Arménie – Albánie 0:0 (zruš.) | Černá Hora – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Dánsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.)
Estonsko – Litva 1:3 (kon.) | Kypr – Česko 1:2 (kon.) | Rakousko – Řecko 2:1 (kon.)
Itálie – Moldavsko 6:0 (kon.) | Německo – Turecko 3:3 (kon.) | Nizozemsko – Mexiko 0:1 (kon.)
Polsko – Finsko 5:1 (kon.) | Portugalsko – Španělsko 0:0 (kon.) | Švýcarsko – Chorvatsko 1:2 (kon.)
Francie – Ukrajina 7:1 (kon.)
konec
Černá Hora
1:1 (0:1)
Lotyšsko
Středa 07.10.2020, 18:00 • Pod Goricom • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V dnešním souboji se zaměříme na přátelský zápas mezi Černou Horou a Lotyšskem.
     
    Černá Hora

    Fotbalisté Černé Hory budou favoritem tohoto zápasu, což se budou chtít pokusit naplnit i na trávníku. Černohorci se pochopitelně účastní také Ligy národů, kde se dostali do skupiny společně s Lucemburskem, Ázerbájždánem a Kyprem. Domácí celek tohoto zápasu má zatím za sebou dva duely, přičemž byl v obou případech stoprocentně úspěšný. Hned v prvním duelu se mu povedlo uspět na hřišti Kypru, kde zvítězil výsledkem 2:0. V minulém hracím dni navíc uspěl v dalším venkovním duelu, tentokráte si vyšlápl na druhé Lucembursko výsledkem 1:0.
     
    Lotyšsko

    Na opačné straně stojí reprezentace Lotyšska, která se bude v tomto duelu pokoušet o překvapení. Lotyšsko se v Lize národů dostalo do skupiny společně s Faerskými ostrovy, Maltou a Andorrou. Lotyšsko po dvou odehraných zápasech drží druhou pozici své skupiny, přičemž má na svém kontě dva body. V obou duelech se pochopitelně jednalo o nerozhodný výsledek. Ten první byl k vidění v domácím duelu proti Andoře, přičemž se diváci branky nedočkali. Další remíza se pro změnu uskutečnila proti Maltě, tentokráte duel dopadl výsledkem 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Černá Hora: Petković (C) – Vukčević, Sofranac, Adžić, Bulatović – Hocko, Ščekić – Janković, Vujnović, Ivanović – Kordić
    Náhradníci: Dragojević, Mijatović – Bakić, Beqiraj, Boljević, Janković, Kaležić, Kosović, Raicković, Raspopović, Savić, Vujačić,

    Lotyšsko: Ozols – Fjodorovs, M. Oss (C), Tarasovs, Jurkovskis – Tobers, Karklins – D. Ikaunieks, Kigurs, Ciganiks – Gutkovskis
    Náhradníci: D. Oss, Steinbors – Emsis, J. Ikaunieks, Kluskins, Ontuzans, Raimonds, Sorokins, Stuglis, Tidenbergs, Uldrikis, Zjuzins.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Ozols, který na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Tarasovse, jenž pro změnu ještě roztáhl hru na Fjodorovse.
     
    4
    U levé autové lajny si hodně agresivně počínal domácí Šofranac, což uviděl také hlavní sudí tohoto zápasu. Lotyšsko tak bude zahrávat první standardku.
     
    5
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Karklins, jehož vzdušná nabídka se nakonec snesl ven z hrací plochy. Petković tak bude moci obstarat rozehrávku.
     
    6
    Nakonec jsme sledovali prudký nákop na druhou stranu, kde se jako první dostal k míči Ciganiks. Cestičku vpřed však přesekl Šofranac, jenž vybojoval aut.
     
    7
    K provedení autového vhazování z pravé strany se nakonec postavil Vukčević, který přenechal míč brankáři Petkovićovi, jenž roztáhl hru na levou stranu.
     
    8
    Nutno dodat, že od prvních minut sledujeme fotbal v hodně hustém dešti. Téměř každý hráč má svůj hrací komplet úplně promáčený, jak dlouho zápas vydrží?
     
    9
    Sledovali jsme centr do pokutového území, na který si nabíhal domácí Kordić. Ten ovšem na míč nakonec nedosáhl, Ozols tak bude moci znovu vykopávat.
     
    10
    Nakonec jsme sledovali nákop směrem na křídelníka Ciganikse, který se nechal přehlavičkovat Vukčevićem. Černohorci se dostali na delší dobu k balónu.
     
    11
    Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Ikaunieks, jehož rána sotva doplachtila k domácímu brankáři. Pro Petkoviće se jednalo o snadnou práci.
     
