Vítkovice – Královské Vinohrady 10:5 (kon.) | Liberec – Česká Lípa 19:7 (kon.) | Chodov – Otrokovice 0:0 (odl.)
Black Angels – Střešovice 2:8 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 0:0 (odl.) | Ostrava – Bohemians 6:5 (2:0 po s.n.)
konec
FBC Liberec
19:7 (5:1, 4:3, 10:3)
FBC 4CLEAN Česká Lípa
Neděle 13.12.2020, 16:00 • SH ZŠ Dobiášova, Liberec • Livesport Superliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (18:14:32)
     
    Hráči zápasu
    Radek Valeš (LIB) – 5+1
    Josef Pluhař (CLA) – 0+1
     
    V poslední třetině jsme viděli celkem 13 branek, o zábavu v tomto klání tedy rozhodně nouze nebyla. Liberec si na domácím hřišti otevřel hotovou střelnici a jeden gól mu scházel k magické metě 20 tref. To hostující Česká Lípa bude ze severočeského derby odjíždět s pořádnou ostudou. Také se jí výrazněji vzdálí postupová osmička. V utkání jsme průměrně viděli gól každé dvě minuty a 20 vteřin. I to ukazuje na tragické výkony v podání českolipské defenzivy. Liberec si naopak spravil chuť po neúspěchu na hřišti Bohemians.
     
    Konec zápasu.
    59:49 Jakub KÁRNÍK - 19:7
     
    59:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Čtyři vteřiny a je tu další gól. Česká Lípa už se zřejmě viděla v klubovém autobuse a svou ostudu během posledních 34 vteřin utkání ještě znásobila. Po buly se za míčkem vrhnul Jakub Kopecký a jeho jmenovec JAKUB KÁRNÍK nekompromisně trestá další nedůraz obrany. Asistence: Jakub Kopecký.
    59:45 Prokop FERDAN - 18:7
     
    59:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Naprostý zmar České Lípy v poslední minutě zápasu. Obránci už nechali dveře otevřené a PROKOP FERDAN je dalším hráčem Liberce, který této nabídky využívá. Bez asistence.
    59:35 Jan ŠOLTYS - 17:7
     
    59:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Před brankou zaparkovaný JAN ŠOLTYS překonává Chynu znovu. To je naprostá dominance ze strany Liberce, který rázem vede o 10 gólů. Česká Lípa kašle na závěr utkání. Asistence: Tomáš Dlesk.
    59:26 Martin ČERMÁK - 16:7
     
    59:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí si patrně z dnešního klání odnesou stoprocentní úspěšnost přesilovek. A také si připravili možná nejpovedenější souhru v zápase. Kološ poslal míček na Jakuba Kopeckého, který okamžitě diagonálně oslovil MARTINA ČERMÁKA. Jeho rána z levé strany opět zastavila až v síti. Asistence: Jakub Kopecký.
     
    59:05
    Pluhař zatáhl za záchrannou brzdu a ještě je tu jedna možnost na navýšení skóre. Lukáš Kořínek chtěl pálit na branku a právě při té příležitosti byl zastaven. Jasný faul.
     
    58:25
    Ještě jeden zákrok pro Chynu, který dnes z Liberce bude odjíždět s pocitem zklamání, přestože dělal, co mohl.
    57:46 Prokop FERDAN - 15:7
     
    57:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    A skutečně! Radek Valeš a PROKOP FERDAN by spolu mohli hrát i s páskou přes oči. Tentokrát si role vyměnili, prvně jmenovaný luxusním krosovým pasem překonal celou obranu a Ferdanovi stačilo trefit branku. Povedlo se a skóre má divokou podobu 15:7. Asistence: Radek Valeš.
     
    57:33
    České Lípě se podařilo vyhodit, Valeš spěchá s míčkem do útoku, aby ještě využil početní výhodu.
     
    56:59
    Čermák shazoval míček na střed k Janečkovi, který se ale kvůli obklíčení českolipských beků nedostal k ráně mimo blok.
     
