Wolfsburg – Sandhausen 4:0 (kon.) | Essen – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Stuttgart – Freiburg 1:0 (kon.)
Hannover – W. Brémy 0:3 (kon.) | Mohuč – Bochum 2:2 (0:3 po pen.) | Wiesbaden – Regensburg 0:0 (2:4 po pen.)
po penal. (2:4)
Wehen Wiesbaden
0:0 (0:0)
SSV Jahn Regensburg
Středa 23.12.2020, 20:45 • Brita-Arena, Wiesbaden • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:31:40)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:20.
     
    V penaltovém rozstřelu byli šťastnější fotbalisté druholigového Regensburgu. Zatímco na jejich straně proměnili penaltu všichni čtyři exekutoři, tak za Wehen selhal nejprve útočník Tietz a posléze i křídelník Prokop, jehož neproměněným pokusem celý rozstřel skončil. Svěřenci kouče Selimbegoviće oslavili postup do osmifinále velmi hlasitě, v této fázi již existuje velká šance, že by mohli dostat věhlasného prvoligového soupeře.
     
    Konec zápasu.
    PROKOP
     
    4. série
    2:4
    Je konec! Čtvrtý exekutor z řad domácích Dominik Prokop kopl balón doleva, což Meyer očekával, nepříliš dobře umístěnou ránu vyrazil!
    OPOKU
     
    4. série
    2:4
    Brankáře Bosse provází v penaltovém rozstřelu obrovská smůla. Třikrát v řadě dokázal vystihnout směr střely, ale ani jednou nezasáhl. Proti Opokovi byl nejblíže, ale od jeho rukavic se míč odrazil do sítě.
    GÜRLEYEN
     
    3. série
    2:3
    Stoper Gürleyen ještě drží postupové naděje Wehenu. Razantní dělovka k pravé tyči slavila úspěch, Meyer šel k zemi pozdě.
    GEORGE
     
    3. série
    1:3
    Regensburg přiblížil postupu George. I on, podobně jako spoluhráč Albers kopal doleva a Boss vystihl směr, ale na dobře umístěnou střelu byl krátký.
    TIETZ
     
    2. série
    1:2
    Tietz selhal a schovává hlavu v dlaních! V průběhu běhu zpomalil pohyb, načež poslal gólmana na druhou stranu, jenže trefil břevno!
    ALBERS
     
    2. série
    1:2
    Albers proměnil penaltu s obrovským štěstím. Pokus k levé tyči gólman Boss měl na prstech, nakonec mu míč propadl pod rukou.
    KEMPE
     
    1. série
    1:1
    Za domácí kopal levý obránce Kempe. I on prokázal pevné nervy a střílel doleva, i v tomto případě šel brankář špatným směrem.
    WEKESSER
     
    1. série
    0:1
    Prvním exekutorem pokutového kopu byl hostující křídelník Erik Wekesser. Svůj pokus umístil k pravé tyči, gólman šel na opačnou stranu.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Ani prodloužení nepřineslo postupový gól jednoho či druhého týmu, o vítězi tak rozhodne až penaltový rozstřel! První poločas prodloužení byl aktivnější Wehen, druhý Regensburg, ale stejně jako v průběhu celého druhého poločasu platí, že jsme nebyli svědky žádné vyložené šance.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    119
    Gólman Tim Boss si dal pořádně načas s rozehrávkou odkopu. Koledoval si o žlutou kartu, hlavní rozhodčí byl k brankáři shovívavý.
     
    118
    Vyhrocené střetnutí přináší jubilejní desátý žlutý kartónek. Sebastian Nachreiner naskočil kolenem do zad Chata, jenž zůstává v bolestech ležet na zemi.
     
    117
    Wehen je v závěrečných minutách aktivnějším týmem. Za hranicí vápna vyzkoušel štěstí Hollerbach, mířil však jen do dobře postaveného obránce.
     
    116
    Gólman Boss si hlasitě zařval a vyběhl proti centru Tietze. Dobře udělal, jinak by totiž Medić hlavičkoval ve velmi slibné pozici.
     
    115
    Rychlý brejk táhl pravou stranou čerstvý Scott Kennedy. V klíčovou chvíli ovšem neudržel nervy na uzdě a akci zhatil nepřesnou nahrávkou Schneiderovi.
     
    114
    Dominik Prokop udělal úspěšnou zasekávačku Albersovi. Vzápětí vyzkoušel odcentrovat do pokutového území, nejvýše vyskočil stoper Elvedi.
     
    113
    Zápas pomalu, ale jistě směřuje do penalt. Ani jeden z týmů již nepodniká riskantní útoky, které by je mohly stát čisté konto v zadních řadách.
     
