Ath. Bilbao – Huesca 2:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:0 (0:0)
SD Huesca
Pátek 18.12.2020, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bilbaa, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:0. Druhý poločas jednoznačně navázal na ten předchozí, i tentokráte jsme sledovali poměrně nezáživnou podívanou. Utkání navíc dlouhou dobu spělo k bezbrankovému konci, jenomže pár minut před koncem v pokutovém území fauloval Pulido, který zároveň musel předčasně do sprch. O vedoucí branku domácích se tak postaral střídající Kodro, navíc v první minutě nastaveného času pečetil vítězství domácího celku obránce Nuňez. (22:54:38)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:15.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Podél autové lajny si to poté namířil Seoane, který se manévrem dostal do volného prostoru, odkud se mu povedlo velice přesně přenést hru na Escricheho.
     
    90+3
    Huesca se v závěru zápasu snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenomže došlo k další ztrátě míče.
     
    90+1
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    A ten přináší druhou branku, o vítězi tohoto zápasu je tedy rozhodnuto! Rozehrávky rohového kopu z pravé strany se chopil Morcillo, který centroval přesně do malého vápna. Tam si dokázal seběhnout zcela nekrytý obránce UNAI NÚÑEZ, který bez výskoku uklidil míč přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
     
    90+1
    Nyní musel zasahovat hostující brankář Fernández, který si nakonec poradil s přízemním zakončením zakončujícího Kodra. Athletic bude rozehrávat další roh.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Tam se dokonce k zakončení z druhé vlny dostal velezkušený Mosquera, který trefil pouze protihráče před sebou. Pro Huescu to znamená zisk rohového kopu.
     
    88
    Huesca to bude mít najednou nesmírně složité, na případné vyrovnání totiž nemá zrovna moc času. Hostující celek se ovšem dokázal ihned usadit na druhé straně.
     
    86
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Pár minut před koncem zápasu tu máme vedoucí branku domácích! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil sám faulovaný, tedy KENAN KODRO. Domácí útočník raději na jistotu zakončoval přímo doprostřed branky, zatímco se brankář Fernández vydal k opačné konstrukci.
     
    85
    A navíc za nedovolený zákrok na Kodra obdržel druhou žlutou kartu hostující obránce Pulido, pro kterého zápas končé!
     
    85
    Penalta pro Athletic Bilbao!
     
    84
    Od své branky nyní mohl rozehrávat hostující brankář Fernández, který to také v tomto případě zkoušel po zemi na Siovase, jenž mu před soupeřem raději vracel.
     
    82
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Jon Morcillo.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Ohian Sancet.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Ani jeden z celků si stále nepřipravil stoprocentní šanci, jakákoliv chyba může mít až fatální následky.
     
    80
    Navíc to individuálním průnikem nevyšlo ani Williamsovi, který v souboji jeden na jednoho narazil do dobře postaveného Pulida, jenž založil rychlý protiútok.
     
    79
    Bezpečně se na druhou stranu hrací plochy dokázal dostat domácí Vencedor, kterému se ke spolupráci nabídl de Marcos, jenž zbytečně vracel míč za sebe.
     
    78
    Celkem překvapivé řešení poté vybral Berenguer, který po náznaku střely zkoušel na penaltovém puntíku oslovit Williamse, což ale dokonale přečetl Mosquera.
     
    77
    Míč se znovu snesl mimo hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro De Marcose. Jeho celek se nakonec kombinačně dostává k opačné šestnáctce.
     
    76
    Sám faulovaný, tedy Ontiveros, se pokoušel překvapit brankáře Simóna střelou z dobrých čtyřiceti metrů od branky. Domácí brankář se ovšem dokázal vrátit.
     
    75
    Pořádně naloženo dostal v předchozím souboji křídelník Ontiveros, který se snažil kličkou do strany zbavit napadajícího Berenguera, jenž ho nakonec fauloval.
     
    74
    Daleko se s míčem poté nedostal ani obránce Galán, který s míčem pelášil za postranní lajnou. Sudímu to pochopitelně neuniklo a vhazovat tak bude domácí Vencedor.
     