    56:26
    Štěrba mohl svůj hattrick stylově završit v oslabení, ale sám před Mückem nezakončil přesně. Míček netrefil ideálně a ten tak zaduněl o mantinel.
     
    55:58
    Štěpán Slaný nesouhlasil s vyloučením, ale na trestnou lavici nakonec odejít musí. Dostává dvě minuty za bránění ve hře.
     
    55:50
    Také Klucho se chtěl zapsat na střeleckou listinu. Po přihrávce Rozkovce se tak rozhodl při přečíslení dva na jednoho raději vypálit. Jeho řešení bylo ale dlouho avizované, tím pádem Chyna obránce domácích vychytal.
     
    54:47
    Janeček mohl být na konci úchvatné kombinace, kdy mu Ferdan nachystal míček na zlatém podnose. Jenže jakoby se zívající brány zalekl a minul levou tyč.
     
    54:22
    Rozehrávka Wienera s Ferdanem míří až na obrannou polovinu. I když je náskok luxusní, Liberec už nechce dovolit další inkasované branky.
     
    54:05
    Česká Lípa se stále zdržuje v levém rohu. Domácí sahají k jednomu taktickému faulu za druhým a Ekl s Krajcigrem zatím nedokázali vyvést míček do lepšího místa.
     
    53:31
    Novák se protáhl kolem trojice strážců, nakonec mu ale Valeš stejně míček ukradl. Hosté ale na aktivitě neubírají, a tak hezký zákrok musel předvést Mück.
    52:08 Šimon STRÁNSKÝ - 14:7
     
    52:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po oddechovém času stačilo pouhých osm sekund a Liberec vede o sedm branek. Kolem dvou hráčů se středem protáhl ŠIMON STRÁNSKÝ. Zbývalo jen přesně zamířit, a to splnil zmiňovaný střelec do puntíku. Asistence: Petr Kološ.
     
    52:00
    Oddechový čas pro domácí.
     
    51:38
    Pastva pro oči, tak se dá popsat kombinace mezi Dleskem, Rozkovcem a Kluchem. Jenže Patrik Rozkovec chtěl z akce vytěžit ještě lepší divácký efekt a místo žádané střely zbytečně přihrál potřetí.
     
    50:47
    Příliš dlouho čekal Semerád na svůj střelecký pokus. Jeho snahu tak překazil vracející se Vojtěch Janeček.
     
    50:08
    Míček si ke střele nachystal Stárek, ovšem jeho rána zaplula až za zadní mantinel. Z této akce se dalo vytěžit víc.
    48:54 Tomáš DLESK - 13:7
     
    48:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Viděli jsme trefu od půlící čáry. TOMÁŠ DLESK po přisunutí z hole Matěje Klucha zkusil vypálit rázným příklepem a vyplatilo se. Je nutno dodat, že Lukáš Chyna znovu mnohé neviděl. Je to už sedmý gól za posledních devět minut – 13:7. Asistence: Matěj Klucho.
     
    48:43
    Střelu Krajcigra dokázal tělem zastavil Baudisch, jenže Marek Dzierža zahrál vysokou holí a rozehrávat může Klucho.
    47:22 Jaromír EKL - 12:7
     
    47:22
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Třetí zásah za minutu a deset vteřin. Podruhé za sebou se trefují hosté. JAROMÍR EKL dostal trochu volného prostoru na pravém křídle a krásně se trefil do horních pater branky. Mück musí být bezradný, neboť když už se k němu nějaká střela dostane, většinou jde o nechytatelnou záležitost. Asistence: Josef Pluhař.
    47:00 Ondřej KOPIČ - 12:6
     
    47:00
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že ten opravdový gólostroj uvidíme až v této periodě. Krásná souhra mezi Novákem, Štěrbou a ONDŘEJEM KOPIČEM, který po krátkém výjezdu vypálil tahem a nedal Mückovi šanci. Parádní gól. Asistence: Daniel Štěrba.
    46:12 Jan SVĚTLÍK - 12:5
     
    46:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hráči v černém dresu se mohou radovat už podvanácté. Prokop Ferdan si připisuje další bod, když u levého mantinelu našel čepel JANA SVĚTLÍKA. Jeho střela prošla do klece i díky skvělé clony před brankou. Asistence: Prokop Ferdan.
     
