoval. Je to dobrý bruslař, jehož tvrdé rány od modré čáry gólmany často zabolí.

    Typologicky podobný hráč: Nikita Zadorov.
     
    CBJ
    Třetí desítku zahajuje Columbus.
     
    CBJ
    Columbus Blue Jackets si vybírají Jegora Činachova!
     
    CBJ
    Jegor Činachov – Omsk (KHL)
    Pozice: pravé křídlo, národnost: Rusko

    Hned po Muchamadullinovi došlo i na dalšího ruského borce, který to má nejraději na pravém křídle. Činachov zatím nemusel opustit rodný Omsk, přes jehož mládežnický systém se dostal až do prvního týmu. V těchto týdnech v něm hraje poměrně důležitou roli, protože ve dvanácti duelech pětkrát skóroval a navrch přidal dvě asistence. I z toho jde vyčíst, že jde o nebezpečného střelce.

    Typologicky podobný hráč: Artěmij Panarin.
     
    CGY
    O trochu později, než bylo původně plánováno, oznámí nového člena organizace také Calgary.
     
    Trejd
    Tak ne! Flames si připravili další výměnu. Svou dvaadvacítku přenechali za volby 24 a 80 Washingtonu.
     
    WSH
    Washington Capitals si vybírají Henrixe Lapierrea!
     
    WSH
    Hendrix Lapierre – Chicoutimi Saguenéens (QMJHL)
    Pozice: centr, národnost: Kanada

    Za lepších okolností by byl draftován určitě výše. Kanadský centr má výtečnou kontrolu puku, díky čemuž je schopen prokličkovat přes celou pětku soupeře a pak předložit tutovku některému ze spoluhráčů. Bohužel už mladém věku má značné zdravotní potíže. Už třikrát řešil otřes mozku, tudíž v minulé sezóně stihl v QMJHL jen 19 zápasů a 17 bodů (2+15).

    Typologicky podobný hráč: Jonathan Toews.
     
    PHI
    Pozornost se přesouvá do Philadeplhie, která vlastní třiadvacátou volbu.
     
    PHI
    Philadelphia Flyers si vybírají Tysona Foerstera!
     
    PHI
    Tyson Foerster – Barrie Colts (OHL)
    Pozice: pravé křídlo, národnost: Kanada

    Má rád Alexandra Ovečkina, od kterého se zřejmě něco přiučil, protože platí za velmi dobrého střelce. Týmu Barrie Colts v OHL pomohl v minulé sezóně šestatřiceti trefami do černého a celkem zaznamenal osmdesátku bodů. Stejně dobře umí tvořit hru. Do obrany to taková sláva není, důkazem budiž sedmnáct záporných bodů v bilanci +/-.

    Typologicky podobný hráč: T.J. Oshie
     
    CGY
    Potřetí je na tahu Calgary, které předchozí dvě volby vyměnilo. Jak to dopadne nyní?
     
    CGY
    Calgary Flames si vybírají Connora Zaryho!
     
    CGY
    Connor Zary – Kamloops Blazers (WHL)
    Pozice: centr, národnost: Kanada

    Nadvláda kanadských talentů pokračuje rodákem ze Saskatoonu, který má za sebou velmi dobrý ročník v juniorské WHL. Do branek protivníků nastřílel 38 gólů a na dalších 48 přihrál.

    Typologicky podobný hráč: Derick Brassard.
     
    COL
    Následuje Colorado a jeho generální manažer Joe Sakic.
     
    COL
    Colorado Avalanche si vybírají Justina Barrona!
     
    COL
    Justin Barron – Halifax Mooseheads (QMJHL)
    Pozice: obránce, národnost: Kanada

    Bratr tohoto obránce byl před třemi lety draftován jako 174. v pořadí New Yorkem Rangers. Justin od této chvíle patří Coloradu, kde by se mohl objevit vedle Makara. Pod tlakem se vždy rozhodne pro to správné řešení, když je potřeba, tak si pomůže hrou do těla. Vinou zranění v minulé sezóně odehrál jen 34 zápasů, ale i tak útočil na dvacetibodovou metu (4+15).

    Typologicky podobný hráč: Alex Pietrangelo.
     
    STL
    Na 26. místě se v některých žebříčcích objevovalo jméno Jana Myšáka. Uvidíme tedy, zda po něm nesáhne St. Louis!
     
    STL
    St. Louis Blues si vybírají Jakea Neighbourse!
     
    STL
    Jake Neighbours – Edmonton Oil Kings (WHL)
    Pozice: levé křídlo, národnost: Kanada

    Podsaditý křídelník je platný ve středním pásmu, kde je u hrazení schopný bojovat kvantum kotoučů a pak na to navázat chytrou přihrávkou. Poslední roky trávil v Edmontonu, kde hrál WHL za tamní Oil Kings. Ročník 2019/20 se mu vydařil na výbornou, k 23 brankám přidal 47 nahrávek a celkově skončil v průměru nad jeden bod na zápas.

    Typologicky podobný hráč: Jevgenij Malkin.
     
    ANA
    Poslední pětku zahájí Anaheim, který už má v hrsti obránce Drysdalea.
     
    ANA
    Anaheim Ducks si vybírají Jacoba Perreaulta!
     
    ANA
    Jacob Perreault – Sarnia Sting (OHL)
    Pozice: pravé křídlo, národnost: Kanada

    Jeho otec Yanic byl draftován Torontem a celkem v NHL odehrál 859 zápasů. U rodáka z Montrealu se kromě skvělého bruslení cenní především přesná a tvrdá střelba. Tu používal i v dresu Sarnie hrající OHL. V předchozí sezóně nasázel devětatřicet branek a k nim přidal jednatřicet asistencí.

    Typologicky podobný hráč: Brock Boeser.
     
    OTT
    Pokračujeme Ottawou.
     
    OTT
    Ottawa Senators si vybírají Ridlyho Greiga!
     
    OTT
    Ridly Greig – Brandon Wheat Kings (WHL)
    Pozice: centr, národnost: Kanada

    Zatímco Američan byl vybrán pouze jednou, tak Kanada má v kolotoči NHL už sedmnáctého hráče. Také tento borec je synem bývalého hokejisty, byť Mark Greig svůj potenciál jako patnáctka draftu nenaplnil. Syn Ridly dává spoustu energie do soubojů, v nichž si často počíná nedovoleně. Za Brandon Wheat Kings měl více trestných minut než bodů. Těch přitom neměl vůbec málo (26+34)

    Typologicky podobný hráč: Brad Marchand.
     
    VEG
    Dočkali se také fanoušci Vegas.
     
    VEG
    Vegas Golden Knights si vybírají Brendana Brissona!
     
    VEG
    Brendan Brisson – Chicago Steel (USHL)
    Pozice: centr, národnost: USA

    Až teď přišel čas na prvního útočníka z USA. Jaký to rozdíl oproti minulému roku! Nová akvizice michiganské univerzity přichází do NCAA z USHL, kde se jako hráč Chicaga Steel podílel na 59 gólech (24+35). Zajímavostí je, že Brissonův otec je hráčským agentem a jeho klienty jsou hvězdní útočníci Sidney Crosby, John Tavares nebo Nathan MacKinnon.

