Leeds – West Ham 1:2 (kon.)
konec
Leeds United
1:2 (1:1)
West Ham United
Pátek 11.12.2020, 21:00 • Elland Road • Anglická Premier League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nabídlo nesmírně atraktivní podívanou, která nakonec vyzněla lépe pro West Ham, jenž zvítězil poměrem 2:1. Druhý poločas atraktivitou navázal na ten první, i tentokráte jsme se dočkali řady vyložených šancí, avšak dlouhou dobu jsme na třetí branku zápasu čekali. Kladiváři měli v koncovce zápasu navrch, po několika neproměněných šancí se nakonec přeci jenom prosadili. Po standardní situaci se totiž dokázal prosadit Angelo Ogbonna, který svému celku vystřelil tři body. Kladivářům se poprvé otočit nepříznivý výsledek, první branku dokonce obstaral Tomáš Souček. (22:52:56)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:10.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Robert Snodgrass.
     
    90+3
    Souček prodlužoval pouze za sebe, což přinese rohový kop pro domácí. Jedna z posledních šancí na vyrovnání, do pokutového území se žene početná skupina.
     
    90+2
    To mohla být obrovská rána pro West Ham. Na centrovanou nabídku si totiž dokázal naskočit domácí Rodrigo, který hlavičku poslal přímo doprostřed branky.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Mark Noble (West Ham United).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    89. Balbuena trefil pouze tyč.
     
    89
    Dnešní utkání nabízí celou řadu šancí! Tentokráte se k hlavičkovému pokusu dostal Balbuena, který ovšem orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    88
    Další fantastický zákrok Mesliera! Fornals si na pravém křídle přichystal centr, který sice směřoval k Phillipsovi, avšak ten míč neodvrátil. K němu se tak dostal Haller, jehož nůžky končí na rukavici brankáře.
     
    88
    Shackleton se pokoušel uličkou najít naběhnuvšího Aylinga, jenomže tento záměr se povedlo přečíst Ogbonnovi. West Ham se snaží neudělat žádnou chybu.
     
    87
    Střídající Noble se dokázal zorientovat na útočné polovině, kde spolupracoval s dalším střídajícím hráčem. Johnson přesto za sebou hledal volného Cresswella.
     
    85
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Jarrod Bowen, přichází Benjamin Johnson.
     
    85
    Útočným faulem se nyní prezentoval hostující Haller, který na hranici pokutového území fauloval obránce Coopera. Rozehrávat bude sám brankář Meslier.
     
    84
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Saïd Benrahma, přichází Mark Noble.
     
    83
    Phillips sice dokázal ukořistit míč zpět, jenomže kolmice mezi hostující obránce nakonec nebyla nejpřesnější. Balón se snesl do zámezí, bude se odkopávat.
     
    82
    Leeds United to bude mít najednou hodně složité, poprvé v utkání bude muset dotahovat jednobrankové manko. Na vyrovnání ale nemá zrovna moc času.
    80. Angelo OGBONNA - 1:2

    David Suchý

    Branky: 6. Klich (pen.) – 25. T. Souček (Bowen), 80. Ogbonna (Cresswell)

    Karty:   33. Alioski (LDS) – 3. Fabiański (WHU), 90+1. Noble (WHU)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:10.
    Leeds United: Meslier – Dallas, Ayling, Cooper (C), Alioski (46. Shackleton) – Phillips – Raphinha, Rodrigo, Klich, Harrison (46. Costa) – Bamford (74. T. Roberts).
    Náhradníci: Casilla – Costa, P. Hernández, Poveda, T. Roberts, Shackleton, Struijk.

    West Ham United: Fabiański – Balbuena, Ogbonna, Cresswell – Coufal, T. Souček, Rice (C), Fornals (90+4. Snodgrass) – Bowen (85. Johnson), Benrahma (84. Noble) – Haller.
    Náhradníci: Randolph – Fredericks, Lanzini, Johnson, Snodgrass, Noble, C. Dawson.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org