    112
    Druhá žlutá karta v průběhu jedné minuty, jejím autorem Dominik Prokop. Po nepovedené standardce si pomohl zatažením za dres Besuschkowa a to arbitr po zásluze ocenil.
     
    112
    Jan Elvedi je dalším, v pořadí již osmým hráčem potrestaným žlutou kartou. Kousek za polovinou hřiště hlavou narazil do nic netušícího Kempeho.
     
    111
    Ti nakonec mohli zůstat na svých místech. Stoper druholigového německého celku se vzpamatoval poměrně rychle.
     
    111
    Po hlavičkovém střetu zůstal na trávníku ležet Sebastian Nachreiner. Hlavní rozhodčí přerušuje hru, do hry však zatím nepovolává lékaře.
     
    110
    Výkop budeme sledovat i na druhé straně. Erik Wekesser ještě chtěl vybojovat alespoň roh, avšak Mockenhaupta se mu nastřelit nepodařilo.
     
    109
    Dalekonosný projektil z třiceti metrů vyslal na bránu Jakov Medić. Meyer kontroloval balón letící vysoko nad bránu.
     
    108
    Na rozdíl od prvního prodloužení, do toho druhého lépe vstoupil Regensburg. Zakončení Alberse nemělo ani zdaleka gólové parametry.
     
    107
    Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Marvin Ajani, přichází Moritz Kuhn.
     
    106
    Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Maurice Malone, přichází Michael Guthörl.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    104
    Dlouhý balón na Meyera nebyl úplně nejlepší volbou Elvediho. Brankář si poradil s těžkou situací výborně, před dotírajícím Malonem odkopl tak, že míč zůstal ve hře.
     
    103
    Nejprve to vypadalo, že hosté budou zahrávat volný přímý kop, ale jsou to domácí, kteří budou rozehrávat. Albers si totiž při vytváření prostoru pomohl stažením Gürleyena a sám přitom upadl.
     
    102
    Ve Wiesbadenu se silně rozpršelo. To může hrát do karet především střelcům, střely budou na mokré trávě zrychlovat a gólmani budou mít o to těžší práci.
     
    101
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Oliver Hein, přichází Scott Kennedy.
     
    100
    Prokop si pěkně narazil s Tietzem, aby posléze zkusil Meyera překvapit přízemní střelou z velkého úhlu. Gólman udržel míč v rukavicích.
     
    99
    Hosté nikam nespěchají. Jsou si vědomi, že soupeř je v prodloužení lepším týmem a tak se snaží spíše hru uklidnit.
     
    98
    Svěřenci kouče Rehma chtějí vstřelit gól, který by je výrazně přiblížil postupu. Bojují ze všech sil, ale Meyerova svatyně odolává.
     
    97
    Hlavní arbitr dnešního střetnutí Reichel si na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Po skluzu Mediće na kotníky Caliskanera tasil další kartu žluté barvy.
     
    96
    Vzrušení po střele Wekessera do tyče bylo předčasné, levé křídlo Wehenu totiž zakončovalo v ofsajdovém postavení.
     
    95
    Stoper Mockenhaput zapojil do hry brankáře Bosse, který se tak poprvé zapojil v prodloužení do hry. Dlouhým odkopem poslal míč na útočnou polovinu.
     
    94
    Nebezpečí zažehnal Jan Elvedi. Počkal si na polovysoký centr, který bez větších potíží odvrátil mimo hrací plochu.
     
    93
    Nastolená aktivita fotbalistů v černých dresech přetrvává. Po faulu Nachreinera na Mediće budeme svědky standardní situace.
     
    92
    Výkop druhého poločasu patřil domácím. Wehen okamžitě založil rychlý útok, na jehož konci byl nepřesně střílející Tietz.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Základní hrací doba nerozhodla, půjde se do prodloužení. Druhý poločas byl ještě méně atraktivní, než ten první, nenabídl totiž žádnou vyloženou šanci. Hráči Regensburgu sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale efekt byl z jejich strany nulový.
     
    90
    Druhý poločas skončil.
     
    90+3
    Před koncem druhého poločasu ještě jedna žlutá kartu. Tu si vykoledoval Jan-Marc Schneider za svůj zákrok na Hollerbacha.
     
    90+3
    Švýcarský stoper Jan Elvedi zapracoval na jedničku s hvězdičkou. Po nástřelu Gürleyena udržel na zádech Prokopa, míč přenechal brankáři.
     
    90+2
    Mizernou přihrávku Maloneho vystihl Besuschkow. Sám si však příliš předkopl balón před sebe, což jej stálo míč a slibnou možnost.
     