    Typologicky podobný hráč: Clayton Keller.
     
    DAL
    Předposlední je na řadě letošní finalista z Dallasu.
     
    DAL
    Dallas Stars si vybírají Mavrika Bourquea!
     
    DAL
    Mavrik Bourque – Shawinigan Cataractes (QMJHL)
    Pozice: centr, národnost: Kanada

    Nemá žádné dechberoucí fyzické parametry ani rychlost bruslení. Vynahrazuje to však dobrou kontrolou kotouče a ještě lepším předvídáním. Finalista loňského Hlinga Gretzky Cupu byl do nové sezóny jmenován kapitánem Shawiniganu, který už stihl v QMJHL odehrát dva zápasy. V minulé sezóně Bourque skončil v záporných číslech, i když skončil na metě 71 bodů (29+42).

    Typologicky podobný hráč: Brock Boeser.
     
    SJS
    Tečku za prvním kolem napíšou Žraloci, kteří získali tuto volbu trejdem s Tampou Bay.
     
    SJS
    San Jose Sharks si vybírají Ozzyho Wiesblatta!
     
    SJS
    Ozzy Wiesblatt – Prince Albert Raiders (WHL)
    Pozice: pravé křídlo, národnost: Kanada

    Hezký moment na závěr dnešního draftu. Šéf scoutingu San Jose oznámil jméno Ozzyho Wiesblatta nejdříve ve znakové řeči, aby byla hluchá matka tohoto hráče v obraze jako první. Kanadské pravé křídlo vyčnívá svou akcelerací a schopností hrát ve velké rychlosti. Předchozí sezónu WHL zakončil na sedmdesáti bodech za 25 gólů a 45 asistencí.

    Typologicky podobný hráč: Travis Konecny.
     
    Konec prvního kola.
     
    První jednatřicítka hráčů už zná nové majitele. Vedení Rangers nezpůsobilo žádné překvapení, takže se krátce po začátku draftu mohly na billboardech v ulicích Manhattanu objevit podobizny Alexise Lafrenièrea. Spokojený jistě bude i Quinton Byfield, kterého Kings upřednostnil jako dvojku před Timem Stützlem. Vycházející hvězda německého hokeje tak zbyla Ottawě, zatímco Švéd Raymond Detroitu. Zajímavé to bylo mezi obránci, Senators vsadili na Jakea Sandersona před favorizovaným Drysdalem, na kterého ukázal Anaheim.
     
    Draftovaní podle národnosti:
    1. Kanada – 19
    2: Rusko – 4
    3. Německo – 2
    4. Švédsko – 2
    5. USA – 2
    6. Rakousko – 1
    7. Finsko – 1
     
    Na Čecha Jana Myšáka ani slovenského útočníka Martina Chromiaka se dnes štěstí neusmálo. Jejich jméno pravděpodobně zazní ve druhém kole, které začíná ve středu od 17:30.
     
    Všechny internetové a telefonní linky jsou opět v provozu, druhý den draftu 2020 může pomalu začít! Čeká nás šest kol a 185 voleb.
     
    Pořadí voleb v 2. kole

    32. Detroit Red Wings
    33. Ottawa Senators
    34. San Jose Sharks
    35. Los Angeles Kings
    36. Anaheim Ducks
    37. Nashville Predators (od NJD)
    38. Buffalo Sabres
    39. Minnesota Wild
    40. Winnipeg Jets
    41. Carolina Hurricanes (od NYR)
    42. Nashville Predators
    43. Florida Panthers
    44. Toronto Maple Leafs
    45. Detroit Red Wings (od EDM)
    46. Chicago Blackhawks (od PIT, VEG)
    47. Montreal Canadiens
    48. Montreal Canadiens (od CHI)
    49 ---
    50. Calgary Flames
    51. Los Angeles Kings (od VAN)
    52. Pittsburgh Penguins (od OTT, CBJ)
    53. Carolina Hurricanes
    54. Philadelphia Flyers
    55. Detroit Red Wings (od WSH)
    56. San Jose Sharks (od COL, WSH)
    57. Montreal Canadiens (od STL)
    58. Boston Bruins
    59. Ottawa Senators (od NYI)
    60. Los Angeles Kings (od VEG)
    61. Ottawa Senators (od DAL, VEG)
    62. Tampa Bay Lightning.
     
    Trejd
    Dnes došlo k jedné významné výměně. Brankář Matt Murray je nově gólmanem Ottawy, kde nahradí odcházejícího veterána Craiga Andersona.
     
    Začátek druhého kola.
     
    DET
    32. volba v draftu – Detroit Red Wings

    William Wallinder
    – MODO U-20 (SWE2)

    Pozice: obránce, národnost: SWE.
     
    OTT
    33. volba v draftu – Ottawa Senators

    Roby Järventie
    – KOOVEE (MES)

    Pozice: útočník, národnost: Finsko.
     
    Trejd
    Nashville Predators získali z Minnesoty Wild Lukea Kunina a volbu 101 výměnou za Nicka Bonina a volby 37 a 70.
     
    Trejd
    San Jose Sharks se vzdali volby 34 výměnou za volby 38 a 100, které dosud patřily Buffalu Sabres.
     
    BUF
    34. volba v draftu – Buffalo Sabres

    John-Jason Peterka
    – EHC München (DEL)

    Pozice: útočník, národnost: Německo.
     
    LAK
    35. volba v draftu – Los Angeles Kings

    Helge Grans
    – Malmö Redhawks (SHL)

    Pozice: obránce, národnost: Švédsko.
     
    ANA
    36. volba v draftu – Anaheim Ducks

    Sam Colangelo
    – Chicago Steel (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    MNS
    37. volba v draftu – Minnesota Wild

    Marat Chusnutdinov
    – SKA Petrohrad U-20 (MHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    SJS
    38. volba v draftu – San Jose Sharks

    Thomas Bordeleau
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    MNS
    39. volba v draftu – Minnesota Wild

    Ryan O'Rourke
    – Soo Greyhounds (OHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    WPG
    40. volba v draftu – Winnipeg Jets

    Daniel Torgersson
    – Frölunda HC U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    CAR
    41. volba v draftu – Carolina Hurricanes

    Noel Gunler
    – Luleå HF (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    NSH
    42. volba v draftu – Nashville Predators

    Luke Evangelista
    – London Knights (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    FLA
    43. volba v draftu – Florida Panthers

    Emil Heineman
    – Leksands IF U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    Trejd
    Toronto Maple Leafs se vzdali volby 44 výměnou za volby 59 a 64, které dosud patřily Ottawě Senators.
     
    OTT
    44. volba v draftu – Ottawa Senators

    Tyler Kleven
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    Trejd
    Detroit Red Wings se vzdali volby 45 výměnou za volby 51 a 97, které dosud patřily Los Angeles Kings.
     
    LAK
    45. volba v draftu – Los Angeles Kings

    Brock Faber
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    CHI
    46. volba v draftu – Chicago Blackhawks

    Drew Commesso
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: brankář, národnost: USA.
     
