FK Krasnodar – Rennes 1:0 (kon.) | Başakşehir – RB Lipsko 3:4 (kon.) | Sevilla – Chelsea 0:4 (kon.)
Dortmund – Lazio 1:1 (kon.) | Club Brugge – Zenit 3:0 (kon.) | Juventus – Dynamo Kyjev 3:0 (kon.)
Ferencváros – Barcelona 0:3 (kon.) | Manchester Utd. – PSG 1:3 (kon.)
konec
Club Brugge KV
3:0 (1:0)
FK Zenit Petrohrad
Středa 02.12.2020, 21:00 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    V první minutě nastavení ze tří připravil manažer Clement ještě jedno střídání. Clinton Mata jde ze hřiště, místo něj si na zbylé dvě minuty zahraje i Thomas Van den Keybus.
     
    90
    Danila Prochin si v závěru vysloužil ještě žlutou kartu po tom, co z boku trefil Charlese De Ketelaereho. Na mladičkém a šikovném fotbalistovi je sympatické i to, že prostě faul přijal, spadl a tím byla jeho role u konce. Neválel se a teatrálně neřval.
     
    88
    A v rychlém sledu přichází i další dvě střídání. Střelec zřejmě zcela rozhodující třetí branky Noa Lang odchází, místo něj si zahraje David Okereke. A konečnou má také kapitán Brugg Ruud Vormer. Nizozemce střídá Siebe Schrijvers.
     
    87
    Dnes dobře hrající Hans Vanaken jde z placu a místo něj si na pár minut vyzkouší trávník Jan Breydelstadionu Eduard Sobol.
    81. Rána Suťormina do břevna
     
    81
    Zenitu není přáno. Alex Suťormin dostal přihrávku do běhu a využil toho, že je obrana Brugg hodně rozestoupená. Udělal několik rychlých kroků a když viděl, že před ním stejně nikdo pořádně není, seběhl si do vápna. Až poté se mu začal věnovat Brandon Mechele, který šel do skluzu, ale to už bylo pozdě. Suťormin měl napřáhnuto ke střele, jenže trefil jen břevno.
     
    75
    Řekl bych, že kdyby nyní Sergej Semak jako manažer Zenitu mohl, vystřídal by výrazně více hráčů než jen možných pět. Z placu jde Malcom, kterého nahradí Daniil Šamkin.
    73. Noa LANG - 3:0
     
    73
    Bruggy právě vstřelily branku!
    S tímto může Michail Keržakov v brance Zenitu těžko něco dělat a trápení ruského celku v Lize mistrů pokračuje. Bonaventure si na pravé straně vápna povodil Danila Krugovoje, přes kterého odcentroval. Míče se chopil na hranici malého vápna NOA LANG, jenž měl také dálnici volného prostoru a než se k němu seběhl Danila Prochin nebo Wílmar Barrios, tak zakončil, jak se sluší a patří. Bombou k tyči. Keržakov se za balonem mohl leda tak ohlédnout. Asistence: Emmanuel Bonaventure Dennis.
     
    71
    Ruud Vormer nacetroval míč výborně do vápna a Hans Vanaken zkusil hlavičku. Rozhodně to nebyl špatný nápad, ale souhře nizozemského špílmachra chyběla přesnost zakončujícího Belgičana, jenž mířil dva metry nad břevno.
     
    67
    Federico Ricca si po rozehrávce zpracoval míč. Dal si ho od těla a přesně v ten moment k němu přijela kosa se jménem Alex Suťormin. Hodně nepříjemný zákrok a útočník Zenitu může být za žlutou kartu rád.
     
    65
    Daler Kuzjajev, jenž před malou chvílí zavinil penaltový faul, dnes dohrál a střídá ho Leon Musajev.
    57. Hans VANAKEN - 2:0
     
    57
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Domácí dělají obrovský krok k setrvání v evropských pohárech i pro jaro. HANS VANAKEN totiž poslal penaltu na levou stranu, přičemž brankář a kapitán Michail Keržakov si vybral stranu druhou.
    57. Penaltový faul Kuzjajeva
     
    57
    Daler Kuzjajev fauloval ve vápně Charlese De Ketelaereho, který udělal dva tři kroky proti míči a zajeli do něj hned dva hráči. Spolu s Kuzjajevem i Douglas Santos. Naprosto zbytečný zákrok pětadvacetiletého obránce Zenitu a pokutový kop pro Bruggy.
     
    48
    Na centrovaný míč si ve vápně naskočil Daler Kuzjajev a dokázal ho dostat do sítě, jenže ještě předtím pozorný sudí viděl, že si balon zpracoval rukou. Ani tato branka Zenitu tak nemůže platit.
     
    46
    Hned tři střídání si připravil Sergej Semak jako trenér Zenitu pro druhý poločas. Z placu jde Sebastian Driussi, Jaroslav Rakyckyj a Alex Jerochin, které nahrazují Andrej Mostovoj, Danil Krugovoj a Magomed Ozdojev.
    37. Keržakov zamezil radosti Vanakena
     
    37
    Už to mohlo být o dvě branky. Na rohový kop kapitána Vormera si hezky naběhl Hans Vanaken, který se hlavičkou opřel do míče. Nebyl to vůbec špatný pokus, ale reakce gólmana Michaila Keržakova byla ještě lepší a prakticky na čáře míč chytil.
    33. Charles De Ketelaere - 1:0
     
    33
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Domácí tým jde šťastným odrazem do vedení. Charles De Ketelaere potáhl míč středem hřiště a poslal míč na levou stranu. Vormer po dvou dotycích s míčem posunul balon ještě pro Federica Riccu, který odcentroval do pokutového území. Vše chtěl vyřešit obránce Danila Prochin, jenže srazil míč jen před sebe por CHARLESE DE KETELAEREHO a ten akci, kterou započal, i sám zakončil – trefil se hezky k pravé tyči do horní části branky. Devatenáctiletý talent tak potvrzuje své schopnosti.
    24. Suťormin přebral míč v ofsajdu a gól Azmúna tak neplatí
     
    24
    Skóre se poprvé mohlo měnit, když Alex Suťormin dostal na pravé straně míč. Potáhl ho pár rychlými kroky do vápna a předložil přesnou přihrávku pro Azmúna, který se z první trefil naprosto přesně. Jenže veškerá radost Zenitu je zbytečná, neboť asistent sudího Johan Balder signalizoval ofsajd.

    Tomáš Lysý

    Branky: 33. De Ketelaere, 57. Vanaken (pen.), 73. Lang (Dennis)

    Karty:   67. Suťormin (PET), 90. Prochin (PET)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:11.
    Club Brugge KV: Mignolet – Mata (90+1. Van den Keybus), Mechele, Kossounou, Ricca – É. Álvarez Balanta – Dennis, Vanaken (87. Sobol), Vormer (C) (88. Schrijvers) – Lang (88. Okereke), De Ketelaere.
    Náhradníci: Horvath – Sobol, Krmenčík, Schrijvers, Deli, Okereke, Badji, Van der Brempt, Van den Keybus.

    FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov (C) – Suťormin, Prochin, Rakyckyj (46. Krugovoj), Santos – Jerochin (46. Ozdojev), Barrios, Kuzjajev (65. Le Musajev) – Driussi (46. Mostovoj), Azmún, Malcom (75. Šamkin).
    Náhradníci: Vasjutin, Luňov – Krugovoj, Mostovoj, Žirkov, Ozdojev, Le Musajev, Šamkin.

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Joost van Zuilen, Johan Balder (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri