Ufa – Barys 2:3 (po pr.) | Magnitogorsk – CSKA Moskva 6:4 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 2:4 (kon.)
N.Novgorod – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Petrohrad – Dynamo Moskva 3:4 (kon.) | Soči – Omsk 2:7 (kon.)
Spartak Moskva – Kunlun 6:4 (kon.) | Viťaz – Chabarovsk 6:3 (kon.)
konec
HK Soči
2:7 (1:3, 1:1, 0:3)
Avangard Omsk
Pondělí 12.10.2020, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HK Soči a Avangard Omsk.
     
    HK Soči

    Hokejisté dnes domácího týmu HK Soči jsou v tabulce v Západní konferenci na desátém místě se ziskem devíti bodů a zatím si tedy rozhodně dobře nevedou. Čtyřikrát vyhráli a osmkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Hráči Soči po výhře 2:1 v Minsku zavítali poté do Petrohradu, kde padli těsně 3:4 a nezapsali ani bod. Prohru se silným SKA by rádi odčinili dnes před svými diváky, ale proti nim se postaví další silný celek, a sice Omsk a nic lehkého je tedy nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Daniil Miromanov 2+7
    Sergej Šmeljov 2+6
    Malte Strömwall 3+2
     
    Avangard Omsk

    Hosté z Omsku si ve Východní konferenci vedou velmi dobře a oproti Soči tak mají sezónu rozjetou hodně slušně. Se třiadvaceti body okupují první místo, když desetkrát vyhráli a pětkrát se svým soupeřem padli. Po dvou prohrách za sebou, s Viťazem a CSKA Moskva, naposledy Omští zabrali a doma si poradili s Novosibirskem, který porazili 4:0 a rádi by dnes tuto výhru potvrdili na ledě Soči, kde budou plnit roli favorita. Uvidíme, zda ji naplní, nebo jestli Soči zaskočí Omsk a sebere mu nějaký ten bod. Čeká nás zajímavý zápas, který si nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Sergej Tolčinskij 3+12
    Sergej Šumakov 8+3
    Oliwer Kaski 4+6
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v uplynulé sezóně utkaly dvakrát. Pokaždé se z výhry radoval jeden z týmů. Jak to dopadne dnes, to se nechme překvapit.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (OMS)
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Lassinantti (Treťjak) – Miromanov, Pogorišnyj, J. Alexandrov (A), Miščenko, Minejev, Batyršin, Sedov – Nilsson, Karjalainen, Strömwall – Točickij (A), Ruděnkov (C), Šmeljov – Kolgotin, Michajlov, N. Kvartalnov – Ogirčuk, Petkov, Kukštel – Garajev.

    Avangard Omsk: Garipov (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Čisťakov, Kaski, Běreglazov, Pokka, Gotovec – Knight, Tolčinskij, Činachov – Zernov, Šumakov, Chochlačov – K. Kostin, Boucher, K. Semjonov – Dědunov, Gricjuk, A. Potapov (A) – Stas (A).

    Rozhodčí: Naumov, Hribik – Zacharenko, Černyšjov.
     
    Jiří Sekáč v dnešním zápasu nenastoupí kvůli zranění, takže utkání nakonec bude bez české i slovenské účasti. Nesmíme ale zapomenout na jednoho z dvojice hlavních sudích, kterým je sedmatřicetiletý výborný český rozhodčí Jan Hribik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Olympijským stadionem v Soči zní ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hned první rozehrávka končí pukem mimo kluziště, bude se opět vhazovat ve středním pásmu.
     
    00:15
    Domácí mohli jít do protiútoku tři na dva, který ale trošku zbrzdili přechodem přes modrou. I tak si gólman Omsku Garipov připsal první zákrok.
     
    00:45
    Po vyhraném buly pálil od modré Jurij Alexandrov, však i na jeho střelu hostující brankář viděl. Zasahovat ale nemusel, pokus šel vedle.
     
    01:47
    Dva na jednoho v podání hostí! Jegor Činachov ale na pravé straně nedokázal přihrát puk na spoluhráče přes obránce, který padl do čekané přihrávky.
     
    02:30
    Hosté se špatnou přihrávkou v útočném pásmu sami připravili o kotouč.
     
    03:30
    Po nepřesnosti v domácím přechodu přes modrou se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    03:46
    Dědunov ve středním pásmu nahodil puk až za branku Lassinanttiho, který jen pozoroval, jak obránce nedokázal vyhodit puk ven. Hosté chvíli kombinovali v pásmu před brankářem domácích, ale k ohrožení jeho branky se nedostali.
     
