Arménie – Albánie 0:0 (zruš.) | Černá Hora – Lotyšsko 1:1 (kon.) | Dánsko – Faerské ostrovy 4:0 (kon.)
Estonsko – Litva 1:3 (kon.) | Kypr – Česko 1:2 (kon.) | Rakousko – Řecko 2:1 (kon.)
Itálie – Moldavsko 6:0 (kon.) | Německo – Turecko 3:3 (kon.) | Nizozemsko – Mexiko 0:1 (kon.)
Polsko – Finsko 5:1 (kon.) | Portugalsko – Španělsko 0:0 (kon.) | Švýcarsko – Chorvatsko 1:2 (kon.)
Francie – Ukrajina 7:1 (kon.)
konec
Francie
7:1 (4:0)
Ukrajina
Středa 07.10.2020, 21:10 • Stade de France, Saint-Denis • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:10.
     
    Dobrý večer při mezinárodním fotbalu! Reprezentační přestávka se pomalu rozjíždí, svůj první duel tak proti sobě odehrají Francie a Ukrajina. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Francie
    Francie hraje v obrovské klidu a pohodě už skoro rok a půl, kdy se datuje její poslední porážka s Tureckem. Od té doby si připsala osm výher a jedinou remízou, která byla právě také s Tureckem, proti němu se Francouzům tedy moc nedaří. V Lize národů pak Francie odehrála dva zápasy, jednou těsně porazila Švédsko 1:0 a o něco jistěji pak zdolala Chorvatsko poměrem 4:2. Dnes se tak od Francie očekává prodloužení vítězné série, i když soupeř z Východu určitě bude kousat.

    Poslední tři utkání
    Francie vs. Chorvatsko – 4:2
    Švédsko vs. Francie – 0:1
    Albánie vs. Francie – 0:2
     
    Ukrajina
    Ukrajina měla ještě do nedávna také dlouho šňůru zápasu bez prohry, vše však skončilo v posledním souboji se Španělskem, kde to bylo 0:4 pro zemi z Pyrenejského poloostrova. Předtím ale dnešní hosté dvanáct utkání v řadě, z nichž osm vyhráli a ve čtyřech remízovali. V Lize národů je na tom Ukrajina o něco hůře než její dnešní soupeř, v úvodním duelu sice stačila na Švýcarsko, ale pak si připsala výše zmíněnou porážku se Španělskem. Tu tak bude chtít dnes odčinit, i když to bude pro ni hodně těžké.

    Poslední tři utkání
    Španělsko vs. Ukrajina – 4:0
    Ukrajina vs. Švýcarsko – 2:1
    Srbsko vs. Ukrajina – 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Mandanda – Pavard, Upamecano, Lenglet, Digne – N'zonzi, Camavinga, Tolisso, Aouar – Martial, Giroud (C).
    Náhradníci: Lloris, Maignan – Kanté, Coman, Pogba, Griezmann, Hernández, Mbappé, Kimpembe, Varane, Ben Yedder.

    Ukrajina: Buščan – Konoplja, Zabarnyj, Mykolenko, Mychajličenko – Makarenko, Charatin – Malinovskij, Jarmolenko (C), Zubkov – Šaparenko.
    Náhradníci: Šovkovskij – Čeberko, Sobol, Cygankov, Karavajev, Bezus, Sydorčuk, Jaremčuk, Plastun, Šepělev.

    Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop patří Ukrajině, která se ihned tlačila dopředu, čímž si Mychajličenko došel pro nedovolený zákrok.
     
    2
    Míč pořád drží ukrajinští fotbalisté, kteří klidně kombinují na vlastní polovině. Nakonec přišel nákop dopředu, který chytal Zubkov, ale neúspěšně.
     
    3
    Francie se pořád moc dlouho nemůže ohřát s míčem, protože po jeho zisku se okamžitě riskantně tlačí dopředu, ale to se zatím vůbec nevyplácí.
     
    4
    Šaparenko po vyhraném souboji posílal míč do pokutového území, ale tam byl připravený Mandanda, který se tak poprvé dotýká balónu.
     
    5
    Domácí fotbalisté konečně také mohou kombinovat, ale jejich hra je dost nejistá, takže se pořád drží u půlící čáry.
     