    73
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Borja García, přichází Dani Escriche.
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází David Ferreiro, přichází Jaime Seoane.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, na první trefu stále čekáme. Huesca pořádně vyrovnala hru, nyní sama několikrát slibně zahrozila.
     
    71
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ander Capa, přichází Óscar de Marcos.
     
    70
    Huesca si navíc díky zablokované střele vybojovala rohový kop, který se ovšem snesl pouze do rukavic připraveného Simóna, jenž rozehrál rychlým výhozem.
     
    69
    Možná trochu zbytečně se snažil odehrát míč z jedničky domácí Vencedor, který našel pouze nohu protihráče. Huesca se navíc usadila kolem šestnáctky domácích.
     
    68
    Útočným faulem se nakonec prezentoval dotírající Ferreiro, který prohrál v rychlostním souboji, načež místo míče trefil pouze kopačku vracejícího se Berchicheho.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Idrissa Doumbia (SD Huesca).
     
    67
    Z hrací plochy se před malým momentem pakoval také domácí útočník Villalibre, který toho dnes snášel opravdu hodně. Hostující obrana mu nic nedarovala.
     
    66
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Asier Villalibre, přichází Kenan Kodro.
     
    65
    Hezká kombinace domácích nakonec nabídla hodně prostoru pro obránce Berchicheho, který přesto svým centrem našel prvního protihráče. Další rohový kop.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ani druhý poločas nám toho zatím moc nepřinesl. Huesca začíná hrát agresivně, proto se hra hodně často kouskuje.
     
    63
    Za soupeřovu obranu si pokoušel seběhnout hostující Ferreiro, před kterým se povedlo zažehnat nebezpečí brankáři Simónovi. I přesto se jednalo o další ofsajd.
     
    62
    Po levém křídle si to namířil dnes celkem nenápadně hrající Williams, který se nakonec dostal k centru levou nohou. Ten mu nevyšel a bude se odkopávat.
     
    61
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Mikel Rico, přichází Idrissa Doumbia.
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Šindži Okazaki, přichází Rafael Mir.
     
    60
    Sudí ještě celou situaci projednal s videorozhodčím, avšak penalta z toho nakonec nebyla. Naopak Athletic zahrával další rohový kop, který zakončení nepřinesl.
     
    59
    Hodně prostoru měl poté před sebou Berchiche, který se snažil na hranici pokutového území spolupracovat s Berengurem, jenž se po souboji ocitl na trávníku.
     
    58
    Druhý rohový kop se nebezpečně kroutil směrem do hostující branky, přičemž míč dokonce dopadl na brankovou konstrukci!
     
    57
    Bilbao si nakonec vyzkoušelo rozehrávku rohového kopu. Míč se nakonec snášel k zadní tyči, Fernándezovi se ho nepovedlo sevřít do rukavic a následovat bude druhý roh.
     
    56
    U středového kruhu se dokázal zorientovat domácí kapitán Munian, kterého po odehrání míče ještě nešetrně dohrál Mosquera. Hlavní sudí ponechal výhodu.
     
    55
    To se nyní změnilo a oba celky tak znovu hrají v kompletním složení. Pokračovalo se autovým vhazováním v podání Galána, který si nakonec vybral Mosqueru.
     
    54
    Nehrálo se přes minutu, nakonec je o něco více otřesen domácí Villalibre, který se už dostal zpět na hrací plochu. Naopak Huesca zatím hraje v početní nevýhodě.
     
    53
    Poté jsme sledovali hodně tvrdý souboj mezi domácím Villalibrem a hostujícím Siovasem. Oba hráči zůstali ležet na hrací ploše, do akce míří lékařský personál.
     
    52
    Na kolmici mezi hostující obránce si zkoušel seběhnout Williams, který se nakonec k míči nedostal. Naopak se k němu prodral Pulido, jenž nahrával pouze soupeři.
     
    51
    Hrací předmět se znovu snesl mimo vymezený prostor, následovalo autové vhazování z pravé strany. Domácímu Capovi se nakonec ke spolupráci nabídl Muniain.
     