    05:37
    Sudí Naumov ukazuje, že jeden z hráčů hostí fauloval. Hra je přerušena a Soči půjde do přesilové hry. Ale až po komerční přestávce.
     
    05:37
    Je to tak, Semjon Čisťakov jde ven za nedovolené bránění.
     
    06:16
    Defenzíva Omsku zatím funguje na jedničku, domácím se ani na třetí pokus nedokázalo dostat se přes modrou čáru. A první přesilovková formace Soči rázem střídá.
     
    06:45
    Ani druhé speciální formaci to nevyšlo a Jurij Alexandrov musí pro puk až za svojí branku.
     
    07:06
    Až nyní se domácí na chvíli usazují před brankou Garipova.
     
    07:19
    Ale po nepřesné přihrávce se Omsk opět osvobozuje. Tohle se divákům v paláci Bolšoj nelíbí.
     
    07:41
    Soči právě vstřelilo branku!
    Oslabení sice Omsk zvládl na výbornou a nepustil soupeře ke střele, jenže hned po návratu vyloučeného Čisťakova inkasuje branku. SERGEJ ŠMELJOV dostal křižnou přihrávku na pravý kruh od Alexandrova. Dvakrát zamíchal s pukem a poté vypálil tvrdou ránu zápěstím, která skončila v růžku u bližší tyče. Asistence: Jurij Alexandrov, Nikita Točickij.
    07:41 Sergej ŠMELJOV - 1:0
     
    08:59
    Domácím vstřelená branka samozřejmě pomohla, stále se tlačí před branku Emila Garipova.
     
    09:29
    Igor Ruděnkov si navezl puk po pravé straně k brance, ale k bekhendovému zakončení se nedostal. Nakonec obkroužil prakticky celé pásmo. Puk se poté dostal k Maximu Minejevovi, jenž zkusil střelu ze stejné pozice, jako padl první gól. Nyní byl ale Emil Garipov pozorný.
     
    09:57
    Nutno říct, že Sergej Šmeljov úvodním gólem jen potvrdil statistiku nejproduktivnějšího hráče domácích. K šesti asistencím ve třinácti zápasech zapsal třetí branku. Nyní se ale musí domácí bránit ataku soupeře.
     
    10:10
    Klim Kostin z levé strany posílal puk před branku, kde byl na chvilku volný Reid Boucher. Ale v zakončení se mu nevedlo, puk mu uskočil od hole. Následuje rychlý útok domácích, který kryje Emil Garipov.
     
    10:59
    Jan Hribik viděl v rohu za domácí brankou nedovolené bránění Maxima Minejeva, jenž je tak prvním vyloučeným hráčem Soči. Do přesilovky jdou i hosté.
     
    11:08
    Ačkoliv se hostům podařilo vyhrát buly, brzy po něm se domácí osvobozují vyhozením až ke Garipovovi.
     
    11:31
    Avangard právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno jest, přesilovka hostů je během půlminuty využitá. Boucher přenechal puk u levého kruhu pro Tolčinského. Útočník hostí viděl mezi kruhy naprosto volného JEGORA ČINACHOVA, kterému také poslal puk. Ačkoliv si švédský brankář ve službách Soči Joel Lassinantti na puk sáhl, propadl mu přes rameno za čáru. Asistence: Sergej Tolčinskij, Corban Knight.
    11:31 Jegor ČINACHOV - 1:1
     
    12:58
    Komerční přestávka, po ní se bude vhazovat ve středním pásmu. Také Sergej Tolčinskij potvrdil bodem post nejproduktivnějšího hráče týmu, ve třináctém zápase sezony zapsal třináctou asistenci. K tomu přidal tři branky.
     
    13:27
    Nikita Michajlov vybojoval v útočném pásmu puk, ale poté byl v klinči soupeře a kotouč nemohl udržet. Ale ani hosté se po své akci daleko nedostali.
     
    13:51
    Jenže přišla nepřesnost v obraně Soči, což hned znamenalo pozornost pro Joela Lassinanttiho. Domácí se ubránili jen za cenu faulu.
     
    14:01
    Asistent na první domácí brance Nikita Točickij jde ven za hákování. A bude doufat, aby si poseděl na trestné celé dvě minuty, neboť první přesilovku hosté zužitkovali ve vyrovnávací branku.
     
