Rusko – Estonsko 4:0 (kon.) | Bělorusko – Kypr 1:2 (kon.) | Island – Itálie 0:0 (odl.)
Ukrajina – Rumunsko 1:0 (kon.) | Bulharsko – Lotyšsko 1:0 (kon.) | Gruzie – Švýcarsko 0:3 (kon.)
Srbsko – Polsko 1:0 (kon.) | Malta – Dánsko 1:3 (kon.) | Moldavsko – Německo 0:5 (kon.)
Švédsko – Lucembursko 4:0 (kon.) | Skotsko – Česko 2:0 (kon.) | Kosovo – Rakousko 0:1 (kon.)
Sev. Irsko – Finsko 2:3 (kon.) | Belgie – Wales 5:0 (kon.) | Portugalsko – Norsko 4:1 (kon.)
konec
Rusko
4:0 (4:0)
Estonsko
Pátek 09.10.2020, 17:00 • Arena Chimki • Kvalifikace ME U21 • Skupina 5
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Kvalifikace hráčů do jednadvaceti let je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Ruskem a Estonskem.
     
    Rusko

    Fotbalisté Ruska se po osmi odehraných zápasech nacházejí na první pozici své skupiny, přičemž se jim povedlo nasbírat úctyhodných sedmnáct bodů. Rusko však musí být i nadále ve střehu, druhé Polsko totiž ztrácí pouze jeden jediný bod. Navíc z kvalifikace přímo postupuje pouze první celek tabulky. Rusové do minulého hracího dne neměli na svém kontě ani jednu porážku, avšak to se po souboji s Polskem změnilo. Poláci totiž velice důležitý duel dokázali zvládnout, díky čemuž se v tabulce na svého protivníka dotáhli. Rusko však stále má vše ve vlastních rukou.
     
    Estonsko

    Na opačné straně stojí reprezentace Estonska, které se do této chvíle povedlo nasbírat pouhé čtyři body, což znamená předposlední pozici tabulky. Estonsko má na svém kontě jednu výhru, jednu remízu a hned pět porážek. Jediné vítězství se uskutečnilo v souboji proti poslednímu Lotyšsku, navíc i jedná remíza přišla v duelu proti Lotyšsku. Estonsko tak pochopitelně nemá na postup nárok, na svého dnešního soupeře ztrácí již devět bodů. Estonsko je v rámci tabulky venkovních týmů vůbec nejhorší v celé své skupině, ze tří odehraných zápasů vybojovalo pouze jeden bod.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Safonov – Glebov, Maslov, Jevgeněv – Golubev, Grulev, Obljakov (C), Kučajev, Tichnizjan – Lisovyj – Čalov
    Náhradníci: Maximenko – Ignatěv, Kalugin, Krugovoj, Magkejev, Makarov, Sulejmanov, Tatajev, Utkin

    Estonsko: Vallner – Saar, Seppik, Villota (C), Miil – Valja, Jarviste, Kask – Parn, Uljanov – Reinkort
    Náhradníci: Lapa – Eino, Komissarov, Maanas, Mannilaan, Oigus, Reimaa, Roosalu, Soomre

    Rozhodčí: Nobre – Jesus, Pereira (všichni Portugalsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal domácí brankář Safonov, který na jistotu rozehrál po zemi do strany, kde si o nahrávku řekl osamocený Jevgeněv.
     
    4
    Tichnizjan si na levém křídle přichystal centr, který ovšem poslal daleko vedle branky soupeře. Brankář Vallner tak bude poprvé vykopávat.
     
    5
    Na další centr si tentokráte jako první naběhl hostující Seppik, kterému se povedlo založit rychlou protiakci, jenž ale nic nepřinesla.
     
    6
    První zákrok si připsal hostující brankář Vallner, kterému se povedlo pokrýt střílenou nabídku od Gruleva. K další dorážce ovšem už nedošlo.
     
    7
    Na opačné straně se daleko s míčem nedostal Parn, který narazil do dobře postaveného Kučajeva. Rusko okamžitě přeneslo hru do volného prostoru.
     
    8
    V pokutovém území si dokázal na padající bochánek naskočit domácí Obljakov, který ovšem střelu poslal nad branku. Vallner tak bude vykopávat.
     
    8
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Rusko se usadilo kolem pokutového území, načež jsme sledovali centrovanou nabídku k zadní tyči, kam si nabíhal Grulev. Ten ještě vracel míč před branku, kde si nepochopitelně vsítil vlastní branku MAGNUS VILLOTA.
    8. VILLOTA - 1:0
     
    9
    Estonsko tak nevstoupilo do tohoto zápasu úplně nejlépe, hned první vyložená šance skončila v jeho vlastní síti. Hosté tak budou muset zabrat.
     
