Chabarovsk – Čerepovec 3:1 (kon.) | Ufa – Novosibirsk 4:3 (1:0 po s.n.) | Spartak Moskva – Jaroslavl 1:2 (po pr.)
Viťaz – Kazaň 2:3 (2:3 po s.n.)
po prodl.
Spartak Moskva
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Čtvrtek 08.10.2020, 18:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ani Bakošův gól Spartaku k vítězství nestačil, a tak se po prodloužení radoval Lokomotiv. Tímto komentářem se s vámi také loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (21:04:07)
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Bakoš (SPM) 1+0, 4 střely, 14:01 čas na ledě
    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 1 střela, 17:07 čas na ledě
    Lukáš Radil (SPM) 0+0, 1 střela, 20:51 čas na ledě
     
    Sledovali jsme utkání, v němž Jaroslavl byla lepší, což ale potvrdila až v prodloužení, kdy nejprve přežila hru v oslabení a následně rozhodl Atte Ohtamaa. Spartak znovu nesehrál dobré střetnutí, přesto bere alespoň bod. Pokud bychom hledali nejlepšího muže duelu, je jím rozhodně brankář Spartaku Alexandr Truškov. Právě tento muž může za to, že šel zápas do nastaveného času.

    Střely na branku: 18:34.
    Střely na branku v prodloužení: 2:1.
     
    Konec zápasu.
    62:40 Atte OHTAMAA - 1:2
     
    62:40
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Lokomotiv dává rozhodující branku a zcela zaslouženě vítězí! Emil Djuse nezvládl v útočném pásmu přihrávku na Lukáše Radila, a tak se hosté dostali do přečíslení! Artur Kajumov přihrál do druhé vlny a přesnou střelou k pravé tyči se stal hrdinou okamžiku ATTE OHTAMAA. Alexandr Truškov sice signalizuje nájezd Ivanova do jeho osoby, ale tohle rozhodnutí už se měnit nebude. Asistence: Artur Kajumov a Georgij Ivanov.
     
    62:11
    Emil Djuse se ocitl na levé straně útočného pásma. Jeho zakončení vyrazil hostující brankář a místo kotouče skončil v brance Sergej Širokov. Hra se znovu přerušuje.
     
    61:16
    Už je dvě vteřiny a početní výhoda Spartaku skončí! Domácí celek nezvládl přechod přes útočnou modrou čáru, a tak je odpískán ofsajd.
     
    61:00
    Jori Lehterä dlouho hledal, komu by mohl přihrát, až si vybral slovenského spoluhráče. Z hranice levého kruhu pálil pod horní tyč Martin Bakoš, jehož pokus vyrazil Edward Pasquale.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Šedesát minut hry vítěze nepřineslo, a tak si dáme hokejový nášup v podobě prodloužení a možná samostatných nájezdů. Mezi střelce se zapsali Martin Bakoš a Jegor Korškov, a tak oba týmy berou po bodu. Uvidíme, kdo se stane vítězem...

    Střely na branku: 16:33.
    Střely na branku ve třetí třetině: 5:12.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Marně se Emil Djuse natahoval na modré čáře po puku. Spartak zcela sám opustil útočnou třetinu. Tohle utkání půjde do prodloužení!
     
    59:13
    Také Spartak Moskva si vyžádal oddechový čas! Je to pochopitelné, vždyť domácí celek může rozhodnout o svém vítězství. Povede se mu to?
     
    59:13
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Pavel Kraskovskij – 2 min., podrážení).
     
    58:59
    Od svého strážce si odstoupil Robin Hanzl, který vypálil z osy hrací plochy vedle. Tlak Spartaku v závěru normální hrací doby roste!
     
    58:46
    Vladimir Tkačjov se hnal za dlouhou přihrávkou, avšak na ni nedosáhl. Je z toho zakázané uvolnění! Lokomotiv Jaroslavl si i proto vyžádal oddechový čas!
     
    Dnešní utkání sleduje 2 975 diváků.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 42. Bakoš (Novruzov, Truškov) – 52. Korškov (Čerepanov, Malyšev), 63. Ohtamaa (Kajumov, Ivanov)


    Spartak Moskva: Truškov (Bespalov) – Djuse, Pivcakin (A), Rylov, D. Višněvskij, D. Musin, Zubarev, Kulik, Nikišin (A) – Šablovskij, Lehterä, Radil – M. Cyplakov (C), Zubov, Širokov – R. Hanzl, Bakoš, Novruzov – Kruženkov, Kotljarevskij, Juňkov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – M. Osipov, Rafikov, Ohtamaa, A. Marčenko, Malyšev, Čerepanov, Misjul – Tkačjov (C), Kraskovskij, Korškov – Pääjärvi, A. Petersson, Lander (A) – Kovalenko, Kudrjavcev, Alexejev – Kajumov, J. Averin (A), Berjozkin – Ivanov.

    Rozhodčí: Beljajev, Gašilov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 2 975
    ocianews.com