    MTL
    47. volba v draftu – Montreal Canadiens

    Luke Tuch
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    MTL
    48. volba v draftu – Montreal Canadiens

    Jan Myšák
    – Hamilton Bulldogs (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Česká republika.
     
    ARI
    Volba 49 byla Arizoně odebrána kvůli nepovolenému testování mladých hráčů.
     
    CGY
    50. volba v draftu – Calgary Flames

    Jan Kuzněcov
    – Univ. of Connecticut (NCAA)

    Pozice: obránce, národnost: Rusko.
     
    DET
    51. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Theodor Niederbach
    – Frölunda HC U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    PIT
    52. volba v draftu – Pittsburgh Penguins

    Joel Blomqvist
    – Kärpät U-20 (SML)

    Pozice: brankář, národnost: Finsko.
     
    CAR
    53. volba v draftu – Carolina Hurricanes

    Vasilij Ponomarjov
    – Shawinigan Cataractes (QMJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    PHI
    54. volba v draftu – Philadelphia Flyers

    Emil Andrae
    – HV71 U-20 (SHL)

    Pozice: obránce, národnost: Švédsko.
     
    DET
    55. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Cross Hanas
    – Portland Winterhawks (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    SJS
    56. volba v draftu – San Jose Sharks

    Tristen Robins
    – Saskatoon Blades (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    Trejd
    Montreal Canadiens se vzdali volby 57 výměnou za volbu 124 a volbu ve druhém kole draftu 2021, které dosud patřily Tampě Bay Lightning.
     
    TBL
    57. volba v draftu – Tampa Bay Lightning

    Jack Finley
    – Spokane Chiefs (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    BOS
    58. volba v draftu – Boston Bruins

    Mason Lohrei
    – Green Bay Gamblers (USHL)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    TOR
    59. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    Roni Hirvonen
    – Ässät (SML)

    Pozice: útočník, národnost: Finsko.
     
    Trejd
    Los Angeles Kings se vzdali volby 60 výměnou za Liase Anderssona, který dosud patřil New Yorku Rangers.
     
    NYR
    60. volba v draftu – New York Rangers

    William Cuylle
    – Windsor Spitfires (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    OTT
    61. volba v draftu – Ottawa Senators

    Jegor Sokolov
    – Cape Breton Eagles (QMJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    TBL
    62. volba v draftu – Tampa Bay Lightning

    Gage Goncalves
    – Everett Silvertips (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    Konec druhého kola.
     
    Pořadí voleb v 3. kole

    63. Detroit Red Wings
    64. Toronto Maple Leafs (od OTT)
    65. Detroit Red Wings (od SJS)
    66. Los Angeles Kings
    67. Anaheim Ducks
    68. Vegas Golden Knights (od NJD)
    69. Carolina Hurricanes (od BUF)
    70. Minnesota Wild (od NSH)
    71. Ottawa Senators (od WPG)
    72. Calgary Flames (od NYR)
    73. Nashville Predators
    74. Florida Panthers
    75. Colorado Avalanche (od TOR)
    76. Edmonton Oilers
    77. Pittsburgh Penguins
    78. Columbus Blue Jackets (od MTL)
    79. Chicago Blackhawks
    80. Calgary Flames (od ARI, COL, WSH)
    81. Calgary Flames
    82. Vancouver Canucks
    83. Los Angeles Kings (od CBJ, OTT, TOR)
    84. New Jersey Devils (od CAR)
    85. Tampa Bay Lightning (od PHI, SJS)
    86. St. Louis Blues (od WSH, MTL)
    87. Florida Panthers (od COL)
    88. St. Louis Blues
    89. Boston Bruins
    90. New York Islanders
    91. Vegas Golden Knights
    92. New York Rangers (od DAL)
    93. Tampa Bay Lightning.
     
    Začátek třetího kola.
     
    DET
    63. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Donovan Sebrango
    – Kitchener Rangers (OHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    TOR
    64. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    Topi Niemela
    – Kärpät (SML)

    Pozice: obránce, národnost: Finsko.
     
    Trejd
    Detroit Red Wings se vzdali volby 65 výměnou za volby 70 a 132, které dosud patřily Minnesotě Wild.
     
    MNS
    65. volba v draftu – Minnesota Wild

    Daemon Hunt
    – Moose Jaw Warriors (WHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    LAK
    66. volba v draftu – Los Angeles Kings

    Kasper Simontaival
    – Tappara U-20 (SML)

    Pozice: útočník, národnost: Finsko.
     
    ANA
    67. volba v draftu – Anaheim Ducks

    Ian Moore
    – St. Mark's School (USHS)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    VEG
    68. volba v draftu – Vegas Golden Knights

    Lukas Cormier
    – Charlottetown Islanders (QMJHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    CAR
    69. volba v draftu – Carolina Hurricanes

    Alexandr Nikišin
    – Spartak Moskva (KHL)

    Pozice: obránce, národnost: Rusko.
     
    DET
    70. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Eemil Viro
    – TPS Turku (SML)

    Pozice: obránce, národnost: Finsko.
     
    OTT
    71. volba v draftu – Ottawa Senators

    Leevi Meriläinen
    – Kärpät U-20 (SML)

    Pozice: brankář, národnost: Finsko.
     
    CGY
    72. volba v draftu – Calgary Flames

    Jérémie Poirier
    – Saint John Sea Dogs (QMJHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    NSH
    73. volba v draftu – Nashville Predators

    Luke Prokop
    – Calgary Hitmen (WHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    FLA
    74. volba v draftu – Florida Panthers

    Ty Smilanic
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    COL
    75. volba v draftu – Colorado Avalanche

    Jean-Luc Foudy
    – Windsor Spitfires (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    Trejd
    Edmonton Oilers se vzdali volby 76 výměnou za volby 100 a 126, které dosud patřily San Jose Sharks.
     
    SJS
    76. volba v draftu – San Jose Sharks

    Daniil Guščin
    – Muskegon Lumberjacks (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    PIT
    77. volba v draftu – Pittsburgh Penguins

    Calle Clang
    – Rögle BK U-20 (SHL)

    Pozice: brankář, národnost: Švédsko.
     
    CBJ
    78. volba v draftu – Columbus Blue Jackets

    Samuel Kňažko
    – TPS Turku U-20 (SML)

    Pozice: obránce, národnost: Slovensko.
     
    CHI
    79. volba v draftu – Chicago Blackhawks

    Landon Slaggert
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    CGY
    80. volba v draftu – Calgary Flames

    Jake Boltmann
    – Edina High (USHS)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    CHI
    81. volba v draftu – Chicago Blackhawks

    Wyatt Kaiser
    – Andover Huskies (USHS)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    VAN
    82. volba v draftu – Vancouver Canucks

    Joni Jurmo
    – Jokerit U-20 (SML-J)

    Pozice: obránce, národnost: Finsko.
     