    46:04
    Znovu pálil Valeš, ale tentokrát se vůbec netrefil.
     
    45:34
    Valeš zkoušel přidat šestý zásah, ale jeho táhlá rána skončila jen na hrudi pozorného Chyny, který si po delší době připsal skutečně kvalitní zákrok.
     
    45:14
    Daniel Štěrba nedokázal zastavit Kopeckého povoleným způsobem, do cesty mu nastavil koleno a je tu první vyloučení dnešního odpoledne.
    43:41 Radek VALEŠ - 11:5
     
    43:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Dvacet sekund a náskok je zpátky. RADEK VALEŠ nepřestává předvádět střeleckou parádu a přidává už pátý zásah v jednom utkání. Tato trefa byla zřejmě nejpovedenější. Valeš dostal míček k pravému mantinelu a z otočky se trefil do horního růžku. Asistence: Vojtěch Wiener.
    43:21 Tomáš KADLEC - 10:5
     
    43:21
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Hosté znovu korigují skóre. Míček do branky tentokrát dostal TOMÁŠ KADLEC, kterému před branku naservíroval míček Štěpán Slaný. Mück dnes loví míček ze sítě poměrně často, ale z hlediska výsledku to vůbec nevadí. Asistence: Štěpán Slaný.
    41:57 Radek VALEŠ - 10:4
     
    41:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberci stačí ke gólům opravdu málo. Souhra mezi Prokopem Ferdanem a RADKEM VALEŠEM jednoduše funguje. Druhý jmenovaný tak z levé strany mohl přidat svůj čtvrtý zásah v utkání. Domácí se dočkali jubilejní desítky. Asistence: Prokop Ferdan.
     
    41:42
    Zdá se, jakoby hosté hráli přesilovku. Slaného přihrávku z rohu hřiště využil ke střele Kadlec, ovšem nepovedlo se mu trefit branku.
     
    41:11
    Liberec už si nehodlá komplikovat život, a tak tlak hostů řeší dalekým vyhozením na druhou stranu hrací plochy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely: 25:14
     
    Po druhé trefě Daniela Štěrby se několik minut zdálo, že by Česká Lípa mohla pro Liberec představovat poměrně vyrovnaného soupeře. Nakonec si ale do šatny ponese ještě vyšší gólové manko, než s jakým se musela vyrovnávat po první třetině. Po Štěrbovi se totiž dvakrát trefil Valeš a pak také Šoltys. Hrozivý stav 8:2 korigoval Slaný a Kadlec, kteří doručili dvě branky během 20 vteřin, ovšem tři sekundy před sirénou vrátil libereckému mužstvu jistotu Vojtěch Wiener. Případný zvrat by znamenal obrovské překvapení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:56 Vojtěch WIENER - 9:4
     
    39:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jen co se Česká Lípa zvládne trochu nadechnout, přidává liberecké FBC další zásah. Po levé straně tentokrát upaloval VOJTĚCH WIENER, a protože věděl, že mu mnoho času nezbývá, poslal míček rovnou na branku. Odměnou mu byl v síti se třepotající balonek. Vypadá to, že třetí část by se mohla dohrávat spíše z povinnosti. Asistence: Martin Čermák.
     
    39:29
    Valeš tancoval s míčkem za bránou soupeře, ale po špatné přihrávce byl rád, že Čermák uhájil balonek před dotírajícím Eklem.
    38:24 Tomáš KADLEC - 8:4
     
    38:24
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    To jsou další dva slepené góly z produkce České Lípy. Na středu vyplaval zcela volný TOMÁŠ KADLEC, a když mu Jaromír Ekl předal míček, nezbývalo než vypálit tvrdě na bránu. Daniel Mück zasáhnout nedokázal a přichází opět snížení alespoň na rozdíl čtyř zásahů. Asistence: Jaromír Ekl.
    38:04 Štěpán SLANÝ - 8:3
     
    38:04
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Rozehrávka ze standardní situace se vyvedla přímo dokonale. ŠTĚPÁN SLANÝ se rozhlédl doleva i doprava, a jakmile neviděl nikoho, komu by mohl předat míček, raději do něj plácl a vyhledal víko domácí branky. Skóre hlásí hodnotu 8:3. Bez asistence.
     
