Stíhačka žen, 10 km volně, Ruka Vítěz: T. Johaugová (NOR) (kon.) | Stíhačka mužů, 15 km volně, Ruka Vítěz: J. H. Klæbo (NOR) (kon.)
konec
SP - Stíhačka mužů, 15 km volně, Ruka

Vítěz: J. H. Klæbo (NOR)

Neděle 29.11.2020, 12:50 • Lyžařské centrum Ruka • Běh na lyžích
     
    S těmito slovy už se s vámi mohu rozloučit. Příští kolo v Lillehammeru bylo nakonec úplně odpískáno, s přenosy z běhu na lyžích se s vámi tedy budeme těšit zase za dva týdny ze švýcarského Davosu. Samozřejmě vás tedy srdečně zvu k našim onlajnům nejen z těchto závodů. (13:40:30)
     
    Kolikrát jsme tento obrázek už viděli? Johannes Høsflot Klæbo na chvostu čelní skupinky vyčkává, šetří síly a taktizuje. Nikdo mu není schopný ujet a tak Klæbo odpálí dynamit v nohách a v závěrečném finiši slaví triumf ve světovém poháru. V cílové rovince se mu znovu jen na záda díval Alexander Bolšunov, kterého na bronzové příčce následoval Emil Iversen.

    Norové obsadili tři z prvních čtyřech míst, do elitní třináctky se naopak vklínila pětice Rusů. Tento obrázek asi budeme sledovat po celou sezónu. Uvidíme, jak do konečného pořadí zasáhnou Britové či Finové, kteří jsou, zdá se, jedinými vyzyvateli Norsko-ruského dvojbloku o umístění na samém čela závodů.
     
    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 35:09,8
    2. Aleksander Bolšunov (RUS) +0,7
    3. Emil Iversen (NOR) +3,0
    4. Hans Christer Holund (NOR) +19,5
    5. Iivo Niskanen (FIN) +27,3
    6. Andrew Musgrave (GBR) +27,7
    7. Alexej Červotkin (RUS) +32,9
    8. Jevgenij Bělov (RUS) +33,4
    9. Andrej Melničenko (RUS) +35,9
    10. Ristomatti Hakola (FIN) +37,1
    11. Sindre Bjørnestad Skar (NOR) +40,4
    12. Joni Mäki (FIN) +41,2
    13. Ivan Jakimuškin (RUS) +41,3
    14. Andrew Young (GBR) +46,9
    15. Ilja Poroškin (RUS) +50,3
    16. Sjur Røthe (NOR) +58,1
    17. William Poromaa (SWE) +1:36,4
    18. Simen Hegstad Krüger (NOR) +1:37,1
    19. Federico Pellegrino (ITA) +1:41,7
    20. Francesco De Fabiani (ITA) +1:43,2
    21. Ilja Semikov (RUS) +1:44,4
    22. Perttu Hyvärinen (FIN) +1:47,4
    23. Pål Golberg (NOR) +1:47,9
    24. Erik Valnes (NOR) +1:48,7
    25. Lucas Bögl (GER) +1:49,2
    26. Johan Häggström (SWE) +1:49,4
    27. Didrik Tønseth (NOR) +1:56,3
    28. Jermil Vokujev (RUS) +1:58,9
    29. Håvard Solås Taugbøl (NOR) +2:19,6
    30. Dario Cologna (SUI) +2:23,5
    --------------------------------------
    38. Michal Novák (CZE) +2:41,7
    64. Adam Fellner (CZE) +5:33,9
     
    Závod právě skončil.
     
    Cíl
    Jako poslední protnul pomyslnou cílovou pásku Američan James Clinton Schoonmaker, Polák Maciej Staręga nakonec dnes ani neodstartoval.
     
    Cíl
    Adam Fellner zůstal takřka na svém, končí na 64. pozici se ztrátou +5:33.
     
    Cíl
    Michal Novák na body nedosáhne a turné dokončí na 38. místě s odstupem +2:41. Na elitní třicítku mu scházelo 18 vteřin. Jako třicátý dojel Dario Cologna, který s Novákem jel podstatnou část závodu.
     
