Řecko – Kypr 2:1 (kon.) | Rumunsko – Bělorusko 5:3 (kon.) | Norsko – Izrael 0:0 (zruš.)
Bulharsko – Gibraltar 3:0 (kon.) | Turecko – Chorvatsko 3:3 (kon.) | Dánsko – Švédsko 2:0 (kon.)
Lucembursko – Rakousko 0:3 (kon.) | Nizozemsko – Španělsko 1:1 (kon.) | Belgie – Švýcarsko 2:1 (kon.)
Itálie – Estonsko 4:0 (kon.) | Německo – Česko 1:0 (kon.) | Portugalsko – Andorra 7:0 (kon.)
Slovinsko – Ázerbájdžán 0:0 (kon.) | Polsko – Ukrajina 2:0 (kon.) | Francie – Finsko 0:2 (kon.)
konec
Nizozemsko
1:1 (0:1)
Španělsko
Středa 11.11.2020, 20:45 • Johan Cruijff Arena (Amsterdam, Nizozemí) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    NIZOZEMSKO

    Nizozemsko nemá v posledních mezinárodních zápasech zrovna moc formu. Z posledních pěti zápasů totiž vyhrálo jen jediný. V říjnu se utkalo s Itálií, ale duel na její půde prohrálo 1:0. O tři dny dřív se v Bosně zrodila bezbranková remíza. A v prvním říjnovém zápase na domácí půde Nizozemí podlehlo Mexiku 0:1. V září se pak také utkalo s Itálií, ovšem na domácí půdě. Zápas skončil stejným výsledkem, jako ten v Itálii – 0:1 pro Italy. Z posledních pěti zápasů vyhrálo jen domácí zápas s Polskem – 1:0. Kromě klání s Mexikem se jednalo o zápasy Ligy Národů A, kde se reprezentace drží na třetím místě skupiny.

    Forma: R – R – P – P – V
     
    ŠPANĚLSKO

    Španělsko taky neoplývá úžasnou formou. Ale v posledních pěti zápasech prohrálo jen jednou. Byl to poslední mezinárodní zápas, který pyrenejci sehráli, s Ukrajinou, kdy podlehli 1:0. připsali si dvě výhry – se Švýcarskem a taktéž s Ukrajinou (1:0 a 4:0). Dvakrát také remizovali, v derby s Portugalskem nevstřelil nikdo gól a s Německem se oba týmy prosadily jedenkrát. V Lize Národů A se Španělsko zatím drží na třetí příčce.

    Forma: P – V – R – V – R
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: Bizot – Hateboer, Veltman, Aké, Wijndal – Wijnaldum, van de Beek, de Jong F. – Berghuis, de Jong L., Depay
    Náhradníci: Drommel (B), Krul (B), Babel, Blind, de Vrij, Dumfries, Klaasen, Koopmeiners, Malen, Promes, Stengs, van Aanholt,

    Španělsko: Simon – Bellerin, Garcia, Martinez, Gaya – Koke, Rodri, Canales – Moreno, Asensio – Morata
    Náhradníci: Arrizabalaga (B), de Gea (B), Busquets, Llorente, Olmo, Ramos, Reguilon, Roberto, Ruiz, Torres F., Torres P. F., Traore

    Rozhodčí: D. Massa (Itálie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Utkání začalo a úvodní výkop si bzalo na starost Nizozemsko. To nastupuje v klasických a proslulých oranžových dresech. Španělsko dnes zvolilo bílou variantu dresů.
     
    3
    Hosté se odhodlali k první střele. Z půlkruhu před vápnem to zkusil Morata. Jeho střela ale neměla požadované parametry a proskákala kus kolem levé tyčky Bizotovy branky.
     
    4
    Luis Enrique křičí na své svěřence a dává jim pokyny. Nizozemci totiž až příliš lehce prochází středem hřiště. K vápnu a ke střele se ale ještě nedostali.
     
    5
    Martinez měl nyní trochu problémy, když mu Gaya předal míč do svízelné pozice ve svém vápně. Španěl si ale nakonec poradil a poslal míč na poslední chvíli Simonovi.
     
    6
    Další pokus španělských hráčů taktéž neměl moc velkou šanci na úspěch. Jeden z hráčů poslal spíše centr, než přihrávku, na branku Bizota, který íč ze vzduchu ukořistil.
     
