Novosibirsk – Barys 3:1 (kon.) | Magnitogorsk – N.Novgorod 2:3 (po pr.) | Ufa – Jaroslavl 0:5 (kon.)
Jokerit – Jekatěrinburg 0:0 (odl.) | Dynamo Moskva – Viťaz 1:5 (kon.) | Petrohrad – Omsk 5:2 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Barys Nur-Sultan
Pondělí 26.10.2020, 13:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Dobrý den, vítejte u utkání Kontinentální hokejové ligy mezi týmy HC Sibir Novosibirsk a Barys Nur-Sultan. Dnešním přenosem Vás provede Jiří Cícha, přeji Vám příjemnou zábavu.
     
    Poslední vzájemná utkání

    Ve statistice H2H v posledních pěti zápasech vždy zvítězil Novosibirsk, když ve čtyřech duelech nasázel dnešní domácí celek pět branek a odešel bez obdržené branky. Barysu se proti dnešnímu rivalovi moc nedaří, když dokázal v posledních pěti podstoupených duelech získat pouze bod za prohru v prodloužení? Potvrdí Sibir dnešní roli favorita?

    23.03.2020 – Novosibirsk vs. Barys – 5:0
    21.03.2020 – Novosibirsk vs. Barys – 5:0
    19.03.2020 – Barys vs. Novosibirsk – 0:5
    17.03.2020 – Barys vs. Novosibirsk – 0:5
    18.02.2020 – Barys vs. Novosibirsk – 1:2p
     
    Barys Nur-Sultan

    Barys se nachází v rámci divize na třetím místě, kde dokázal získat šestnáct bodů, ale nastoupil pouze do čtrnácti zápasů. V konferenci mu patří osmá pozice, avšak tým z hlavního města Kazachstánu odehrál nejmíň utkání ve Východní konferenci. V posledních pěti utkáních, když nastoupil Barys, tak zvítězil tým, který navštívil stadion jako host. Jejich skóre je velice vyrovnané, když vstřelili o čtyři branky méně než obdrželi.

    Statistiky
    Nejlepší brankář: Henrik Karlsson (94,7 %)
    Nejlepší obránce: Darren Dietz (8+2)
    Nejlepší útočník: Nikita Michailis (7 G)
    Nejproduktivnější hráč: Darren Dietz (10 KB)
    Nejtrestanější hráč: Nikita Michailis (27 TM)

    Poslední odehraná utkání
    23.10.2020 – Barys vs. Kazaň – 1:3
    21.10.2020 – Barys vs. Jokerit – 4:5p
    16.10.2020 – Kazaň vs. Barys – 0:1p
    14.10.2020 – Sp. Moskva vs. Barys – 2:3p
    12.10.2020 – Ufa vs. Barys – 2:3p
     
    HC Sibir Novosibirsk

    Domácí se nacházejí na pátém místě Černyševovy divize se ziskem patnácti bodů, když ve dvaceti utkáních dokázali zvítězit pouze pětkrát. Jejich letošní forma není zrovna slavná. V celé lize obdrželi nejvíce branek, a to pětašedesát. V tabulce Východní konference jim patří desátá příčka. V posledních pěti odehraných zápasech dokázal Novosibirsk zvítězit pouze jednou, a to před pěti dny proti Čeljabinsku.

    Statistiky
    Nejlepší brankář: Anton Krasotkin (91,6 %)
    Nejlepší obránce: Jyrkli Jokipakka (3+6)
    Nejlepší útočník: Juuso Puustinen (9 G)
    Nejproduktivnější hráč: Mikael Ruohomaa (15 KB)
    Nejtrestanější hráč: Mikael Ruohomaa (30 TM)

    Poslední odehraná utkání
    21.10.2020 – Novosibirsk vs. Čeljabinsk – 3:1
    19.10.2020 – Novosibirsk vs. Kazaň – 1:3
    17.10.2020 – Novosibirsk vs. Jokerit – 3:4
    12.10.2020 – Novgorod vs. Novosibirsk – 3:2
    10.10.2020 – Omsk vs. Novosibirsk – 4:0
     
