10. etapa: Lanciano - Tortoreto Vítěz: P. Sagan (BOR) (kon.)
konec
10. etapa: Lanciano - Tortoreto

Vítěz: P. Sagan (BOR)

Úterý 13.10.2020, 12:05Giro d’Italia
     
    Peter Sagan si v cílové rovince nasadil brýle a s přehledem si dojel pro první kariérní vítězství na Giru d’Italia. Fantastický výkon slovenského borce.
     
    1,5km
    Peter Sagan dnes ukázal všem kritikům, že umí i vítězit. Na Giru, jež absolvuje poprvé v životě, získá prvenství ve velmi těžké etapě, rozhodně ne určené pro sprintery.
     
    3 km
    Z druhé skupiny se odpoutal dvaadvacetiletý americký mladík Brandon McNulty. Závodník ze zámoří útočí maximálně pro druhou pozici, zvítězí Peter Sagan!
     
    9,5km
    Tragédie pro dánského lídra týmu Astana Jakoba Fuglsanga! Pětatřicetiletý cyklista má defekt zadního kola, doprovodné vozidlo je daleko!
     
    11 km
    Peter Sagan zdolal poslední stoupání s náskokem 13 vteřin na Bilbaa a 20 sekund na peloton. Rodák ze Žiliny je velmi blízko etapovému vítězství.
     
    12 km
    Peter Sagan vystoupil ze sedla a urval Bena Swifta! Slovenský sprinter dnes působí skvělým dojmem. Získá prvenství?
     
    18 km
    Skvělá práce Domenica Pozzoviva, jenž se i navzdory pádu dokázal vrátit do pelotonu. Z něj naopak vypadl Belgičan Vanhoucke, sedmý muž průběžného pořadí!
     
    19 km
    Nezapomínejme na Petera Sagana! Slovák má dnes opravdu skvělé nohy, teď se ho drží jen Ben Swift! Bilbao dojel skupinku za nimi.
     
    21,5km
    Obrovský problém pro Domenica Pozzoviva! Čtvrtý muž pořadá a lídr týmu NTT Pro Cycling upadl a nyní musí počkat na doprovodné vozidlo, aby si mohl vyměnit kolo.
     
    22 km
    Tak pozor! Z hlavního pole nastupuje Pello Bilbao, aktuálně třetí muž celkové klasifikace!
     
    41 km
    Začíná boj o etapu! Ze sedla vystoupil Dario Cataldo, zachytit se jej zatím podařilo pouze Benu Swiftovi!
     
    67 km
    Peter Sagan si s přehledem dojel pro 12 bodů na sprinterské prémii, žádný z protivníků se mu ani nesnažil vzdorovat.
     
    88 km
    Groupama-FDJ to vzdává! Domestici pro Démara toho mají viditelně dost, a tak se domluvili o odstoupení z čela pelotonu. Šance pro Sagana snížit na Francouze ztrátu v boji o fialový dres.
     
    Je otázkou, zda se letošní Giro vůbec dojede do poslední etapy. Už teď startovní listina pořádně prořídla, protože kvůli nákaze koronavirem odstoupily dvě kompletní stáje Mitchelton-Scott a Jumbo-Visma. Kvůli nákaze nepokračuje ani jeden z velkých favoritů Steven Kruijswijk a sprinter Michael Matthews.

    Milan Huppert

    bahis siteleri