    14:30
    Reid Boucher si sjel s pukem před branku, ale neměl už dostatečný prostor na zakončení a Joel Lassinantti bezpečně chytá kotouč.
     
    14:34
    Domácí ekipa byla na buly úspěšnější a puk míří přes všechny čáry až k Emilu Garipovovi.
     
    15:04
    Nyní už hráči v bílém kombinují před domácí klecí.
     
    15:07
    Chochlačovova střela mířila přesně do míst, kde byl připravený domácí gólman.
     
    15:18
    Střelecký pokus zapsal z pravého kruhu také Jegor Činachov, jenž se vyměnil s Chochlačovem, a tentokrát raději Lassinantti puk chytá.
     
    15:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hodně nepřehledná situace před brankou Joela Lassinanttiho přináší vedoucí gól Omsku, jenž tak během pěti minut otáčí skóre zápasu. Knight byl na počátku celé akce, když vystřelil z levého kruhu. Domácí brankář vyrazil kotouč před sebe, kde ho díky bojovnosti získal Reid Boucher i za pomocí Jegora Činachova. První jmenovaný do kotouče dloubnul a posunul jej na levou stranu branky, kde byl s dorážkou připravený ten, kdo celou akci započal – CORBAN KNIGHT. Asistence: Reid Boucher.
    15:55 Corban KNIGHT - 1:2
     
    17:28
    Dobrá střela Malte Strömwalla z osy hřiště. Emil Garipov měl plnou výstroj práce, aby puk vyrazil.
     
    17:40
    A znovu Malte Strömwall. Švédský forvard se dostal na levém kruhu k puku a viděl, že po něm nikdo nejde. Udělal tři rychlé kroky k brance a měl dobrou střeleckou pozici, ale na Emila Garipova si nepřišel a na čtvrtý gól v sezoně si musí ještě počkat.
     
    18:23
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle je šok pro Soči, které ještě před několika minutami vedlo a nyní prohrává 1:3. Boucher potáhl puk po pravé straně do útočného pásma a poté našel mezi kruhy VILLE POKKU. Finský bek vzápětí celou akci zakončil skvěle. Naznačil střelu, rozhodil gólmana, potáhl puk blíže k pravé straně a poté mazácky zakončil do volné části branky. Asistence: Reid Boucher, Kirill Semjonov.
    18:23 Ville POKKA - 1:3
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta úvodní třetiny zápasu.
     
    19:47
    Sergej Šmeljov nedokázal puk ani nadvakrát dostat přes útočnou modrou a skóre se tak již v první části měnit nebude.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Do první třetiny vstoupili lépe domácí hráči, kteří se v osmé minutě ujali vedení zásluhou Sergeje Šmeljova. Jenže pak přišla studená sprcha v podobě tří branek hostů, kterou začal využitou přesilovkou v polovině dvanácté minuty Jegor Činachov. Na konci šestnácté minuty již Omsk vedl, když Corban Knight úspěšně dorážel z předbrankového prostoru. Minutu a půl před koncem první části hry pak hosté předvedli rychlý protiútok s mazáckým a výborným zakončením obránce Ville Pokky – 1:3.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 1-3
    Střely na branku: 8-11
    Zásahy gólmanů: 8-7
    Zblokované střely: 3-4
    Vyloučení: 2-1
    Využití: 0-2
    Vyhraná buly: 6-16
    Hity: 6-2.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:22.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:08
    Domácí do druhé třetiny vlétli, jak se sluší a patří. Přece jen prohrávají o dvě branky. Sergej Šmeljov, který je dnes hodně aktivní, byl rozjetý a natlačil se přes obránce do zakončení. Ovšem ihned ho vystínoval další bek Avangardu, který mu lehce znemožnil lépe zakončit, proto se Šmeljov dnes podruhé neradoval a při kličce na Garipova nevyzrál.
     
    21:40
    Denis Zernov se s tím vůbec nepáral. Přejel přes modrou a všiml si, že má před sebou trošku volného prostoru. Bleskově zrychlil a dostal se před Lassinanttiho, proti kterému zakončil výborně bekhendem, ale gólman domácích vytáhl neméně dobrý zákrok betonem.
     
    22:35
    Hráčům Soči možná chybí větší tlak do branky. Nyní při kombinaci přišla ještě jedna přihrávka navíc a po ní střela, jenže Emil Garipov na puk právě přes tuto přihrávku dobře viděl.
     
