Arménie – Albánie 0:0 (zruš.) | Černá Hora – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Dánsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.)
Estonsko – Litva 1:3 (kon.) | Kypr – Česko 1:2 (kon.) | Rakousko – Řecko 2:1 (kon.)
Itálie – Moldavsko 6:0 (kon.) | Německo – Turecko 3:3 (kon.) | Nizozemsko – Mexiko 0:1 (kon.)
Polsko – Finsko 5:1 (kon.) | Portugalsko – Španělsko 0:0 (kon.) | Švýcarsko – Chorvatsko 1:2 (kon.)
Francie – Ukrajina 7:1 (kon.)
konec
Polsko
5:1 (3:0)
Finsko
Středa 07.10.2020, 20:45Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V dnešním souboji se zaměříme na přátelský zápas mezi Polskem a Finskem.
     
    Polsko

    Fotbalisté Polska budou v tomto duelu favoritem, nicméně v posledních týdnech se nenachází v úplně nejlepší formace. Reprezentace Polska se v Lize národů dostala do společné skupiny s Bosnou, Itálií a Nizozemskem. Pro Polsko se jedná o hodně složité sousto, navíc po dvou odehraných zápasech okupuje třetí pozici se ziskem tří bodů. Polsko nezvládlo hned první duel, ve kterém prohrálo s Nizozemskem, na které nestačilo výsledkem 0:1. Následně si ovšem Polsko spravilo chuť proti Bosně, kterou se mu povedlo porazit 2:1.
     
    Finsko

    Na opačné straně stojí reprezentace Finska, která se bude pokoušet o menší překvapení. Finové se v rámci Ligy národů dostali do společnosti Walesu, Irska a Bulharska, což značí celkem rovnocennou konkurenci. Finové se po dvou kolech nacházejí na druhé pozici za vedoucím Walsem, na svém kontě mají tři body. Jediná porážka přišla právě v souboji proti Walesu, Finové totiž na domácím stadionu prohráli výsledkem 0:1. Totožný výsledek byl k vidění také v souboji proti Irsku, tentokráte se o jedinou trefu ale postaralo právě Finsko.
     
    Úvodní sestavy:

    Polsko: Dragowski – Bereszynski, Bednarek, Walukiewicz, Karbownik – Kadzior, Moder, Linetty, Grosicki (C) – Piatek, Milik
    Náhradníci: Bochniewicz, Czerwinski, Fabianski, Glik, Goralski, Jozwiak, Kedziora, Klich, Krychowiak, Pietrzak, Skorupski, Szymanski

    Finsko: Joronen – Lam, O´Shaughnessy, Ojala, Vaisanen – Alho, Kauko, Pirinen, Schuller (C) – Jensen – Pohjanpalo
    Náhradníci: Arajuuri, Granlund, Hrádecký, Kamara, Karjalainen, Maenpaa, Niskanen, Soiri, Taylor, Toivio, Uronen.
     
    Oba týmy už nastupují na trávník. Polsko bude hrát v bílém, zatímco Finové obléknou modrou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Finsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Finsko se ihned vydalo do útoku. Nákop na hranici velkého vápna si polská obrana pohlídala.
     
    2
    Také domácí Polsko se poprvé v dnešním utkání vydalo do útoku. Rozehrávka po pravé straně skončila nepřesnou přihrávkou do velkého vápna.
     
    3
    Piatek v pokutovém území reklamoval ruku jednoho z finských fotbalistů, jenže hlavní rozhodčí měl inkriminovaný moment přímo před sebou a nechal pokračovat ve hře.
     
    4
    Karol Linetty dostal přihrávku do blízkosti pokutového území a ihned se pokusil o zakončení. Jeho ránu pravačkou srazila finská obrana do bezpečí.
     
    5
    Grosicki kouzlil s míčem u nohy na levé straně hrací plochy, jenže jeho centr do pokutového území skončil u dobře postaveného obránce.
     
    6
    Poláci vstoupili do dnešního souboje velmi aktivně. Domácí reprezentace se usadila na polovině Finska, jenže nikdo v bílém se zatím nedostal do zakončení.
     