    Cíl
    Youngovi v závěru došly síly a jeho jízda stačila na 14. místo, před ním závod dokončili Skar, Mäki a Jakimuškin. Parádní minuturné pro Rusy, jejichž vlajku vidíme v elitní třináctce hned pětkrát.
     
    Cíl
    Rusové si podmanili konec elitní desítky, kde se srovnali Červotkin, Bělov a Melničenko. Desátou příčku nakonec uhájil Fin Hakola.
     
    Cíl
    Na závěrečnou fotografii tří nejúspěšnějších sice Bolšunov vykouzlil přihraný úsměv, byl ale hodně kyselý. Znovu podlehl bezchybné taktice Johannese Høsflota Klæba.
     
    Cíl
    Parádní stíhačku zajel s číslem 16 Hans Christer Holund a končí osamocený na čtvrtém místě. Za ním si to rozdali o pátou pozici Niskanen s Musgravem, úspěšnější o půl stopy byl nakonec domácí hrdina.
     
    Cíl
    Iversen nakonec neměl sílu ještě prohnat Bolšunova a skončí třetí, i tak je ale s umístěním na stupních vítězů spokojen.
     
    Cíl
    Johannes Høsflot Klæbo to znovu dokázal! Takticky si počkal až na cílový kopec, zapnul turbo, neskutečně vyskákal až na hranu a nedal Rusovi šanci.
     
    14 km
    Je to tady. Klæbo obrovsky zvýšil frekvenci a v závěrečném stoupání využívá svých sprinterských kvalit! Bolšunov nestíhá a bude s Iversenem bojovat o stříbro.
     
    14 km
    Cíl se blíží, čelo je stále pohromadě! Kdy nastoupí Klæbo?
     
    13,6km
    Holund se snaží na čtvrtém místě roztrhat pole a daří se mu to! Bělov s Niskanenem už se nechytají, Musgrave a Červotkin však nástup Nora zachytili.
     
    13,6km
    Bolšunov – Klæbo, souboj titánů, který sledujeme poslední dvě sezóny. Zatím za to ani jeden nevzal a vypadá to, že čekají až do finiše.
     
    12,5km
    Michal Novák bohužel ztrácí, vypadá to, že mu dochází síly. Momentálně se propadl až na 38. pozici se ztrátou +2:29.
     
    12,5km
    Musgrave už se posunul na čtvrté místo, na čelo se ale tahle skupina už nedostane. Odstup půl minuty už tato čtyřka v posledním kole nesjede.
     
    12,5km
    Poslední průjezd stadionem, příště už si to závodníci rozdají v cílové rovince. Bolšunov za to bude muset vzít, pokud chce norské vlčáky setřást a porazit.
     
    11,1km
    Na čele dalšího seskupení ztrácí Melničenko 8 vteřin na své nejbližší konkurenty. Za ním s minimálními odstupy krajan Jakimuškin, Finové Mäki a Hakola, Andrew Young a Sindre Skar.
     
    11,1km
    Naopak oproti stadionu stíhací skupinka ukrojila z náskoku Bolšunova 9 vtěřin! Jako první ji vede Holund, Musgrave se vyváží na chvostu a i on bude spoléhat na svůj parádní finiš.
     
    11,1km
    Předposlední průjezd nejstrmější pasáží trati. Bolšunov trochu zvolnil a i on se snaží uspořit nějakou energii. Klæbo stále v klidu vyčkává.
     
    10 km
    Další smečka bude bojovat o devátou pozici. Hodně se posunul Andrew Young, o kterém jsme mluvili už před závodem. Spolu s ním válčí Jakimuškin, Melničenko, Hakola a Mäki, parádně se s nimi drží i sprinter Sindre Skar. Na Musgrava a spol. ztrácí nějakých 9 sekund.
     
