Chomutov – Slaný 2:2 (2:4 po pen.)
po penal. (2:4)
FC Chomutov
2:2 (1:1)
SK Slaný
Středa 07.10.2020, 19:00 • Letní stadion na Zadních Vinohradech, Chomutov • Divize skupina B • 6. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný den všem fanouškům českého fotbalu. V dohrávce šestého kola Divize B se podíváme na utkání mezi Chomutovem a Slaným, kteří jsou v tabulce hned za sebou. Utkání na severu Čech startuje v 19:00.
     
    FC Chomutov je po šesti kolech na osmém místě se ziskem jedenácti bodů. Výhra v dnešní dohrávce by ovšem mohla Chomutovské dostat až na čtvrté místo. V posledním kole severočeský klub prohrál na hřišti Kladna 1:3. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi zásahy velezkušený Martin Boček.

    SK Slaný je na místě devátém se ziskem také jedenácti bodů. Mužstvo ze středních Čech vstřelilo během šesti kol pouze pět branek, ale získalo úctyhodných jedenáct bodů. Slaný vyhrálo v posledních třech duelech a dá se mluvit o velice dobré formě. Dvakrát se trefil Michal Obrtlík.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Chomutov: Švejda – Kibal, Klimeš, Kubík, Chaloupka – Jelínek, Svoboda, Janošík, Dolechek – Boček, Penička.
    Náhradníci: Zaťko – Mužík, Šourek, Klíma, Kunart, Gedeon, Hříbal

    SK Slaný: Sedlák – Obrtlík, Šmidrkal, Trnka, Nádeníček, Volek, Mareš, Hansl, Maroušek, Jaráb, Zelenka.
    Náhradníci: Kolumbič – Vašák, Danda, Vimr, Koula

    Rozhodčí: Hoch – Coufal, Míč.
     
    Krásný podvečer z Chomutova, kde zanedlouho začne předehrávka šestého kola Divize B. Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují ve světle modrém, hosté ve svítivě oranžové.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O rozehrávku se postaral hostující celek, který hned centroval na levé křídlo. Nikdo se ale do šance nedostal a nakonec míč skončil v autu.
     
    2
    Filip Hansl poslal dalekonosný centr na levou stranu, ale ani tentokráte fotbalisté Slaného míč nezachytili. Hraje tak opět domácí Chomutov.
     
    3
    Radek Kibal teď utekl po pravé straně a odcentroval na malé vápno, kde se ale nikdo z domácích neobjevil. Hosté odehráli na roh.
     
    4
    Velká šance Chomutova! Martin Boček si naskočil na centr a hlavičkou mohl otevřít skóre, ale Sedlák jej v hostující brance nyní výborně vychytal!
     
    6
    Chomutov právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla neskutečná paráda od chomutovského juniora DANYILA DOLECHKA. Ten se na vápně zmocnil míče a z hranice šestnáctky trefil vzdálenější šibenici. Branka hodná hráčů nejvyšších kalibrů!
     
    7
    Po rozehrávce se hosté pokoušeli dostat podél pravé lajny, ale byli faulováni a budou rozehrávat standardní situaci.
     
    8
    Radek Jelínek si u pravé lajny zpracoval míč a mohl jít do otevřené obrany. Ale velice špatná přihrávka všechno zhatila a u míče jsou hosté.
     
    9
    Útočná snaha domácího celku byla ukončena faulem domácího Bočka, takže se o něco směrem dopředu pokusí opět hráči Slaného.
     
    11
    Pokračuje se ve středu hřiště, kde si přihrávají hráči v oranžových dresech. Ti se zatím do ničeho nebezpečného nedostali.
     
    12
    Domácí si dlouho přihrávali na vlastní polovině a poté přenesli hru na Dolechka. Ten byl ve vzdušném souboji přistrčen a pokračovat se bude standardkou.
     
    13
    Bohumil Nádeníček šel do útoku a při střele byl faulován, ačkoliv si domácí Janošík stěžoval, že byl právě on nakopnut. Standardní situace byla odvrácena.
     
    14
    Danyil Dolechek a Marek Chaloupka si nyní na levém křídle nerozuměli a míč skončil nakonec jen v zámezí. Následuje odkop od branky Sedláka.
     
    15
    Nejaktivnější hráč na hřišti, Danyil Dolechek, si to nyní naštrádoval mezi čtveřici hráčů a byl nakonec faulován. Pokračovat se bude rozehrávkou ve středu hřiště.
     
    16
    Na druhé straně si hosté došli před vápnem pro standardní situaci, která bude zahrávána z velice dobré pozice pro přímé ohrožení branky.
     
    17
    Přímý kop nebyl zahrán vůbec špatně, ale míč nakonec skončil nad brankou Švejdy, který se nemusel ani snažit. Pokračovat se bude jeho výkopem.
     
    18
    Hosté se prokličkovali do vápna a Michal Jaráb byl ve sporné situaci poslán k zemi a Slaný bude kopat pokutový kop!
     
    19
    Slaný právě vstřelilo branku!
    JAN ŠMIDRKAL zakončoval k levé tyčce, kam Švejda skákal a chybělo mu opravdu málo. Nakonec se ale hosté prosazují a za protesty domácích hráčů srovnávají na 1:1.
     
    20
    Domácí se přes Lukáše Svobodu dostali do vápna a Danyil Dolechek byl na konci akce. Z hranice vápna ale zakončoval jen vedle branky.
     
    22
    Domácí jsou aktivní na míči a pokouší si vzít ztracené vedení zpátky. Zatím se jim ale nepovedlo vymyslet nebezpečnou akci.
     
    23
    Radek Jelínek se u pravé lajny uvolnil a ve vápně našel Pěničku, který míč ještě poposunul na Bočka. Ten ve velice dobré šanci střílel do šibenice, ale branku přestřelil!
     
    24
    Richard Pěnička přihrávkou po zemi opět hledal Martina Bočka, ale tomu se tentokráte nepovedlo na míč dosáhnout.
     
    25
    Tomáš Janošík se pár metrů před vápnem pokoušel přehodit brankáře, ale míč nakonec skončil na horní síťce. Chomutov hraje velice dobře.
     
    27
    Nyní se domácí Pěnička dostal ke střele před vápnem, jenž byla zablokovaná a míč skončil na rohu.
     
    28
    Dlouhý míč do vápna zachytil Boček, který jej posunul hlavou do vápna. Dolechek byl blízko k zakončení, ale nakonec byl u míče o milimetry první brankář Sedlák.
     
    30
    Chomutovskou kombinaci přerušil faul na Radka Jelínka, po kterém přichází první žlutá karta. Dostal ji Ondřej Zelenka.
     
    32
    Chomutovští jsou nadále velice aktivní na útočné polovině, ale stále nemohou najít recept na obranu hostujícího celku.
     
    33
    Martin Boček si zpracoval míč ve vápně a chystal se do zakončení, ale místo míče zasáhl nejspíše nohu jednoho z hráčů. Píská se útočný faul.
     
    34
    Radek Jelínek dostal v protiakci míč na pravou stranu vápna, kde lehce zasekl a zakončoval ke vzdálenější tyčce. Sedlák si ale připsal další dobrý zákrok!
     
    35
    Další faul na Radka Jelínka, který byl při zpracování podkopnut. Domácí celek tak může pokračovat v kombinační hře.
     
    37
    Dlouhý míč se pokoušel zachytit Radek Jelínek, ale o milimetry se mu to nakonec nepovedlo. Míč skončil v autu a pokračuje se odkopem od branky.
     
    38
    Severočechy čeká další standardní situace. Faul přišel na pravém křídle, a tak uvidíme nadějnou situaci.
     
    39
    Po odehraném přímém kopu přišel také kop rohový, ale ani ten se neujal. Po přetaženém centru se bude odkopávat od branky hostů.
     
    40
    To je smůly! Danyil Dolechek si narazil s Richardem Pěničkou a před vápnem zakončoval. Po zemi ale trefil jen tyčku, Chomutov byl opět neskutečně blízko!
     
    42
    Lukáš Svoboda si pomohl stoličkou a Slaný rozehraje standardní situaci od pravé lajny. Na přímé ohrožení branky to ovšem nebude.
     
    43
    Miroslav Mareš šel podél pravé lajny, ale daleko se nedostal. Tomáš Janošík mu čistě zajel pod nohy na míč, bude z toho autové vhazování pro hosty.
     
    44
    Dlouhý balón hledal vysokého Martina Bočka, který se sice hlavou o míč opřel, ale ten se nakonec dostal k brankáři, který neměl moc práce a hru uklidnil.
     
    45
    Jeden z posledních míčů hledal nyní Pěničku, který hlavičkou balon nezpracoval a ten skončil opět u brankáře Sedláka.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který herně patřil jasně domácímu celku, ale stav je vyrovnaný. Na začátku utkání se krásně prosadil Danyil Dolechek, pro něhož to byla první trefa v Divizi. Hosté vyrovnali z přísné penalty, kterou proměnil Jan Šmidrkal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se hned dostali ke střeleckému pokusu a bylo to dobrá šance. Tomáš Janošík střílel z hranice vápna, ale levačkou zakončoval jen do rukavic brankáře.
     