    7
    Hostující brankář si musel připsat první zákrok. Grosicki jej prověřil zakončením zpoza velkého vápna, ale Joronen ukryl míč v rukavicích.
     
    8
    Po delší době se do útoku vydalo také Finsko. Jensen dostal přihrávku na polovinu hřiště, jenže míč neprostrčil na nikoho ze spoluhráčů. Polsko uklidňuje hru.
     
    9
    Grosicki dostal přihrávku do blízkosti velkého vápna, přehodil si míč na pravačku a našel Karola Linettyho. Jeho průnik zastavil skvělým zákrokem obránce.
     
    10
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Polsko se velmi brzy dostává do vedení! Domácí celek tak zužitkoval skvělý vstup do dnešního souboje. KAMIL GROSICKI si v blízkosti velkého vápna počkal na sklepnutí a přízemní střelou pravačkou uklidil míč k tyči!
    10. Kamil GROSICKI - 1:0
     
    12
    Poláci pokračují v aktivním vstupu do dnešního souboje. Milik se snažil procedit přihrávku do pokutového území, ale trefil jen obránce v modrém dresu.
     
    13
    Právě Milik si zpracoval prudkou přihrávku, připravil si míč ke střele pravačkou, ale jeho přízemní dělovku skvěle zlikvidoval pozorný brankář.
     
    14
    Finové vhazovali v blízkosti domácí svatyně. Pohjanpalo posll přihrávku do pokutového území, ale domácí brankář si hravě došel pro míč.
     
    15
    Domácí brankář Dragowski znovu vystartoval na malé vápno a naprosto bez problémů schoval míč do svých rukavic. Polský brankář je zatím jistý.
     
    16
    Kadzior fauloval na vlastní polovině rozběhnutého Alha, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Sudí odpískal přímý kop pro hostující Finsko.
     
    17
    Finové zahrávali přímý kop z levé strany hrací plochy. Vysoký centr se snesl ke vzdálenější tyči, ale Bartosz Bereszynski míč přizvedl na rohový kop.
     
    18
    Následný centr od rohového praporku byl hodně nebezpečný. Alho kroutil svůj centr přímo mezi tři tyče, ale domácí brankář dával pozor a přizvedl míč nad břevno.
     
    19
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Polsko přidává druhou branku a odskakuje svému soupeři! Moder procedil míč mezi nohami soupeře do pokutového území, kde se k němu dostal KAMIL GROSICKI, který střelou pod břevno přidal svůj druhý zásah!
    19. Kamil GROSICKI - 2:0
     
    21
    Poláci se usadili na polovině Finska, jenže kombinace domácích hráčů skončila nepřesnou přihrávkou na levou stranu. Finové budou vhazovat.
     
    22
    Bednarek rozjel akci Polska z vlastní poloviny. Stoper domácího celku poté nakopl míč na Milika, nicméně urostlý útočník tentokrát neuspěl v hlavičkovém souboji.
     
    23
    Finové opět kombinují na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Polska rozehrávku soupeře neatakuje. Domácí fotbalisté jsou s úvodem spokojení.
     
    24
    Ani další centr na hranici velkého vápna se Finům nepovedl. Míč přiletěl jen do prostoru, kde kraloval Bednarek, který míč odhlavičkoval do bezpečí.
     
    25
    Karbownik dostal moře prostoru na levé straně, potáhl míč vpřed a něel Grosického. Domácí kapitán hledal centrem Milika, který se k míči nedostal.
     
    26
    Zadáci Finska se vytáhli vysoko na polovinu domácího Polska. Severský celek chce Poláky dostat pod tlak, ale domácí zatím hrají velmi dobře.
     
    27
    Piatek se pustil do souboje na polovině soupeře, kde se dopustil nedovoleného zákroku. Sudí jeho zákrok viděl a odpískal rozehrávku pro Finy.
     
