Chorvatsko – Česko 2:2 (kon.)
konec
Chorvatsko
2:2 (1:2)
Česko
Sobota 07.11.2020, 19:00 • Arena Višnjik, Zadar • Baráž o MS • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (21:26:02)
     
    Jak už bylo zmíněno, tak odveta je na programu v úterý v Brně. Český tým čeká dlouhá desetihodinová cesta zpět. K postupu stačí remíza 1:1 (na tu ale stoprocentně Češi nebudou hrát), plichta 3:3 posílá do Litvy Chorvatsko.
     
    Ve 35. minutě nastala naprosto bizardní situace, kdy španělští rozhodčí začali kontrolovat zápis o utkání. Následovalo dlouhé přerušení a na jeho konci přímá červená karta pro Lukáše Rešetára. Český kapitán tak bude scházet v odvetě. Je to velká ztráta. Nicméně nad onou situací zůstává rozum stát. Sudí si zřejmě najednou vzpomněli, že už Rešetárovi dali dvě žluté karty a měl být vyloučen, anebo, že Rešetár nebyl potrestaný za nějaký zákrok, za kterou měl tu druhou žlutou kartu dostat. Na druhou stranu – rozhodčí vytáhl z kapsy rovnou červenou kartu, ale podle televizní grafiky se jednalo o vyloučení po druhé žluté kartě... Tak či onak – skutečně něco, co by se na takovéto úrovni nemělo stávat. Druhak – může vůbec rozhodčí takhle zpět vylučovat? Například v případě VAR ve fotbale může použít video pouze při nejbližším přerušení. Nic to nezměnilo na tom, že český tým se musel bránit dvouminutovému oslabení, protože vyloučení bylo za situaci na palubovce.

    Bohužel Rešetár nemusí být jedinou ztrátou pro český celek. Nedohrál také Lukáš Křivánek. Věřme, že pro úterní odvetu v Brně od 18:10 budou k dispozici bratři Drozdové a Jan Janovský.
     
    Chorvati vyrobili za osm minut pět faulů a hra se celkem vyrovnala. Následně se dokonce pískala desítka za ruku a míč si postavil Seidler. Zejména při dorážce měl stoprocentní šanci, ale brankář jej vychytal.
     
    Český tým po perfektním výkonu remizuje v Chorvatsku 2:2, což byl výsledek, který by (asi) bral. Češi vedli 2:0, když se prosadil mimo jiné i Lukáš Rešetár, jenž v tomto kalendářním roce hrál pouhých pět zápasů. Chorvati potom snížili desítkou exsparťana Novaka ve 20. minutě a velice dobře vstoupili do druhého poločasu. Po dlouhé penaltě dostali možnost i krátké, když Vnuk rukama postrčil Periče. Nicméně Lukáš Němec vystihl Novaku penaltu ke své levé tyči a jen potvrdil, že dnes chytal skvěle a vůbec na něm nebylo znát, že chytá první soutěžní duel v reprezentaci. Držel český tým a zaslouží obrovskou pochvalu.
     
    Konec zápasu.
     
    39:48
    Skvěle Vnuk tělem proti pivotovi a tenhle zápas skončí remízou.
     
    39:23
    Záruba získal roh při souboji s Perićem na pravé straně.
     
    39:02
    Češi drží balón, jsou pod tlakem presujících Chorvatů.
     
    38:21
    Seidler sklepával ze středu na levou stranu, Záruba promáchl při snaze o volej.
     
    37:52
    Seidler nevyzrál z levé strany na Novaka při souboji dvou bývalých hráčů pražské Sparty.
     
    37:32
    Jinak tedy odveta v Brně se netýká Lukáše Rešetára. Snad bude k dispozici někdo z trojice bratři Drozdové – Janovský.
     
    37:32
    Oddechový čas pro hosty.
     
    37:23
    Paráda, co předvádí Němec! Novaku střelu z pravé strany na vzdálenější tyč posílá rukou na roh!
     
    36:55
    Začíná se hrát futsal nahoru-dolů.
     
    36:34
    Perfektní Lukáš Němec proti levačce Jelovčiće z pravé strany.
     
    35:54
    Neskutečné nasazení českých hráčů! Obrovské srdce!
     
    35:01
    Kanjuh nastřeloval míč z pravé strany na zadní tyč a Němec rukou před Marinovčem vyráží na roh, jinak by Marinović zakončoval do prázdné branky.
     
    34:45
    Přízemní střela Novaka letí o fous vedle levé tyče!

    Vít Muzikář

    Branky: 20. Novak (10 m kop), 27. Djuraš (Novak) – 10. Záruba (Vnuk), 12. Rešetár (Vnuk)

    Karty:   11. L. Suton (CRO), 24. Novak (CRO), 25. Postrožin (CRO), 34. Záruba (CRO) – 20. Slováček (CZE), 22. Rešetár (CZE), 24. Seidler (CZE)   35. Rešetár (CZE)


    Chorvatsko: Primić (Luketin) – Kanjuh, Jelovčić (C), Perić, Postružin – Matošević, Čekol, Djuraš, Marinovič, Novak, J. Suton, Horvat, L. Suton.
    Česko: Němec – Rešetár (C), Seidler, Holý, Vnuk – Záruba, Křivánek, Slováček, Koudelka – Baran, Vokoun, Homola.

    Rozhodčí: Gallardo, Flores (oba ESP) – El Jilali (NED)