    7
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Nathan Aké, přichází Daley Blind.
     
    8
    Aké si přivodil nějaké zdravotní komplikace a musel odstoupit. Nevypadalo to nejhůř, ale možná to bylo i z preventivních důvodů. Ve hře tedy pokračuje Blind z Ajaxu Amstrdam.
     
    9
    Frenkie de Jong poslal velmi nepřesnou přihrávku na Wijndala, který musel upalovat k čáře, aby Španělsko nedostalo autové vhazování ve velké blízkosti vápna.
     
    10
    Prvních deset minut je za námi a musím říct, že si Španělsko počíná zatím mnohem lépe. Je aktivnější na míči, dostává se do vápna i do šancí a nepouští soupeře skrze svou semknutou obranu.
     
    11
    Frenkie de Jong se z ničeho nic objevil ve vápně a skluzem málem přebral míč Garciovi. Ten ho ale ještě stihl odkopnout, takže se nakonec žádné ohroženní branky nekonalo.
     
    12
    Asensio si parádně obkličkoval protihráče a následně si přiklepl míč s Moratou. Chvíli sprintoval, ale následně byl o míč obrán Wijndalem.
     
    13
    Jeden ze španělů poslal z levého křídla načechraný centr na hranici malého vápna. Tam operoval Morata, který chtěl míč do branky hlavou usměrnit, ovšem nevyšlo mu to.
     
    14
    Moreno napadal Nizozemce při rozehrávce v pokutovém území, ovšem místo míče trefil Veltmanovy nohy. Sudí Massa to viděl a okamžitě pískal faul.
     
    15
    Wijndal si našel míč poblíž vápna a okamžitě ho dasměroval dovnitř. Tam se k němu seběhli Depay a de Jong, ale ani jeden ho nedokázali hlavičkovat.
     
    16
    Bellerin vyměnil na křídle míč s Kokem, následně ho poslal Morenovi, který si seběhl až k čáře odkud chtěl centrovat, jenže mu míč utekl až za ní.
     
    17
    Nizozemci kombinují před vápnem soupeře, ovšem chybí jim nápad, chybí jim kreativita. Vždy, kdy by už měli poslat nějaký průnikový centr, nebo přihrávku do vápna, tak míč jen bezmyšlenkovitě pošlou zpátky dozadu.
     
    18
    Wijnaldum si přebral míč na úrovni půlící čáry a okamžitě poslal dlouhý zatočený centr do vápna. Tam byl připraven Depay, ovšem nenašel ho.
     
    19
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení! Morata poslal hezký průniový pas na SERGIA CANALESE, pro kterého nebylo problémem z úhlu zakončit po zemi na vzdálenější tyčku. Bizot nedokázal zareagovat a Španělsko vede 0:1. Asistence: Alvaro Morata.
    19. Sergio CANALES - 0:1
     
    21
    Bellerin dobře přebral míč u autové čáry a vydal se dopředu. Tam se vytvořila velká díra mezi hráči domácích, ale poslední hráč, Wijndal, parádním zákrokem míč získal.
     
    23
    Hector Bellerin zachránil míč před brankovou čarou, takže Nizozemci nekopali roh. Následně ale míč odkopl přímo za autovou čáru.
     
    24
    Wijnaldum se nyní zachoval hodně neprofesionálně, když podkopl Moratu, který stál na jedné noze. Sudí mohl klidně udělit žlutou kartu, ale zatím Nizozemce ušetřil.
     
    25
    Wijnaldumův další dlouhý centr na křídlo tentokrát už našel svého adresáta. Depay získal míč a domácí celek se dostává do zajímavé šance.
     
    26
    Depay nakonec nacentroval do vápna, kde si naběhl osamocený van de Beek, kterému se ale vůbec nepodařilo usměrnit míč do branky. Míč proletěl asi 3 metry od tyčky.
     
    27
    V pokutovém území Španělska se hlavami střetli Hateboer a Gaya. Oba hráči okamžitě upadli k zemi, protože to byla opravdu rána. Okamžitě přiběhli lékaři, kteří nyní oba hráče ošetřují na trávníku.
     