    28
    Bednarek napadal rozběhnutého Alha. Finský záložník si míč skvěle pokryl tělem a nenechal se od něj odstavit.
     
    29
    Na opačné straně si míč do střelecké pozice navedl Karol Linetty, který se pokusil o zakončení levačkou, ale jeho ránu ukryl Joronen v rukavicích.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje. Domácí Polsko zatím potvrzuje roli favorita a ovládá dění na trávníku. Finové na první šanci čekají.
     
    31
    Aktivní Kamil Grosicki dloubl míč na malé vápno, kam spěchali hned dva fotbalisté v bílém, nicméně lépe postavený Piatek se k hlavičce nedostal.
     
    32
    Hra je přerušena! Jeden z finských fotbalistů utržil v souboji s domácím hráčem nějaký zásah a musí být ošetřen. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    33
    Polsko se opět usadilo na polovině soupeře, nicméně nikdo v bílém si netroufl na zakončení. Grosicki raději otočil hru na spoluhráče z obrany.
     
    34
    Aktivní Jensen se skvělým zpracováním natlačil před Bednarka, jenže v klíčovou chvíli si předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal před brankářem.
     
    35
    Kauko si skvěle pokryl míč na polovině hřiště, jenže napadající soupeř se k němu rychle dostal a vypíchnutím jej zbavil míče. Poláci zatím brání skvěle.
     
    36
    Bereszynski se na poslední chvíli vrátil do pokutového území a včasnou hlavičkou přizvedl míč před dobíhajícím Kaukem na rohový kop.
     
    37
    Karol Linetty si došel pro přihrávku na polovinu hřiště a pomohl si zpětnou přihrávkou na obránce. Bednarek následně nakopl míč na pravé křídlo.
     
    38
    Jensen dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, kde se skvěle otočil, jenže ihned u něj byl obránce v bílém dresu, který mu nedovolil zakončit.
     
    39
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Parádní výkon domácí reprezentace pokračuje! Centr z pravé strany srazil obránce Finska jen před velké vápno, kde se do míče opřel KAMIL GROSICKI a střelou k tyči dovršil hattrick!
    39. GROSICKI - 3:0
     
    41
    Poláci pokračují v dobrém výkonu. Domácí celek tentokrát zahrával rohový kop, jenže centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde kralovala obrana soupeře.
     
    42
    Piatek se po dalším centru zjevil v dobré pozici, jenže nedokázal usměrnit své zakončení mezi tři tyče. Polsko si ale z dnešního souboje dělá exhibici.
     
    43
    Bednarek získal odražený míč na polovině soupeře a roztáhl hru na levé křídlo. Moder si však nepotykal se zpracováním a Jensen mu ukradl míč.
     
    44
    Polsko napadalo rozehrávku Finska na polovině soupeře. Stopeři v modrém si tentokrát dokázali poradit a odehráli míč na polovinu Polska.
     
    45
    Až v závěru prvního poločasu se Finové dostali k prvnímu zajímavému zakončení. Rána zpoza velkého vápna však prolétla kolem levé tyče.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavý fotbal a dominanci domácího Polska! Hned v úvodu se totiž dokázal přízemní střelou prosadit Kamil Grosicki! Stejný hráč navíc udeřil i v 19. minutě a Polsko od té doby Finy k ničemu nepustilo. Právě Kamil Grosicki navíc pět minut před přestávkou dovršil hattrick. Do kabin se proto odchází za stavu 3:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Lam, přichází Niskanen.
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází O´Shaughnessy, přichází Uronen.
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Walukiewicz, přichází Bochniewicz.
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Pirinen, přichází Taylor.
     
    48
    Finové se hned v úvodu druhého poločasu vydali do útoku. Střídající Niskanen vypálil z hranice velkého vápna, ale domácí brankář jeho ránu vyrazil.
     
    49
    Milik se dostal k přihrávce do pokutového území a ve velké rychlosti se dostal do zakončení levačkou. Jeho rána však nemířila mezi tři tyče.
     
    50
    Niskanen se hnal za další přihrávkou z levé strany, jenže tentokrát musel vracet míč před branku a trefil jen vracejícího se obránce. Roh pro Finsko.
     