    10 km
    Bělov, Červotkin, Holund, Niskanen a Musgrave. Tahle skupina už čelo asi nedojede. Najednou ztrácí už přes půl minuty a začíná taktizovat. Nikomu se nechce táhnout.
     
    10 km
    Další průjezd stadionem, Bolšunov táhne čelní skupinku, Klæbo se, jak je jeho zvykem, vyváží za ním a Iversenem. Rus přeci jen musel stáhnout na čelo skoro půl minuty, to muselo stát dost energie. Klæbo naopak šetřil síly a pár set metrů před cílem určitě zapne své turbo motory. Zatím vyčkává.
     
    8,6 km
    Holund jede famózně a už se zařadil k první stíhací grupě. Hakolu nechal daleko za sebou, souboj o čtvrté místo už je tedy pětičlenný. Niskanen skupinu vede, na čelo ztrácí 24 vteřin.
     
    7,5 km
    Michal Novák se zatím bohužel nedokázal prokousat pořadím a stále operuje na hranici bodované třicítky. Ujel Colognovi a momentálně se drží ve skupině s Kruegerem a Böglem, na 27. míst ale ztrácí už skoro 20 vteřin.
     
    7,5 km
    Za touto čtyřčlennou smečkou neskutečně letí i Hans Christer Holund, který na osmé příčce ztrácí na Bělova před sebou už jen pět vteřin. Spolu s Norem se drží domácí hvězdička Ristomatti Hakola.
     
    7,5 km
    Musgrave táhne stíhací skupinku a už má čelo v určitých pasážích na dohled. Vizuální kontakt je obrovskou motivací!
     
    7 km
    Je to tady! Klæbo je dostižen, čelo už je tříčlenné. Jak jsme ale u norského fenoména zvyklí, tohle je přesně jeho taktika. Nechá Bolšunova unavit v čele a pak ho přespurtuje v cíli. Podaří se mu to i dnes? A jak do toho promluví Emil Iversen? Dokáží společně s Bolšunovem setřást Klæba?
     
    6,1 km
    Souboj o čtvrté místo už je čtyřčlenný, jak jsme avizovali. Skupinka Niskanen, Červotkin, Musgrave a Bělov bude ještě hodně zatápět čelu závodu. Všichni čtyři letí jak vítr a jejich ztráta už není ani půlminutová!
     
    6,1 km
    Po nejtěžším stoupání už je Rus za norským závodníkem pouze 6,5 sekundy zpět. Vypadá to, že Klæbo se nechá dojet, v klidu šetří síly a počká si na závěr závodu. Aby se mu to ale nevymstilo.
     
    5 km
    Vedoucí muž a lídr celkového pořadí samozřejmě může spoléhat na famózní finiš, protože to vypadá, že dvojka za ním ho co nevidět dojede.
     
    5 km
    Třetina závodu je za námi, tedy alespoň pro čelo závodu. Klæbo vypadá koncentrovaně, ale Bolšunov s Iversen už jsou za ním pouze s odstupem 15 vteřin!
     
    3,6 km
    Michal Novák drží spolu s Colognou krok a odpoutali se na 28. místě od Lapaluse. Na početnou skupinku před sebou už ztrácí jen 7 vteřin, tady by se mohl český reprezentant prokousat pořadím. Někteří závodníci před ním jsou totiž spíše sprinteři.
     
    3,6 km
    Na konci první desítky se na Hakolu se Semikovem pomalu, ale jistě dotahují Holund a Poroškin.
     
    3,6 km
    Niskanen s Červotkinem najeli na Klæba daších 7 vteřin, na ně se mílovými kroky dotahují Musgrave s Bělovem a za chvíli se z techto čtyř závodníků stane kompaktní skupinka.
     
    3,6 km
    Bolšunov za to konečně vzal a spolu s Iversenem ukrojili z náskoku Klæba pět vteřin. Uvidíme, jak se jejich ztráta bude vyvíjet, Klæbo má samozřejmě detailní informace od svého týmu kolem trati.
     
    2,5 km
    Michal Novák táhne tříčlennou skupinu s Dariem Colognou a Hugem Lapalusem. Klee už odpadl.
     