    28
    V mezičase si zatím Luis Enrique svolal většinu hráčů své reprezentace a udává jim pokyny. Hateboer už je ošetřen, zatímco Gaya je stále v péči lékařů a leží na trávníku.
     
    29
    S Gayou to nevypadá mc dobře. Drží si ručník, pravděpodobně s ledem, u hlavy a nedokáže sám odejít z trávníku. Lékaři ho podpírají a pomalu odvádějí. Mohl by to být možná i otřes mozku.
     
    29
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Jose Luis Gaya, přichází Sergio Reguilon.
     
    30
    Asensio dostal dobrou přihrávku do vápna, kde měl hodně prostoru. Místo střely se ale rozhodl míč posunout na Reguilona víc na křídle, který o míč rychle přišel.
     
    31
    Po první půl hodince hry jsou zatím Španělé opravdu lepším týmem. Canalesovi se podařil ozaslouženě skórovat, Nizozemci si žádnou šanci nevypracovali.
     
    32
    Morata si vyžádal míč a i když měl lépe postaveného spoluhráče, rozhodl se to vzít na sebe. To byla asi chyba, jelikož se mu střela vůbec nepovedla.
     
    33
    Bellerin skočil přímo do protihráče ve svém pokutovém území. Ten se okamžitě potácel k zemi, ale taky tomu přidal kus svého hereckého umu. Sudí penaltu neodpískal.
     
    34
    Hateboer se dopustil faulu, když šel do souboje a soupeři přitom přišlápl nohu. Bylo to přímo vedle sudího Massy, který to okamžitě odpískal.
     
    35
    Morata se dostal do velmi dobré pozice, když mu spoluhráč naservíroval míč přímo na hranici velkého vápna do půlkruhu. Jeho střela nebyla z nejlepších, ale taky dost dobře zakročil gólman Bizot.
    35. Šance - Morata
     
    36
    Simon si nyní zahrál trochu na Manuela Neuera, když vyběhl z branky a dlouhý centr nizozemců si zpracoval. Následně ho před soupeřovým hráčem odkopl do bezpečí.
     
    37
    Van de Beekův centr do vápna hráči Manchesteru United vůbec nevyšel. Jeho míč přistál přímo na hlavě středního obránce Garcii, který ho pohotově odhlavičkoval.
     
    38
    Bellerin se hodně zlobí na pomezního a hlavního sudího, kteří nyní přisoudili rohový kop hráčům soupeře. Ten ale vůbec neměl nastat, protože zadák Arsenalu míč udržel ještě před čarou.
     
    39
    Rohový kop nakonec nebyl absolutně ohrožením branky Španělska. Nizozemci ho rozehráli nakrátko a kopli ho přímo do obrany svého protivníka.
     
    41
    Oranjes táhli útok po pravé straně podél autové čáry. Hateboer si vyžádal přihrávku, ale msto nějaké průnikové přihrávky nebo centru do vápna akorát posunul míč dozadu za sebe.
     
    42
    Morata dostal skvělý míč na pravou stranu, kde měl hodně prostoru. Chtěl se soupeře zbavit kličkou, ale ten mu tam nechal nohu a míč zastavil.
     
    43
    Nizozemci sprintovali na druhou stranu. Depay se dostal i k centru z levého křídla, ale míč pohodově ze vzduchu ukradl španělský gólman Simon.
     
    44
    Hateboer si naběhl na dlouhý míč skoro k pravému rohovému praporku. Jeho přízemní centr do vápna ale nebyl vůbec z nejlepších a soupeř si s ním v pohodě poradil.
     
    45
    Asensio dostal velmi dobrou přihrávku za obranu a nacházel se sám v pokutovém území. Jenže pak místo centru nebo střely poslal míč za sebe a přímo za ním se nacházel obránce soupeřova týmu.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty nad standardní hrací dobu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    první poločas je za námi. Žádnou reklamu na fotbal jsme tedy neviděli. Španělsko bylo jednoznačně lepším týmem, ale přesto si moc šancí nevypracovalo. Morata vstřelil branku, jednou prověřil gólmana, ale jinak už jsme toho moc neviděli. Uvidíme, jestli druhý poločas přinese větší ofenzivní představení...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Denzel Dumfries.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Frenkie de Jong, přichází Stefan de Vrij.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Davy Klaasen.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Steven Berghuis, přichází Calvin Stengs.
     