    50
    Po vzdušném souboji se jako první dostal k odraženému míči domácí Núñez, který to zkoušel kolmicí na pravou stranu, kde měl Capa k balónu nesmírně daleko.
     
    49
    Práce pro hostujícího brankáře Fernándeze, který si s centrovanou nabídkou dokázal poradit na jedničku. Poté jsme sledovali vysoký odkop směrem na Ferreira.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to sympatickým způsobem vzal na sebe domácí Berenguer, který si sice našel prostor k zakončení, avšak poté mířil nad branku.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas tohoto zápasu, úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Dani García, přichází Unai Vencedor.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který byl hodně nezáživný. Za celou dobu jsme neviděli ani jednu branku, dokonce jsme se nedočkali žádné vyložené šance. V úvodu jsme sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, v koncovce prvního poločasu měl lehce navrch domácí celek, kterému se zatím nedaří překonat dobře fungující obranu Huescy. Nováček soutěže zatím předvádí zodpovědný výkon směrem dozadu, v útočné fázi to zkouší centrovanými balóny, které zatím neslaví kýžený úspěch.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči Rico, avšak výrazně vedle branky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Kousek od středového kruhu se povedlo zakročit domácímu Vesgovi, který poté přeposílal míč do strany na Berchicheho, jenž se ale nedostal přes Siovase.
     
    42
    Williams se fantastickým způsobem dokázal zbavit Galána a poté poslal centr do malého vápna na Villalibreho. Druhý jmenovaný ovšem nedokázal zakončit.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Huesca si nyní vybojovala standardku z hranice pokutového území, ke které se znovu postavil aktivně hrající Ontiveros. Jeho střílená nabídka nic nepřinesla.
     
    39
    Simón vyrážel míč před sebe, kde se povedlo před Okazakim odkopnout míč na rohový kop Garcíovi. Následný rohový kop dokázal domácí obrana odvrátit pryč.
     
    38
    Domácí brankář nakonec na jistotu vyhodil míč na osamoceného Martíneze, který si troufl na přenesení hry k postranní lajně, kde celkem váhal zadák Capa.
     
    37
    Bilbao pro změnu zahrávalo standardní situaci z levé strany. Rozehrávku volného kopu si vzal na starost Berenguer, jehož nabídka doputovala k Fernándezovi.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Jorge Pulido (SD Huesca).
     
    35
    Muniain měl k nahrávce od kolegy hodně daleko, došlo tak k další zbytečné ztrátě míče. Ta přinesla centr od Ontiverose, který ovšem našel rukavice brankáře Simóna.
     
    34
    K vidění byl první rohový kop tohoto zápasu, k dispozici ho měl hostující Ontiveros. Ten se snažil poslat centr na přední tyč, kde ovšem ve vzduchu kraloval Martínez.
     
    33
    Už poměrně dlouhou dobu se držíme s míčem na polovině Huescy. Nyní se do kombinace zapojila také kompletní domácí obrana, která poté přenášela hru na Vesgu.
     
    32
    Po centrované nabídce z levé strany se poté natahoval Villalibre, který nakonec na míč nedosáhl. Rozruch byl zbytečný, jednalo se totiž o další ofsajd Athleticu.
     
    31
    Máme za sebou úvodní třicetiiminutovku zápasu, na první branku stále čekáme. Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, která nenabídla žádnou šanci.
     
    30
    Poté si o nahrávku řekl Ontiveros, který před dotírajícím protihráčem raději sklepával pod sebe. Hosté poté neuspěli se snahou o centr, který zablokoval Capa.
     
    29
    Hezké přenechání míče nakonec přineslo dobrou pozici pro centr pro hostujícího Galána. Jeho nabídka nebyla přesná, přesto se SD Huesca udržela na balónu.
     
    27
    Poté na pravém křídle šel příliš agresivně do souboje o míč střídající López, což jasně viděl také pomezní rozhodčí. Bilbao okamžitě rozehrál po zemi nakrátko.
     
    26
    Standardní situace nakonec nepřinesla nic nebezpečného, místo toho jsme sledovali odkop z kopačky Fernándeze. Ten na opačné polovině zkoušel najít Okazakiho.
     