    2,5 km
    Za nimi za to vzali Bělov a Musgrave, kteří zkrouhli ztrátu pod jednu minutu a pomalu ujíždí Hakolovi se Semikovem.
     
    2,5 km
    Bolšunov a Iversen nic nestahují, naopak Niskanen s Červotkinem se lehce přiblížili a stáhli 5 vteřin oproti minulému mezičasu.
     
    2,5 km
    Johannes Høsflot Klæbo už projel poprvé prostorem na stadionu a má za sebou první okruh v náročném terénu. Čeká ho ještě pět takových.
     
    1,1 km
    Michal Novák stáhl na čelo oproti startu nějakých 8 vteřin, jede společně s Colognou, Lapalusem a Kleem, tedy švýcarsko-francouzská společnost.
     
    2 km
    Iversen je skvělým sprinterem a může spoléhat na cílový finiš. Toho se bude chtít Bolšunov vyvarovat a určitě se bude snažit norského soupeře utahat.
     
    1,1 km
    Červotkin a Niskanen také pojedou spolu, tedy aspoň na začátku závodu. V další stíhací skupině je Musgrave, Semikov, Bělov a Hakola. Hodně silná skupinka, jejíž ztráta je ale více než minutová.
     
    1,1 km
    Bolšunov stáhl na Klæba nějakých pět vteřin, dotáhl se na něj Iversen a tato dvojice bude největším strašákem pro norského lídra.
     
    Start
    Lyžaři už startují v rychlém sledu, ve stopě už je i Michal Novák s číslem 30 a ztrátou přes dvě minuty.
     
    Start
    Johannes Høsflot Klæbo vystartoval hodně energicky a dá se očekávat, že začátek opět napálí. Na trati už je i Bolšunov, Iversen, Červotkin a Niskanen.
     
    Závodníci už jsou připraveni v trojstupech ve startovní bráně, závod co nevidět startuje!
     
    Start se pomalu blíží, v dnešním finále třídílného miniturné je ve hře hned 200 bodů pro vítěze, poslední dva závody byly ohodnocené pouze padesátkou. To je velmi lákavá nabídka pro Johannese Høsflota Klæba, který má náskok 26 vteřin na druhého Bolšunova. Při jeho formě by pro něj neměl být problém odstup udržet a dojet do cíle jako první.
     
    O body zabojuje i dvojice českých závodníků. Podstatně blíže k nim má Michal Novák, který odstartuje se ztrátou 2:12 z třicáté příčky. Adam Fellner ze 63. pozice ztrácí 3:50.
     
    O hlavním favoritovi není pochyb. Nor Johannes Høsflot Klæbo sice musel vydýchat porážku z úvodního sprintu, kdy si nepohlídal krajana Erika Valnese, ale v následující klasické patnáctce už to byl starý známý Klæbo. Neskutečně napálil začátek a zběsilé tempo vydržel až do cíle. Svou sílu v letošní sezóně, která vyvrcholí mistrovstvím světa v Oberstdorfu, ale ukazují i Rusové, hlavní vyzyvatelé Norů. Aleksander Bolšunov startuje z druhé pozice s půlminutovou ztrátou. V elitní desítce jsou i další dva jeho krajané, třeba Alexej Červotkin včera Bolšunova předčil a dojel si pro své první podium v kariéře.

    Domácí prapor bude nejvýše nést zatím pátý Iivo Niskanen, ten je ale mnohem silnější v klasickém stylu. Univerzál Emil Iversen je třetí a na své nejbližší pronásledovatele má téměř půlminutový polštář. Udrží se Nor na pódiu? Nebo se budou radovat Rusové Červotkin se Semikovem? A co Britové? Andrew Musgrave ukazuje na začátku sezóny slušnou formu, jeho krajan Andrew Young je sedmnáctý, ale mohl by se pořadím posunout, rozestupy nejsou velké.
     
