Valladolid – Alavés 0:2 (kon.) | Cádiz – Villarreal 0:0 (kon.) | Getafe – Granada 0:1 (kon.)
Real Sociedad – Huesca 4:1 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
4:1 (1:0)
SD Huesca
Neděle 25.10.2020, 21:00 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělská LaLiga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to všechno. Děkujeme, že jste jej sledovali spolu s námi. Na viděnou. (22:56:29)
     
    V příštím kole se San Sebastian představí na stadionu osmnáctého Viga. Huesca pocestuje na horkou půdu Realu Madrid.
     
    Real Sociedad se díky vítězství vrátil do čela tabulky La Ligy, kde má jednobodový náskok před druhým Realem Madrid. Huesca padla po sérii čtyř remíz v řadě a je sedmnáctá.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 12:11.
     
    Po nezáživném úvodním dějství se v tom druhém začaly dít věci. Huesca ihned po změně stran zásluhou Mira srovnala a zdálo se, že zápas dostane nový náboj. Hostům ale radost z vyrovnání dlouho nevydržela. Hned do tří velkých šancí se v krátkém sledu dostal domácí kapitán Oyarzabal, tu poslední navíc proměnil, když hlavičkoval prudce pod břevno. Pojistku přidal v 68. minutě po chybě brankáře Fernándeze Portugués, jenž se prosadil střelou na bližší tyč. Čtvrthodinu před koncem pak Siovas trestuhodně nezachytil Silvův nákop z hloubi pole a do zakončení se tak dostal střídající Isak, jenž nekompromisní ranou k pravé tyči upravil na konečných 4:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Huesca dostala balon do sítě, Rafael Mir si ale na hranici malého vápna znovu nepohlídal ofsajdovou pozici. Jeho lehká teč po stříleném Gómezově centru z pravé strany tak nebyla uznána.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Díaz de Mera nastaví utkání o pouhé dvě minuty. Moc se čekat nedalo, je rozhodnuto a týmy střídaly zásadně po dvou a třech hráčích.
     
    90
    Z nějakých dvaceti metrů zkusil štěstí Borja García. Jeho skákavá rána směřovala doprostřed branky, kde si na ní smlsnul připravený Álex Remiro.
     
    89
    Z levé strany se do šestnáctky řítil Javier Ontiveros. Nakonec byl od balonu odstaven skluzem. Následuje rohový kop.
     
    87
    San Sebastian kopal v krátkém rozmezí hned tři rohy. Po tom posledním upadl v pokutovém území Mikel Merino, druhá penalta se ale nepískala.
     
    86
    Na trávníku sedí Andoni Gorosabel, kterému se na nohy očividně příliš nechce. Hostům to pochopitelně není příliš po chuti.
     
    84
    Robin Le Normand se nerozpakoval a poslal balon dlouhým odkopem na polovinu hřiště. Huesca bude vhazovat.
     
    83
    Na střely vede Real Sociedad momentálně 12:5. A jestliže byl první poločas vyrovnaný a nezáživný, v tom druhém je k vidění velmi zajímavý fotbal, k němuž přispívají větší mírou právě domácí. Z tohoto pohledu míří San Sebastian za třemi body zaslouženě.
     
    81
    Sergio Gómez tentokrát rozehrával nakrátko, Javier Ontiveros posléze vyprodukoval jen přetažený centr za zadní tyč.
     
    80
    Javier Ontiveros rozehrál centrem z levé strany hostující roh. Celá situace se bude opakovat, tentokrát z druhé strany.
     
    78
    Na polovině hřiště byl faulován Rafael Mir. Ten vstoupil do druhého poločasu bleskovou vyrovnávací trefou, na bodový zisk to ale s téměř stoprocentní pravděpodobností stačit nebude.
     
    76
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Modibo Sagnan.

    Filip Lefenda

    Branky: 35. Oyarzabal (pen.), 54. Oyarzabal (Gorosabel), 68. Portugués (D. Silva), 75. Isak (D. Silva) – 47. Mir (Galán)

    Karty:   23. A. Elustondo (RSC), 64. Oyarzabal (RSC) – 60. Escriche (HSC)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:0. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 12:11.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, A. Elustondo, Le Normand, Muñoz – Zubimendi – Portugués (76. Sagnan), D. Silva (76. Roberto López), Guridi (63. Merino), Oyarzabal (C) (76. Bautista) – José (63. Isak).
    Náhradníci: Moyà, Ayesa – Aranbarri, Guevara, Isak, Bautista, Roberto López, Merino, Monreal, Navarro, J. Pacheco, Sagnan.

    SD Huesca: Andrés Fernández – Maffeo Becerra (71. Ontiveros), Pulido (C), Siovas, Galán (71. G. Silva) – Ferreiro (56. Escriche), Seoane (71. Nwakali), Mosquera, B. García – Mir, Sandro Ramírez (56. Gómez).
    Náhradníci: Fernández Llorente – I. Doumbia, Escriche, Gómez, Insua, Luisinho, Nwakali, Ontiveros, Carlos, G. Silva, Valderrama Doménech.

    Rozhodčí: I. Díaz de Mera – C. Del Cerro, M. Martínez
    thejrc.org