    10
    Estonský brankář posílal míč na druhou stranu, kde na něj nikdo z hráčů nedosáhl. Pokračovat se bude autovým vhazováním ruské reprezentace.
     
    11
    Vallner tentokráte rozehrával po zemi na vedle stojícího Seppika, který ještě u postranní lajny hledal Saara, jenž se nedostal kolem Tichnizjana.
     
    12
    Rusko tak v krátkém časovém sledu znovu vhazovalo. Domácí reprezentace se po kombinaci rozhodla útočit po pravém křídle, kde se nachází Golubev.
     
    13
    Skákavá nabídka nakonec doskákala přímo do rukavic brankáře Vallnera, který raději uklidnil hru. Po chvíli jsme sledovali odkop na Reinkorta.
     
    13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Navíc tu máme druhou přesnou branku domácích! Uvnitř pokutového území se Oblajkovi povedlo patičkou sklepnout míč pod sebe, kde se k parádní ráně pravou nohou dostal KONSTANTIN KUČAJEV, jehož zakončení směřovalo mimo dosah Vallnera.
    13. KUČAJEV - 2:0
     
    14
    Estonsko tak v krátkém časovém sledu inkasovalo již druhou branku, rázem to bude mít o poznání složitější. I tak do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    19
    Tichnizjan centroval do malého vápna, kde došlo k nešťastné teči domácího Seppika. Naštěstí pro něj se míč snesl pouze do boční sítě.
     
    20
    Rusové zahrávali rohový kop z levé strany, tentokráte jsme ale neviděli nic nebezpečného. Vzápětí si nedovoleným zákrokem pomohl Uljanov.
     
    21
    Je tu pokutový kop pro Rusko!
     
    21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po uplynutí dvanácté minuty tu máme třetí zásah domácích! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil FJODOR ČALOV, kterému se povedlo bezpečně poslat míč přímo doprostřed branky.
    21. ČALOV - 3:0
     
    23
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, zatím sledujeme jednostrannou záležitost. Estonsko se ještě nedostalo k pokutovému území.
     
    24
    Následovalo autové vhazování z levé strany, ke kterému se postavil hostující Miil. Ten celkem dlouho vyčkával, nakonec našel pouze Golubeva.
     
    25
    Další nedovolený zákrok, i tentokráte v podání estonské reprezentace. Příliš agresivně šel do souboje Jarviste, který poslal k zemi Oblajkova.
     
    26
    K oné rozehrávce standardní situace se nakonec postavil Grulev, který to zkoušel centrem na Čalova. Druhý jmenovaný nepovedeně trefil padající míč.
     
    27
    Jevgěnev to z vlastní poloviny zkoušel dalekonosným pasem na Gruleva, který měl k míči hodně daleko. Jako první se k němu dostal brankář Vallner.
     
    28
    Sledovali jsme další ohrožení branky Estonska. Do pokutového území si totiž seběhl Tichnizjan, kterého na poslední chvíli zastavil zadák Seppik.
     
    29
    Rusko se tak chopilo rozehrávky dalšího rohového kopu. Tentokráte byla k vidění rozehrávka po zemi, nicméně Oblajkov míč netrefil ideálně.
     
    30
    Rusko se přesto udrželo na útočné polovině, přičemž to kolmicí zhruba ze čtyřiceti metrů zkoušel Obljakova, na jehož nabídku jen těsně nedosáhl Čalov.
     
    31
    Obrannou povinnost si poté dokázal splnit pozorný Saar, který zákrokem ve skluzu za sebe nepustil nahrávku na Kučajeva. Domácí budou vhazovat.
     
    32
    Na odkop od hostující branky si dokázal počkat domácí Grulev, který hlavičkou zkoušel oslovit Čalova, jenž byl zastaven nedovoleným způsobem.
     
    33
    Do pokutového území Estonska sice přiletěl další centr, jenomže ještě před dopadem míče bylo pískáno. Útočným faulem si totiž pomohl Maslov.
     
    34
    K hezkému pokusu se dokázal protlačit domácí Lisovyj, který se pokoušel vypálit pod břevno, jenomže Vallnerovi se povedlo střelu zneškodnit.
     
    35
    Další centr tentokráte pouze proletěl pokutovým územím. Estonsko bude znovu rozehrávat od své branky, Vallner se již dostal k volnému míči.
     
    36
    Je za námi třetina hry, i nadále sledujeme hodně jednostrannou podívanou. Rusko sice vede o tři branky, avšak stále dobývá pokutové území soupeře.
     