    Československá stopa v utkání

    Bez československé účasti.
    Dnešní nabídka KHL utkání, tak ji s námi sledujte.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Chochlov, Gurkin, Jokipakka, Jermakov, K. Alexejev, Timašov, J. Chabarov, Jefremov – Milovzorov (A), O. Li, Romancev (A) – Ruohomaa, Puustinen, Šarov – V. Komarov, Sannikov, Šaškov – Sajustov (C), Pervušin, Dubakin.

    Barys Nur-Sultan: Ortio (Karatajev) – Dietz (C), Kleščenko, Blacker, Svedberg, Šalapov, Metalnikov (A), Gajtamirov – Michajlis, Valk, Videll – Frattin, R. Starčenko (A), Grenc – Petuchov, Lilja, Gurkov – Akolzin, Šestakov, Musorov – Ševčenko.

    Rozhodčí: Gašilov, Naumov – Zacharenkov, Kučava.
     
    Hráči jsou již na ledové ploše. Pro dnešní utkání budou domácí borci oblékat modré dresy a hostující plejeři dresy bílé.
     
    Před utkáním tradičně zazní státní hymny obou celků. Nejprve ta Kazachstánu, a poté Ruska. Za chvilku jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly dnešního utkání vyhrál domácí celek a jako první rozehraje své první útočné snažení. Jak to dnes dopadne? Však mi se to dozvíme.
     
    00:20
    První šanci mohl mít Curtis Valk, kdy mohl střílet na brankáře Säteriho, ale jeho spoluhráč byl moc nedočkavý a najel do ofsajdové pasti.
     
    01:05
    Nepřesná rozehrávka hostujícího celku, jenž se puk dostal až za domácí branku, kde se ho zmocnili hráči Novosibirsku. Ty s ním přejeli celé hřiště a dokázali poprvé zaměstnat Ortia.
     
    01:44
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Sergej Dubakin – 2 min., podrážení).
     
    01:45
    Máme tu první přesilovou hru dnešního utkání. Po vhozené buly se puk dostal k domácím a ty ho vyhodili.
     
    02:10
    Alexandr Šarov si vzal puk na svou hokejku a ujížděl na pravé straně hřiště v přečíslení tři na dva, rozhodl se pro střelu, ale ta byla obráncem ztečována za branku.
     
    03:05
    Barys se ještě nedostal v početní výhodě do zakončení oproti svému soupeři. Nyní zkusil střelu Roman Starčenko, ale jeho projektil čel mimo, o chvilku později to zkusil Matt Frattin, a ten byl úspěšnější, avšak Harri Säteri vše dobře viděl a puk lapil.
     
    03:42
    Domácí v plném počtu. Barysu se moc tato výhoda nevyvedla, a tak skóre dnešního utkání zůstává stejné.
     
    04:09
    Na středu útočného pásma měl Leonid Metalnikov trošku prostoru, a tak se rozhodl vystřelil, jeho pokus skončil na hrudi Säteriho, který si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    04:43
    Přihrávka Jefima Gurkina byla moc dlouhá a je útočící spoluhráč na poslanou gumu nedosáhl, a tak rozhodčí pískají zakázané uvolnění.
     
    05:12
    K odraženému puku se dostal před brankou Jegor Petuchov, ale puk nezpracoval ideálně, a tak brankáři Harri Säterimu stačil běžný rozklek na tento nepříliš povedený pokus.
     
    05:50
    Další nepovedená rozehrávka domácích, tentokrát Konstantina Alexejeva, který poslal na svého spoluhráče puk, ale ten byl okamžitě zdvojen a o puk přišel.
     
    06:35
    Hra je zatím taková nemastná, neslaná, jelikož vidíme mnoho nepřesností, které hru přerušují.
     