    12
    Další nedovolený zákrok, tentokráte v podání napadajícího Ščekiće. Ten místo míče trefil pouze jednoho z protihráčů, Lotyšsko se rozhodlo rozehrát nakrátko.
     
    13
    Na opačné straně se také Černá Hora dostala k rozehrávce volného kopu. Jankovićovi se velice přesně povedlo najít Adžiće, ten hlavičkoval kousek vedle.
     
    14
    Na pořadu dne navíc bude úvodní rohový kop tohoto zápasu. Černá Hora totiž v posledních minutách zvýšila aktivitu, rozehrávky se tak chopí Janković.
     
    15
    Na přední tyči se ovšem povedlo zasáhnout Ossovi, který odehrál míč mimo pokutové území. Na řadu však přišel ještě jeden roh, po kterém přijde ještě jeden.
     
    16
    Avšak nakonec ani třetí rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, Lotyšsko se tak dokázalo ubránit. Taktickým faulem si navíc pomohl Ščekić, který trefil soupeře.
     
    21
    Karklins zkoušel další volný kop rozehrát cvičeným signálem, jenomže míč poslal mimo dosah všech svých spoluhráčů. Nejblíže k němu měl ale zadák Tarasovs.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku zápasu, na první branku stále čekáme. Černá Hora sice má více ze hry, avšak Lotyšsko se zatím jeví zodpovědně.
     
    23
    Jako poslední se míče dotkl hostující Fjodorovs, od kterého šel mimo hrací plochu. Vhazování tak obstaral Bulatović, který si na opačné polovině vybral Ivanoviće.
     
    24
    Na pravém křídle si přichystal centr pravou nohou Vukčević, který ovšem trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Pokračovat se bude autem zprava.
     
    25
    Ikaunieks předvedl dobrou práci s míčem, jenomže narazil na hladovou dvojici protihráčů, která nakonec faulovala. Hostující celek si vybojoval další standardku.
     
    26
    Autové vhazování směřovalo do běhu na Gutkovskise, který si dokázal přehodit míč na pravou nohu. Po následné nabídce pálil daleko vedle branky Kigurs.
     
    26
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do překvapivého vedení se dostává Lotyšsko! To si totiž vybojovalo svůj první rohový kop, který znovu rozehrál Karklins. Jeho vzdušná nabídka velice přesně našla hlavu IGORSE TARASOVSE, který nechytatelně překonal Petkoviće.
    26. TARASOVS - 0:1
     
    28
    Černá Hora to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidnit obrátit.
     
    29
    Krátce po rozehrávce se míče chopil Ciganiks, který si dokráčel až k hranici pokutového území, kde jeho následnou nahrávku dokázal zpacifikovat Šofranac.
     
    30
    Tobers to nemyslel vůbec špatně, naopak chtěl vysunout do vyložené šance svého spoluhráče. V roli posledního hráče zakročil Adžić, který zažehnal nebezpečí.
     
    31
    Do vzduchu se povedlo vystoupat domácímu Kordićovi, který ještě prodlužoval za sebe. Ivanović měl k míči daleko, jako první se k němu dostal Tarasovs.
     
    32
    Je za námi zhruba třetina zápasu, i nadále sledujeme hodně bojovnou podívanou. Lotyšsko si poradilo s dalším manévrem, obránce Oss ale přihrál do autu.
     
    33
    Snadná práce pro brankáře Ozolse, který si s nepovedeným centrem dokázal poradit na jedničku. Poté přišel na řadu odkop, který směřoval na Gutkovskise.
     
    34
    Petković tentokráte z jedničky odkopával daleko na druhou stranu hrací plochy. Ciganiks ovšem odklízel míč zpět, domácí tak mohou znovu zkusit rozehrávku.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Fjodorovs to neudělal zrovna nejlépe. Při snaze o odkop se totiž pokoušel najít některého ze svých spoluhráčů, místo toho našel pouze připraveného Adžiće.
     
    41
    Lotyšsko se však dostalo k nadějnému protiútoku, který po pravém křídle táhl směrem do šestnáctky Ikaunieks, kterému se nakonec nepovedlo vůbec vypálit.
     
    42
    Brankář Petković předvedl dalekonosný odkop do volného prostoru, kde se navíc nacházel Ivanović. Ten ještě přenechal na Bulatoviće, který zabrzdil výpad.
     
    43
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl právě aktivně hrající Ivanović, následovat bude standardní situace pro Černou Horu.
     