    25
    V osobním souboji si lehkým faulem pomohl hostující Pulido, který před zraky sudího lehce přistrčil zatím nevýrazného Villalibreho. Standardka pro domácí hráče.
     
    24
    Ve středu hrací plochy měl příliš málo místa velezkušený Rico, který pochopitelně zná domácí celek velice dobře. Několik sezon totiž oblíkal dres Athleticu Bilbaa.
     
    23
    Na hrací plochu nám přiskočil nový hráč, kterým je hostující Pedro López. Ten musel vystřídat zraněného obránce Maffea, který odkulhal mimo dějiště zápasu.
     
    22
    Střídání v týmu SD Huesca: ze hřiště odchází Pablo Maffeo Becerra, přichází Pedro López.
     
    21
    Poměrně dost prostoru měl poté domácí Berchiche, který to okamžitě zkoušel centrem do malého vápna, kde se jako první dostal k míči brankář Fernández.
     
    20
    Další nepřesnost na domácí straně, po které bude moci vykopávat brankář Fernández. Vypadá to na odkop od branky, domácí hráči totiž číhají na případnou rozehrávku po zemi.
     
    19
    Na druhé straně se po levém křídle dostával k centru Ontiveros, kterému se před čárou nakonec povedlo odcentrovat. Jeho nabídka ale proletěla šestnáctkou.
     
    18
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel křídelník Berenguer. Opakovaný záběr potvrdil těsný ofsajd Bilbaa.
     
    17
    Snad první zakončení tohoto zápasu. Postaral se o něj domácí Muniain, který to zkoušel z dobrých třiceti metrů od branky. Jeho rána směřovala nad branku.
     
    16
    Poté jsme sledovali přenesení hry na pravou stranu, kde se do vzdušného souboje dostával hostující obránce Maffeo. Nejvýše do vzduchu se ale dostal Capa.
     
    15
    Těžiště hry se poté přesunulo na polovinu Athleticu Bilbaa. Kousek od středového kruhu převzal nahrávku Núñez, který prudkou přihrávkou nedokázal oslovit Berenguera.
     
    14
    Obrana Huescy se hodně otevřela, čehož se pokoušel využít Williams. Po jeho nahrávce si hledal prostor k případnému zakončení Munian, kterého stínoval Siovas.
     
    13
    Ontiveros se poté chystal do rychlého protiútoku, který ovšem sám zabrzdil. Hostující křídelník se přesto dostal do zakončení, kterým trefil před sebou stojícího protihráče.
     
    12
    Po ní se k míči dokázal dostat obránce Martínez, který se na opačné polovině hrací plochy pokoušel nastartovat Villalibreho, před kterým zasahoval Siovas.
     
    11
    Núñez tentokráte zasahoval na hranici pokutového území, kde za sebe nepustil Ontiverose. Huesca s míčem zůstala na útočné polovině, kde rozjela kombinaci.
     
    10
    Ferreiro nakonec zvolil šikovné přenesení hry do volného prostoru, kde to centrovanou nabídkou do malého vápna zkoušel Galán, který našel pouze obránce Núñeze.
     
    9
    O autové vhazování se následně mohl postarat hostující Maffeo. Jeho celek to zkoušel po pravém křídle, kde se Ferreiro nakonec nedostal k centru pravou nohou.
     
    8
    Hodně riskoval domácí Berchiche, který si troufl na zpětnou nahrávku na kolegu Martíneze. Do dráhy letu míče se ovšem připletl Rico, od kterého šel do zámezí.
     
    7
    Poprvé v tomto duelu se k balónu dostal také hostující brankář Fernández, kterému se povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, kde si o nahrávku řekl Pulido.
     
    6
    Athletic se s míčem dostal na obrannou polovinu, kde se do menších problémů dostal záložník Vesga. Po roztažení hry mu ovšem velice přesně narazil Maffeo.
     
    5
    Jeho autové vhazování nakonec směřovalo na rychlonohého Williamse, který se ovšem nedokázal dostat přes prvního protihráče. Míč znovu skončil v zámezí.
     