    07:05
    Matt Frattin byl zatím u největší šance v utkání, když měl odkrytou branku, ale jeho pokus z první skončil vedle třech tyčí.
     
    07:21
    Do útoku se hnal Nikita Michajlis, ale jeho jízda vzad nebyla zrovna úspěšný, jelikož rozhodčí zvedl svou paži a ukázal na modrou čáru.
     
    08:54
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Dmitrij Sajustov – 2 min., hákování).
     
    08:51
    Druhá přesilová hra Barysu v první třetině dnešního utkání, jak tato výhoda tentokrát dopadne? První se nepříliš vyvedla.
     
    09:17
    Kapitán Darren Dietz zkusil vypálit svojí jedovku, ale jeho střela šla do chráničů hráče Novosibirsku a puk se odrazil do středního pásma.
     
    10:07
    Útočník Matt Frattin chtěl projet mezi dvěma hráči, ale ti jeho pokus vyčíhali a o puk ho obrali.
     
    10:49
    Domácí v plném počtu. Opět nepovedená početní výhoda Barysu, která se by mohla později mrzet.
     
    11:36
    Hráči Novosibirsku ujížděli v přečíslení dva na jednoho, kdy Dmitrij Sajustov uviděl svého spoluhráče na opačné straně útočného pásma, tam také puk zaslal, Viktor Komarov ihned vystřelil, ale přišel parádní zákrok Joniho Ortia.
     
    12:05
    Alexandr Šarov našlápl a dostal se mezi tři bránící hráče, kterým chtěl provést prohazovačku, ale schytal tvrdý bodyček, který byl posouzen jako čistý.
     
    12:58
    Puk byl u hrazení, kde se ho zmocnil jeden z hráčů Novosibirsku, a ten ho poslal na Danila Romanceva, sjel si mezi kruhy a okamžitě vypálil, jeho pokus Joni Ortio naprosto parádně viděl a byl v tomto případě bezchybný.
     
    14:01
    Na obou stranách vázne rozehrávka, která by vytvořila nějakou pěknou souhru, či dokonce branku, ale zatím se to příliš nedaří. Doufejme, že se to postupem času zlepší.
     
    15:15
    Dnešní hra mi spíš připomíná takové tenisové klání, když se hráči dostanou za střední červenou čáru, tak puk nahodí, a poté se ho zmocní soupeř a provede něco podobného.
     
    16:00
    Mezi kruhy se dostal k puku Jyrki Jokipakka, který nepochopitelně nezvolil střelu a nahrával na svého spoluhráče, který si sjížděl po pravé straně, ten o puk po chvilce přišel a ze šance nebylo nic.
     
    17:16
    Dmitrij Gurkov získal puk u modré čáry, měl napřaženo, ale nakonec se rozhodl pro nahrávku po hrazení, kde ho získal Jegor Petuchov, ten po chvilce vybruslil kolem tyče a v záklonu zakončil, avšak beton Harri Säteriho byl nalepen na tyči zcela správně.
     
    18:14
    Hráči Barysu rozehrávají z obranného pásma, nakonec se na pravé straně útočného pásma rozhodl střílet Viktor Svedberg, ale jeho rána orazítkovala rameno domácího brankáře.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:10
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Mikael Ruohomaa – 2 min., držení).
     
    19:18
    Další přesilová hra hostujícího týmu, která bude rozdělena i do druhé části dnešního utkání, avšak pokud nepadne ve zbylých minutách branka, která by vrátila domácího hráče do hry.
     
    19:47
    Stále nepřichází střela, což je dnes hlavní problém na obou stranách. Barys se snaží získat útočné pásmo, ale už asi více v první periodě nedokáže.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme tu konec první třetiny a hra nebyla příliš koukatelná. Na obou stranách jsme mohli vidět po jedné větší šanci. Na domácí straně to byl ve dvanácté minutě Viktor Komarov, ale brankář Joni Ortio se blýskl parádním přesunem. V osmé minutě číhal u tyče Matt Frattin, ale ten výzvu branky nepřijal a puk skončil vedle tyče, i když klec byla odkryta. Hosté navíc měli výhodu třech přesilových her, které nevyužili. Další třetina začne přibližně ve 14:20.
     