    Startovní listina:

    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
    2. Aleksander Bolšunov (RUS) +0:26
    3. Emil Iversen (NOR) +0:31
    4. Alexej Červotkin (RUS) +0:55
    5. Iivo Niskanen (FIN) +0:55
    6. Ilja Semikov (RUS) +1:06
    7. Andrew Musgrave (GBR) +1:07
    8. Ristomatti Hakola (FIN) +1:11
    9. Jevgenij Bělov (RUS) +1:11
    10. Sindre Bjørnestad Skar (NOR) +1:19
    11. Ilja Poroškin (RUS) +1:22
    12. Håvard Solås Taugbøl (NOR) +1:24
    13. Joni Mäki (FIN) +1:28
    14. Ivan Jakimuškin (RUS) +1:28
    15. Francesco De Fabiani (ITA) +1:31
    16. Hans Christer Holund (NOR) +1:32
    17. Andrew Young (GBR) +1:39
    18. William Poromaa (SWE) +1:43
    19. Andrej Melničenko (RUS) +1:46
    20. Pål Golberg (NOR) +1:48
    21. Federico Pellegrino (ITA) +1:53
    22. Perttu Hyvärinen (FIN) +1:53
    23. Johan Häggström (SWE) +1:54
    24. Jermil Vokujev (RUS) +1:54
    25. Erik Valnes (NOR) +1:58
    26. Sjur Røthe (NOR) +1:58
    27. Didrik Tønseth (NOR) +1:59
    28. Hugo Lapalus (FRA) +2:07
    29. Dario Cologna (SUI) +2:11
    30. Michal Novák (CZE) +2:12
    31. Beda Klee (SUI) +2:15
    32. Lauri Lepistö (FIN) +2:16
    33. Axel Ekström (SWE) +2:17
    34. Lucas Bögl (GER) +2:21
    35. Lauri Vuorinen (FIN) +2:23
    36. Markus Vuorela (FIN) +2:29
    37. Jonas Baumann (SUI) +2:29
    38. Gleb Retivych (RUS) +2:32
    39. Juho Mikkonen (FIN) +2:32
    40. Simen Hegstad Krüger (NOR) +2:34
    41. Gus Schumacher (USA) +2:36
    42. Maicol Rastelli (ITA) +2:40
    43. Jonas Dobler (GER) +2:41
    44. Valentin Chauvin (FRA) +2:41
    45. Jason Rüesch (SUI) +2:42
    46. Sebastian Eisenlauer (GER) +2:43
    47. Giandomenico Salvadori (ITA) +2:46
    48. Clement Parisse (FRA) +2:47
    49. Oskar Svensson (SWE) +2:57
    50. Andreas Katz (GER) +3:01
    51. Friedrich Moch (GER) +3:01
    52. Dominik Bury (POL) +3:01
    53. Scott Patterson (USA) +3:10
    54. Simeon Hamilton (USA) +3:11
    55. Richard Jouve (FRA) +3:14
    56. Florian Notz (GER) +3:15
    57. Verneri Suhonen (FIN) +3:28
    58. Adrien Backscheider (FRA) +3:32
    59. Marcus Grate (SWE) +3:35
    60. Naoto Baba (JPN) +3:41
    61. Thomas Maloney Westgaard (IRL) +3:43
    62. Kevin Bolger (USA) +3:45
    63. Adam Fellner (CZE) +3:50
    64. Petteri Koivisto (FIN) +4:00
    65. Logan Hanneman (USA) +4:09
    66. Snorri Einarsson (ISL) +4:23
    67. Renaud Jay (FRA) +4:26
    68. Miska Poikkimäki (FIN) +4:34
    69. Mateusz Haratyk (POL) +4:37
    70. Maciej Staręga (POL) +4:50
    71. Kaarel Kasper Korge (EST) +5:05
    72. James Clinton Schoonmaker (USA) +5:18
     
    Letos poprvé se pojede volným stylem a startovní intervaly jsou vypočítané z předchozích dvou závodů v Ruce, tedy klasického sprintu a klasické patnáctky. Dnešní stíhací závod tak ukončí miniturné, na jehož čele je norský fenomén Johannes Høsflot Klæbo, který bude startovat ve žlutém z prvního místa.
     