    37:51
    Krajcigr s Pluhařem vymysleli hezký signál, po němž byl druhý jmenovaný faulován při zakončení. Nebezpečná standardka.
    36:42 Jan ŠOLTYS - 8:2
     
    36:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Poslední gólová akce byla dokonalou ukázkou celého zápasu. Kompletní obrana České Lípy zůstala stát jako zkoprnělá, a tak se před branku drze prohnal JAN ŠOLTYS. Bekhendem našel mezírku v postoji brankáře Chyny, jehož kouzlo tak pomalu přestává fungovat. V tomto případě však nenesl na inkasování branky velkou vinu, jelikož míček do sítě nešťastně srazil Tomáš Kadlec. Asistence: Patrik Rozkovec.
     
    36:26
    Krajcigr sahal po dalším snížení, když po ztrátě liberecké obrany pálil bez přípravy. Podle toho to také dopadlo a míček překonal mantinel.
     
    35:48
    Prokop Ferdan cítí svou fazonu a vypálil na branku. Jeho střela ale nevyšla a o zakončení se díky toho mohl pokusit Vojtěch Wiener. Těsně minul prostor nad nohou brankáře.
     
    35:30
    Novák se u mantinelu potkal s Lhotou, přičemž druhý jmenovaný na tento souboj nebude vzpomínat v nejlepším. Tvrdý zásah do hlavy se přesto obejde bez vyloučení, zatím rozhodčí do zápasu často nevstupovali.
     
    34:52
    Z velké dálky zkoušel pálit Slaný a Mück zvládl neúplně snadný zákrok. Je jasné, že brankář Liberce nemůže být v úplně ideální provozní teplotě, protože má mnohem méně práce než jeho dva protějšci.
     
    34:07
    Jan Baudisch v rohu přišel nejen o míček, ale také o hůl. Píšťalka se neozvala, a tak až o moment později zaútočil Rozkovec. S úspěchem se nesetkal.
     
    33:11
    Přes bránícího hráče neproskočil ani pomocí nápadité kličky Pluhař. Stejný hráč se ale o dvacet vteřin později propracoval k zakončení, ovšem z levé strany si na Mücka nepřišel.
     
    31:54
    Liberecký protiútok tentokrát nezakončil úspěšně Stránský, jemuž šanci nabízel Lhota. Zdá se, že se definitivně vracíme k poměru sil z první třetiny.
     
    31:24
    Stárek s Novákem se pokouší rozehrát. Mnoho konstruktivity zatím akce České Lípy nepobraly.
    30:42 Radek VALEŠ - 7:2
     
    30:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Soutěž o střelce hattricku se dočkala rozuzlení. RADEK VALEŠ v krátkém čase přidává svůj třetí zářez, když opět využil nepovedené rozehry hostů. Na gól mu namazal Daniel Štěrba, Valeš už pak neváhal a míček znovu poslal na vzdálenější tyč. Bez asistence.
     
    30:23
    Z první pálil Lukáš Lhota. Jestli jsme hovořili o vyrovnaném obrazu hry, nyní už to rozhodně neplatí a Liberec se vstřelenou brankou uklidnil.
     