    44
    Na řadu přišlo ještě autové vhazování z levé strany, po kterém se hodně rozčílil hostující Karklins, který se dostal do debaty s křídelníkem Jankovićem.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Kristers Tobers (Lotyšsko).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám nabídl poměrně vyrovnanou podívanou. Dlouho dobu měl územní převahu domácí celek, jenž nakonec jako první inkasoval, o což se postaral obránce Tarasovs. Zbytek prvního poločasu nám nabídl mnoho osobních soubojů, žádné další branky jsme se tak už nedočkali. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Kristers Tobers, přichází Eduards Emsis.
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Marcis Oss, přichází Ingars Stuglis.
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Andrejs Ciganiks, přichází Eduards Tidenbergs.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu musel bleskově skočit po míči domácí brankář Petković, který ho nejprve schoval do rukavic a následně vyhodil do strany.
     
    49
    Lotyšsko si hned v úvodu druhého poločasu vybojovalo standardní situaci zhruba ze čtyřiceti metrů od branky. Vzdušnou nabídku ale odklidil pozorný soupeř.
     
    50
    Lotyšsko se posunulo směrem vpřed, neboť si vybojovalo autové vhazování. Jurkovskis nakonec hledal Tidenbergse, kterému se centr moc nepovedl.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Eduards Emsis (Lotyšsko).
     
    51
    To vše dalo prostor domácímu brankáři Petkovićovi, který si vyzkoušel odkop od své branky. Ten plachtil daleko na druhou stranu, kde hlavičkoval Vujnović.
     
    52
    Momentálně se nehraje, neboť se v bolestech ocitl na zemi domácí středopolař Ščekić. Hra je přerušena, chvíli se hrát nebude, střídat by se ale nemělo.
     
    53
    Už se opět pokračuje ve hře. Černohorci zahrávali standardní situaci z vlastní poloviny, na druhé straně se však nacházel Fjodorovs, který včas odhlavičkoval.
     
    54
    U postranní lajny to na sebe vzal Janković, který se přesto s míčem vracel zpět. Mezitím ho však čistě odzbrojila smečka protihráčů, která se vydala do protiútoku.
     
    55
    Najednou sám na branku uháněl Gutkovskis, který to nevyřešil vůbec dobře. Míč si totiž ukopl daleko od kopačky, čehož dokázal využít brankáře Petkovic.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Eduards Tidenbergs (Lotyšsko).
     
    56
    Na vlastní polovině měl celkem dost času na konstruktivní rozehrávku obránce Adžić. Ten si nakonec na druhé straně vybral Kordiće, jenž ale míč neudržel.
     
    57
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Deni Hočko, přichází Branislav Janković.
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Nikola Vujnović, přichází Vasko Kaležić.
     
    58
    Černá Hora se ovšem dostala zpět k míči, načež si došla pro zisk standardní situace. Nedovoleně byl zastaven Ivanović, zde se klidně mohlo znovu žlutit.
     
    59
    Janković rozehrál standardní situaci přímo na prvního protihráče, který odvracel mimo šestnáctky. Tam se k míči dostal Vujnović, jenž ale pálil vysoko nad.
     
    60
    Lotyšsko správně reklamovalo, že se míč dostal celým objemem ven z hrací plochy. Hlavní sudí byl stejného názoru, Ozols tak bude odkopávat od branky.
     
    61
    Je za námi hodina hry, nicméně stále platí, že jsme se doposud dočkali jediné branky. Černá Hora je směrem dopředu bezradná, Lotyšsko se brání na jedničku.
     
    66
    Petković si vyzkoušel další odkop od své branky, který poslal na Kordiće. Odraz míče od země hrál ale do karet Karklinsovi, jenž dokázal zachytit hrací předmět.
     
    67
    Vukčević trochu bezmyšlenkovým odkopem zkoušel nastartovat Jankoviće, kterému se nepovedlo zachytit míč na hrací ploše. Ozols tak bude znovu rozehrávat.
     
    68
    Na útočné polovině se sice zmocnil míče hostující Kigurs, jenomže následně upadl na zem. Aby toho nebylo málo, tak Janković neudržel balón na hřišti.
     
    69
    Pokračovalo se tedy autovým vhazováním od pravé autové lajny. Fjodorovs si nakonec ke spolupráci vybral Karklinse, který vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    70
    U postranní lajny si nedovoleně počínal hostující Gutkovskis, který celkem zbytečně rukama poslal k zemi Ščekiće. Černá Hora okamžitě rozehrála nakrátko.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. Ani v posledních minutách jsme nic nebezpečného neviděli, Lotyšsko zatím nemá sebemenší problém.
     
    72
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Saleta Kordić, přichází Fatos Beqiraj.
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Marko Janković, přichází Miloš Raičković.
     