    6
    Giroud dostal nadějnou přihrávku, následně vybídl k centru Aouara, který tak také učinil, díky čemuž zakončoval Pavard, ale ten z dobré pozice mířil jenom nad bránu.
     
    7
    Pavard tentokrát stál za přihrávkou do pokutového území, kterou zkoušel zachytit Tolisso, ale ten míč srazil jenom mimo hrací plochu, i když nakonec to bylo od protihráče.
     
    8
    První rohový kop hosté bez problémů ubránili, vzápětí dokonce získali aut, takže se budou moci uklidnit.
     
    9
    Francie právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení díky nádherné střele! Po centru zakončoval jako první Giroud, který však hlavou trefil jen brankáře Buščana. Ten však míč srazil jen k EDUARDU CAMAVINGOVI, který se neuvěřitelně přesnými nůžkami trefil ke vzdálenější levé tyči.
    9. Eduardo CAMAVINGA - 1:0
     
    11
    Fotbalisté ze země galského kohouta i nadále potvrzují svou dominanci, ale jako bych to zakřikl, protože právě přišli o míč.
     
    12
    Ukrajina po první inkasované brance rozhodně nic nevzdává, ale přes soupeřící defenzivu si nemůže najít cestu, čemuž se rozhodně nelze divit.
     
    13
    Buščan chtěl svým spoluhráčům pomoci odkopem, ale ten končí ihned u Pavarda, který na pravé straně ihned zrychluje hru.
     
    14
    Martial si zpracoval přihrávku poblíž pokutového území, sám se pak do něj dostal a tvrdě pálil, ale vylámal si zuby na pozorném gólmanovi!
     
    15
    Po první čtvrthodině se děje přesně to, co jsme mohli čekat. Francie docela jednoznačně přehrává Ukrajinu a díky tomu už vede o jednu branku.
     
    16
    Domácí bez problémů zastavili soupeřící útočné snažení a sami nikam nespěchají. Po chvíli rozjíždějí útok přes levou stranu.
     
    17
    Giroud opět servíroval míč do dobré střelecké pozice, tentokrát však zasáhla pozorná ukrajinská defenziva, která pas včas srazilo mimo pokutové území.
     
    18
    Nzonzi raději zastavil nebezpečný protiútok soupeře za cenu nedovoleného zákroku. Žlutou kartu neviděl, takže mu tento faul ani moc nevadí.
     
    19
    Jarmolenko dobře vystihl průnikovou přihrávku, díky čemuž získal míč pro své spoluhráče. Ti ale následně po pravé straně jenom nepřesně nakopávají.
     
    20
    Upamecano hledal jednoho z útočníků, ale to mu nepovedlo, takže míč doskákal až k Buščanovi.
     
    21
    Makarenko se tlačil k centru, ale přitom se nebezpečně střetl s Mandandou, což je určitě dost nepříjemná záležitost, která se nakonec obešla bez ošetření.
     
    23
    Camavinga si za hranicí vápna našel odražený míč a okamžitě se pokoušel o svou druhou trefu, ale jeho nadějná volej skončila jen nad horní tyčkou.
     
    24
    Francie právě vstřelila branku!
    OLIVIER GIROUD jasně dokazuje, že i přes svůj vyšší věk to v sobě stále má! Na hranici pokutového území si totiž zpracoval míč a okamžitě střílel. Technická rána se mu nad míru povedla, protože zaplula do levé části branky, aniž by Buščan zareagoval.
    24. Olivier GIROUD - 2:0
     
    26
    Domácí hrají po druhém gólu dokonale uvolněně a už pomalu začínají experimentovat. Ukrajině se totiž pořád vůbec nedaří dostat se do zápasu.
     
    27
    Hosté to přece jen pěkně vykombinovali, ale nakonec přišla moc dlouhá přihrávka, která skončila až u brankáře. V konečném součtu je to navíc jedno, protože Šaparenko byl v ofsajdu.
     
    28
    Ukrajinci si při bránění Camavinga s Pavardem pomohli rovnou dvěma fauly, oba francouzští hráči totiž skončili na trávníku.
     
    29
    Mandanda v klidu chytá soupeřící nákop a rozehrává na nejbližšího spoluhráče. Rozhodně je za to rád, protože se v bráně poměrně nudí.
     