    23:01
    Čárovému sudímu se nelíbil postoj domácího Ivana Miščenka a buly se bude ve středním pásmu opakovat.
     
    23:27
    Malte Strömwall si sjížděl mezi kruhy, kde v situaci tři na dva čekal přihrávku a také jí dostal. Lepšímu zakončení zabránila hokejka jednoho z obránců Omsku.
     
    24:28
    Tak tohle je velký kolotoč Omsku před brankou Soči. Započal ho Alexej Bereglazov, jenž získal kotouč na levém kruhu. I přes padajícího beka vystřelil a jen těsně minul branku. Asi po půlminutě hry se k puku dostal i domácí brankář a raději ho podržel ve výstroji.
     
    24:38
    Po akci dva na dva si mezi kruhy najel z druhé vlny Sergej Šumakov. Zkusil rychlé zakončení z osy hřiště, ovšem Joel Lassinantti se překvapit nenechal.
     
    25:17
    Hosté se dostali v útočném pásmu po zisku puku do přečíslení dokonce tři na jednoho, nicméně celou akci zhatila poměrně rozháraná práce s pukem od Klima Kostina, jenž vzápětí neposedný puk poslal na paty Kirilla Semjonova. Hosty to ale nemusí mrzet, stále jasně kontrolují zápas.
     
    26:07
    Zato domácí kouč bude mít svým svěřencům při krátké reklamní přestávce jistě co říct.
     
    26:27
    Ve druhé třetině mnohem častěji vidíme individuální akce. Tak jako nyní, kdy se Kirill Petkov natlačil přes jmenovce Kirilla Gotovce a dostal se až před Emila Garipova. Ten dnes chytá velice přesvědčivě a jen potvrzuje svá dobrá čísla – 93,7% úspěšnost zákroků při průměru pod 1,9 inkasovaných gólů na zápas.
     
    27:31
    Hra je navíc poměrně často přerušovaná a domácí se tak nemohou dostat do toho potřebného tempa, které měli první dvě minuty na začátku prostředního dějství. Nyní se hra po úmyslném ofsajdu stěhuje před hostující klec.
     
    27:50
    Hráči Soči si v útočném pásmu Avangardu zase jen vyměnili několik přihrávek bez střeleckého pokusu.
     
    28:21
    Alexej Bereglazov naprosto jednoduše zavezl puk přes červenou a nahodil do pásma tak, aby to nebylo zakázané uvolnění, ale zároveň aby jeho spoluhráči mohli bojovat o nahozený puk. Ze souboje vzešli tentokrát lépe domácí hráči.
     
    29:02
    Stejně jako nyní, když si Maxim Minejev a Nikita Kvartalnov pohlídali napadající hráče Omsku.
     
    29:15
    Jenže vzápětí přišla Kvartalnovova špatná rozehrávka a Omsk se ještě v útočném pásmu na chvíli pozdržel. Bez úspěchu.
     
    30:06
    Emil Garipov raději podržel nahození z levého kruhu v lapačce, před jeho brankou bylo totiž pořádně rušno, o což se zasloužil zejména forvard Pavel Kukštel. Ten na svůj první gól v nové sezoně stále čeká, doposud zapsal jen jednu asistenci.
     
    30:29
    Domácí konečně ukázali v útočném pásmu trošku hladovosti. Vybojovali dva zdánlivě ztracené puky a Marcus Nilsson ve finále obdržel dobrý pas na osu hřiště. Z dobré pozice ale branku trefit nedokázal.
     
    31:27
    Nyní byla pořádně ostřelována i branka Joela Lassinanttiho. Švéd byl v pořádném ohni střel, povyrážel snad pět puků a ani jeden za jeho záda nepadl, což je hlavní.
     
    32:17
    Avangard sice přišel o pásmo, ale vystřídal a tlačí na soupeře znovu. Což je způsobeno i tím, že má střídačku u útočného pásma a jeho hráči se mohou rychle prohazovat.
     
    32:37
    Nyní ale útočně naladění hráči zapomněli na to, že domácí umí také zaútočit. Igor Ruděnkov pláchl po pravé straně a vyzkoušel pozornost Emila Garipova.
     