    Střely na branku: 5 – 11
    Trestné minuty: 6 – 0
    Hity: 4 – 3
     
    Hráči jsou již opět na ledové ploše a za malou chvilku může začít prostřední část dnešního utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly vyhrál tým z Kazachstánu. Hostujícímu celek pokračuje ještě minutová přesilová hra.
     
    20:17
    První zavezení končí rychlím zahozením puku přes všechny čáry, a tak Barys musí zkusil získat útočné pásmo znovu.
     
    20:50
    Na levém kruhu byl u puku Nikita Michajlis, ale jeho střela orazítkovala plexisklo. Poté se k puku dostal kapitán Darren Dietz, jeho šance byla sražena do rohu hřiště.
     
    21:10
    Domácí v plném počtu. Další ubráněné oslabení Novosibirsku. V této výhodě se hostující hráči dostali do více střel než v předešlých možnostech.
     
    21:56
    V parádní pozici byl Viktor Komarov, ke kterému se odrazil puk, okamžitě tento útočník zakončil, ale jeho pokus vystřelený mezi kruhy chytil Joni Ortio a přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    22:49
    Na pravé straně se snažil překvapit brankáře Jegor Petucho, ale lapačka Säteriho byla připravena.
     
    23:12
    Sibir právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání. K odraženému touši se dostal NIKITA ŠAŠKOV, který se probojoval do samostatného úniku, i když byl obtěžován dvěma obránci za zády. Před brankářem provedl kličku a vzápětí okamžitě vystřelil, puk proletěl na takzvaný teploměr Ortiovi, a tak poslal svůj celek do vedení – 1:0! Bez asistence.
    23:12 Nikita ŠAŠKOV - 1:0
     
    24:34
    Leonid Metalnikov mohl z pohodlí vystřelit u modré čáry útočného pásma, ale jeho hlava se rozhodla nahrát k obsazenému spoluhráči, který o puk okamžitě přišel.
     
    25:27
    Hostující Dmitrij Gurkov obtěžoval vysoko v útočném pásmu svého spoluhráče, kterému se snažil sebrat puk, ten však nic neriskoval a odrazem o mantinel poslal černý kus gumy do bezpečí.
     
    26:04
    Vhazuje se v obranném pásmu domácího celku. K puku se dostal Dmitrij Ševčenko, který si vybruslil zpoza branky až do parádního prostoru nad brankoviště, kde také vystřelil, ale jeho šanci zlikvidoval domácí ochránce svatyně. Poté se strhla menší potyčka, ale nic závažného, jelikož rozhodčí vše uklidnili včas.
     
    26:47
    Dnes velice aktivní Viktor Komarov se snažil znovu vstřelit branku, ale jeho mířila nejsou dnes dobře seřízena a jeho pokus šel vedle těla hostujícího brankáře, který si jistě oddechl.
     
    28:00
    Po vstřelené brance se snažení domácího celku trochu zvýšilo, ale stále mi dnešní mač připomíná spíše přehazovanou, jak kdyby puk měl co nevidět vybouchnout, jak v pořadu Máme rádi Česko, kde je samozřejmě krabice.
     
    28:56
    Do komplikací se dostal domácí obránce Nikolaj Timašov, který se pokusil vzít akci na sebe, ale byl okamžitě obsazen a puk, který poslal na svého spoluhráče šel naprosto do nepokrytého prostoru, vyhnal tak svůj celek z útočného pásma.
     
    29:58
    Najedou se ocitl v šanci Darren Dietz, ke kterému se puk odrazil na pravou stranu kruhu, ale jeho pokus vyrazil pravým betonem Harri Säteri do rohu ledové plochy.
     
