Vítkovice – K. Vary 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:7 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:7 (0:2, 2:2, 1:3)
HC Škoda Plzeň
Pátek 09.10.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to z prázdné brněnské arény už vše. Přeji pěkný večer a u dalšího sportovního přenosu opět na počtenou. (20:25:44)
     
    První utkání letošní extraligové sezóny hrané v brněnské DRFG aréně je u konce. Kometa udělala ve svém úvodním zápase několik velkých chyb v obraně a také za to pykala několika inkasovanými góly. Hosté jich nakonec dokázali vstřelit hned sedm, Kometa odpovídala jen celkem třemi. Západočeši tak získávají tři body a pokračují v dobrém vstupu do sezóny.
     
    Konec zápasu.
    59:56 Tomáš MERTL - 3:7
     
    59:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté čtyři sekundy před koncem ještě využívají přesilovou hru pět na tři. Gulaš přihrál z kruhu puk TOMÁŠI MERTLOVI a ten jej usměrnil mezi betony domácího gólmana. Asistence: Milan Gulaš.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Vincour – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Silvester Kusko – 2 min., podrážení).
     
    59:12
    Dominik Frodl chytá další kotouč, tentokrát lapačkou po střele soupeře od mantinelu.
    57:47 Milan GULAŠ - 3:6
     
    57:47
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další ze série brněnských hrubých chyb a šestý plzeňský gól je na světě. Němec ztratil kotouč u brány, Sebastian Malát pak jen přihrál MILANU GULAŠOVI mezi kruhy a plzeňský kapitán už ví, jak se v těchto situacích zachovat. Asistence: Sebastian Malát.
    56:45 Martin ZAŤOVIČ - 3:5
     
    56:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané využívají přesilovou hru a opět snižují na dvoubrankový rozdíl. Freibergs nabil Klepišovi na levý kruh a ten okamžitě vypálil. Puk na cestě do brány ještě tečoval brněnský kapitán MARTIN ZAŤOVIČ. Asistence: Jakub Klepiš, Ralfs Freibergs.
     
    56:33
    Petr Holík skvěle zpoza brány našel úplně volného Petera Schneidera, ten z mezikruží střelou z první ale minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    56:07
    Brněnský gólman Karel Vejmelka si dobře pokryl kotouč před Matyášem Kantnerem a byl při tom podražen. Dvě minuty pro plzeňského forvarda.
     
    55:14
    Znovu Milan Gulaš na levém křídle. Tentokrát poslal kotouč na bránu z úhlu. Vejmelka při zákroku nechtěně strčil do brány a ta tak znovu vypadla ze své pozice...
     
    54:38
    Karel Vejmelka se natáhl po puku, který mířil nad bránu po střele od modré čáry.
     
    54:27
    Milan Gulaš se z levého křídla tlačil před Vejmelku, v souboji s obráncem ale oba upadli a vysadili bránu ze svého postavení. Hra tak musí být přerušena.
     
    54:06
    Němcova střela zápěstím vyslaná po přejezdu modré čáry nebyla pro Frodla problémem. Plzeňský gólman puk odrazil směrem k mantinelu.
     
    53:56
    Domácí v plném počtu.
     
    53:44
    Hosté v plném počtu.
    Marken.cz

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 28. Schneider (Rákos, Valský), 33. Freibergs (Klepiš, P. Holík), 57. Zaťovič (Klepiš, Freibergs) – 8. Gulaš, 13. Kodýtek (Straka), 23. Suchý (Stříteský, Rob), 38. Suchý (Budík, P. Musil), 52. Přikryl, 58. Gulaš (Malát), 60. Mertl (Gulaš)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Freibergs, O. Němec (A), Zbořil, Bartejs, Gulaši, Svozil, Pyrochta (A) – Zaťovič (C), P. Holík, Klepiš – Vincour, Kusko, Schneider – Valský, Rákos, L. Horký – Plášek ml., Střondala, Kunc.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Budík, Čerešňák, Vráblík, Jiříček, L. Kaňák – Malát, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Přikryl – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Kantner, Suchý, Rob.

    Rozhodčí: Mrkva, Šír – Axman, Ondráček
    thejrc.org