Barys – Soči 2:0 (kon.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 2:0 (kon.) | Omsk – Kazaň 3:0 (kon.)
Jaroslavl – Čerepovec 5:1 (kon.) | Nižněkamsk – Minsk 1:5 (kon.) | N.Novgorod – Čeljabinsk 2:0 (kon.)
CSKA Moskva – Kunlun 3:2 (po pr.) | Dynamo Moskva – Magnitogorsk 2:6 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Úterý 01.12.2020, 15:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Šimon Hrubec (OMS)
    – čisté konto, 33 zásahů, 100% úspěšnost (17:16:00)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 28:33.
    Zblokované střely – 22:10.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 0/4.
    Vhazování – 28:21
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Omsku, který svého soupeře znovu porazil výsledkem 3:0. Poslední perioda nám znovu přinesla optickou převahu Ak Barsu, jenomže hostující celek měl v tomto duelu obrovské problémy s překonáním obrany soupeře. Omsk se soustředil na poctivou defenzívu, navíc vyrážel do nebezpečných protiútoků. Ve třetí třetině jsme se ovšem žádné další branky nedočkali, což Omsku nemuselo moc vadit. Domácí berou dva body, český brankář Šimon Hrubec si připisuje další čisté konto v novém působišti.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Ještě jedno zakázané uvolnění, po kterém se hra přesune před brankáře Šimona Hrubce. Zdá se, že Kazaň ani ve druhém duelu nenajde recept na bývalého brankáře Kunlunu.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:02
    Při něj bylo k vidění přečíslení domácích. Nakonec to na sebe vzal Semjonov, který se střelou k zadní tyči neuspěl. Do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    57:22
    Voronkov se málem dokázal protáhnout až před Hrubce, nicméně na poslední chvíli mu do cesty vložil hokejku obránce Šaripzjanov, který navíc založil kontr.
     
    56:58
    Zkušeně to po zisku puku provedl domácí Boucher, který raději na jistotu odehrál touš do středního pásma, což Omsku stačilo k vystřídání.
     
    56:20
    Dawes se štěstím udržel puk na své hokejce, načež ho předával k modré čáře na lépe postaveného Jarullina. Druhý jmenovaný ale nedokázal nahodit přesně.
     
    55:17
    Za vlastní brankou převzal kotouč Lukojanov, který se dostal až k opačné modré čáře, odkud pouze nahazoval podél mantinelu. Tam sledujeme boj o hrací předmět.
     
    54:10
    Puk se znovu snášel na zakázané uvolnění, tentokráte ale sudí nechal pokračovat. To vedlo k rychlému protiútoku Ak Barsu, který zakončení znovu nepřinesl.
     
    53:36
    Na modré čáře číhal na nahrávku Dědunov, který si ještě počkal na podporu od Komarova, jehož prudká rána trefila pouze připravený beton brankáře.
     
    53:05
    Sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách, která nám nic zajímavého nepřináší. Opět se aktivněji jeví Kazaň, která se pohodlně dostal za Hrubcovu branku.
     
    51:46
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Corban Knight – 2 min., podrážení).
     
    51:39
    Omsku se znovu povedlo uspět na vhazování, což vedlo k přesilovkové kombinaci. Při ní se nakonec k dorážce dostal Zernov, který na Biljalova nevyzrál.
     
    51:24
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Nigel Dawes – 2 min., sekání).
     
    51:12
    Hosté se museli vracet zpět do obranného pásma. Nakonec jsem sledovali nahrávku na pravé křídlo, kde se Gluchov nedokázal vymanit kolem jednoho z protihráčů.
     
    50:26
    Se štěstím se k volnému puku jako první dostal domácí Chochlačov, který poté předával k modré čáře na Jemelina, jehož střela zápěstím trefil pouze soupeře.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Kazaň je i nadále směrem dopředu výrazně aktivnější, nicméně Šimon Hrubec stále drží čisté konto.
     