    38
    Jevgeněv vyvezl míč zpět na útočnou polovinu, kde jeho celek rozjel kombinaci. Grulev nakonec roztáhl hru do strany, kde si o nahrávku řekl Kučajev.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Netrvala dlouho a máme tu čtvrtou branku domácích! Rusko tentokráte centrovalo z levé strany, přičemž si v pokutovém území našel prostor ke střele FJODOR ČALOV, který nechytatelným způsobem překonal Vallnera počtvrté.
    40. ČALOV - 4:0
     
    42
    Po rozehrávce se Jarviste neodvážil ke kolmici na útočnou polovinu, místo toho pouze přihrál do tandemu na Sepika, který hledá volného spoluhráče.
     
    44
    Vallner znovu rozehrával od své branky, přičemž si po jeho odkopu došel pro nedovolený zákrok nevýrazný Uljanov. Estonsko bude zahrávat standardku.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám podle očekávání nabídl jednoznačnou podívanou. Rusko svému soupeři nasázelo hned čtyři branky, přičemž ho nepustilo do žádného střeleckého zakončení. Domácí reprezentace totiž celou dobu diktovala tempo hru, rozdíl ve skóre mohl být ještě daleko větší. Ve druhém dějství se dá očekávat naprosto totožný průběh.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Roman Jevgeněv, přichází Alexej Tatajev.
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Martin Parn, přichází Karl Oigus.
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Artur Uljanov, přichází Raimond Eino.
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Konstantin Kučajev, přichází Daniil Utkin.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali přenesení hry na pravou stranu, kde se nacházel domácí Golubev, který se ale daleko nedostal.
     
    49
    Vzápětí se míč dostal celým objemem ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Estonsko. Rozehrávky se tak ujal Miil.
     
    50
    Uvnitř pokutového území se povedlo na dlouhou nohu zakročit hostujícímu Seppikovi, který odehrál míč za cenu rohového kopu.
     
    51
    Rohový kop nebyl rozehrán vůbec špatně. Na zadní tyči měl totiž vyloženou šanci Utkin, kterému se ale nepovedlo zpracovat padající míč.
     
    52
    Na hranici pokutového území dokázal útočný výpad soupeře překazit dobře postavený Villota. Estonsko se posléze dostalo do opačné šestnáctky.
     
    53
    Golubev šikovně roztáhl hru na pravou stranu, kde čelil napadající smečce protihráčů Glebov, který nakonec vybojoval další standardní situaci.
     
    54
    Do rychlého protiútoku se pro změnu vydal hostující Valja, který to zkoušel dloubáčkem na svého kolegu Reinkorta, jenž se k míči vůbec nedostal.
     
    55
    O rozehrávku od své branky se tak mohl postarat domácí Safonov, který na jistotu rozehrál po zemi na Maslova, jenž se dostal ke středovému kruhu.
     
    56
    Také Estonsko si vybojovalo vůbec první rohový kop tohoto zápasu. Pro něj si dokázal vyběhnout brankář Safonov, který výhozem založil protiútok.
     
    57
    Netradičně hodně prostoru měl kolem sebe hostující Oigus, který se okamžitě snažil poslat míč do malého vápna, kde ovšem zasahoval soupeř.
     
    58
    Na opačné straně si do střelecké pozice dokázal seběhnout Lisovyj, který ovšem pálil pouze doprostřed branky, což bylo snadné sousto pro Vallnera.
     
    59
    Na hranici pokutového území se Grulevovi povedlo vysunout Obljakova, který měl k míči daleko. Brankář Vallner si tak pro volný předmět seběhl.
     
    60
    Je za námi hodina hry, druhý poločas přináší o poznání poklidnější podívanou. Rusko už tolik netlačí, do hry se tak dostává i druhá reprezentace.
     
    61
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Fjodor Čalov, přichází Magomed Sulejmanov.
     
    62
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Ivan Oblajkov, přichází Stanislav Magkejev.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Danil Glebov (Rusko).
     
    66
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Henri Valja, přichází Nikita Komissarov.
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Kristjan Kask, přichází Alex Roosalu.
     
    67
    U pravé autové lajny se k míči dostal hostující Jarviste, který měl na zádech protihráče. Ten ho čistě odzbrojil, jenomže s následným centrem neuspěl.
     
    68
    Estonsko zahrávalo standardní situaci z velké vzdálenosti od branky. Nakonec se nejvýše do vzduchu dostal Maslov, který prodloužil do zámezí.
     
    69
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Danil Lisovyj, přichází Ivan Ignatěv.
     