    30
    Prvních třicet minut utkání zakončuje Francie rohovým kopem. Aouar svým centrem sice parádně našel Tolissa, který však nedokázal překonat Buščana!
     
    31
    Další rohový kop soupeře už Ukrajina bez problémů zvládla a konečně se dostává k míči, ale se založením útočné akce to má pořád neskutečně složité.
     
    33
    Hosté konečně provedli nějaký nadějný útok, který ale nakonec překazila sražená přihrávka. Zubkov pak při napadání tečoval míč jenom do autu.
     
    34
    Francie právě vstřelila branku!
    A už je to 3:0 ve prospěch úřadujících mistrů světa! Z dálky tentokrát opravdu dobře pálil Aouar, ale jeho pokus tentokrát zneškodnil Buščan. Ten ale míč srazil jenom k OLIVIERU GIROUDOVI, který rybičkou okamžitě rozvlnil síť.
    34. Olivier GIROUD - 3:0
     
    36
    Ukrajinci se dostali k první pořádné šance! Přihrávku z levé strany si našel Malinovskij, který okamžitě nebezpečně pálil, ale bránu o píď přestřelil!
     
    37
    Domácí už začínají trochu uklidňovat hru. Tři góly na poločas už je přece jen docela dost, takže není kam spěchat.
     
    38
    Pavard prodlužoval míč hlavou do malého vápna, kde to ale měl dobře pokryté ukrajinský gólman, který žádnou střelu nedovolil.
     
    39
    Buščan se v bráně rozhodně nenudí, a i když už inkasoval třikrát, tak si to rozhodně užívá! Tentokrát z dobré pozice pálil Martial, ale ten mířil právě přímo do soupeřícího brankáře, který míč srazil na roh!
     
    39
    Francie právě vstřelila branku!
    Giroud byl blízko zkompletování hattricku, ale centr Aouara od rohového praporku nakonec skončil na zádech VITALIJE MYKOLENKA, od kterých se nešťastně pro ukrajinského obránce odrazil do sítě.
    39. Vitalij MYKOLENKO - 4:0
     
    41
    Také Ukrajina rozehraje standardní situaci po nedovoleném zákroku soupeře, ze které přišla přímá střela, kterou však Mandanda zvládá vyrážet!
     
    42
    Žlutou kartu dostává Ruslan Malinovskij (Ukrajina).
     
    43
    Francouzi se docela zbytečně nechali obrat o balón, což znamenalo rychlý protiútok Ukrajiny, jenž však dobře zlikvidoval rychlý Opamecano.
     
    44
    Domácí ještě hledají cestu k nějakému zakončení, o což se na pravé straně snažil Pavard, ale nabíhal si jen do hlídaného prostoru, takže přihrávku ani nedostal.
     
    45
    Nakonec však centr z pravé strany přece jen přišel, ten skončil přesně na kopačce Aouara, který však svým volejem mířil jen do boční sítě.
     
    45+1
    Nastavuje se jediná minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:13.
     
    První poločas byl v jednoznačné režii Francie, která se sice do toho nějakou chvíli dostávala, ale nakonec vsítila čtyři branky, které ji už zajistí bezproblémové vítězství. Ukrajina si také vytvořila nějaké šance, ale zatím se neprosadil, o což se ale určitě ještě pokusí, protože alespoň česný gól chce vstřelit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Malinovskij, přichází Cygankov.
     
    46
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Mychajličenko, přichází Sobol.
     
    46
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Mykolenko, přichází Čeberko.
     
    46
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Mandanda, přichází Maignan.
     
    46
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Upamecano, přichází Varane.
     
    46
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Martial, přichází Mbappé.
     
    47
    Camavinga si hledal prostor na pravé straně, ale na skákající míč nedosáhl, takže skončil až za brankovou čárou.
     
    48
    Mbappé ihned po příchodu na hřiště o sobě dává vědět, pomocí kliček ale vymyslel přihrávku jenom na spoluhráče, který o míč stejně rychle přišel.
     
    49
    Cygankov sice dostal přihrávku do vápna, ale vůbec nevěděl, co má s míčem dělat, takže ho nakonec dovedl až mimo hrací plochu.
     
    50
    Varane pokazil rozehrávku, čímž nabídl protihráčům možnost rychlého protiútoku, čehož oni okamžitě využili, ale Šaparenko ho zakončil jen střelou do boční sítě!
     