    49:30
    Následně to chytře vyřešil Da Costa, který se pohodlně dostal za červenou čáru, načež nahazoval natolik kvalitně, že se puk dostal přímo na hokejku Gluchova.
     
    48:49
    U zadního mantinelu se dokázal nejlépe zorientovat domácí Semjonov, který ještě nahrával za sebe na Kaskiho, jenž se postaral o vyhození do bezpečí.
     
    48:20
    Za volným kotoučem se pokoušel dostat domácí Dědunov, avšak v rychlostním souboji neměl moc šancí. Avangard Omsk navíc zahrál za cenu zakázaného uvolnění.
     
    47:11
    Avangard Omsk se znovu nechal zatlačit, což vedlo k sympatickému střeleckému pokusu Judina, se kterým si Hrubec dokázal poradit.
     
    46:10
    Následovalo postavení mimo hru v podání hostujícího celku, navíc na řadu přichází předposlední komerční přestávka tohoto zápasu. Po ní se bude vhazovat.
     
    45:33
    Hrubec to tentokráte neudělal nejlépe. Střelu z dálky sice bezpečně schoval do své lapačky, jenomže poté celkem zbytečně vyklepal kotouč zpět.
     
    45:12
    Prostor za brankou si hledal hostující Da Costa, který zpoza branky zkoušel oslovit některého ze svých spoluhráčů. Před Dawesem však zasahoval Šaripzjanov.
     
    44:30
    Nahrávka k modré čáře směřovala na hokejku Kaskiho, který z jedničky zkoušel nastřelit kotouč před branku, kde ovšem trefil pouze protihráče.
     
    44:03
    Snadná práce pro hostujícího brankáře Biljalova, který si se zakončením pod břevno dokázal poradit. Vypadalo to na přerušení, hostující brankář ale rozehrál.
     
    43:13
    Na opačné straně nabízel kotouč před branku obránce Žuravljov, který ovšem našel pouze pozorného protihráče. V průběhu třetí třetiny se zatím nepřerušovalo.
     
    42:10
    Avangard Omsk se díky jednoduché kombinaci dostal do slušné šance. Po zadovce se k zakončení od levého kruhu dostal Zernov, který trefil pouze rameno.
     
    41:49
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl obránce Chenkel, který po převzetí nahrávky nastřeloval do útočného pásma, kde číhala smečka hladových protihráčů.
     
    41:14
    Kousek od modré čáry zpracovával kotouč hostující Tichonov, který ho nakonec nechal za sebou. To vedlo k protiútoku domácích, ten ale nic moc nepřinesl.
     
    40:49
    Kazaň vstoupila do třetí třetiny hodně aktivně. Sledovali jsme střelu z nulového úhlu v podání Zaripova, který trefil pouze oblouk branky.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který ovšem rychle přišel o kotouč. Naopak se k němu dostal Galijev, jenž okamžitě zavezl touš.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 18 – 25.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám znovu nabídla nesmírně vyrovnanou podívanou, jenž ale nepřinesla žádné velké šance. Tentokráte jsme se dočkali hned několika přesilovek, avšak ani jedna z nich neskončila brankou. Nakonec se do dvoubrankového vedení dokázal dostat Omsk, konkrétněji se velice šťastně dokázal prosadit Corban Knight. Domácí se navíc v krátkém časovém sledu znovu trefili a nyní mají na svém kontě vedení o tři branky. Šimon Hrubec v domácí brance stále drží čisté konto, v tomto duelu už několikrát podržel svůj celek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Již nám běží poslední minuta druhé periody, Kazaň se ještě snaží s výsledkem něco udělat. Po vyhození na zakázané uvolnění se bude vhazovat před Hrubcem.
     
    38:02
    Tu si ovšem posléze dokázal najít obránce Wikstrand, který se snažil propálit hlouček protihráčů. To se mu nepovedlo, před Hrubcem blokoval Šaripzjanov.
     