    47
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci okamžitě po začátku druhého poločasu srovnávají stav na 1:1! Stengs nacentroval do pokutového území, kde míč prodloužil Wijndal. De Jong nedokázal hlavičkovat, ale míč se dostal až k DONNYMU VAN DE BEEKOVI, který dokázal ukázkově propálit gólmana Simona. Asistence: Owen Wijndal.
    47. Donny van de Beek - 1:1
     
    49
    Žlutou kartu dostává Sergio Reguilon (Španělsko).
     
    51
    Hosté jsou po gólu trochu zpomaleni. Jejich tempo z prvního poločasu opadlo. Jde vidět, že je brzká branka soupeře dost zaskočila a rozhodila.
     
    52
    Stengs velmi dobře nacentroval na druhou stranu hřiště a míč přenesl pro Depaye do šance. Ten se ale "zamotal" a odkopl ho do autu.
     
    54
    Dlouhý centr mířil na de Jonga, který ho tělem srazil k van de Beekovi. Jeho následný pas dopředu se moc nevyvedl a na kraji hřiště míč sbírá hostující obrana.
     
    55
    Španělé jako by najednou nevěděli, jak hrát. jejich celá hra s míčem poslední minutky spočívá jen v předávání míčů mezi obránci a brankářem.
     
    56
    Hosté si taky nebezpečně zahrávají, protože nyní energičtí a pressující Nizozemci vysunuli presing a Španělé jsou v rozehrávce z vápna hodně ledabylí.
     
    57
    Vypadalo to, že se konečně narýsuje první šance hostů ve druhé půli, ale nestalo se tak. Asensio si připravoval míč na křídle k centru, ale v poslední chvíli svou úvahu změnil a poslal ho na svou polovinu.
     
    58
    Rohový kop veprospěch hostů rozehrál Asensio. Při pokusu o hlavičku se ve vápně srazilo několik hráčů, ale míč zamířil od branky Simona pryč.
     
    59
    Dlouhý centr Kokeho dostal moratu do vysunutého postavení, ovšem do velého úhlu. Morata proto zkusil z první centr prodloužit k penaltě, jenže tam se nacházeli jen hráči "Oranjes".
     
    60
    Koke si zpracoval míč, proběhl s ním před vápno a vyslal dlouhou pozemní ránu. Ta nebyla vbec špatná, ale skvěle proti ní vyskočil Bizot a míč rukou vyrazil na rohový kop.
     
    61
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Gerrard Moreno, přichází Ferran Torres.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Adama Traoré.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Alvaro Morata, přichází Dani Olmo.
     
    63
    Španělé vymýšlí kombinaci na útočné polovině, ale stále jsou bez nápadu. Stále se jim nedaří vyslat žádnou dobrou přihrávku dopředu.
     
    64
    Torres se nyní neprezentoval svým fotbalovým uměním, ale přitáhl na sebe pozornost faulem. Jeho zákrok zezadu musel Massa odpískat, i kdyby nechtěl.
     
    65
    Další zmatky ve španělské obraně málem skončily nebezpečným únikem Depaye. Až na poslední chvíli Martinez vyřešil svízelnou situaci.
     
    66
    Hosté se konečně dostali i k nějakému závaru ve předu. Torres dostal diagonální pas přes vápno a prověřil brankářské schopnosti Bizota. I když to nebyl zas tak těžký zákrok.
     
    67
    Nizozemci si nerozumněli při přechodu k vápnu a tak museli zachránit míč tím, že ho poslali až na svou polovinu. Útok tak byl zastaven.
     
    68
    Kombinace Oranjes nyní nejsou vůbec účelné a Nizozemci nejsou schopni se k něčemu dostat. Stejný problém mají i hráči v bílých dresech. Hra tak začíná být poněkud nudná.
     
    69
    Winjdal se dostal do brejku, ve velkém vápnu poslal míč na kapitána Depaye, který přiklepl z první míč k tyčce. Simon byl ale velmi pozorný a vyrazil ho na rohový kop.
     