    51
    Žlutou kartu dostává Igor Charatin (Ukrajina).
     
    53
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Hosté se nakonec čestné trefy dočkali a navíc docela brzo! Individuálně se o ni postaral VIKTOR CYGANKOV, který si míč navedl na hranici vápna, odkud se nechytatelně trefil k pravé tyči.
    53. Viktor CYGANKOV - 4:1
     
    54
    Cygankov se zase výborně uvolnil uprostřed hřiště, díky čemuž začal akci, kterou Zubkov zakončuje střelou do tyče!
     
    55
    Ukrajina v posledních minutách hraje mnohem lépe a rozhodně se pokusí o vstřelení dalších branek, zápas chce alespoň zdramatizovat.
     
    56
    Jarmolenko měl spoustu prostoru na pravé straně, odkud zkusil uvolnit Zubkova, ale ten si následně přes bránícího protihráče nedokázal obhodit míč.
     
    57
    Hosté to tentokrát zkoušejí dopředu pomocí pomalé a přesně kombinace, proti které Francie ani moc nevystupuje, takže to zatím funguje.
     
    58
    Sobol něco zkouší vymyslet na levé straně, ale o míč nechce za žádnou cenu přijít, takže ho ve většině případů přihrává dozadu.
     
    59
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Aouar, přichází Griezmann.
     
    59
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Camavinga, přichází Pogba.
     
    60
    Vstupujeme do posledních třiceti minut, kdy už se bude nejspíš hrát v klidném tempu, protože ani jeden z týmů nechce za žádnou cenu inkasovat.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Juchym Konoplja (Ukrajina).
     
    62
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Jarmolenko, přichází Jaremčuk.
     
    62
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Makarenko, přichází Šepělev.
     
    63
    Maignan se po delší době zapojuje do hry, ale svým spoluhráčům jenom pomáhá s rozehrávkou. Raději by si ale určitě něco chytil.
     
    64
    Do míče si kopne také Buščan, který je ve druhé půli docela bez práce, takže kombinaci se svými spoluhráči určitě uvítá.
     
    65
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie to udělala parádně a skóruje už popáté! Přihrávku za obranu sklepl CORENTIN TOLISSO na Mbappého, ten mu pěknou patičkou míč vrátil, načež francouzský záložník předvedl nádhernou technickou střelou, na kterou neměl brankář hostů nárok.
    65. Corentin TOLISSO - 5:1
     
    67
    Ukrajina se okamžitě pokouší o odpověď, ale zase to zkouší pomalým způsobem, i když spíše fungovaly rychlý protiútoky. Ty už ale domácí fotbalisté v žádném případě nedovolují.
     
    68
    Domácí už moc nemají touhu ke skórování. Na hřišti se tak víceméně jenom plouží a pozorují soupeřící kombinaci.
     
    69
    Přihrávat si už mohou také domácí fotbalisté, kteří to vzápětí zkouší dopředu pomocí dalšího nákopu, který však Mbappé tentokrát sklepává jenom k Buščanovi.
     
    70
    Zbývá už jenom dvacet minut, kde se tedy o nic nehraje. Každý tým by však chtěl potěšit své fanoušky u televizních obrazovek dalším gólem.
     
    71
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Zubkov, přichází Bezus.
     
    72
    Mbappé předvedl opravdu rychlý sprint až do pokutového území, kde sice potom padá, ale dle hlavního rozhodčího si soupeři nepomohli nedovoleným zákrokem, takže se penalta nepíská.
     
    73
    Domácí rozehráli ještě dva rohy, po tom druhém mohl Giroud zkompletovat hattrick, ale hlavička se mu vůbec nepovedla, protože skončila jenom vedle pravé tyčky.
     
    74
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Giroud, přichází Ben Yedder.
     
    75
    Digne se dobře uvolnil na levé straně, odkud nakonec odcentroval, ale míč poslal moc blízko brány, takže si pro něj v pohodě došel Buščan.
     
    76
    Míč zase končí až u ukrajinského brankáře, jelikož si Francouzi nedokázali přesně přihrát po levé straně.
     
    77
    Domácí hráči po příchodu nového útočníka trochu ožili a směrem dopředu jsou o něco aktivnější. Zatím to ale nevede vůbec k ničemu.
     