    37:20
    Za brankou soupeře se pokoušel pracovat hostující Zaripov, kterému ještě na pomoc přispěchal Galijev. Hostující první formace se nemůže dostat ke střele.
     
    36:12
    Biljalov si vyjel daleko z branky, načež se mu tvrdou ránu povedlo vyrazit pouze před sebe. K dorážce se málem dostal Šumakov, hůl mu ale zablokoval soupeř.
    35:58 Ville POKKA - 3:0
     
    35:58
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují na rozdíl tří branek! Chytrou nahrávkou se totiž prezentoval Chochlačov, kterému se povedlo najít rozjetého VILLE POKKU, který si sjel až k pravému kruhu. Finský obránce měl hodně času na zakončení zápěstím, které navíc velice přesně poslal mimo dosah brankáře Biljalova, jenž navíc zřejmě nic neviděl.
    Asistence: Corban Knight, Alexandr Chochlačov.
     
    35:39
    Po přejetí modré čáry zkoušel z velkého úhlu nahazovat kotouč na branku domácí Kostin, který mířil hodně vedle. Omsk pokračuje v náporu.
     
    35:12
    Rutinní práce pro českého brankáře, který si střelu na přední tyč dokázal hravě pohlídat. Poté ještě zkoušel dorážet Voronkov, zavánělo to ale spíše útočným faulem.
     
    34:20
    Na Kazaň tak čeká nesmírně složitá práce, bude muset dotahovat hned dvoubrankové manko. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může otočit.
    33:25 Corban KNIGHT - 2:0
     
    33:25
    Avangard právě vstřelil branku!
    Protiútok domácích přináší velice šťastnou trefu! Rychlý kontr svého celku totiž nejprve táhl Zernov, kterému se v tandemu povedlo najít CORBANA KNIGHTA. Druhý jmenovaný se těsně před brankářem rozhodl pro nahrávku, kterou si ovšem do vlastní branky srazil vracející se obránce Judin.
    Asistence: Maxim Gončarov, Denis Zernov.
     
    33:10
    Ani další přesilová hra nebyla využitá. Po jejím skončení to na sebe vzal člen třetí formace Burmistrov, který jednoduše zavezl kotouč na druhou stranu plochy.
     
    32:36
    Zavánělo to zakázaným uvolněním v podání Kazaně, nicméně v rychlostním souboji se zaskvěl Galijev. Sudí tak museli nechal pokračovat ve hře.
     
    32:08
    V krátkém časovém sledu se podruhé vhazovalo ve středním pásmu. Tentokráte byl na vhazování úspěšnější domácí celek, Jemelin poté prudce odpaloval.
     
    31:32
    Na modré čáře si sice o nahrávku řekl hostující Tichonov, jenomže puk mu přeskočil čepel a dostal se zpět do středního pásma. Kazani se přesilovky nedaří.
     
    30:49
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    30:16
    Nahozením od modré čáry to pro změnu zkoušel domácí Pokka, jehož nabídku jeden ze spoluhráčů tečoval do ochranné sítě. Brankář Biljalov si zákrok nepřipsal.
     
    29:07
    Omsk se konečně dokázal na delší dobu usadit v pásmu, jenomže do nahrávky chytře vložil hokejku napadající Voronkov. Domácí se musí vracet zpět.
     
    28:41
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Danis Zaripov.
     
    28:40
    Až nyní práce pro českého brankáře, který ani v tomto případě neměl žádný větší problém. Wikstrand totiž trefil pouze výstroj, hra je znovu přerušena.
     
    28:13
    Kazani se přesilová hra zatím vůbec nedaří, naopak domácí komando dokázalo hned dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodit. Omsk navíc stačil vystřídat.
     
    27:00
    Posléze jsme sledovali postavení mimo hru, ve kterém se ocitla druhá formace Avangardu Omsk. Hra je znovu přerušena, na řadu přichází komerční přestávka.
     