    48
    Martin Boček míč na hranici vápna opět jen zpracovával, ale pro nikoho. Míč mají hráči Slaného, kteří jdou do útoku.
     
    49
    Domácí jsou opět aktivnějším týmem a chtějí dát branku. Uvidíme, zda se jim to v blízké době také povede.
     
    50
    Zkusil to aktivní Dolechek, ale jeho střela šla jen do středu branky a pro Sedláka to bylo s ohledem na dnešní výkon opravdu jednoduché.
     
    51
    Nádeníček přijímal přihrávku v hloubi pole, ale byl zezadu povalen Klimeš, který udělal taktický faul. Pokračuje se tak rozehrávkou hostujícího celku.
     
    52
    Jaroslav Trnka si pomohl na polovině hřiště šlapákem, což se moc nelíbilo Tomáši Janošíkovi. Vše bylo ale vyřešeno bez karetního trestu.
     
    53
    Slaný právě vstřelilo branku!
    Hosté se celou dobu bránili a nyní se dostávají z ničeho nic do vedení. Zdeněk Volek přihrál do vápna na JANA MAROUŠKA, který dal levačkou velice povedenou branku! Radima Švejdu v brance parádně přeloboval.
     
    54
    Poté přišel ve středu hřiště faul Janošíka, který byl potrestán žlutou kartou. Hosté budou rozehrávat standardní situaci.
     
    55
    Pěnička se poté pokoušel vysunout nabíhajícího Bočka před vápnem, ale jeho plány vystihla hostující obrana.
     
    56
    Nyní dostal stejný hráč dost místa před brankou, a tak se pokusil o technické zakončení. Míč ale skončil jen nad brankou, žádné nebezpečí pro Středočechy.
     
    57
    Richard Pěnička opět v akci, nyní byl pár metrů před vápnem povalen. Sudí zavolal lékaře a uvidíme, zda bude udělovat kartu. Za hru vysokou nohou by minimálně být měla...
     
    59
    Dolechek se prokličkoval do vápna a předal míč Chaloupkovi. Ten zakončoval jen do bránících hráčů. Následně se míč odrazil do ruky bránícího hráče, bez penalty.
     
    60
    Střídání v týmu FC Chomutov: ze hřiště odchází Radek Kibal, přichází Daniel Klíma.
     
    61
    Neuvěřitelně zbytečný zákrok a druhá žlutá karta pro kapitána Ondřeje Zelenku, který byl v souboji pozdě!
     
    62
    Lukáš Svoboda kroutil míč do vápna, ale nikoho v modrém nenašel. Míč má brankář, který s rozehrávkou tedy moc nespěchá.
     
    62
    Daniel Klíma se poté zmocnil míče a před vápnem zakončoval levačkou. Míč ale nezapadl do branky a skončil jen několik centmetrů vedle.
     
    64
    Domácí pokračovali v aktivní hře na útočné polovině, kde ale nakonec vymysleli jen centr do šestnáctky. Michal Sedlák opět první u míče.
     
    65
    Radek Jelínek poslal svižný míč na malé vápno, kde ale nebyl trestuhodně nikdo v modrém. Tlak Chomutova je enormní, Slaný se jen brání.
     
    66
    Richard Pěnička byl těsně před vápnem nakopnut a domácí celek bude rozehrávat přímý kop z výborné pozice pro skórování.
     
    66
    Celou situaci rozehrál Martin Boček, ale jeho zakončení šlo jen nad branku. Hosté budou poprvé v utkání střídat.
     
    67
    Střídání v týmu SK Slaný: ze hřiště odchází Zdeněk Volek, přichází Marek Vašák.
     
    69
    Danyil Dolechek šel s míčem do útoku a před vápnem se dostal k dalšímu střeleckému pokusu. Michal Sedlák tygřím skokem ale balon srazil na rohový kop!
     
    70
    Domácí obrana zachybovala a Nádeníček se dostal před vápnem k míči. Jeho slabší rána byla nakonec zblokována na rohový kop.
     
    71
    Hostům se roh nepovedl, ale u míče zůstali. Přišla střela z pravé strany vápna, která ale skončila jen vedle branky Radima Švejdy.
     
    72
    Střídání v týmu FC Chomutov: ze hřiště odchází Lukáš Svoboda, přichází Jan Mužík.
     
    74
    Střídání v týmu SK Slaný: ze hřiště odchází Jan Maroušek, přichází Tomáš Vimr.
    Střídání v týmu SK Slaný: ze hřiště odchází Filip Hansl, přichází Štěpán Koula.
     