    78
    Hosté už hrají hodně kostrbatě, protože nyní úplně zbytečně pokazili rozehrávku, což zkoušel potrestat Mbappé, ale jeho centr nenašel žádného spoluhráče.
     
    79
    Maignan musel po delší době tasit své rukavice, nebylo to ale nic složitého, protože chytal jenom sražený centr, čímž zamezil rohovému kopu.
     
    81
    Francie opravdu hodně aktivně napadá, protože u soupeřícího vápna je nastoupeno rovnou pět hráčů, ale tím si tentokrát hosté poradili, díky čemuž následně vepředu získali roh.
     
    82
    Francie právě vstřelila branku!
    Prosazuje se také asi největší hvězda francouzské reprezentace! KYLIAN MBAPPÉ si pohybem řekl o balón, která samozřejmě dostal, s míčem pak proběhl až do pokutového území, kde mezi třemi protihráči zakončil nemilosrdně pod horní tyč.
    82. Kylian MBAPPÉ - 6:1
     
    84
    Ukrajinci se ještě pokouší o nějakou odpověď, ale už na to asi nemají dostatek síly, protože jsou velmi rychle vytlačeni z útočné poloviny.
     
    85
    Souboj dvou hráčů s dvojkou na dresu dopadl lépe pro toho francouzského, protože Sobol se při něm dopustil nedovoleného zákroku.
     
    86
    Mbappé se mohl pokusit o svou druhou branku, ale ve střelecké pozici hledal ještě lépe postaveného Griezmanna, ale k němu míč nepropasíroval.
     
    87
    Pogba se také zkusil prosadit, ale jeho střela z dálky byla okamžitě sražena na rohový kop.
     
    88
    Ukrajina v klidu odvrátila soupeřící rohový kop, ale pořád se musí bránit, jelikož míč nedokázal odkopnout ani ze své poloviny.
     
    89
    Francie právě vstřelila branku!
    Na střeleckou listinu se zapisuje ještě barcelonský ANTOINE GRIEZMANN, který výborně vypálil z dálky. Míč navíc v letu tečoval Zabarnij, který ho tečoval tak, že skončil v síti, ale letěl mimo dosah brankáře.
    89. Antoine GRIEZMANN - 7:1
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90+2
    Domácí fotbalisté si užívají poslední chvíle zápasu a dopředu už se vůbec neženou. Míč ještě předávají soupeři, aby si s ním také naposledy užil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Francie si v dnešním zápase z Ukrajiny doslova udělala dobrý den, protože si většinu času dělala, co chtěla, díky čemuž se nakonec prosadil rovnou sedmkrát, což znamená jednoznačné vítězství. Ukrajinci si alespoň připsali jednu čestnou trefu po pěkné akci Cygankova. Jinak jsme ale sledovali pohledný fotbal, který dopadl přesně tak, jak se očekávalo.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:10.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (23:03:57)

    Lukáš Mihal

    Branky: 9. Camavinga, 24. Giroud, 34. Giroud, 39. Mykolenko (vla.), 65. Tolisso, 82. Mbappé, 89. Griezmann – 53. Cygankov

    Karty:   42. Malinovskij (UKR), 51. Charatin (UKR), 61. Konoplja (UKR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 7:10.
    Francie: Mandanda (46. Maignan) – Pavard, Upamecano (46. Varane), Lenglet, Digne – N'zonzi, Camavinga (59. Pogba), Tolisso, Aouar (59. Griezmann) – Martial (46. Mbappé), Giroud (C) (74. Ben Yedder).
    Náhradníci: Lloris, Maignan – Kanté, Coman, Pogba, Griezmann, Hernández, Mbappé, Kimpembe, Varane, Ben Yedder.

    Ukrajina: Buščan – Konoplja, Zabarnyj, Mykolenko (46. Čeberko), Mychajličenko (46. Sobol) – Makarenko (62 Šepělev), Charatin – Malinovskij (46. Cygankov), Jarmolenko (C) (62. Jaremčuk), Zubkov (71. Bezus) – Šaparenko.
    Náhradníci: Šovkovskij – Čeberko, Sobol, Cygankov, Karavajev, Bezus, Sydorčuk, Jaremčuk, Plastun, Šepělev.

    Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs
    bahis siteleri