    29:57
    Před branku se probíjel Stránský, který je v této třetině velmi aktivní, ale jeho snaha se nesetkává s gólovým účinkem. Znovu míček jen odvezl k mantinelu.
    28:29 Radek VALEŠ - 6:2
     
    28:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už ovšem Lukáš Chyna na míček nedosáhl. Hodně zajímavá šermovaná před brankou, kterou nakonec ukončil RADEK VALEŠ. Ten po neúspěšném zakončení nepřestal hrát a nadvakrát dostal míček až ke vzdálenější tyči, kde nakonec se štěstím zapadl do sítě. Česká Lípa ještě protestovala, ovšem neuznání gólu už si hosté nevyhádali. 6:2. Asistence: Vojtěch Wiener.
     
    27:30
    Vpřed sice vyrážel Baudisch, ale nedokázal dosáhnout na míček. Pak ovšem Novák předvedl velkou chybu a Jan Světlík se propracoval až před Chynu, který opět vytahuje důležitý zákrok. Až budou hosté hodnotit dnešní výkon, brankáři určitě nebudou zmiňováni v negativních souvislostech.
     
    25:55
    Změny v sestavě přinesly vyrovnanější obraz hry. Štěrba teď napálil Valeše i boční brankovou konstrukci.
     
    25:32
    Přihrávka Šimona Stránského do předbrankového prostoru nezamířila. A Česká Lípa už tradičně vyrazila na kontr. Jaromír Ekl promáchl ve slušné příležitosti a míček pak naháněl až v útočném rohu.
     
    25:10
    Rozkovec předával nezištně pod sebe na Šoltyse, ovšem ten zpracovával balónek v nepříliš výhodné pozici a musel se ke střele otáčet. V tom už dokázali přiskočit obránci Lípy a nebezpečí odvrátili.
     
    23:50
    Valeš možná trochu zbytečně zkoušel přihrávat přes nohu Chyny a hosté okamžitě zkoušeli zúročit protiútok. Další střela nad bránu.
     
    23:23
    Příliš velký nápřah předvedl po přihrávce Kološe Kopecký. Rozehrávat mohou hosté.
     
    22:41
    Kopeckého zablokoval Kadlec. Parádní obětavost obránce České Lípy, kterého bude pořádně štípat nastavené stehno.
     
    22:27
    Liberec inkasoval branku před přestávkou i chvíli po ní. Možná z toho důvodu teď Klucho se Šoltysem kombinovali velmi trpělivě. Po přihrávce vpřed je faulován Rozkovec.
     
    21:32
    Čermák hledal před brankou Ferdana, který v osobním souboji upadl na palubovku, ale sudí faul neviděl. Hosté tak zkusili Liberec přečíslit a znovu branku ohrožoval Štěrba, který je dnes skutečně při chuti.
    20:31 Daniel ŠTĚRBA - 5:2
     
    20:31
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    No a hostům se poměrně záhy daří snížit své manko. O solidní střelu z levé strany se postaral DANIEL ŠTĚRBA, v utkání tak uvidíme pikantní souboj o střelce prvního hattricku. Asistoval Radek Krajcigr, který tak nadále prožívá velmi povedenou sezonu, přestože jeho mužstvo nepatří k ligové elitě. Asistence: Radek Krajcigr.
     
    20:01
    Česká Lípa musí vykonat nějaký impulz a střídá brankáře. Dittrich v první třetině rozhodně nechytal špatně, ale Lukáš Chyna přesto dostane šanci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely: 14:4
     
    Tah na jednu bránu. I tak se dá nazvat obraz hry v rámci první třetiny. Liberec ukazuje, že šokující vítězství ve Vítkovicích nebylo zcela náhodné a potvrzuje své dobré rozpoložení i v severočeském derby. Nejprve se dvěma góly uvedl Prokop Ferdan, na kterého v rozmezí 14. a 18. minuty navázal Jakub Kopecký, Radek Valeš a Martin Čermák. Poslední gól úvodní dvacetiminutovky nicméně zaznamenala Česká Lípa, konkrétně Daniel Štěrba. Jeho zásah 33 vteřin před posledním hvizdem je ale jen slabou záplatou na tragické představení hostujícího celku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:27 Daniel ŠTĚRBA - 5:1
     
    19:27
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Tak přece jen je tu mírná komplikace liberecké krasojízdy. Daniel Mück nestihl vytáhnout střelu z poměrně ostrého úhlu a z ničeho nic dává gól naděje DANIEL ŠTĚRBA. Rána byla zřejmě ještě přizvednuta jedním z bránících hráčů. Hosté by nicméně potřebovali podobných momentů vícero. Asistence: Ondřej Kopič.
     