    30:38
    Trio novosibrských hráčů si nyní nerozumělo, jelikož se mohli dostat do přečíslení tři na dva, ale jeden z hráčů modrého celku, poslal puk zcela neočekávaně za sebe a najel do útočného pásma, je pískán ofsajd.
     
    31:11
    Barys právě vstřelil branku!
    Máme tu z ničeho nic vyrovnávací branku utkání. K puku se na pravé straně útočného pásma dostal Leonid Metalnikov, který puk vyslal na Säteriho, ten tento pokus vyrazil na hokejku JAKOBA LILJI, a ten střelou z první propálil domácího brankáře – 1:1! Asistence: Leonid Metalnikov a Viktor Svedberg.
    31:11 Jakob LILJA - 1:1
     
    32:11
    V rohu hřiště za brankou Ortia se dostal k puku jeden z útočníků domácího celku, ten vyslal puk před branku, kde číhal velice unavený Viktor Komarov, puk netrefil a šel okamžitě po delším časovém horizontu aktivity střídat.
     
    33:11
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Curtis Valk – 2 min., sevření puku rukou).
     
    33:41
    Sibir právě vstřelil branku!
    Rychle využitá přesilová hra domácího celku! Na levé straně byl u puku Gurkin, ten zvedl hlavu a uviděl na opačné straně naprosto volného JEGORA MILOVZOROVA, tomu nezbývalo nic jiného než vystřelil a trefit naprosto odkrytou branku Ortia, což se mu povedlo parádně a poslal tak svůj celek opět do vedení – 2:1! Asistence: Jefim Gurkin a Alexandr Šarov.
    33:41 Jegor MILOVZOROV - 2:1
     
    33:55
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikolaj Timašov – 2 min., podrážení).
     
    34:55
    Hostujícímu týmu se v dnešním utkání příliš přesilové hry nedaří, nyní mají čtvrtou početní výhodu a zatím to nevypadá, že by měli vstřelit branku.
     
    35:15
    Do šance se u modré čáry dostal Roman Starčenko, ale jeho pokus netrefil ani výstroj domácího ochránce svatyně, o chvilku později vystřelil Curtis Valk, ten už mířil lépe, ale Säteri chytil puk do své lapačky.
     
    35:40
    Asi největší šance ve výhodě jednoho hráče na ledě, do které se dostal Darren Dietz, ale brankář modrého celku se stihl rychle přesunout a pokus zlikvidoval.
     
    35:55
    Domácí v plném počtu. Opět se Barysu nevydařila přesilová hra, a tak se skóre nezměnilo, i když velice blízko vstřelené brance byl hostující kapitán.
     
    37:09
    Zpětná nahrávka, která se dostala na hokejku Juuso Puustinena nebyla vůbec špatná, jelikož se mu otevřel prostor pro střelbu, nepřemýšlel a vyslal touš na hostujícího brankáře, ten si puk pohlídal a přerušil hru.
     
    38:16
    Puk se zcela neočekávaně dostal před domácího brankáře, ale byl zpět dopraven do bezpečí za branku, kde si ho převzal Konstantin Alexejev a vyjel s ním mimo obranné pásmo.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:41
    Na středu hřiště nahodil puk za branku Ortia útočník Viktor Komarov, kde se ho zmocnili hosté, ti zvládli ještě zakončit na druhé straně hřiště, konkrétně Roman Starčenko, ale puk Harri Säteri zneškodnil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou druhou třetinu, ve které jsme viděli celkem tři vstřelené branky. Jako první se dostali do vedení ve čtyřiadvacáté minutě domácí hráči, když v úniku prostřelil brankáře Nikita Šaškov. O sedm minut později se z nenápadné šance po odrazu puku od brankáře dokázal prosadit Jakob Lilja a bylo srovnáno. Rozhodčí poskytli domácímu celku první přesilovou hru, kterou hráči ruského týmu využili, konkrétně Jegor Milovzorov, a tak do třetí periody bude domácí celek vstupovat s jednobrankovým vedením. Další třetina začne přibližně v 15:13.
     