    73
    Nekompromisním způsobem to vyřešil hostující Tidenbergs, který pouze zadarmo poslal míč k domácí obraně. Té se však nepovedlo konstruktivně rozehrát.
     
    74
    Další nedovolený zákrok, tentokráte z kategorie zbytečných. U středového kruhu totiž nedosáhl po míči Beqiraj, který místo něj trefil nohu jednoho z protihráčů.
     
    75
    Rychlá rozehrávka nakonec nabídla centr do pokutového území z pravé strany, po kterém se natahoval Janković. Jeho hlavička ovšem nebyla nebezpečná.
     
    75
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Kriss Karklins, přichází Arturs Zjuzins.
     
    76
    U rohového praporku to tentokráte přehnal s agresivitou Jurkovskis, který poslal k zemi Kaležiće. Následnou standardku ovšem zneškodnil brankář Ozols.
     
    77
    Hodně důrazně šel do souboje o míč Tarasovs, který si ovšem počínal v rámci pravidel. Bulatovićovi se povedlo vybojovat rohový kop, který sám rozehraje.
     
    78
    Rozehrávka se nakonec bude opakovat. Na přední tyči se totiž povedlo včas vystoupit Zjuzinsovi, od kterého se míč znovu dostal do zámezí.
     
    79
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Martins Kigurs, přichází Roberts Uldrikis.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Arturs Zjuzins (Lotyšsko).
     
    83
    Černohorci se zhostili další standardní situace, která nebezpečně propadla před brankáře Ozolse. Na poslední chvíli ovšem jednal Zjuzins, který odklidil míč.
     
    84
    Nakonec to bylo s útočným faulem domácí reprezentace, což Lotyšsku pochopitelně vyhovuje. Sám brankář Ozols provede odkop od vlastní svatyně.
     
    85
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází David Ikaunieks, přichází Krollis Raimonds.
     
    86
    Na vlastní polovině se obětavým zákrokem povedlo zakročit domácímu Šofranacovi, který ve skluzu za sebe nepustil nahrávku směřující na Tidenbergse.
     
    87
    Domácí celek si vzápětí došel pro další volný kop, na přímé střelecké ohrožení to ovšem určitě nebude. Naopak se dá očekávat další vzdušná nabídka.
     
    88
    Avšak ani tentokráte se rozehrávka moc nepovedla, Ozols nebude s rozehrávkou nikam pospíchat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Černá Hora nemá na vyrovnání už moc času. Ještě bychom měli počítat s nastavením.
     
    90+1
    Černá Hora právě vstřelila branku!
    Domácímu celku se přeci jenom povedlo srovnat krok, a to v první minutě nastaveného času! IGOR IVANOVIĆ se uvnitř pokutového území jako první dostal k volnému míči, se kterým se dostal před brankáře, kterého překonal přízemním zakončením.
    90+1. IVANOVIĆ - 1:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:24.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas víceméně navázal na ten první, i tentokráte jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, ve které měla navrch Černá Hora. Ta byla v dnešním utkání směrem dopředu hodně bezradná, avšak se jí přeci jenom povedlo vyrovnat, a to v nastaveném čase. Lotyšsko tak musí smutnit, celou dobu předvádělo dobrou defenzivní práci, polevení přišlo na samotném konci. (19:50:42)

    David Suchý

    Branky: 90+1. Ivanović – 26. Tarasovs

    Karty:   45. Tobers (LAT), 50. Emsis (LAT), 55. Tidenbergs (LAT), 82. Zjuzins (LAT)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 11:24.
    Černá Hora: Petković (C) – Vukčević, Sofranac, Adžić, Bulatović – Hočko (57. Janković), Ščekić – Janković (72. Raičković), Vujnović (57. Kaležić), Ivanović – Kordić (72. Beqiraj)
    Náhradníci: Dragojević, Mijatović – Bakić, Beqiraj, Boljević, Janković, Kaležić, Kosović, Raicković, Raspopović, Savić, Vujačić,

    Lotyšsko: Ozols – Fjodorovs, M. Oss (C) (46. Stuglis), Tarasovs, Jurkovskis – Tobers (46. Emsis), Karklins (75. Zjuzins) – D. Ikaunieks (85. Raimonds), Kigurs (79. Uldrikis), Ciganiks (46. Tidenbergs) – Gutkovskis
    Náhradníci: D. Oss, Steinbors – Emsis, J. Ikaunieks, Kluskins, Ontuzans, Raimonds, Sorokins, Stuglis, Tidenbergs, Uldrikis, Zjuzins

    Rozhodčí: Šehović – Macić, Lazić (všichni Bulharsko)
    bahis siteleri