    70
    Dlouhý nákop na de Jonga neskončil úspěchem. Na míč naskočil Garcia. I když to zavánělo faulem, sudí vyhodnotil vzdušný souboj jako nezávadný v souladu s pravidly.
     
    71
    Tvdé souboje o míč probíhají okolo půlící čáry. Zapojuje se do nich kvatum hráčů a oba týmy zde v rychlém sledu několikrát míč ztratily a ihned zase získaly.
     
    72
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází Marcos Llorente.
     
    73
    Španělé měli k dispozici volný přímý kop. Po centru, který mířil do šestnáctky nastala velmi diskutabilní situace, kdy se Stengs dopustil hry rukou a faulem. Bylo to na hranici šestnáctky, ovšem i ruka i faul nebyly úplně jasné a sudí nechal hru pokračovat dále. V zápase není k dispozici VAR a tak se situace nemůže přezkoumat.
     
    75
    Hra se hodně zpomalila. Oba týmy vypadají, jako by se smířily s remízou a už vyhlížely konec zápasu a cestu domů. Jdeme do poslední patnáctiminutovky.
     
    76
    Kapitán týmu Oranjes sprintoval za dlouhým míčem, za kterým se hnal také Bellerin. Domácí hráč ho poslal k zemi, ale sudí ani toto nevyhodnotil jako faul.
     
    77
    Velmi dlouhý pas mířil z obrany až do náběhu na Depaye. Ten dokonce ve skoku míč zpracoval a dokázal ho i vystřelit, ale pouze do brankáře Simona, který tak ani nemusel zasahovat.
     
    79
    Bizot nevykopl vůbec dobře a míč si přebíral Ferran Torres. Jenže ho k zemi velmi nehezky poslal jeden ze soupeřů a sudí okamžitě píská.
     
    80
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Memhis Depay, přichází Ryan Babel.
     
    81
    Nizozemci vystřídali Depaye a kapitánská páska už tak dnes vystřídala třetího hráče. Jako první si s ní zahrál Wijnaldum, po jeho vystřídání právě Depay a nyní ji drží de Vrij.
     
    83
    Garcia poslal před autovou čarou v souboji o míč de Jonga nehezky k zemi. Sudí ani tentokrát nepíská faul, což Španěly pěkně rozčertilo.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Dani Olmo (Španělsko).
     
    85
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Inigo Martinez, přichází Sergio Ramos.
     
    86
    De Jong si zahrál tak tochu na brankáře. Míč, který mířil k brance od Rodriho vykopl. Zas tak horké to ale nebylo, protože míč neměl rychlost ani razanci.
     
    87
    Nizozemci vybojovali rohový kop. Ten sehráli velmi špatně. De Jong sice míč hlavičkoval, ovšem pryč od branky a přímo na hlavu Veltmana.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Donny van de Beek (Nizozemsko).
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4.
    Střely mimo: 1:4.
    Rohy: 4:7.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 14:12.
     
    Druhý poločas sliboval dobrý fotbal, když už ve 47' se dokázal prosadit Donny van de Beek. Jenže se stal přesný opak. Oba týmy hrozně polevily a chtěly zápas jen "dokopat". Neviděli jsme žádnou pořádnou šanci a tak se skóre od 47. minuty již neměnilo. Týmy se rozešly smírně – 1:1. (22:42:47)

    Jiří Polášek

    Branky: 47. Beek – 19. Canales

    Karty:   89. Beek (NED) – 49. Reguilon (ESP), 84. Olmo (ESP)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:12.
    Nizozemsko: Bizot – Hateboer, Veltman, Aké, Wijndal – Wijnaldum (C), van de Beek, de Jong F. – Berghuis, de Jong L., Depay
    Náhradníci: Drommel (B), Krul (B), Babel, Blind, de Vrij, Dumfries, Klaasen, Koopmeiners, Malen, Promes, Stengs, van Aanholt,

    Španělsko: Simon – Bellerin, Garcia, Martinez, Gaya – Koke (C), Rodri, Canales – Moreno, Asensio – Morata
    Náhradníci: Arrizabalaga (B), de Gea (B), Busquets, Llorente, Olmo, Ramos, Reguilon, Roberto, Ruiz, Torres F., Torres P. F., Traore

    Rozhodčí: D. Massa (Itálie)
    bahis siteleri