    LAK
    83. volba v draftu – Los Angeles Kings

    Alex Laferriere
    – Des Moines Buccaneers (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    NJD
    84. volba v draftu – New Jersey Devils

    Nico Daws
    – Guelph Storm (OHL)

    Pozice: brankář, národnost: Kanada.
     
    TBL
    85. volba v draftu – Tampa Bay Lightning

    Maxim Grošev
    – Neftěchimik Nižněkamsk (KHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    STL
    86. volba v draftu – St. Louis Blues

    Dylan Peterson
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    FLA
    87. volba v draftu – Florida Panther

    Justin Sourdif
    – Vancouver Giants (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    STL
    88. volba v draftu – St. Louis Blues

    Leo Lööf
    – Färjestad BK U-20 (SHL)

    Pozice: obránce, národnost: Švédsko.
     
    BOS
    89. volba v draftu – Boston Bruins

    Trevor Kuntar
    – Youngstown Phantoms (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    NYI
    90. volba v draftu – New York Islanders

    Alexander Ljungkrantz
    – Brynäs IF U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    VEG
    91. volba v draftu – Vegas Golden Knights

    Jackson Hallum
    – St. Thomas Academy (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    NYR
    92. volba v draftu – New York Rangers

    Oliver Tärnström
    – AIK U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    TBL
    93. volba v draftu – Tampa Bay Lightning

    Jack Thompson
    – Sudbury Wolves (OHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    Konec třetího kola.
     
    Pořadí voleb v 4. kole

    94. Tampa Bay Lightning (od DET)
    95. Florida Panthers (od OTT)
    96. Calgary Flames (od SJS, MTL, BUF)
    97. Detroit Red Wings (od LAK)
    98. San Jose Sharks (od MTL, ANA)
    99. New Jersey Devils
    100. Edmonton Oilers (od SJS, BUF)
    101. Nashville Predators (od MNS)
    102. Montreal Canadiens (od WPG)
    103. New York Rangers
    104. Anaheim Ducks (od NSH, PHI)
    105. Florida Panthers
    106. Toronto Maple Leafs
    107. Detroit Red Wings (od EDM)
    108. Pittsburgh Penguins
    109. Montreal Canadiens
    110. Chicago Blackhawks
    111. Arizona Coyotes
    112. Los Angeles Kings (od CGY)
    113. Vancouver Canucks
    114. Columbus Blue Jackets
    115. Carolina Hurricanes
    116. Philadelphia Flyers
    117. Washington Capitals
    118. Colorado Avalanche
    119. St. Louis Blues
    120. New Jersey Devils (od BOS)
    121. New York Islanders
    122. Toronto Maple Leafs (od VEG)
    123. Dallas Stars
    124. Montreal Canadiens (od TBL).
     
    Začátek čtvrtého kola.
     
    Trejd
    Tampa Bay Lightning se vzdali volby 94 výměnou za volby 116 a 147, které dosud patřily Philadelphii Flyers.
     
    PHI
    94. volba v draftu – Philadelphia Flyers

    Zayde Wisdom
    – Kingston Frontenacs (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    FLA
    95. volba v draftu – Florida Panthers

    Michael Benning
    – Sherwood Park Crusaders (AJHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    CGY
    96. volba v draftu – Calgary Flames

    Daniil Čečelev
    – Čechov (MHL)

    Pozice: brankář, národnost: Rusko.
     
    DET
    97. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Sam Stange
    – Sioux City Musketeers (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    SJS
    98. volba v draftu – San Jose Sharks

    Brandon Coe
    – North Bay Battalion (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    NJD
    99. volba v draftu – New Jersey Devils

    Jaromír Pytlík
    – Soo Greyhounds (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Česká republika.
     
    EDM
    100. volba v draftu – Edmonton Oilers

    Carter Savoie
    – Sherwood Park Crusaders (AJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    NSH
    101. volba v draftu – Nashville Predators

    Adam Wilsby
    – Södertälje SK (SWE2)

    Pozice: obránce, národnost: Švédsko.
     
    MTL
    102. volba v draftu – Montreal Canadiens

    Jack Smith
    – St. Cloud Cathedral (USHS)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    NYR
    103. volba v draftu – New York Rangers

    Dylan Garand
    – Kamloops Blazers (WHL)

    Pozice: brankář, národnost: Kanada.
     
    ANA
    104. volba v draftu – Anaheim Ducks

    Thimo Nickl
    – Drummondville Voltigeurs (QMJHL)

    Pozice: obránce, národnost: Rakousko.
     
    FLA
    105. volba v draftu – Florida Panthers

    Zach Uens
    – Merrimack College (NCAA)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    TOR
    106. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    Artur Achtjamov
    – Irbis Kazaň (MHL)

    Pozice: brankář, národnost: Rusko.
     
    DET
    107. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Jan Bednář
    – Karlovy Vary (EXT)

    Pozice: brankář, národnost: Česká republika.
     
    PIT
    108. volba v draftu – Pittsburgh Penguins

    Lukas Svejkovsky
    – Medicine Hat Tigers (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    MTL
    109. volba v draftu – Montreal Canadiens

    Blake Biondi
    – Hermantown High (USHS)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    CHI
    110. volba v draftu – Chicago Blackhawks

    Michael Krutil
    – Sparta Praha (EXT)

    Pozice: obránce, národnost: Česká republika.
     
    ARI
    111. volba v draftu – Arizona Coyotes

    Mitchell Miller
    – Tri-City Storm (USHL)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    LAK
    112. volba v draftu – Los Angeles Kings

    Juho Markkanen
    – SaiPa U-20 (SML)

    Pozice: brankář, národnost: Finsko.
     
    VAN
    113. volba v draftu – Vancouver Canucks

    Jackson Kunz
    – Shattuck St. Mary's (USHS)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    CBJ
    114. volba v draftu – Columbus Blue Jackets

    Mikael Pyyhtiä
    – TUPS Turku U-20 (SML)

    Pozice: útočník, národnost: Finsko..
     
    CAR
    115. volba v draftu – Carolina Hurricanes

    Zion Nybeck
    – HV71 U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    TBL
    116. volba v draftu – Tampa Bay Lightning

    Eamon Powell
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    WSH
    117. volba v draftu – Washington Capitals

    Bogdan Trinějev
    – MHK Dynamo Moskva (MHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    COL
    118. volba v draftu – Colorado Avalanche

    Colby Ambrosio
    – Tri-City Storm (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    STL
    119. volba v draftu – St. Louis Blues

    Tanner Dickinson
    – Soo Greyhounds (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    NJD
    120. volba v draftu – New Jersey Devils

    Ethan Edwards
    – Spruce Grove Saints (AJHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    NYI
    121. volba v draftu – New York Islanders

    Alex Jefferies
    – The Gunnery (USHS)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    TOR
    122. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    William Villeneuve
    – Saint John Sea Dogs (QMJHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    DAL
    123. volba v draftu – Dallas Stars

    Antonio Stranges
    – London Knights (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    MTL
    124. volba v draftu – Montreal Canadiens

    Sean Farrell
    – Chicago Steel (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    Konec čtvrtého kola.
     