    90+1
    Na hraně ofsajdu převzal balón Tietz, praporek pomezního zůstal dole. Útočník po vniknutí do vápna volil křižnou přízemní střelu, kterou Meyer vytěsnil mimo tři tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Alexander Meyer drží čisté konto a to i po centru z levé strany, jehož autorem byl Hein. Strážce svatyně vyběhl a balón udržel v rukavicích před nebezpečně dotírajícím Prokopem.
     
    88
    Po delší době se ke kombinační akci dostali i domácí. Na jejím konci stálo zakončení Mauriceho Maloneho, prudká střela letěla přímo na střed, kde byl připravený Meyer.
     
    87
    Opět v akci pomezní rozhodčí. Příliš brzy naběhl za obranu Phillip Tietz, ofsajdová past hostující defenzivy sklapla včas.
     
    86
    Obranný odkop Nachreinera doputoval až k Bossovi. Gólman mimo šestnáctku zpracoval míč na prsa a nikým neatakován nahrával Ajanimu.
     
    86
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Christoph Moritz, přichází Jann George.
     
    85
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Jan-Niklas Beste, přichází Jan-Marc Schneider.
     
    85
    Aaron Opoku úplně zbytečně na polovině hřiště trefil Nachrainera loktem do břicha. Rozhodčí situaci dobře viděl a útočníka Regensburgu potrestal žlutou kartou.
     
    84
    Christoph Moritz dlouho otálel s rozehrávkou, ve finále však dokázal vyslat do brejku Vreneziho. Nadějně vypadající situace dva na dva dopadla tragicky, pravý křídelník trefil do nohy Gürleyena.
     
    83
    Gólman Meyer hledal dlouhým výkopem Stolzeho. Našel jej, ale ofenzivní záložník pouze prodloužil balón za sebe k domácímu brankáři.
     
    82
    Ajani se diví, ale o jeho faulu na Alberse nemůže být sporu. Německý bek zasáhl balón, ovšem až po kotnících dánského forwarda.
     
    81
    Zdvižený praporek pomezního zastavil v pohybu vpřed Phillipa Tietze. Domácí útočník neprotestoval, byl si špatného postavení vědom.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Vše nasvědčuje tomu, že uvidíme prodloužení, na první velkou příležitost ve druhém poločase čekáme marně.
     
    79
    Erik Wekesser podcenil vlastní rychlostní schopnosti. V souboji s Prokopem byl tím pomalejším, soka posléze z frustrace dohrál šlapákem. Za odměnu dostal žlutou kartu.
     
    78
    Propagační pokus z 25 metrů vypálil Jakov Medić. Meyer mohl zůstat klidným, střela byla tak špatná, že hosté ještě budou vhazovat.
     
    77
    Regensburg sundal nohu z plynu. Zřejmě ani oni nemají nevyčerpatelný fyzický fond a chtějí nějaké pošetřit do případného prodloužení.
     
    76
    Hru uklidnil Dominik Prokop. Doběhl až k rohovému praporku, kde ušetřil pár cenných vteřinek. Proti přesile tří hráčů posléze byl nucen kapitulovat.
     
    75
    Střídající Holerbach si velmi brzy řekl o pozornost. Hrudí si balón zpracoval, vzápětí pálil o kousek nad horní tyčku Meyera.
     
    74
    Stoperská domluva mezi Nachreinerem a Elvedim zafungovala dokonale. Oba ve stejný moment vystartovali proti osamocenému Tietzovi, který byl ve vteřině bez míče.
     
    73
    Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Gianluca Korte, přichází Benedict Hollerbach.
     
    72
    Levý bek Ajani dokázal zažehnat nebezpečí, které připravil Vrenezi. Už chtěl vyzkoušet technické zakončení na zadní tyč, jemuž dokázal zabránit právě nmecký obránce.
     
    71
    Zatímco se na domácí lavičce připravuje střídání, tak na hrací ploše pokračuje aktivita Regensburgu, který evidentně nechce jít do prodloužení.
     
    70
    Hosté zkusili štěstí pro změnu z pravé strany. Sebastian Stolze pěknou kličkou obelstil Kempeho, vzápětí střelou z velkého úhlu Bosse nepřekvapil.
     
    69
    Fotbalisté Wehenu jsou v posledních okamžicích pod velkým tlakem. Vrenezi si narazil s Wekesserem, druhý jmenovaný vypálil o kousek nad.
     
    68
    Aktivita hostujícího celku stoupá. Pěknou kombinační hrou se dostali až do blízkosti pokutového území, zakončení Moritze vychýlil špičkou kopačky z brány Mockenhaupt.
     