    Střely na branku: 12 – 22
    Trestné minuty: 8 – 2
    Hity: 15 – 5
     
    Hráči jsou zpět na ledové ploše a za malou chvilku vstoupíme do třetího dějství dnešního utkání. Dokáže domácí celek v dnešním zápase zvítězit?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Tak jdeme na to! Úvodní buly vyhrál domácí celek, který zatím v dnešním utkání vede.
     
    40:09
    První rozehrávka po úpravě ledu se nepovedla, a tak rozhodčí zapískali a ukázali zakázané uvolnění.
     
    40:34
    Poprvé v dnešním utkání zkusil vystřelit Oleg Li, ale jeho projektil orazítkoval pouze mantinel za brankou Joniho Ortia.
     
    41:19
    Domácí celek se na delší dobu usadil v útočném pásmu, ale až na jednu střelu se na nic jiného nezmohl.
     
    42:03
    Obránce Barysu uviděl svého spoluhráče, který se chystal se dostat do samostatného úniku, ale poslanou žabičku nedokázal zpracovat.
     
    43:26
    Hráči jsou ve třetí třetině nejspíše ještě v kabině, jelikož se nikomu nechce moc bruslit a podle toho také hra momentálně vypadá.
     
    43:54
    Dmitrij Grenc svou střelou přerušil hru, když jeho pokus byl vyslán z hole skoro z mínusového úhlu, ale puk v klidu Harri Säteri chytil.
     
    44:20
    Mikael Ruohomaa nenahodil puk na brankáře ideálně, když poslal puk přímo na protihráče, kteří se chystali se dostat do přečíslení, ale domácí útočník našlápl a svou chybu napravil.
     
    44:48
    Dáme si komerční pauzu a po chvilce budeme pokračovat.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 895 diváků.
     
    45:41
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Nikita Michajlis – 2 min., sekání).
     
    45:45
    První přesilovou hru Novosibirsk využil, jak tomu bude v druhém poskytnutém případě?
     
    46:17
    Na pravé straně se do šance dostal jeden z útočníků domácího týmu, když golfovým úderem vypálil puk, ale Ortio byl u tyče včas a puk vyrazil.
     
    47:04
    Jegor Milovzorov vypálil z pravého kruhu, puk se mu vrátil zpět na hokejku a zkusil štěstí znovu, ale opět neuspěl.
     
    47:29
    Obrovská zahozená šance Olega Liho, který se dostal k puku před brankou, kde byl naprosto nehlídaný a prázdnou klec trestuhodně netrefil.
     
    47:41
    Hosté v plném počtu. Druhá početní výhoda domácí celku nebyla tentokrát využita, a tak se hostující celek může pokusit o srovnání skóre dnešního utkání.
     
    48:19
    Skvěle hrající Darren Dietz se dostal k puku před brankou domácího brankáře, ale jeho pokus byl vyražen na poslední chvilku Säterim do bezpečí.
     
    49:48
    Jesse Blacker rozjíždí další akci svého celku, dostal se po ťukanci až do útočného pásma, kde přihrávkou hledal Jakoba Lilju, ale puk si spoluhráče nenašel.
     
    51:04
    Máme tu další komerční pauzu. Domácí mohli navýšit svoje vedení, ale Oleg Li zahodil naprosto jasnou gólovku. Za chvilku budeme pokračovat.
     
    51:17
    Pavel Akolzin krásně přijmul na útočné modré čáře přihrávku svého obránce, zavezl pozadu puk, ale po chvilce byl o něj připraven.
     
    52:28
    Vhazuje se po levici Joni Ortia, od modré čáry poslal přízemní mrazík jeden z domácích obránců, puk se překvapivě dostal až k brance, ale nic dalšího z toho nebylo.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Viktor Komarov – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    53:00
    Velká šance na vyrovnání přichází v podobě přesilové hry, která se Barysu v dnešním utkání příliš nedaří.
     