    Pořadí voleb v 5. kole

    125. Detroit Red Wings
    126. Edmonton Oilers (od SJS, OTT)
    127. San Jose Sharks
    128. Los Angeles Kings
    129. Anaheim Ducks
    130. New Jersey Devils
    131. Buffalo Sabres
    132. Detroit Red Wings (od MNS)
    133. Winnipeg Jets
    134. New York Rangers
    135. Nashville Predators
    136. Montreal Canadiens (od FLA)
    137. Florida Panthers (od TOR)
    138. Edmonton Oilers
    139. Pittsburgh Penguins
    140. Carolina Hurricanes (od MTL)
    141. Chicago Blackhawks
    142. Arizona Coyotes
    143. Calgary Flames
    144. Vancouver Canucks
    145. Columbus Blue Jackets
    146. St. Louis Blues (od CAR)
    147. Tampa Bay Lightning (PHI)
    148. Washington Capitals
    149. Colorado Avalanche
    150. St. Louis Blues
    151. Boston Bruins
    152. New York Islanders
    153. Toronto Maple Leafs (od VEG)
    154. Dallas Stars
    155. Ottawa Senators (od TBL).
     
    Začátek pátého kola.
     
    Trejd
    Detroit Red Wings se vzdali volby 125 výměnou za volbu ve čtvrtém kole draftu 2022, která dosud patřila Vegas Golden Knights.
     
    VEG
    125. volba v draftu – Vegas Golden Knights

    Jesper Vikman
    – AIK U-20 (SHL)

    Pozice: brankář, národnost: Švédsko.
     
    EDM
    126. volba v draftu – Edmonton Oilers

    Tyler Tullio
    – Oshawa Generals (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    NYR
    127. volba v draftu – New York Rangers

    Evan Vierling
    – Barrie Colts (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    LAK
    128. volba v draftu – Los Angeles Kings

    Martin Chromiak
    – Kingston Frontenacs (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Slovensko.
     
    ANA
    129. volba v draftu – Anaheim Ducks

    Arťom Galimov
    – Bars Kazaň (KHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    NJD
    130. volba v draftu – New Jersey Devils

    Artem Shlaine
    – Shattuck St. Mary's (USHS)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    BUF
    131. volba v draftu – Buffalo Sabres

    Matteo Costantini
    – Buffalo Jr. Sabres (OJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    DET
    132. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Alex Cotton
    – Lethbridge Hurricanes (WHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    WPG
    133. volba v draftu – Winnipeg Jets

    Anton Johannesson
    – HV71 U-20 (SHL)

    Pozice: obránce, národnost: Švédsko.
     
    NYR
    134. volba v draftu – New York Rangers

    Brett Berard
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    Trejd
    Nashville Predators se vzdali volby 135 výměnou za volby 202 a 209, které dosud patřily Philadelphii Flyers.
     
    PHI
    135. volba v draftu – Philadelphia Flyers

    Elliot Desnoyers
    – Moncton Wildcats (QMJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    MTL
    136. volba v draftu – Montreal Canadiens

    Jakub Dobeš
    – Omaha Lancers (USHL)

    Pozice: brankář, národnost: Česká republika.
     
    Trejd
    Florida Panthers se vzdali volby 137 výměnou za volby 153 a 212, které dosud patřili Torontu Maple Leafs.
     
    TOR
    137. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    Dmitrij Ovčinnikov
    – Novosibirsk (MHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    EDM
    138. volba v draftu – Edmonton Oilers

    Maxim Berjozkin
    – Jaroslavl (MHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    Trejd
    Pittsburgh Penguins se vzdali volby 139 výměnou za volby 149 a 211, které dosud patřily Coloradu Avalanche.
     
    COL
    139. volba v draftu – Colorado Avalanche

    Ryder Rolston
    – Waterloo Black Hawks (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    Trejd
    Carolina Hurricanes se vzdali volby 140 výměnou za volbu 159 a volbu v sedmém kole draftu 2021, které dosud patřily Los Angeles Kings.
     
    LAK
    140. volba v draftu – Los Angeles Kings

    Ben Meehan
    – Cedar Rapids RoughRiders (USHL)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    CHI
    141. volba v draftu – Chicago Blackhawks

    Isaak Phillips
    – Sudbury Wolves (OHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    ARI
    142. volba v draftu – Arizona Coyotes

    Carson Bantle
    – Sudbury (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    CGY
    143. volba v draftu – Calgary Flames

    Ryan Francis
    – Cape Breton Eagles (QMJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    VAN
    144. volba v draftu – Vancouver Canucks

    Jacob Truscott
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    CBJ
    145. volba v draftu – Columbus Blue Jackets

    Ole Bjørgvik Holm (NOR)
    – Mississauga Steelheads (OHL)

    Pozice: obránce, národnost: Norsko.
     
    Trejd
    St. Louis Blues se vzdali volby 146 výměnou za volby 163 a 194, které dosud patřily Minnesotě Wild.
     
    MNS
    146. volba v draftu – Minnesota Wild

    Pavel Novák
    – Kelowna Rockets (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Česká republika.
     
    TBL
    147. volba v draftu – Tampa Bay Lightning

    Jaydon Dureau
    – Portland Winterhawks (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    WSH
    148. volba v draftu – Washington Capitals

    Bear Hughes
    – Spokane Chiefs (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    PIT
    149. volba v draftu – Pittsburgh Penguins

    Raivis Ansons
    – Baie-Comeau Drakkar (QMJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Lotyšsko.
     
    STL
    150. volba v draftu – St. Louis Blues

    Matt Kessel
    – UMass (NCAA)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    BOS
    151. volba v draftu – Boston Bruins

    Mason Langenbrunner
    – Eden Prairie High (USHS)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    NYI
    152. volba v draftu – New York Islanders

    William Dufour
    – Drummondville Voltigeurs (QMJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    FLA
    153. volba v draftu – Florida Panthers

    Kasper Puutio
    – Swift Current Broncos (WHL)

    Pozice: obránce, národnost: Finsko.
     
    DAL
    154. volba v draftu – Dallas Stars

    Daniel Ljungman
    – Linköping HC U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    OTT
    155. volba v draftu – Ottawa Senators

    Eric Engstrand
    – Malmö Redhawks (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    Páté kolo skončilo.
     
    Pořadí voleb v 6.. kole

    156. Detroit Red Wings
    157. Tampa Bay Lightning (od OTT)
    158. Ottawa Senators (od SJS)
    159. Carolina Hurricanes (od LAK)
    160. Anaheim Ducks
    161. New Jersey Devils
    162. Dallas Stars (od BUF, CAR, FLA)
    163. St. Louis Blues (od MNS)
    164. Winnipeg Jets
    165. New York Rangers
    166. Nashville Predators
    167. Colorado Avalanche (od FLA)
    168. Toronto Maple Leafs
    169. Edmonton Oilers
    170. Pittsburgh Penguins
    171. Montreal Canadiens
    172. Chicago Blackhawks
    173. Arizona Coyotes
    174. Calgary Flames
    175. Vancouver Canucks
    176. Columbus Blue Jackets
    177. Toronto Maple Leafs (od CAR)
    178. Philadelphia Flyers
    179. Washington Capitals
    180. Toronto Maple Leafs (od COL)
    181. Ottawa Senators (od STL, EDM)
    182. Boston Bruins
    183. New York Islanders
    184. Vegas Golden Knights
    185. Dallas Stars
    186. Tampa Bay Lightning.
     