    51
    Karol Linetty si počkal na vhodnou chvíli v pokutovém území a prudkou střelou zamířil přímo do rukavic dobře postaveného brankáře.
     
    52
    Uronen rozjel akci Finska po levé straně. Střídající fotbalista je po nástupu na trávník velmi aktivní a snaží se výkonem strhnout i zbytek finské reprezentace.
     
    53
    Uronen odcentroval na hranici velkého vápna, kam se hnal Alho, jenže ten zbytečně pouštěl míč za sebe. Polská obrana přestála další těžký moment.
     
    54
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Polska pokračuje ve skvělém výkonu i po změně stran! Na začátku akce byl znovu Grosinski, který patičkou přenechal míč Kadziorovi, jenž přihrávkou z levé strany našel KRZYSTOFA PIATEKA, který placírkou napálil míč do sítě!
    54. Krzystof PIATEK - 4:0
     
    56
    Polsko pokračuje v ofenzivní hře. Piatek poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kam znovu spěchal Piatek, ale tentokrát mu k zakončení scházely centimetry.
     
    57
    Grosicki odcentroval z levé strany do pokutového území, nicméně dobře postavený Uronen odehrál míč hlavou mimo nebezpečný prostor.
     
    58
    Bednarek znovu diriguje rozehrávku Polska na polovině hřiště. Pro míč si přišel Linetty, který našel Kadziora, jenže poslední jmenovaný nestačil zakončit.
     
    59
    Linetty skvěle napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Domácí záložník to ale přehnal s agresivitou, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Polsko i po změně stran pokračuje ve skvělém výkonu. Finové sice chtěli hrát aktivněji, ale po inkasování čtvrté branky se opět nemohou dostat do hry.
     
    61
    Niskanen dostal prostor na polovině Polska, jenže nikdo v modrém dresu se mu neuvolnil do volného prostoru. Hráči v modrém poté přišli o míč.
     
    62
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Moder, přichází Krychowiak.
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Grosicki, přichází Pietrzak.
     
    63
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Kauko, přichází Kamara.
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Pohjanpalo, přichází Karjalainen.
     
    64
    Polsko zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde zakončoval Bednarek, ale jeho hlavička ze záklonu prolétla nad břevnem.
     
    65
    Bednarek si dal pozor na další vysoký nákop na polovinu Polska a bez problémů uklidnil rozehrávku na vlastní polovině.
     
    66
    Piatek se hnal za dloubákem do pokutového území, jenže finský obránce před ním stačil vystoupit a odehrál míč mimo nebezpečný prostor.
     
    67
    Zadáci Finska zvládli rozehrávku pod velkým tlakem napadajících soupeřů a dokázali odehrát míč mimo nebezpečný prostor.
     
    68
    Krychowiak se probil k odraženému míči, nicméně jeho oblouček neoslovil nikoho v bílém dresu. Finská obrana byla opět pozorná.
     
    69
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je sníženo! Po chybě v polské rozehrávce se k míči dostal Jensen, který předložil míč ILMARI NISKANENOVI, který si jej navedl na levačku a technickým obstřelem krásně vymetl horní roh branky!
    69. Ilmari NISKANEN - 4:1
     
    71
    Po další chybě v domácí obraně znovu střílel Niskanen. Bednarek jeho ránu stačil přizvednout do vzduchu a polský brankář ukryl míč do rukavic.
     
    72
    Kamara prošel s míčem u nohy na hranici velkého vápna, jenže nedokázal oslovit nikoho ze spoluhráčů. Finové však v posledních minutách tlačí.
     
    73
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Piatek, přichází Klich.
     
    74
    Poláci zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území Finska. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, ale nikdo v bílém nezakončil.
     
    75
    Hostující brankář vyběhl až na šestnáctku, odkud odkopl míč do autu před napadajícím soupeřem. Polsko v posledních minutách zvládlo otupit tlak soupeře.
     
    76
    Finsko se dostalo na polovinu soupeře, nicméně nikdo v modrém dresu se nedostal do pokutového území. Taylor měl velké problémy se zpracováním.
     