    26:32
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Nail Jakupov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    26:10
    Ven z branky se rozhodl vyjet brankář Hrubec, který za vlastní svatyní zachytil prudké nahození. Následovala rozehrávka na Šaripzjanova.
     
    25:30
    Rozehrávku soupeře se povedlo narušit Jaremčukovi. Poté se díky odrazu od mantinel dostal do zakončení Potapov, který zápěstím minul branku.
     
    25:13
    Chybná rozehrávka Ak Barsu přinesla zajímavou střeleckou pozici pro domácího obránce Jemelina. Jeho dělovka trefila zadní hrazení, Biljalov nemusel zasahovat.
     
    24:06
    Na opačné straně vložil ho nahrávky vlastní hokejku Jemelin, který tak znemožnil ohrožení branky soupeře. Šimon Hrubce poté kotouč schoval pod lapačku.
     
    23:13
    Sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách. Omsk se celkem jednoduše dostal do pásma soupeře, kde po nabídce od Zernova pálil daleko vedle branky Šumakov.
     
    22:02
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Viktor Tichonov – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    22:00
    Po vhazování se Kazaň dokázala nastěhovat kolem branky českého brankáře. Kombinace nakonec přinesla zakončení Dawese, který mezi betony neuspěl.
     
    21:34
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexej Běreglazov – 2 min., vysoká hůl).
     
    21:07
    Hned v úvodu druhé třetiny musel Hrubec zasahovat. Bylo tomu tak po nahození od modré čáry. Český brankář nakonec s vypětím všech sil dokázal zakročit.
     
    20:36
    Už se opět pokračuje ve hře. Pro změnu jsme sledovali nahození v podání hostujícího Judina, nicméně jako první se volného puku zmocnil Pokka.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který to zkoušel okamžitým nástřelem do druhého pásma. Puk ale trefil Dědunova do ruky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 11 – 9.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla hodně vyrovnanou podívanou, jenž nakonec přinesla jedinou branku. O tu se v samotném úvodu postaral domácí obránce Kaski, kterému se povedlo využít přesilovou hru. Od té doby byla častěji na puku Kazaň, jenomže hostující celek se těžko dostával do vyložených šancí. Mnohem nebezpečnější byl proto Omsk, kterému se ale nepovedlo navýšit své jednobrankové vedení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    K odraženému puku se jako první dostal hostující Tichonov, který z mezikruží zkoušel pálil nad beton českého brankáře. Hrubec vytasil první skvělý zákrok.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    18:10
    Kazaň začala svírat svého soupeře, jenomže to vedlo k protiútoku. Při něm jeden z domácích přišel o hokejku, dle sudích se ale nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    17:33
    U pravého kruhu si hledal prostor k zakončení hostující Burmistrov, který se nakonec ke střele nedostal, neboť ho čistě odzbrojil protihráč.
     
    17:03
    Kazani se znovu povedlo navštívit útočné pásmo. Navíc to nebezpečnou nabídkou před branku zkoušel Judin, po jehož nahrávce tečoval nad branku Voronkov.
     
    16:16
    Z velkého úhlu zkoušel své štěstí hostující Lukojanov, který trefil pouze oblouk domácí branky. Omsk si případné dorážky pohlídal a puk odpálil do bezpečnějšího prostoru.
     
    15:44
    Oba celky dokázaly včas vystřídat, nicméně útočný výpad měl na svědomí Ak Bars, který se sám vyhnal z útočného pásma.
     
    15:03
    Po přejetí modré čáry to okamžitou střelou po ledě zkoušel domácí Jakupov, jehož rána neměla šanci na úspěch. Biljalov znovu zasahoval pravým betonem.
     
    14:22
    Kousek od červené čáry se dokázal nejlépe zorientovat domácí Kaski, který u pravého mantinelu hledal obranného kolegu Čudinova, jenž pouze nahazoval.
     