    53:18
    Domácí obránci dokázali osvobodit svojí čtveřici tím, že vystřelili puk přes všechny čáry a modří mohli vystřídat.
     
    53:59
    Vypálit se od modré rozhodl Darren Dietz, puk byl asi dvakrát ztečován, ale na branku se černý kus gumy vůbec nepodíval.
     
    54:57
    Domácí v plném počtu. Novosibirsk opět předvedl parádní hru v oslabení, a tak se skóre nemění.
     
    55:35
    Barysu se hra pomalu krátí a měli by zabrat, pokud si z dnešního utkání chtějí odnést nějaké ty bodíky.
     
    56:15
    Novosibirští hráči skvěle drží puk u mantinelu v útočném pásmu, kde se snaží šetřit čas, ale ne vždy obranná hra přináší ovoce.
     
    56:54
    Tři na dva se dostali domácí hráči, Nikita Šaškov se rozhodl vzít tuto akci na sebe a vystřelil, ale jeho střela byla vyslána z opravdu velkého úhlu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:16
    Přichází obrovská komplikace pro hostující celek, jelikož kapitán Barysu musel faulovat, jelikož by jinak přišla obrovská šance Novosibirsku.
     
    59:10
    Puk na hokejce mají domácí hráči a vypadá to, že v dnešním utkání získají tři body.
     
    59:10
    Hostující branka je prázdná. Barys hraje v pěti hráčích!
     
    59:23
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jesse Blacker – 2 min., sekání).
     
    59:23
    Sibir právě vstřelil branku!
    Máme tu přiznanou branku, která se často nevidí. Jelikož hostující brankář byl odvolán a přišel faul na OLEGA LIHO, který byl v samostatném úniku, tak rozhodčí zvedl ruku a ukázal na prázdnou branku – 3:1! Asistence: Jyrki Jokipakka.
    59:23 Oleg LI - 3:1
     
    59:39
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Andrej Jermakov – 2 min., hrubost).
     
    59:50
    Vypadá to, že se nikdo nikam už nežene, a tak v dnešním utkání zvítězí domácí celek.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec dnešního utkání, ve kterém zvítězil domácí celek. Ve třetí třetině dokázal vstřelit branku Oleg Li, který sice nedopravil puk do prázdné branky, ale byl faulován, tak rozhodčí přiznal branku a poslal Novosibirsk do dvoubrankového vedení. Na to už Barys nedokázal odpovědět, a tak hostující hráči z dnešního utkání odchází bez bodu.
     
    Střely na branku: 17 – 34
    Trestné minuty: 12 – 6
    Hity: 20 – 7
     
    Československá stopa v utkání

    Bez československé účasti.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a zase někdy u Kontinentální hokejové ligy na počtenou. Hezký zbytek dne. (15:48:24)

    Jiří Cícha

    Branky a nahrávky: 24. Šaškov, 34. Milovzorov (Gurkin, Šarov), 60. O. Li (Jokipakka) – 32. Lilja (Metalnikov, Svedberg)


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Chochlov, Gurkin, Jokipakka, Jermakov, K. Alexejev, Timašov, J. Chabarov, Jefremov – Milovzorov (A), O. Li, Romancev (A) – Ruohomaa, Puustinen, Šarov – V. Komarov, Sannikov, Šaškov – Sajustov (C), Pervušin, Dubakin.
    Barys Nur-Sultan: Ortio (Karatajev) – Dietz (C), Kleščenko, Blacker, Svedberg, Šalapov, Metalnikov (A), Gajtamirov – Michajlis, Valk, Videll – Frattin, R. Starčenko (A), Grenc – Petuchov, Lilja, Gurkov – Akolzin, Šestakov, Musorov – Ševčenko.

    Rozhodčí: Gašilov, Naumov – Zacharenkov, Kučava

    Diváci: 2 895
    bahis siteleri