    Začátek šestého kola.
     
    DET
    156. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Kyle Aucoin
    – Tri-City Storm (USHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    TBL
    157. volba v draftu – Tampa Bay Lightning

    Nick Capone
    – Tri-City Storm (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    OTT
    158. volba v draftu – Ottawa Senators

    Philippe Daoust
    – Moncton Wildcats (QMJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    CAR
    159. volba v draftu – Carolina Hurricanes

    Lucas Mercuri
    – Salisbury School (USHS)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    ANA
    160. volba v draftu – Anaheim Ducks

    Albin Sundsvik
    – Skellefteå AIK (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    NJD
    161. volba v draftu – New Jersey Devils

    Benjamin Baumgartner
    – Davos (NLA)

    Pozice: útočník, národnost: Rakousko.
     
    DAL
    162. volba v draftu – Dallas Stars

    Jevgenij Oksenťjuk
    – Flint Firebirds (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Bělorusko.
     
    STL
    163. volba v draftu – St. Louis Blues

    Will Cranley
    – Ottawa 67's (OHL)

    Pozice: brankář, národnost: Kanada.
     
    WPG
    164. volba v draftu – Winnipeg Jets

    Tyrel Bauer
    – Seattle Thunderbirds (WHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    NYR
    165. volba v draftu – New York Rangers

    Matthew Rempe
    – Seattle Thunderbirds (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    NSH
    166. volba v draftu – Nashville Predators

    Luke Reid
    – Chicago Steel (USHL)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    COL
    167. volba v draftu – Colorado Avalanche

    Nils Åman
    – Leksands IF U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    TOR
    168. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    Veeti Miettinen
    – Kiekko-Espoo (FIN2)

    Pozice: útočník, národnost: Finsko.
     
    EDM
    169. volba v draftu – Edmonton Oilers

    Filip Engarås
    – Univ. of New Hampshire (NCAA)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko..
     
    PIT
    170. volba v draftu – Pittsburgh Penguins

    Chase Yoder
    – USA U-18 (USDP)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    MTL
    171. volba v draftu – Montreal Canadiens

    Alexandr Gordin
    – SKA Petrohrad U-20 (MHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    CHI
    172. volba v draftu – Chicago Blackhawks

    Chad Yetman
    – Erie Otters (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    ARI
    173. volba v draftu – Arizona Coyotes

    Filip Barklund
    – Örebro HK U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    CGY
    174. volba v draftu – Calgary Flames

    Rory Kerins
    – Soo Greyhounds (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    VAN
    175. volba v draftu – Vancouver Canucks

    Dmitrij Zlodějev
    – MHK Dynamo Moskva (MHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    CBJ
    176. volba v draftu – Columbus Blue Jackets

    Samuel Johannesson
    – Rögle BK (SHL)

    Pozice: obránce, národnost: Švédsko.
     
    TOR
    177. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    Axel Rindell
    – Jukurit (SML)

    Pozice: obránce, národnost: Finsko.
     
    PHI
    178 volba v draftu – Philadelphia Flyers

    Connor McClennon
    – Winnipeg Ice (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    WSH
    179. volba v draftu – Washington Capitals

    Garin Bjorklund
    – Medicine Hat Tigers (WHL)

    Pozice: brankář, národnost: Kanada.
     
    TOR
    180. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    Joe Miller
    – Blake School (USHS)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    OTT
    181. volba v draftu – Ottawa Senators

    Cole Reinhardt
    – Brandon Wheat Kings (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    BOS
    182. volba v draftu – Boston Bruins

    Riley Duran
    – Lawrence Academy (USHS)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    NYI
    183. volba v draftu – New York Islanders

    Matias Rajaniemi
    – Pelicans U-20 (SML)

    Pozice: obránce, národnost: Finsko.
     
    VEG
    184. volba v draftu – Vegas Golden Knights

    Noah Ellis
    – Des Moines Buccaneers (USHL)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    DAL
    185. volba v draftu – Dallas Stars

    Rémi Poirier
    – Gatineau Olympiques (QMJHL)

    Pozice: brankář, národnost: Kanada.
     
    TBL
    186. volba v draftu – Tampa Bay Lightning

    Amir Miftachov
    – Bars Kazaň (VHL)

    Pozice: brankář, národnost: Rusko.
     
    Konec šestého kola.
     
    Pořadí voleb v 7. kole

    187. Detroit Red Wings
    188. Montreal Canadiens (od OTT)
    189. Toronto Maple Leafs (od SJS)
    190. Los Angeles Kings
    191. Vancouver Canucks (od ANA)
    192. New Jersey Devils
    193. Buffalo Sabres
    194. St. Louis Blues (od MNS)
    195. Toronto Maple Leafs (od WPG, MNS)
    196. San Jose Sharks (od NYR)
    197. New York Rangers (od NSH)
    198. Florida Panthers
    199. Carolina Hurricanes (od TOR)
    200. Edmonton Oilers
    201. San Jose Sharks (od PIT)
    202. Nashville Predators (od PHI, MTL)
    203. Detroit Red Wings (od STL, CHI, MTL)
    204. Arizona Coyotes
    205. Calgary Flames
    206. New York Rangers (od VAN)
    207. Columbus Blue Jackets
    208. Carolina Hurricanes
    209. Nashville Predators (od PHI)
    210. San Jose Sharks (od WSH)
    211. Pittsburgh Penguins (od COL)
    212. Florida Panthers (od TOR, STL)
    213. Boston Bruins
    214. New York Islanders
    215. Vegas Golden Knights
    216. Buffalo Sabres (od DAL)
    217. Tampa Bay Lightning.
     
    Začátek sedmého kola.
     
    DET
    187. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Kienan Draper
    – St. Andrew's College (CAHS)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    Trejd
    Montreal Canadiens se vzdali volby 188 výměnou za volbu v sedmém kole draftu 2021, která dosud patřila Chicagu Blackhawks.
     
    CHI
    188. volba v draftu – Chicago Blackhawks

    Louis Crevier
    – Chicoutimi Saguenéens (QMJHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    TOR
    189. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    John Fusco
    – Dexter Southfield School (USHS)

    Pozice: obránce, národnost: USA.
     
    LAK
    190. volba v draftu – Los Angeles Kings

    Aatu Jämsen
    – Pelicans U-18 (SML)

    Pozice: útočník, národnost: Finsko.
     
    VAN
    191. volba v draftu – Vancouver Canucks

    Viktor Persson
    – Brynäs IF U-20 (SHL)

    Pozice: obránce, národnost: Švédsko.
     
    Trejd
    New Jersey Devils se vzdali volby 192 výměnou za volbu v sedmém kole draftu 2021, která dosud patřila Arizoně Coyotes.
     