    76
    Richard Pěnička si naběhl do vápna, kde jej zablokovala dvojice bránících hráčů a domácí celek si také kopne penaltu!
     
    76
    Chomutov právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil domácí útočník MARTIN BOČEK, který zakončoval k pravé tyčce a také se štěstím tam míč nakonec zapadl.
     
    78
    Slaný rozehrávalo standardní situaci od levé lajny, ale míč do vápna nebezpečný nebyl. Rozehrává se od branky Radima Švejdy.
     
    79
    Domácí byli na míči, ale dlouhý balon na levé křídlo nebyl přesný a Chaloupka neudržel hru na hřišti. Vhazovat bude hostující celek.
     
    81
    Danyil Dolechek si naběhl do střelecké pozice na levé straně a míč si navedl do středu. Rána ale šla nakonec jen nad branku Sedláka.
     
    82
    Na levé straně hledal Chaloupka ve vápně Dolechka, který se ale nacházel v ofsajdové pozici. Hosté s rozehrávkou nespěchají, domácí chtějí tři body více.
     
    85
    Domácí se snažili před vápnem, ale jejich snahu nakonec ukončil drobnější faul. Slaný tak bude rozehrávat v době, kdy do konce duelu zbývají poslední minutky.
     
    86
    Hosté se snažili na levé straně, kde tak trochu šetřili. Nakonec se jim povedlo vybojovat rohový kop.
     
    87
    Dolechek si udělal místo na levé straně a následně technicky zakončoval. Trefil ale bránícího hráče, a tak mají domácí k dispozici rohový kop.
     
    88
    Míč se na malém vápně dostal k Mužíkovi, který mohl zakončovat, ale nakonec na míč v těsném držení s obranou nedosáhl.
     
    89
    Střídání v týmu SK Slaný: ze hřiště odchází Bohumil Nádeníček, přichází Lukáš Danda.
     
    90
    Nastavuje se jedna minuta, což je dosti nečekaný údaj. Domácí byli faulováni a mají poslední šanci na rozhodnutí zápasu.
     
    90+1
    Danyil Dolechek byl sám před brankářem a z otočky zakončoval, ale Michal Sedlák předvedl luxusní zákrok a zachránil hostům body!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Následovat budou penalty!
     
    1. série
    1:0
    Martin Boček šel jako první za Chomutov a i nyní se prosadil!
     
    1. série
    1:1
    Jan Šmidrkal se v utkání z penalty trefil a nyní se trefil také!
     
    2. série
    2:1
    Michal Klimeš šel za domácí celek a prosadil se s přehledem.
     
    2. série
    2:2
    Marek Vašák si postavil míč za Slaný a se štěstím srovnal na 2:2.
     
    3. série
    2:2
    Danyil Dolechek byl dnes asi nejaktivnějším hráčem. Ke krásné brance ale gól z penalty nepřidal.
     
    3. série
    2:3
    Michal Jaráb dává a Slaný vede o jednu branku po třetí sérii!
     
    4. série
    2:3
    Neprosadil se ani Radek Jelínek a hosté jsou blízko k zisku dvou bodů.
     
    Michal Obrtlík se prosadil a hosté vítězí!
     
    4. série
    2:4
    Obrtlík proměňuje.
     
    Konec zápasu. (21:10:07)

    David Panuška

    Branky: 6. Dolechek, 76. Boček (pen.) – 19. Šmidrkal (pen.), 53. Maroušek

    Karty:   54. Janošík (CHM) – 30. Zelenka (SLN)   61. Zelenka (SLN)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Boček (CHM)
    1:1   Šmidrkal (SLN)
    2. série:
    2:1   Klimeš (CHM)
    2:2   Vašák (SLN)
    3. série:
    2:2   Dolechek (CHM)
    2:3   Jarán (SLN)
    4. série:
    2:3   Jelínek (CHM)
    2:4   Obrtlík (SLN)


    FC Chomutov: Švejda – Kibal (60. Klíma), Klimeš, Kubík, Chaloupka – Jelínek, Svoboda (72. Mužík), Janošík, Dolechek – Boček, Penička.
    Náhradníci: Zaťko – Mužík, Šourek, Klíma, Kunart, Gedeon, Hříbal

    SK Slaný: Sedlák – Obrtlík, Šmidrkal, Trnka, Nádeníček (89. Danda), Volek (67. Vašák), Mareš, Hansl (73. Koula), Maroušek (73. Vimr), Jaráb, Zelenka.
    Náhradníci: Kolumbič – Vašák, Danda, Vimr, Koula

    Rozhodčí: Hoch – Coufal, Míč
    bahis siteleri