    Vítejte naposledy ve finském Kuusamu, přesněji ve sportovním středisku Ruka, které je dějištěm prvního kola světového poháru v běhu na lyžích. Dnešní den je vyhrazen mužské stíhačce na 15 km.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:50.

    Adam Kodet

    Konečné pořadí
    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 35:09,8
    2. Aleksander Bolšunov (RUS) +0,7
    3. Emil Iversen (NOR) +3,0
    4. Hans Christer Holund (NOR) +19,5
    5. Iivo Niskanen (FIN) +27,3
    6. Andrew Musgrave (GBR) +27,7
    7. Alexej Červotkin (RUS) +32,9
    8. Jevgenij Bělov (RUS) +33,4
    9. Andrej Melničenko (RUS) +35,9
    10. Ristomatti Hakola (FIN) +37,1
    11. Sindre Bjørnestad Skar (NOR) +40,4
    12. Joni Mäki (FIN) +41,2
    13. Ivan Jakimuškin (RUS) +41,3
    14. Andrew Young (GBR) +46,9
    15. Ilja Poroškin (RUS) +50,3
    16. Sjur Røthe (NOR) +58,1
    17. William Poromaa (SWE) +1:36,4
    18. Simen Hegstad Krüger (NOR) +1:37,1
    19. Federico Pellegrino (ITA) +1:41,7
    20. Francesco De Fabiani (ITA) +1:43,2
    21. Ilja Semikov (RUS) +1:44,4
    22. Perttu Hyvärinen (FIN) +1:47,4
    23. Pål Golberg (NOR) +1:47,9
    24. Erik Valnes (NOR) +1:48,7
    25. Lucas Bögl (GER) +1:49,2
    26. Johan Häggström (SWE) +1:49,4
    27. Didrik Tønseth (NOR) +1:56,3
    28. Jermil Vokujev (RUS) +1:58,9
    29. Håvard Solås Taugbøl (NOR) +2:19,6
    30. Dario Cologna (SUI) +2:23,5
    --------------------------------------
    38. Michal Novák (CZE) +2:41,7
    64. Adam Fellner (CZE) +5:33,9