    77
    Joronen se znovu zapojil do finské rozehrávky. Jeho nákop na levou stranu skončil na hlavě domácího Kadziora. Polsko skvěle pokrývá střed hřiště.
     
    78
    Uronen napadal rozehrávku Polska na hranici velkého vápna, jenže to přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    79
    Zadáci Finska rozjeli akci po pravém křídle. Niskanen si míč navedl do velkého vápna, jenže dobíhající Kamara si neporadil se zpracováním.
     
    80
    Finsko zahrávalo rohový kop. Uronen poslal prudký centr na malé vápno, ale dobře postavený Bednarek kraloval ve vzdušném prostoru.
     
    81
    Klich si dal pozor na nákop na polovinu Polska a před rozběhnutým soupeřem odehrál míč do bezpečí hrudí.
     
    82
    Ojala zariskoval při rozehrávce na vlastní polovině. Poláci jej skvěle napadali, jenže stoper Finska procedil přihrávku na levou stranu.
     
    83
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Kadzior, přichází Jozwiak.
     
    84
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Jensen, přichází Soiri.
     
    85
    Střídající Jozwiak se krátce po svém příchodu na trávník vydal napadat rozehrávku soupeře. Zadáci Finska si ale poradili a rozehráli.
     
    86
    Po dalším závaru před domácí svatyní střílel z hranice velkého vápna Kamara, ale jeho zakončení zablokoval obětavý Bednarek.
     
    87
    Jozwiak chtěl z pravého křídla procedit přihrávku do pokutového území, ale obrana si na jeho pobídku dala dobrý pozor. Duel už se pouze dohrává.
     
    88
    Kamara vlétl na polovině hřiště do Jozwiaka, který se drží za levou nohu. Domácí fotbalista ale bude schopen nadále pokračovat. Polsko bude rozehrávat.
     
    88
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Polsko v samotném závěru přidává ještě pátou branku! ARKADIUSZ MILIK si naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna a nádhernou střelou levačkou umístil míč k zadní tyči!
    88. Arkadiusz MILIK - 5:1
     
    90
    Finové se ještě v závěru derou na polovinu Polska, jenže nikdo v modrém dresu se není schopen dostat do zakončení. Už se pouze čeká na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Polsko zvládlo domácí duel a poráží Finsko vysoko 5:1. Hned v úvodu se totiž dokázal přízemní střelou prosadit Kamil Grosicki! Stejný hráč navíc udeřil i v 19. minutě a Polsko od té doby Finy k ničemu nepustilo. Právě Kamil Grosicki navíc pět minut před přestávkou dovršil hattrick. Krátce po začátku druhé půle se prosadil Piatek! Za Finsko snížil po chybě v domácí rozehrávce Niskanen. Dvě minuty před koncem přidal pátou branku Milik.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:37:05)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 10. Grosicki, 19. Grosicki, 39. Grosicki, 54. Piatek, 88. Milik – 69. Niskanen


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:12.
    Polsko: Dragowski – Bereszynski (62. Czerwinski), Bednarek, Walukiewicz (46. Bochniewicz), Karbownik – Kadzior (83. Jozwiak), Moder (62. Krychowiak), Linetty, Grosicki (C) (62. Pietrzak) – Piatek (73. Klich), Milik
    Náhradníci: Bochniewicz, Czerwinski, Fabianski, Glik, Goralski, Jozwiak, Kedziora, Klich, Krychowiak, Pietrzak, Skorupski, Szymanski

    Finsko: Joronen – Lam (46. Niskanen), O´Shaughnessy (46. Uronen), Ojala, Vaisanen – Alho, Kauko (63. Kamara), Pirinen (46. Taylor), Schuller (C) – Jensen (84. Soiri) – Pohjanpalo (63. Karjalainen)
    Náhradníci: Arajuuri, Granlund, Hrádecký, Kamara, Karjalainen, Maenpaa, Niskanen, Soiri, Taylor, Toivio, Uronen
    bahis siteleri