    18:58
    Obrovský přehled prokazují domácí. Jan Světlík a Šimon Stránský si vyměňují míček na středu.
    17:24 Martin ČERMÁK - 5:0
     
    17:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí stihli nasázet bůra ještě v první třetině. A stačila k tomu dobře postavená clona před brankou. Tomáš Dittrich vůbec nic neviděl, z levé strany se do předbrankového prostoru prohnal MARTIN ČERMÁK a pohotovou střelou na přední tyč našel místo v odkryté kleci. Závidět hostům přestávkovou návštěvu kabiny asi není třeba. Bez asistence.
     
    16:50
    Střelu tahem si přichystal Prokop Ferdan, ovšem mířil hodně vysoko a přestřelil plánovaný cíl. Na hattrick si bude muset ještě počkat.
     
    15:56
    Hosté by rádi zlomili nepříznivý průběh, ale prostřednictvím střel z nesmyslných pozic toho asi nedosáhnou. Štěpán Slaný našel znovu jen připravený blok.
     
    15:12
    Po dlouhé době se hosté připomněli v útoku. Ondřej Kopič dostal námaz na pravou stranu hrací plochy, ovšem ani to nestačilo, aby vyhnal pavouky z Mückovy branky. Znovu jen nepřesná rána.
     
    14:20
    A už to mohlo být klidně 5:0. Jan Baudisch se zjevil v solidní střelecké pozici, ovšem nepochopitelně minul zařízení.
     
    14:04
    Oddechový čas pro hosty.
    14:04 Radek VALEŠ - 4:0
     
    14:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a Liberec přidává i čtvrtý zásah. Další rychlý přechod středu hřiště využil RADEK VALEŠ, který z pravé strany propálil brankáře Dittricha. Pokud českolipští nic nezmění, koledují si v severočeském derby o jasný debakl. I proto si berou čas na poradu. Asistence: Prokop Ferdan.
    13:19 Jakub KOPECKÝ - 3:0
     
    13:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Trestuhodná rozehrávka České Lípy na středu hřiště. Ekl namazal přihrávku na hůl Jana Světlíka, který ještě popostrčil balonek do běhu JAKUBA KOPECKÉHO. Tomu jen stačilo zvednout hlavu a nekompromisně zatlouct svou pumelici k levé tyči. Dittrich byl bez šance. Asistence: Jan Světlík.
     
    12:46
    Obránce Tomáš Novák na poslední chvíli zasáhl a zamezil tak střele od levého mantinelu. Jenže České Lípě se nevede ani přechodová fáze a znovu jen odevzdala míček soupeři.
     
    11:33
    Po dvou skalpech z Ostravy jsou liberečtí florbalisté na pozitivní vlně. Na hřišti to teď rozhodně nevypadá tak, že proti sobě hrají tabulkoví sousedé. Tomáš Dlesk zakončoval další nebezpečný výpad na přední tyč, kde Dittrich zvládl natlačit nohu.
     
    10:03
    Tak to byl exkluzivní zákrok z produkce Tomáše Dittricha, kterého budou spoluhráči po této třetině nosit na rukou. Jan Světlík se totiž znovu objevil sám za obranou a svůj únik zakončil bekhendovou kličkou. Dittrich natáhl ruce a zvládl složitou situaci.
     
    09:25
    Takhle to určitě z pohledu hostů nepůjde. Drahoslav Pastor pálil daleko za středem hřiště, navíc po zemi. Daniel Mück mohl zůstat klidný.
     