    33:03
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je zde to, co asi při tlaku Avangardu zákonitě muselo přijít. Alexej Běreglazov dal puk podél modré čáry na finského beka Ville Pokku, jenž si chviličku počkal, až mu na teč sjede CORBAN KNIGHT. To se také stalo a kanadský forvard se zkušenostmi z NHL tečoval kotouč mimo dosah domácího brankáře. Zapisuje tak svůj druhý gól v dnešním mači a celkově sedmý v sezoně. Asistence: Ville Pokka, Alexej Běreglazov.
    33:03 Corban KNIGHT - 1:4
     
    33:33
    Šance pro domácí na korekci stavu, dvě minuty za nedovolené bránění inkasuje Reid Boucher.
     
    33:46
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hezká kombinace Soči. Nilsson u pravého kruhu dal puk za branku pro Kukštela. Ten mu kotouč vrátil a bleskově si sjel před branku. Puk sice nedostal, jelikož Nilsson přihrál mezi kruhy na JERE KARJALAINENA a to byla dobrá volba. Finský útočník z střelou první kousek nad ledem propálil brankáře a zakončuje tak finsko-švédsko-ruskou kombinaci. Asistence: Marcus Nilsson, Pavel Kukštel.
    33:46 Jere KARJALAINEN - 2:4
     
    36:55
    Domácí hokejisté cítí šanci a jsou opět usazení před brankou Emila Garipova. Ke střele se ale nyní opět nedostali a hosté zásluhou Semjonova posílají puk pryč.
     
    37:47
    Přesilovka opět pro domácí tým. Zatím signalizovaná a hráči Soči hrají v šesti.
     
    37:57
    Jan Hribik po přerušené hře hned signalizuje, že Denis Zernov podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven. Dobrou práci předvedl Dmitrij Kolgotin, jenž přesilovou hru průnikem přes dva hráče získal.
     
    38:16
    Hosté se hned po buly osvobozují.
     
    38:51
    Hosté se zatím brání velice zodpovědně, opět nedovolují Soči, aby se usadilo dlouho před Garipovem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    A domácí hráči musí začít útok znovu od své klece, konkrétně kotouč vyváží Malte Strömwall.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce. Domácí tým do ní vstoupil aktivněji, ale postupem času přebírali iniciativu hosté. Ti se také ve 34. minutě zaslouženě dočkali branky, když Pokka vystřelil a Corban Knight zapsal úspěšnou tečí svůj druhý dnešní gól. Hned na to ale přišlo vyloučení hostí a za 43 sekund domácí reagovali snižující brankou, kterou zařídil po hezké kombinaci z první zakončující Jere Karjalainen. Soči dostalo novou krev do žil a mělo i další přesilovou hru, kterou ale v závěru třetiny využít nedokázalo, jelikož Omsk sehrál oslabení na výbornou – 2:4.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 2-4
    Střely na branku: 23-22
    Zásahy gólmanů: 18-21
    Zblokované střely: 7-8
    Vyloučení: 2-3
    Využití: 1-2
    Vyhraná buly: 20-23
    Hity: 8-5.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Už mohlo být zřejmě téměř rozhodnuto. Sergej Šumakov si sjel mezi kruhy a dostal výborný pas, střelou z první však nedokázal trefit prostor tří tyčí. Ale bude se vylučovat na domácí straně.
     
    40:26
    Za nedovolené bránění si jde sednout na trestnou lavici Oleg Pogorišnyj.
     
    41:31
    Hosté se jen na chvíli usadili před brankou Soči, hráči v modrém se zatím dobře brání.
     
    41:48
    Chochlačov tvrdou ránou z první z vrcholu pravého kruhu málem zlomil hůl, ale propasírovat míč do sítě za záda Lassinanttiho se mu nepodařilo.
     
    42:26
    Pogorišnyj je zpět na ledě a domácí obtížný moment zvládli.
     
    43:20
    Za brankou Omsku odvedl dobrou práci Nikita Točickij, který se obtočil kolem své osy a vybruslil si k levé tyči branky Garipova. Ale prostor u této brankové konstrukce byl dobře pokryt brankářem hostí.
     
    43:37
    A znovu Točickij, který si před branku najel na teč střely Minejeva, leč nedokázal usměrnit puk tam, kam chtěl.
     
    45:01
    Zakázané uvolnění domácích hráčů.
     
    45:03
    Buly po levici Lassinanttiho se bude opakovat.
     