    ARI
    192. volba v draftu – Arizona Coyotes

    Elliot Ekefjärd
    – IF Björklöven U-18 (SWE2)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    BUF
    193. volba v draftu – Buffalo Sabres

    Albert Lyckåsen
    – Linköping HC U-20 (SHL)

    Pozice: obránce, národnost: Švédsko.
     
    STL
    194. volba v draftu – St. Louis Blues

    Noah Beck
    – Fargo Force (USHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    TOR
    195. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    Wyatt Schingoethe
    – Waterloo Black Hawks (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    SJS
    196. volba v draftu – San Jose Sharks

    Alex Young
    – Canmore Eagles (AJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    NYR
    197. volba v draftu – New York Rangers

    Hugo Ollas
    – Linköping HC U-20 (SHL)

    Pozice: brankář, národnost: Švédsko.
     
    FLA
    198. volba v draftu – Florida Panthers

    Elliot Ekmark
    – Linköping HC U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    CAR
    199. volba v draftu – Carolina Hurricanes

    Alexandr Pašin
    – Tolpar Ufa (MHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    EDM
    200. volba v draftu – Edmonton Oilers

    Jeremias Lindewall
    – MODO U-20 (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    SJS
    201. volba v draftu – San Jose Sharks

    Adam Raška
    – Rimouski Océanic (QMJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Česká republika.
     
    NSH
    202. volba v draftu – Nashville Predators

    Gunnarwolfe Fontaine
    – Chicago Steel (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    DET
    203. volba v draftu – Detroit Red Wings

    Chase Bradley
    – Omaha Lancers (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    ARI
    204. volba v draftu – Arizona Coyotes

    Ben McCartney
    – Brandon Wheat Kings (WHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    CGY
    205. volba v draftu – Calgary Flames

    Ilja Solovjov
    – Saginaw Spirit (OHL)

    Pozice: obránce, národnost: Bělorusko.
     
    SJS
    206. volba v draftu – San Jose Sharks

    Linus Öberg
    – Örebro HK (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    ANA
    207. volba v draftu – Anaheim Ducks

    Ethan Bowen
    – Chilliwack Chiefs (BCHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    CAR
    208. volba v draftu – Carolina Hurricanes

    Ronan Seeley
    – Everett Silvertips (WHL)

    Pozice: obránce, národnost: Kanada.
     
    NSH
    209. volba v draftu – Nashville Predators

    Chase McLane
    – Tri-City Storm (USHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    SJS
    210. volba v draftu – San Jose Sharks

    Timofej Spicerov
    – Culver Military Academy (USHS)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    WSH
    211. volba v draftu – Washington Capitals

    Oskar Magnusson
    – Malmö Redhawks (SHL)

    Pozice: útočník, národnost: Švédsko.
     
    FLA
    212. volba v draftu – Florida Panthers

    Devon Levi
    – Carleton Place Canadians (CCHL)

    Pozice: brankář, národnost: Kanada.
     
    Trejd
    Boston Bruins se vzdali volby 213 výměnou za volbu v sedmém kole draftu 2021, která dosud patřila Torontu Maple Leafs.
     
    TOR
    213. volba v draftu – Toronto Maple Leafs

    Ryan Tverberg
    – Toronto Jr. Canadiens (OJHL)

    Pozice: útočník, národnost: Kanada.
     
    NYI
    214. volba v draftu – New York Islanders

    Henrik Tikkanen
    – HIFK U-20 (SML)

    Pozice: brankář, národnost: Finsko.
     
    VEG
    215. volba v draftu – Vegas Golden Knights

    Maxim Marušev
    – Bars Kazaň (VHL)

    Pozice: útočník, národnost: Rusko.
     
    BUF
    216. volba v draftu – Buffalo Sabres

    Jakub Konečný
    – Sparta Praha U-20 (EXT)

    Pozice: útočník, národnost: Česká republika.
     
    TBL
    217. volba v draftu – Tampa Bay Lightning

    Declan McDonnell
    – Kitchener Rangers (OHL)

    Pozice: útočník, národnost: USA.
     
    Konec sedmého kola.
     
    Draftovaní podle národností:
    1. Kanada – 73 hráčů
    2. USA – 51
    3. Švédsko – 32
    4. Rusko – 23
    5. Finsko – 17
    6. Česká republika – 8
    7. Rakousko – 3
    8. Německo – 3
    9. Bělorusko – 2
    10. Slovensko – 2
    11. Lotyšsko – 1
    12. Norsko – 1.
     
    Přehled draftovaných Čechů / Slováků:
    48. Jan Myšák (Ú) – Montreal Canadiens
    99. Jaromír Pytlík (Ú) – New Jersey Devils
    107. Jan Bednář (B) – Detroit Red Wings
    110. Michael Krutil (Ú) – Chicago Blackhawks
    136. Jakub Dobeš (B) – Montreal Canadiens
    146. Pavel Novák (Ú) – Minnesota Wild
    201. Adam Raška (Ú) – San Jose Sharks
    216. Jakub Konečný (Ú) – Buffalo Sabres.
    ---
    78. Samuel Kňažko (Ú) – Columbus Blue Jackets
    128. Martin Chromiak (Ú) – Los Angeles Kings. (01:31:12)

    Michal Břuchanský

    První kolo:
    1. NYR: Alexis Lafrenière
    2. LAK: Quinton Byfield
    3. OTT: Tim Stützle
    4. DET: Lucas Raymond
    5. OTT: Jake Sanderson
    6. ANA: Jamie Drysdale
    7. NJD: Alexander Holtz
    8. BUF: Jack Quinn
    9. MNS: Marco Rossi
    10. WPG: Cole Perfetti
    11. NSH: Jaroslav Askarov
    12. FLA: Anton Lundell
    13. CAR: Seth Jarvis
    14. EDM: Dylan Holloway
    15. TOR: Rodion Amirov
    16. MTL: Kaiden Guhle
    17. CHI: Lukas Reichel
    18. NJD: Dawson Mercer
    19. NYR: Braden Schneider
    20. NJD: Šakir Muchamadullin
    21. CBJ: Jegor Činachov
    22. WSH: Henrix Lapierre
    23. PHI: Tyson Foerster
    24. CGY: Connor Zary
    25. COL: Justin Barron
    26. STL: Jake Neighbours
    27. ANA: Jacob Perreault
    28. OTT: Ridly Greig
    29. VEG: Brendan Brinsson
    30. DAL: Mavrik Bourque
    31. SJS: Ozzy Wiesblatt