    4
    Hostující celek to zkoušel přes levou stranu, kde ovšem obránce Galán nedokázal udržet míč na hrací ploše. O autové vhazování se tak postará domácí Capa.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se do rozehrávky zapojil také domácí brankář Simón, který na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Núñeze, jenž vyváží balón.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Vesga – I. Williams, Muniain, Berenguer – Villalibre.
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, I. Córdoba, Vicente, Vencedor, Sancet, Morcillo, Unai López, Lekue, Kodro, I. Gómez, de Marcos.

    SD Huesca: Fernández Llorente – Maffeo Becerra, Pulido, Siovas, Galán – M. Rico, Mosquera, B. García – Ferreiro, Okazaki, Ontiveros.
    Náhradníci: Andrés Fernández – I. Doumbia, G. Silva, Nwakali, Pedro López, Mir, Escriche, Gómez, Seoane, Valderrama, Insua, Carlos.

    Rozhodčí: Pizarro – Garrido, Masso.
     
    SD Huesca
    Huesca po návratu do nejvyšší soutěže už dlouho hledá formu, ale nyní to konečně začíná vypadat lépe, jelikož si v posledním utkání připsala svou první výhru v sezoně, kdy si poměrem 1:0 vyšlápla na Alavés. Dnešní hosté ale i přes tento fakt na tom nejsou úplně nejhůř, protože mají na kontě osm remíz, takže celkem získali jedenáct bodů, což jim stačí na devatenáctou příčku. Huesca se tak stále bez problémů může zachránit, ale stejně snadno může také spadnout. Body tak potřebuje získat při každé možné příležitosti, dnes se tak pokusí navázat na své předchozí vítězství.

    Poslední tři utkání
    Marchamalo vs. Huesca – 2:3pen
    Huesca vs. Alavés – 1:0
    Granada vs. Huesca – 3:3
     
    Athletic Bilbao
    Bilbao v letošní sezoně bojuje o udržení, přičemž je zatím docela úspěšné, protože se nachází na třináctém místě, avšak na sestupovou zónu má jen tříbodový náskok. Druhá polovina tabulky je obecně opravdu hodně vyrovnaná, protože desátý Betis má na poslední Osasuna náskok jen pěti bodů. Zpět ale k Athleticu, kterému se v poslední době moc nedaří, protože z posledních pěti duelů ukořistil jenom pět bodů. Nyní navíc už čtyři utkání v řadě nevyhrál, připsal si dvě remízy a dvě porážky. Naposledy Bilbao docela jednoznačně padlo s Realem Madrid, což dnes může odpracovat, protože se utká s předposlední Huescou.

    Poslední tři utkání
    Real Madrid vs. Bilbao – 3:1
    Valencia vs. Bilbao – 2:2
    Bilbao vs. Celta Vigo – 0:2
     
    Dobrý den u španělského fotbalu! Po dvoudenní pauze se opět vrací na scénu LaLiga, která začíná již 14. kola. To otevře duel Bilbaa a Huescy. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 86. Kodro (pen.), 90+1. Núñez (Morcillo)

    Karty:   36. Pulido (HSC), 67. I. Doumbia (HSC)   85. Pulido (HSC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:15.
    Athletic Bilbao: Simón – Capa (71. de Marcos), Núñez, I. Martínez, Berchiche – Dani García (46. Vencedor), Vesga – I. Williams (82. Morcillo), Muniain (C) (82. Sancet), Berenguer – Villalibre (66. Kodro).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, I. Córdoba, Vicente, Vencedor, Sancet, Morcillo, Unai López, Lekue, Kodro, I. Gómez, de Marcos.

    SD Huesca: Fernández Llorente – Maffeo Becerra (22. Pedro López), Pulido (C), Siovas, Galán – M. Rico (61. I. Doumbia), Mosquera, B. García (73. Escriche) – Ferreiro (73. Seoane), Okazaki (61. Mir), Ontiveros.
    Náhradníci: Andrés Fernández – I. Doumbia, G. Silva, Nwakali, Pedro López, Mir, Escriche, Gómez, Seoane, Valderrama, Insua, Carlos.

    Rozhodčí: Pizarro – Garrido, Masso
    bahis siteleri