    45:11
    Ville Pokka zase nahazoval kotouč před branku na teč, jako při čtvrtém gólu Avangardu. Tentokrát ale nikdo výzvu šestadvacetiletého finského beka, který se svého času zkoušel prosadit i na farmě AHL do NHL, nikdo nevyslyšel.
     
    Velice zajímavé zpestření nabízejí během reklamních přestávek domácí ice girls. Přijedou k plexisklu, fouknou na něj, namalují srdíčko a poté plexi vyčistí. Pro oko muže rozhodně zajímavý záběr.
     
    46:56
    Domácí tým se poněkud kostrbatě dostal do útočného pásma, ale dostal. Celou akci zakončil střelou od modré Oleg Pogorišnyj, jenž čeká na svůj první gól v letošním ročníku KHL i nadále.
     
    47:05
    Damiru Šaripzjanovovi se kotouč při vyvážení do středního pásma postavil na hranu, tak jej bek Omsku raději poslal co nejdál od blížícího se nebezpečí v podobě napadajícího soupeře.
     
    47:44
    Kirillu Gotovci se nepodařilo vyhodit puk zpoza své klece, ale domácí pětice se stejně v útočném pásmu neudržela nijakou závratnou dobu.
     
    48:21
    Tím spíše, že přijde přesilovka hostí. Emil Garipov bleskově vystartoval ze své klece, aby do hry mohl pustit šestého plejera.
     
    48:37
    Rafael Batyršin tak dlouho sekal a hákoval Sašu Chochlačova, až sudím došla trpělivost a za háček ho posílají na dvě minuty ven. Naprosto správné rozhodnutí.
     
    49:39
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk je stále blíže dnešnímu vítězství. Jurij Alexandrov měl puk mezi kruhy a mohl ho vyvézt nebo ještě snadněji vyhodit ven. Ale dobrým napadáním ho připravil o touš Denis Zernov a hosté šli rázem do kombinace dva na jednoho. Zernov dvakrát zamíchal s pukem a počkal, až bude na střelu z první připravený ALEXANDR CHOCHLAČOV, přihrál mu puk a hráč s číslem 93 se trefil nad marně se roztahujícího Lassinanttiho. Asistence: Denis Zernov.
    49:39 Alexandr CHOCHLAČOV - 2:5
     
    49:51
    Avangard právě vstřelil branku!
    Další nedůslednost v defenzívě Soči. Maxim Minejev sice měl za brankou puk na lopatě, ale špatně ho vyhodil. Dědunov ztlumil puk pro Potapova, který bleskově od mantinelu přihrál na vrchol levého kruhu pro ANDREJE STASE, jenž tvrdou ránou z první vyhnal Lassinanttiho z klece. Asistence: Alexej Potapov, Pavel Dědunov.
    49:51 Andrej STAS - 2:6
     
    49:51
    Šest inkasovaných gólů za padesát minut bylo na švédského gólmana Joela Lassinanttiho moc a přepouští místo na závěrečných deset minut Maximu Treťjakovi, vnukovi slavného Vladislava Treťjaka.
     
    52:31
    Následuje zřejmě poslední dnešní komerční přestávka. Zápas je prakticky rozhodnut a myslím si, že Soči ani nemá síly na dramatizaci zápasu.
     
    53:01
    Tím spíše, že Avangard je stále při chuti a má puk v pásmu.
     
    53:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Maxim Treťjak dostává na uvítanou první branku a Soči inkasuje celkově posedmé. Na počátku celé akce byla opět špatná práce defenzívy domácích, když tentokrát nevyhodil puk Igor Ruděnkov, byť vůbec nebyl pod tlakem. Střelu jAlexeje Potapova od modré vyrazil Treťjak před sebe. Puku se před brankou ujal Stas, který přihrál na osu hřiště pro PAVLA DĚDUNOVA a forvard Omsku se prosazuje střelou z první, čímž dává svůj druhý gól v sezoně. Asistence: Andrej Stas, Alexej Potapov
    53:07 Pavel DĚDUNOV - 2:7
     
    54:58
    Emil Garipov raději zastavil puk ve své výstroji, nemíní dělat nějaké nepřehledné situace před svojí klecí.
     
    55:30
    Domácí hráči už by se zřejmě nejraději viděli v kabině, ale ještě musí strpět čtyři a půl minuty z hrozivého domácího debaklu.
     
    Dnešní zápas tak jasně ukázal, proč je Soči třetím nejhorším týmem soutěže s velice špatnou defenzívou a proč naopak Avangard jde do vedení ve Východní konferenci a bodově se dotahuje na lídra konference Západní, tedy CSKA Moskva.
     