    13:39
    Zavánělo to nedovoleným bráněním domácího hráče, nicméně sudí se rozhodli nevylučovat. Bekhendově a nepřesně to tedy zkoušel Chochlačov.
     
    13:10
    Za vlastní brankou si počkal na podporu svých spoluhráčů Jemelin, který nakonec přesně rozehrál. Do pásma se tak dostal Dědunov, který ale nic moc nevymyslel.
     
    12:06
    Příliš pomalou nahrávku od Jaremčuka dokázal přečíst vracející se protihráč, akce Avangardu Omsk tak byla hodně rychle minulostí. Kazaň se daleko nedostala.
     
    11:30
    Na opačné straně se pro změnu do zajímavé šance prodral Tichonov, který z vrcholku pravého kruhu mířil do mantinelu za brankou.
     
    11:13
    Najednou jsme sledovali obrovskou šanci domácích! Přečíslení totiž táhl Zernov, který vylepšil pozici pro Bouchera, jenž trefil pouze brankáře Biljalova.
     
    10:25
    Sledujeme poměrně nezáživnou pasáž. Nyní se o rozehrávku staral obránce Pedan, který nakonec přenechal do tandemu na Burmistrova, jenž se vracel.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu, zatím sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou. Dočkali jsme se jedné branky, na další šance čekáme.
     
    09:11
    Na opačné straně se pokoušela prosadit druhá formace. Nakonec si u modré čáry našel prostor k nahození obránce Běreglazov, který narazil do levého betonu.
     
    08:05
    Až do vlastního obranného pásma se musel vracet obránce Judin, který to zvládl na jedničku. Poté se navíc vymanil kolem napadajícího protihráče, což vedlo k rozehrávce.
     
    07:30
    Hosté jsou ale od inkasované branky aktivnějším týmem. Nyní si u levého kruhu hledal prostor Judin, který nakonec nezakončil.
     
    07:12
    Hned dva útočné výpady hostujícího celku skončily na pozorné obraně. Kazaň to tedy zkoušela po pravém křídle, kde Lukojanov nevyzrál na dvojici protihráčů.
     
    06:10
    Třetí formace Omsku se udržela před modrou čárou, což vedlo k hodně nepřesnému projektilu z hole Chudinova. Biljalov na svůj druhý zákrok stále čeká.
     
    05:44
    Za volným kotoučem uháněl hostující Galijev, jenomže jako první to zvládl domácí kapitán Jemelin. Jednalo se tedy o zakázané uvolnění.
     
    05:06
    Ak Bars si poradil s útočnou akcí soupeře, načež se poměrně jednoduše dostal na druhou stranu. Tam měl těžkou práci Chenkel, který se musí vracet z pásma.
     
    04:12
    Protiútok táhl po pravém křídle hostující Burmistrov, který se dostal až za soupeřovu branku. Z této pozice zadovkou nabízel před branku, kde číhal Běreglazov.
     
    03:33
    Před malým momentem to nástřelem od modré čáry pro změnu zkoušel hostující obránce Wikstrand, jehož projektil směřoval hodně vedle.
     
    03:16
    První ostrý zákrok pro českého brankáře Šimona Hrubce, který si s prudkým projektilem poradil na jedničku. Následovat bude vhazování po jeho levici.
     
    02:13
    Kazani se tak vstup do tohoto zápasu vůbec nepovedl. Hostující celek poměrně rychle inkasoval, přesto má na případné vyrovnání ještě hodně času.
    01:24 Oliwer KASKI - 1:0
     
    01:24
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení, a sice díky využité přesilové hře! Omsk měl značné problémy s usazením se v útočném pásmu, poté ovšem dostal nahrávku k modré čáře obránce OLIWER KASKI. Fin si sjel do lepší palebné pozice, odkud zápěstím mířil mimo dosah brankáře Biljalova.
    Asistence: Corban Knight, Reid Boucher.
     