    08:57
    Možnost zaútočit sice dostal Dan Semerád, ale měl proti sobě několik obránců, a tak svůj pohyb zastavil a uchýlil se pouze ke zpětné přihrávce.
    08:01 Prokop FERDAN - 2:0
     
    08:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Radka Valeše nemusí mrzet, že před chvílí nechal míček na středu a nemohl tak pálit z ideální pozice. Jen o několik vteřin později totiž skóruje opět PROKOP FERDAN, který tak v utkání bude útočit na hattrick. Česká Lípa působí hodně bezradně a domácí hrají ve velké pohodě. Asistence: Vojtěch Wiener.
     
    06:48
    Hostující obrana potřebuje budíček. Na pravé straně zůstal zcela volný Patrik Rozkovec a po neúspěšné střele zkoušel i dorážet. Parádně se předvedl Tomáš Dittrich. Nebýt jeho reflexů, Lípa už prohrává o dva góly.
     
    06:22
    Nakonec se Šoltys do šance dostal, a to hned nadvakrát. Nejprve ve skrumáži našel míček Dittrich, poté musel řešit další Šoltysovu ránu po přiťuknutí Baudische.
     
    05:54
    Klucho míček po mantinelu posílal na Jana Šoltyse, který byl při svém výjezdu zastaven nepovoleně. Rozehrávka patří domácímu výběru.
     
    04:28
    Akci České Lípy rozjel Daniel Štěrba. Po jeho přihrávce se kolem brány prohnal Dan Semerád, z otočky ale přestřelil branku Mücka.
     
    03:47
    Jan Světlík v tvrdém souboji povalil Drahoslava Pastora, míček si ale ukradl Dittrich a nebezpečí tak nepřichází.
     
    03:11
    Další zákrok vytasil Dittrich a Česká Lípa se pokouší o postupnou rozehru. Ondřej Kopič předal míček a míří vpřed. Hosté jakoby na tento zápas nebyli nachystaní.
    01:49 Prokop FERDAN - 1:0
     
    01:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je tu první trefa domácího celku. Martin Čermák natáhl ke střele, ale v poslední chvíli míček přihrál na křídlo, kde už byl na ránu z první nachystaný PROKOP FERDAN. Jeho rázné zakončení rozvlnilo síť branky. Asistence: Martin Čermák.
     
    01:19
    Hosté s prvním útokem taktéž neuspěli. Jakub Jirsa se dopustil faulu a rozehrávají hráči Liberce.
     
    00:37
    Po výjezdu od mantinelu předával Stránský míč na Kološe, tomu ale rána od půlící čáry nevyšla.
     
    00:05
    S prvním pokusem se vytasil Jakub Kopecký, když po buly překonal střed hřiště a zkusil pálit po zemi. Dittrich byl na místě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FBC Liberec: Mück (Ponomarev) – Klucho, Bitman, Kološ, Janeček, Kárník – Kopecký, Valeš, Rozkovec – Čermák, Dlesk, Stránský – Lhota, Baudisch, Ferdan – Šoltys, Kořínek, Wiener – Světlík.

    FBC 4CLEAN Česká Lípa: Dittrich (Chyna) – Novák, Stárek, Kadlec, Pastor, Slaný, Štěrba – Dzierža, Kouba, Kopič – Studený, Jirsa, Semerád – Krajcigr, Vlček, Ekl – Pluhař.

    Rozhodčí: Nábělek, Štengl.
     
    Svět českého florbalu dnes zastihla tragická zpráva. Ve věku 33 let zemřel brankář Chodova Michal Rebro. Podle informací, které se nám podařilo zjistit, se odkládají pouze zápasy mezi Mladou Boleslaví a Spartou (důvodem je koronavirus v kádru domácího celku) a právě Chodova s Otrokovicemi. Čtyři další duely nedělního programu by měly proběhnout, a to včetně utkání Liberce s Českou Lípou. Před úvodním hvizdem by měly týmy věnovat zesnulému Michalu Rebrovi vzpomínku v podobě minuty ticha.
     