    Startovní listina
    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR)
    2. Aleksander Bolšunov (RUS) +0:26
    3. Emil Iversen (NOR) +0:31
    4. Alexej Červotkin (RUS) +0:55
    5. Iivo Niskanen (FIN) +0:55
    6. Ilja Semikov (RUS) +1:06
    7. Andrew Musgrave (GBR) +1:07
    8. Ristomatti Hakola (FIN) +1:11
    9. Jevgenij Bělov (RUS) +1:11
    10. Sindre Bjørnestad Skar (NOR) +1:19
    11. Ilja Poroškin (RUS) +1:22
    12. Håvard Solås Taugbøl (NOR) +1:24
    13. Joni Mäki (FIN) +1:28
    14. Ivan Jakimuškin (RUS) +1:28
    15. Francesco De Fabiani (ITA) +1:31
    16. Hans Christer Holund (NOR) +1:32
    17. Andrew Young (GBR) +1:39
    18. William Poromaa (SWE) +1:43
    19. Andrej Melničenko (RUS) +1:46
    20. Pål Golberg (NOR) +1:48
    21. Federico Pellegrino (ITA) +1:53
    22. Perttu Hyvärinen (FIN) +1:53
    23. Johan Häggström (SWE) +1:54
    24. Jermil Vokujev (RUS) +1:54
    25. Erik Valnes (NOR) +1:58
    26. Sjur Røthe (NOR) +1:58
    27. Didrik Tønseth (NOR) +1:59
    28. Hugo Lapalus (FRA) +2:07
    29. Dario Cologna (SUI) +2:11
    30. Michal Novák (CZE) +2:12
    31. Beda Klee (SUI) +2:15
    32. Lauri Lepistö (FIN) +2:16
    33. Axel Ekström (SWE) +2:17
    34. Lucas Bögl (GER) +2:21
    35. Lauri Vuorinen (FIN) +2:23
    36. Markus Vuorela (FIN) +2:29
    37. Jonas Baumann (SUI) +2:29
    38. Gleb Retivych (RUS) +2:32
    39. Juho Mikkonen (FIN) +2:32
    40. Simen Hegstad Krüger (NOR) +2:34
    41. Gus Schumacher (USA) +2:36
    42. Maicol Rastelli (ITA) +2:40
    43. Jonas Dobler (GER) +2:41
    44. Valentin Chauvin (FRA) +2:41
    45. Jason Rüesch (SUI) +2:42
    46. Sebastian Eisenlauer (GER) +2:43
    47. Giandomenico Salvadori (ITA) +2:46
    48. Clement Parisse (FRA) +2:47
    49. Oskar Svensson (SWE) +2:57
    50. Andreas Katz (GER) +3:01
    51. Friedrich Moch (GER) +3:01
    52. Dominik Bury (POL) +3:01
    53. Scott Patterson (USA) +3:10
    54. Simeon Hamilton (USA) +3:11
    55. Richard Jouve (FRA) +3:14
    56. Florian Notz (GER) +3:15
    57. Verneri Suhonen (FIN) +3:28
    58. Adrien Backscheider (FRA) +3:32
    59. Marcus Grate (SWE) +3:35
    60. Naoto Baba (JPN) +3:41
    61. Thomas Maloney Westgaard (IRL) +3:43
    62. Kevin Bolger (USA) +3:45
    63. Adam Fellner (CZE) +3:50
    64. Petteri Koivisto (FIN) +4:00
    65. Logan Hanneman (USA) +4:09
    66. Snorri Einarsson (ISL) +4:23
    67. Renaud Jay (FRA) +4:26
    68. Miska Poikkimäki (FIN) +4:34
    69. Mateusz Haratyk (POL) +4:37
    70. Maciej Staręga (POL) +4:50
    71. Kaarel Kasper Korge (EST) +5:05
    72. James Clinton Schoonmaker (USA) +5:18

    Průběžné pořadí SP po 2 závodech
    1. Johannes Høsflot Klæbo (NOR) 96 b
    2. Aleksander Bolšunov (RUS) 83 b
    3. Emil Iversen (NOR) 83 b
    4. Ristomatti Hakola (FIN) 54 b
    5. Erik Valnes (NOR) 50 b
    6. Håvard Solås Taugbøl (NOR) 48 b
    7. Alexej Červotkin (RUS) 46 b
    8. Sindre Bjørnestad Skar (NOR) 46 b
    9. Jevgenij Bělov (RUS) 43 b
    10. Iivo Niskanen (FIN) 42 b
    11. Andrew Musgrave (GBR) 40 b
    12. Joni Mäki (FIN) 38 b
    13. Ilja Semikov (RUS) 35 b
    14. Ivan Jakimuškin (RUS) 35 b
    15. Jovian Hediger (SUI) 34 b
    16. Gleb Retivych (RUS) 32 b
    17. Johan Häggström (SWE) 29 b
    18. Ilja Poroškin (RUS) 28 b
    19. Pål Golberg (NOR) 28 b
    20. Andrew Young (GBR) 27 b
    21. Hans Christer Holund (NOR) 26 b
    22. Federico Pellegrino (ITA) 25 b
    23. Francesco De Fabiani (ITA) 22 b
    24. Andrej Melničenko (RUS) 20 b
    25. Lucas Chanavat (FRA) 18 b
    26. William Poromaa (SWE) 16 b
    27. Oskar Svensson (SWE) 16 b
    28. Juho Mikkonen (FIN) 14 b
    29. Perttu Hyvärinen (FIN) 12 b
    30. Lauri Lepistö (FIN) 11 b
    ----------------------------------------
    34. Luděk Šeller (CZE) 9 b
    40. Michal Novák (CZE) 2 b
    bahis siteleri