    Druhé kolo:
    32. DET: William Wallinder
    33. OTT: Roby Järventie
    34. BUF: John-Jason Peterka
    35. LAK: Helge Grans
    36. ANA: Sam Colangelo
    37. MNS: Marat Chusnutdinov
    38. SJS: Thomas Bordeleau
    39. MNS: Ryan O'Rourke
    40. WPG: Daniel Torgersson
    41. CAR: Noel Gunler
    42. NSH: Luke Evangelista
    43. FLA: Emil Heineman
    44. OTT: Tyler Kleven
    45. LAK: Brock Faber
    46. CHI: Drew Commesso
    47. MTL: Luke Tuch
    48. MTL: Jan Myšák
    49. ARI: ---
    50. CGY: Jan Kuzněcov
    51. DET: Theodor Niederbach
    52. PIT: Joel Blomqvist
    53. CAR: Vasilij Ponomarjov
    54. PHI: Emil Andrae
    55. DET: Cross Hanas
    56. SJS: Tristen Robins
    57. TBL: Jack Finley
    58. BOS: Mason Lohrei
    59. TOR: Roni Hirvonen
    60. NYR: William Cuylle
    61. OTT: Jegor Sokolov
    62. TBL: Gage Goncalves

    Třetí kolo:
    63. DET: Donovan Sebrango
    64. TOR: Topi Niemela
    65. MNS: Daemon Hunt
    66. LAK: Kasper Simontaival
    67. ANA: Ian Moore
    68: VEG: Lukas Cormier
    69. CAR: Alexandr Nikišin
    70: DET: Eemil Viro
    71. OTT: Leevi Meriläinen
    72: CGY: Jérémie Poirier
    73. NSH: Luke Prokop
    74. FLA: Ty Smilanic
    75. COL: Jean-Luc Foudy
    76. SJS: Daniil Guščin
    77. PIT: Calle Clang
    78. CBJ: Samuel Kňažko
    79. CHI: Landon Slaggert
    80. CGY: Jake Boltmann
    81: CHI: Wyatt Kaiser
    82. VAN: Joni Jurmo
    83. LAK: Alex Laferriere
    84. NJD: Nico Daws
    85. TBL: Maxim Grošev
    86. STL: Dylan Peterson
    87. FLA: Justin Sourdif
    88. STL: Leo Lööf
    89. BOS: Trevor Kuntar
    90. NYI: Alexander Ljungkrantz
    91. VEG: Jackson Hallum
    92. NYR: Oliver Tärnström
    93. TBL: Jack Thompson

    Čtvrté kolo:
    94. PHI: Zayde Wisdom
    95. FLA: Michael Benning
    96. CGY: Daniil Čečelev
    97. DET: Sam Stange
    98. SJS: Brandon Coe
    99. NJD: Jaromír Pytlík
    100. EDM: Carter Savoie
    101. NSH: Adam Wilsby
    102. MTL: Jack Smith
    103. NYR: Dylan Garand
    104. ANA: Thimo Nickl
    105. FLA: Zach Uens
    106. TOR: Artur Achtjamov
    107. DET: Jan Bednář
    108. PIT: Lukas Svejkovsky
    109. MTL: Blake Biondi
    110. CHI: Michael Krutil
    111. ARI: Mitchell Miller
    112. LAK: Juho Markkanen
    113. VAN: Jackson Kunz
    114. CBJ: Mikael Pyyhtiä
    115. CAR: Zion Nybeck
    116. TBL: Eamon Powell
    117. WSH: Bogdan Trinějev
    118. COL: Colby Ambrosio
    119. STL: Tanner Dickinson
    120. NJD: Ethan Edwards
    121. NYI: Alex Jefferies
    122. TOR: William Villeneuve
    123. DAL: Antonio Stranges
    124. MTL: Sean Farrell

    Páté kolo:
    125. VEG: Jesper Vikman
    126. EDM: Tyler Tullio
    127. SJS: Evan Vierling
    128. LAK: Martin Chromiak
    129. ANA: Arťom Galimov
    130. NJD: Artem Shlaine
    131. BUF: Matteo Costantini
    132. DET: Alex Cotton
    133. WPG: Anton Johannesson
    134. NYR: Brett Berard
    135. PHI Elliot Desnoyers:
    136. MTL: Jakub Dobeš
    137. TOR: Dmitrij Ovčinnikov
    138. EDM: Maxim Berjozkin
    139. COL: Ryder Rolston
    140. LAK: Ben Meehan
    141. CHI: Isaak Phillips
    142. ARI: Carson Bantle
    143. CGY: Ryan Francis
    144. VAN: Jacob Truscott
    145. CBJ: Ole Bjørgvik Holm
    146. MNS: Pavel Novák
    147. TBL: Jaydon Dureau
    148. WSH: Bear Hughes
    149. PIT: Raivis Ansons
    150. STL: Matt Kessel
    151. BOS: Mason Langenbrunner
    152. NYI: William Dufour
    153. FLA: Kasper Puutio
    154. DAL: Daniel Ljungman
    155. OTT: Eric Engstrand

    Šesté kolo:
    156. DET: Kyle Aucoin
    157. TBL: Nick Capone
    158. OTT: Philippe Daoust
    159. CAR: Lucas Mercuri
    160. ANA: Albin Sundsvik
    161. NJD: Benjamin Baumgartner
    162. DAL: Jevgenij Oksenťjuk
    163. STL: Will Cranley
    164. WPG: Tyrel Bauer
    165. NYR: Matthew Rempe
    166. NSH: Luke Reid
    167. COL: Nils Åman
    168. TOR: Veeti Miettinen
    169. EDM: Filip Engarås
    170. PIT: Chase Yoder
    171. MTL: Alexandr Gordin
    172. CHI: Chad Yetman
    173. ARI: Filip Barklund
    174. CGY: Rory Kerins
    175. VAN: Dmitrij Zlodějev
    176. CBJ: Samuel Johannesson
    177. TOR: Axel Rindell
    178. PHI: Connor McClennon
    179. WSH: Garin Bjorklund
    180. TOR: Joe Miller
    181. OTT: Cole Reinhardt
    182. BOS: Riley Duran
    183. NYI: Matias Rajaniemi
    184. VEG: Noah Ellis
    185. DAL: Rémi Poirier
    186. TBL: Amir Miftachov

    Sedmé kolo:
    187. DET: Kienan Draper
    188. CHI: Louis Crevier
    189. TOR: John Fusco
    190. LAK: Aatu Jämsen
    191. VAN: Viktor Persson
    192. ARI: Elliot Ekefjärd
    193. BUF: Albert Lyckåsen
    194. STL: Noah Beck
    195. TOR: Wyatt Schingoethe
    196. SJS: Alex Young
    197. NYR: Hugo Ollas
    198. FLA: Elliot Ekmark
    199. CAR: Alexandr Pašin
    200. EDM: Jeremias Lindewall
    201. SJS: Adam Raška
    202. NSH: Gunnarwolfe Fontaine
    203. DET: Chase Bradley
    204. ARI: Ben McCartney
    205. CGY: Ilja Solovjov
    206. NYR: Linus Öberg
    207. ANA: Ethan Bowen
    208. CAR: Ronan Seeley
    209. NSH: Chase McLane
    210. SJS: Timofej Spicerov
    211. PIT: Oskar Magnusson
    212. FLA: Devon Levi
    213. TOR: Ryan Tverberg
    214. NYI: Henrik Tikkanen
    215. VEG: Maxim Marušev
    216. BUF: Jakub Konečný
    217. TBL: Declan McDonnell.
    bahis siteleri