    FBC 4CLEAN ČESKÁ LÍPA
    10. místo, 10 zápasů, 9 bodů, skóre: 59:86


    Česká Lípa by v derby pod rozhlednou Ještěd určitě ráda brala tři body, které by ji opět přiblížily na dostřel pásma zaručujícího postup do play off. Hostující mančaft v dosavadním průběhu Superligy trpí vinou tragické defenzivy. Ta dovolila druhý nejvyšší počet inkasovaných branek z celé soutěže, trápí se i brankáři Jan Dvořák (7,9 gólu za zápas) a Lukáš Chyna (9,55). Proti Bohemce Severočeši nakoupili dokonce 15 branek během 60 minut a jejich poslední nečekaný úspěch s Chodovem přišel až po divoké přestřelce, při níž inkasovali osmičku. V ofenzivní fázi českolipského mužstva dominuje Radek Krajcigr. Zkušený sedmadvacetiletý útočník už zvládl 26 (16+10) bodů a před včerejším kolem prokazovali vyšší produktivitu než on jen tři hráči vedoucích Vítkovic.

    Poslední zápasy
    Česká Lípa – Ostrava 2:9
    Chodov – Česká Lípa 8:9
    Česká Lípa – Vinohrady 11:5
    Bohemians – Česká Lípa 15:6
    Česká Lípa – Mladá Boleslav 2:10
     
    FBC LIBEREC
    9. místo, 9 zápasů, 11 bodů, skóre: 42:61


    Zdá se, že stejně jako v minulém ročníku budou liberečtí florbalisté bojovat na hraně postupové osmičky. Momentálně tým ze severu Čech zaujímá devátou příčku, ovšem oproti osmým Black Angels má dvě utkání k dobru, a může tak v dohrávkách stáhnout tříbodovou ztrátu. Z tohoto pohledu by mohl být velmi klíčový právě nedělní souboj s Českou Lípou. Během uplynulého víkendu si liberecké FBC udělalo výlet do Ostravy, kde senzačně přehrálo nejen celek FBC ČPP Ostrava, ale také jasného lídra superligové tabulky z Vítkovic. Pro domácí se jednalo o první ztrátu bodů v sezoně. Dvě branky v tomto utkání zaznamenal Tomáš Dlesk, který je ale až druhým nejlepším střelcem Liberce. Klubové pořadí v rámci produktivity vede dvaadvacetiletý Jan Světlík (10+8).

    Poslední zápasy
    Vítkovice – Liberec 3:4
    Ostrava – Liberec 3:9
    Liberec – Vítkovice 3:15
    Otrokovice – Liberec 5:6 pp
    Liberec – Tatran 4:10
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 2. Ferdan (Čermák), 9. Ferdan (Wiener), 14. Kopecký (Světlík), 15. Valeš (Ferdan), 18. Čermák, 29. Valeš (Wiener), 31. Valeš, 37. Šoltys (Rozkovec), 40. Wiener (Čermák), 42. Valeš (Ferdan), 44. Valeš (Wiener), 47. Světlík (Ferdan), 49. Dlesk (Klucho), 53. Stránský (Kološ), 58. Ferdan (Valeš), 60. Čermák (Kopecký), 60. Šoltys (Dlesk), 60. Ferdan, 60. Kárník (Kopecký) – 20. Štěrba (Kopič), 21. Štěrba (Krajcigr), 39. Slaný, 39. Kadlec (Ekl), 44. Kadlec (Slaný), 47. Kopič (Štěrba), 48. Ekl (Pluhař)


    FBC Liberec: Mück (Ponomarev) – Klucho, Bitman, Kološ, Janeček, Kárník – Kopecký, Valeš, Rozkovec – Čermák, Dlesk, Stránský – Lhota, Baudisch, Ferdan – Šoltys, Kořínek, Wiener – Světlík.
    FBC 4CLEAN Česká Lípa: Dittrich (21. Chyna) – Novák, Stárek, Kadlec, Pastor, Slaný, Štěrba – Dzierža, Kouba, Kopič – Studený, Jirsa, Semerád – Krajcigr, Vlček, Ekl – Pluhař.

    Rozhodčí: Nábělek, Štengl
    bahis siteleri