Česko – Švédsko cz 3:1 (kon.) | Rusko – Finsko 6:2 (kon.)
konec
Rusko
6:2 (3:0, 2:1, 1:1)
Finsko
Čtvrtek 05.11.2020, 17:35 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:01 Jegor AFANASJEV - 6:2
     
    52:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Třetí bod při své premiéře v národním týmu přidává JEGOR AFANASJEV. Zároveň je to jeho úvodní trefa v ruském dresu. Šakir Muchamadullin perfektně zatáhl puk téměř do rohu hrací plochy, předal ho na pravé křídlo právě Afanasjevovi a ten vypálil tvrdou ránu, která se překulila přes ruku brankáře Setänena. Rusům se znovu daří zužitkovat přesilovou hru a ukazují obrovskou naději do budoucna. Skóre je momentálně 6:2. Asistence: Šakir Muchamadullin, Semjon Čisťakov.
    40:46 Jere SALLINEN - 5:2
     
    40:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tento zápas možná ještě není rozhodnutý. Rusové nedokázali odpravit puk do bezpečí za modrou čáru a Valtteri Kemiläinen vyslal ránu tahem, kterou zvládl ze vzduchu přizvednout pod horní tyč JERE SALLINEN. Jaroslav Askarov už křepčil na svých betonech a nedokázal ramenem puk vyrazit mimo zařízení. Pro Finy je to gól naděje, prohrávají v uvozovkách jen 2:5. Asistence: Valtteri Kemiläinen.
    38:20 Jegor ČINACHOV - 5:1
     
    38:20
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Kdyby JEGOR ČINACHOV neproměnil svůj úprk, patrně by dostal možnost trestného střílení, jelikož jej zezadu zatáhl Valtteri Kemiläinen. Repete ale nebude třeba, jelikož Činachov nechal puk projet a pak si připravil krásnou kličku do forhendu. Oskari Setänen už možná upírá pohled na střídačku, minimálně do konce této periody však ve svém pracovišti setrvá. Přestože Finové nehráli ve druhé dvacetiminutovce nejhůře, prohrávají 5:1. Asistence: Ilja Safonov, Maxim Grošev.
    35:47 Daniil ČAJKA - 4:1
     
    35:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přichází podstatné navýšení náskoku ze strany Rusů. DANIIL ČAJKA moc dobře věděl, co dělá. Blokující Otto Karvinen totiž přejel osu hřiště a ruský obránce právě v tu chvíli vyslal nechytatelné nahození, které Oskari Setänen na chvíli ztratil z dohledu. To přesto stačilo k tomu, aby už na kotouč nedosáhl. Jednoduché řešení přesilovky je účinnější než dlouhé finské kombinace. Stav je už 4:1. Asistence: Jegor Afanasjev.
    22:33 Elmeri ERONEN - 3:1
     
    22:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané se konečně propracovali ke gólovému slovu. ELMERI ERONEN dostal puk na útočnou modrou, postoupil však až do mezikruží a ráznou střelu ještě líznul o Zachara Bardakova, který ji přizvedl rovnou do horního růžku. Před brankou perfektně clonil také Otto Karvinen, gólman Jaroslav Askarov tak neměl nárok. Asistence: Jukka Peltola.
    16:53 Ilja SAFONOV - 3:0
     
    16:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Velká facka pro Finy v Hartwall Aréně. Oskari Setänen při svém debutu kapituluje potřetí v první třetině. Ilja Podkolzin nabral rychlost u mantinelu a jeho jmenovec ILJA SAFONOV už zvládl využít střelu z první. Krásně se trefil pod víko a rozpoutal pískot domácích fanoušků. Ruská Sborná hraje parádní hokej a málokdo z její strany čekal tak dominantní výkon. Asistence: Vasilij Podkolzin, Jehor Afanasjev
    11:21 Marat CHUSNUTDINOV - 2:0
     
    11:21
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná vede o dvě branky. MARAT CHUSNUTDINOV zvládl uprknout Peteru Tiivolaovi, který dokonal finskou zkázu tím, že si puk kopl do vlastní brány. Oskari Setänen už seděl na zadku a nemohl tak reagovat na dorážku svého vlastního spoluhráče. Finové se zatím absolutně nedokázali srovnat s herním tempem Rusů, které před turnajem tolik kritizovali za jejich juniorskou nominaci. Asistence: Daniil Čajka.
    01:42 Rodion AMIROV - 1:0
     
    01:42
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Velký šok pro domácí Finsko. Suomi se v podstatě nedostali ke kotouči a už inkasují. RODION AMIROV své první střídání v národním týmu přetavil v úžasnou akci, kdy si proklestil cestu středním pásmem, naznačil kličku do bekhendu a vyslal jedovatou střelu, která se zastavila až v síti. Oskari Setänen samozřejmě zkoušel puk zastavit, ten šel ale bezpečně nad jeho beton. Bez asistence.
    Marken.cz

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 2. Amirov, 12. Chusnutdinov (Čajka), 17. Safonov (Podkolzin, Afanasjev), 36. Čajka (Afanasjev), 39. Činachov (Safonov, Grošev), 53. Afanasjev (Muchamadullin, Čisťakov) – 23. Eronen (J. Peltola), 41. Sallinen (Kemiläinen)


    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čajka, Sedov, Muchamadullin (A), Čisťakov, Kirsanov, Šechovcov, Byčkov – Afanasjev, Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Grošev, Safonov, Činachov (A) – Gricjuk, Baškirov, Amirov – Spiridonov, Bardakov, Alaljkin.
    Finsko: Setänen (Rajaniemi) – Parikka, Saarijärvi, Lappalainen, Kemiläinen (A), Seppälä, Rindell, Lintuniemi, Eronen – Innala, Koivistoinen, Saarela – Sallinen (C), Tiivola, Turkulainen – Björkqvist, Björninen, Oksanen – J. Peltola (A), Siikonen, Karvinen – Nurmi.

    Rozhodčí: Suominen, Kaukokari – Jusi, Hägerström
    bahis siteleri