    70
    Další snadná práce pro brankáře Safonova, který si dokonce troufl na dalekonosné vyhození na Tichnizjana, jenž poté nenahrál přesně.
     
    71
    Estonský brankář Vallner tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž jsme i v tomto případě sledovali odkop, na který si na druhé straně počkal Roosalu.
     
    72
    Kousek od středového kruhu se povedlo včas zakročit domácímu Tatajevovi, který raději uklidnil hru. Poté následovala nahrávka na kolegu Glebova.
     
    73
    Navíc si útočným faulem pomohl napadající Magkejev, který místo míče trefil pouze nohu protihráče. Estonsko bude rozehrávat od vlastní šestnáctky.
     
    74
    Do konce tohoto zápasu nám chybí poslední dvacetiminutovka. Rusko má i nadále výraznou územní převahu, avšak do šance se už delší dobu nedostalo.
     
    75
    Vallner to zkoušel vysokým odkopem na levou stranu, kde se ve vzdušném souboji povedlo uspět Miilovi, jenž odehrál míč za sebe na Oiguse.
     
    76
    Rusko se opět pohodlným způsobem dostalo s míčem na útočnou polovinu, kde rozjelo kombinaci. V pokutovém území ale na centr nedosáhl Sulejmanov.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Alex Roosalu (Estonsko).
     
    77
    Je tu další pokutový kop pro Rusko!
     
    78
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Ignatěv, kterého ovšem dokázal vychytat Vallner, jenž odhadl směr letu míče.
    78. Neproměněná penalta Ignatěva.
     
    79
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Sten Reinkort, přichází Mattias Mannilaan.
     
    80
    Poté přišel na řadu rohový kop pro domácí reprezentaci, avšak ten nepřinesl nic nebezpečného. Naopak se povedlo včas zakročit pozornému Seppikovi.
     
    81
    Rusko si posléze vyzkoušelo rozehrávku standardní situace, která přinesla centr k hranici malého vápna, kde však odraz míče pomohl hostujícímu hráči.
     
    85
    Vallner nemusel v tomto případě zasahovat, naopak se sám postavil k rozehrávce od své branky. Tu poslal na Miila, který se dokázal prosadit.
     
    86
    Málem to bylo o pět branek! Ignatěv chtěl napravit své zaváhání při neproměněné penaltě, tentokráte zakončení poslal o vlásek vedle tyče.
     
    87
    Další stoprocentní šance pro Rusko! Hned nadvakrát totiž zakončoval Grulev, který nedokázal propálit ležícího brankáře Vallnera.
     
    88
    Hostující brankář tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž se mu povedlo poslat míč na druhou stranu, kde se v souboji prosadil Golubev.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je delší dobu rozhodnuto. Uvidíme tedy, zda se bude nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Rusko se páté branky prostě nedočká! Navíc daleko od druhé vlastní trefy nebyl hostující kapitán Villota.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Ruska, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:0. Domácí reprezentace měla i ve druhém dějství mnohem více ze hry, jenomže se už žádné další branky nedočkalo. Nejblíže k ní měl ale střídající Ignatěv, který nedokázal proměnit pokutový kop. Estonsko si v průběhu druhého poločasu konečně trochu zahrálo s míčem, avšak do žádné vyložené šance se nedostalo.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12. (18:51:56)

    David Suchý

    Branky: 8. Villota (vla.), 13. Kučajev, 21. Čalov (pen.), 40. Čalov

    Karty:   66. Glebov (RUS) – 76. Roosalu (EST)

    Neproměněná penalta: 78. Ignatěv (RUS), brankář Vallner zneškodnil


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:12.
    Rusko: Safonov – Glebov, Maslov, Jevgeněv (46. Tatajev) – Golubev, Grulev, Obljakov (C) (62. Magkejev), Kučajev (46. Utkin), Tichnizjan – Lisovyj (69. Ignatěv) – Čalov (61. Sulejmanov)
    Náhradníci: Maximenko – Ignatěv, Kalugin, Krugovoj, Magkejev, Makarov, Sulejmanov, Tatajev, Utkin

    Estonsko: Vallner – Saar, Seppik, Villota (C), Miil – Valja (66. Komissarov), Jarviste, Kask (66. Roosalu) – Parn (46. Oigus), Uljanov (46. Eino) – Reinkort (79. Mannilaan)
    Náhradníci: Lapa – Eino, Komissarov, Maanas, Mannilaan, Oigus, Reimaa, Roosalu, Soomre

    Rozhodčí: Nobre – Jesus, Pereira (všichni Portugalsko)
    bahis siteleri