    57:05
    Domácím se sice nedá upřít, že i za naprosto rozhodnutého stavu bojují o téměř každý puk a snaží se o korekci, jako nyní Igor Ruděnkov. Soupeř byl ale dnes nad jejich síly.
     
    57:33
    Za tohle Vladislav Treťjak svého vnuka jistě pochválí, neboť se prezentoval výborným zákrokem proti Denisi Zarnovovi, jenž na útočné modré převzal přihrávku, jel sám na Treťjaka a ten jeho bekhendové zakončení zneškodnil.
     
    58:04
    Těsně po ohlášení posledních dvou minut utkání jde ven Alexej Jemelin, jenž se dopustil krosčeku.
     
    58:56
    Střela Sergeje Šmeljova z levého kruhu, jenž dnešní gólové hody započal, končí na hrudi Garipova.
     
    59:14
    Hráči Omsku opět odpalují kotouč daleko od své klece.
     
    59:32
    Stejně tak jako nyní a závěrečná přesilovka Soči jen dokresluje výkon týmu z olympijského města v dnešním mači.
     
    59:57
    Místo střelby kombinace, ani nyní se ze dvou dobrých střeleckých pozic domácí hráči neodhodlali ke střele a končí utkání přesilovkovou kombinací bez ohrožení branky Garipova.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas, ve kterém se Soči ujalo vedení v osmé minutě gólem Sergeje Šmeljova, nakonec skončil jasnou demolicí právě domácích hráčů. Ještě v první třetině totiž Omsk otočil stav po trefách Jegora Činachova, Corbana Knighta a Ville Pokky. Domácí soupeři stačili jen ve druhé části. V ní se sice Avangard ujal již tříbrankového vedení gólem Corbana Knighta, ale domácí bryskně reagovali trefou Jere Karjalainena a měli i další šance. Jenže nevyužili je a třetí část už byla jasně v režii hostí. Ti v časovém rozmezí 49:39 – 53:07 přidali další tři branky a všechny po nedůslednosti v defenzívě domácích. Nejprve v situaci dva na jednoho vyzval Zernov k zakončení z první Alexandra Chochlačova. O dvanáct sekund později se prosadil další ránou z první z levého kruhu Andrej Stas. Dílo zkázy dokončil Pavel Dědunov, který poslal navštívenku také Maximu Treťjakovi, jenž po šestém gólu šel do branky místo Lassinanttiho. A to ještě vnuk ruské legendy v závěru chytil únik Zarnova, proto byl konečný výsledek 2:7.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-7
    Střely na branku: 29-31
    Zásahy gólmanů: 24-27
    Zblokované střely: 12-17
    Vyloučení: 4-4
    Využití: 1-3
    Vyhraná buly: 26-39
    Hity: 11-8.
     
    S konstatováním, že Avangard Omsk stvrdil roli lídra Východní konference a na ledě Soči vyhrál jednoznačně 7:2, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (20:57:00)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 8. Šmeljov (J. Alexandrov, Točickij), 34. Karjalainen (Nilsson, Kukštel) – 12. Činachov (Tolčinskij, Knight), 16. Knight (Boucher), 19. Pokka (Boucher, K. Semjonov), 34. Knight (Pokka, Běreglazov), 50. Chochlačov (Zernov), 50. Stas (A. Potapov, Dědunov), 54. Dědunov (Stas, A. Potapov)


    HK Soči: Lassinantti (50. Treťjak) – Miromanov, Pogorišnyj, J. Alexandrov (A), Miščenko, Minejev, Batyršin, Sedov – Nilsson, Karjalainen, Strömwall – Točickij (A), Ruděnkov (C), Šmeljov – Kolgotin, Michajlov, N. Kvartalnov – Ogirčuk, Petkov, Kukštel – Garajev.
    Avangard Omsk: Garipov (Bobkov) – Šaripzjanov, Jemelin (C), Čisťakov, Kaski, Běreglazov, Pokka, Gotovec – Knight, Tolčinskij, Činachov – Zernov, Šumakov, Chochlačov – K. Kostin, Boucher, K. Semjonov – Dědunov, Gricjuk, A. Potapov (A) – Stas (A).

    Rozhodčí: Naumov, Hribik – Zacharenko, Černyšjov
    bahis siteleri