    01:22
    Na vhazování v pásmu Kazaně se dokázal prosadit domácí Knight, bule se ovšem opakovala. Knight byl ale úspěšný i podruhé, jeho celek tak může kombinovat.
     
    00:36
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Arťom Lukojanov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který to ihned zkoušel nástřelem podél pravého hrazení. K puku se jako první dostal soupeř.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Čudinov, Kaski, Gončarov – Chochlačov, K. Kostin, Knight (A) – Jakupov, Boucher, Zernov – K. Semjonov, Šumakov, Dědunov – A. Potapov (A), Kablukov, Jaremčuk – N. Komarov.

    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Judin, Rukavišnikov, Jarullin (A), Wikstrand, Chenkel, Pedan, Žuravljov – Zaripov (C), Galijev, Voronkov – S. Da Costa, V. Tichonov, Dawes – Lukojanov (A), Burmistrov, M. Gluchov – Dyňak, Cormier, K. Petrov – Fisenko.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ravodin – Ivanov, Zacharenkov.
     
    Československá stopa

    Šimon Hrubec (OMS)
     
    Ak Bars Kazaň

    Na opačné straně stojí papírový favorit toho zápasu, kterým je Kazaň. Ak Bars se i po dnešním duelu udrží na vedoucí pozici východní konference, na svého dnešního soupeře má totiž hned čtyřbodový náskok. Také Kazani se v posledních týdnech výsledkově daří, z posledních pěti duelů vyhrála hned ve čtyřech případech. Jediná porážka byla k vidění právě proti Omsku, který na domácím stadionu dokázal zvítězit výsledkem 3:0. Kazaň ovšem na letošní desátou porážku dala hodně rychle zapomenout, následně se jí totiž povedlo po nájezdech zdolat Metallurg, v minulém kole pro změnu porazila Čerepovec výsledkem 5:2.

    Nejproduktivnější hráči:

    1. Stéphané Da Costa
    – 25 bodů (10+15)
    2. Justin Azevedo – 22 bodů (5+17)
    3. Nigel Dawes – 21 bodů (13+8)
     
    Avangard Omsk

    Hokejisté Omsku se po třiceti odehraných zápasech drží na průběžné druhé pozici východní konference. Avangard na vedoucí Kazaň ztrácí pouze čtyři body, nicméně má hned o dva zápasy k dobru. Omsk se v posledních týdnech opírá o vynikající formu, na svém kontě má totiž hned pět výher v řadě. Poslední porážka přišla před necelými čtrnácti dny, tehdy Omsk nestačil na Chabarovsk, kterému podlehl výsledkem 1:2 . Omsk je navíc z hlediska bodů vůbec nejlepším domácím celkem celé soutěže, nicméně naprosto totožný počet bodů má také Kazaň. Avangard z celkových čtrnácti domácích zápasů vyhrál hned dvanáctkrát.

    Nejproduktivnější hráči:

    1. Sergej Tolčinskij
    – 25 bodů (10+15)
    2. Reid Boucher – 24 bodů (10+14)
    3. Denis Zernov – 21 bodů (6+15)
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Avangard Omsk a Ak Bars Kazaň.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Kaski (Knight, Boucher), 34. Knight (Gončarov, Zernov), 36. Pokka (Knight, Chochlačov)


    Avangard Omsk: Hrubec (Bobkov) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Čudinov, Kaski, Gončarov – Chochlačov, K. Kostin, Knight (A) – Jakupov, Boucher, Zernov – K. Semjonov, Šumakov, Dědunov – A. Potapov (A), Kablukov, Jaremčuk – N. Komarov.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Judin, Rukavišnikov, Jarullin (A), Wikstrand, Chenkel, Pedan, Žuravljov – Zaripov (C), Galijev, Voronkov – S. Da Costa, V. Tichonov, Dawes – Lukojanov (A), Burmistrov, M. Gluchov – Dyňak, Cormier, K. Petrov – Fisenko.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Ravodin – Ivanov, Zacharenkov
    thejrc.org