    67
    Zkušený čtyřiatřicetiletý Dennis Kempe nedokázal využít dostatek volného prostoru na centr. Balón hodně podkopl, kulatý nesmysl přeletěl o dobrý metr nad adresátem Tietzem.
     
    66
    Prokop mohl zkusit přímou střelu, nakonec volil centr. Vysoko vyskočil Tietz, jenž šel ovšem brzy k zemi, balón tak jen prodloužil za sebe do země nikoho.
     
    65
    Žlutou kartu obdržel i hostující hráč, jmenovitě Jan-Niklas Beste. Levý obránce dostal jesličky a potupu chtěl napravit faulem, Ajaniho trefil skluzem bez zjevné snahy hrát balón.
     
    64
    Erik Wekesser viděl uličku na Tietze. Útočník převzal míč do běhu a na hranici šestnáctky vystřelil, projektil vyslal o pár decimetrů vedle pravé tyče.
     
    63
    Hosté po delší době zkoušejí vyzrát na soupeře kombinační hrou. Wehen má ovšem dobře rozestavenou defenzivu, změnu skóre nebude chtít připustit.
     
    63
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Sebastian Stolze, přichází Aaron Opoku.
     
    62
    Střídání v týmu Wehen Wiesbaden: ze hřiště odchází Marc Lais, přichází Paterson Chato.
    Střídání v týmu SSV Jahn Regensburg: ze hřiště odchází Albion Vrenezi, přichází Kaan Caliskaner.
     
    61
    Do domácích řad míří druhá žlutá karta. Stoper Mockenhaupt podklouzl a přitom s sebou stáhl Stolzeho. Nebylo co řešit.
     
    60
    Hodina střetnutí je pryč, do konce základní hrací doby však stále ještě zbývá třicet minut. Pokud by zápas byl po devadesáti minutách vyrovnaný, šlo by se do prodloužení.
     
    59
    Rychle na druhou stranu. Sascha Mockenhaupt rozjel útok středem hřiště pasem na Korta, akce pokračovala u Prokopa. Vysoký balón rakouského fotbalisty zprava uzmul Meyer.
     
    58
    Ačkoli k faulu došlo na půlicí čáře, tak Kempe zkusil dlouhý nákop až do šestnáctky. To se podařilo, ale balón letěl hodně dlouho a stal se kořistí pozorného Bosse.
     
    57
    Presující Albion Vrenezi zbystřil, když uviděl Ajaniho zaváhání při zpracování. Zkusil mu špičkou kopačky míč vypíchnout, místo toho nakopl soka do holeně.
     
    56
    Za nástřelem Kempeho vyběhl Malone příliš pozdě. Naopak Meyer zareagoval na jedničku, odvážnou přihrávkou dokonce našel spoluhráče Heina.
     
    55
    Jan-Niklas Beste vyprodukoval zajímavý centr, jenž našel hlavu Alberse. Dán ovšem hlavičkoval z hranice šestnáctky velmi slabě, Boss měl snadnou práci.
     
    54
    Druhý poločas navazuje na první. Můžeme vidět velké množství nepřesností v podání obou celků, ale ani jedno zaváhání zatím nedokázal žádný z hráčů potrestat.
     
    53
    Zmatků v defenzivě Wehenu chtěl využít Stolze. Skákavý balón napálil vší silou na bránu, kulatý nesmysl dokázal obětavým skluzem zblokovat Gürleyen.
     
    52
    Útočník Albers chtěl penaltu po kontaktu s Mockenhauptem. Arbitr Recihel chvíli váhal, po poradě s asistentem nechal ve hře pokračovat.
     
    51
    Zleva nebezpečně centroval na hranici penalty Jakov Medić. Dvaadvacetiletý Chorvat hledal, ale nenašel Korta, jehož postrážil Hein.
     
    50
    V akci pro změnu hráči Wehenu. Maurice Malone vystartoval za přihrávkou Prokopa, z velkého úhlu nedokázal ohrozit soupeřovu svatyni.
     
    49
    Hlavní rozhodčí musel fouknout do píšťalky poté, co ve středu hřiště Lais bolestivě přišlápl pravou nohu Verenezimu. Za odměnu inkasoval kartu žluté barvy.
     
    48
    Hosté zapojili do hry gólmana Meyera. Ten ukázal, že hra nohama mu nedělá žádné problémy, což prokázal i tentokrát, když jemným obloučkem přes Tietze našel Besteho.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba týmy pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
     
    První poločas zápasu německého poháru mezi Wehenem a Regensburgem je minulostí. K vidění nebyl příliš záživný fotbal. Za domácí byl velmi blízko gólu Tietz, avšak z metru trestuhodně přestřelil. Z týmu Regensburgu zahrozil v jediné nastavené minutě první půle Besuschkow, ten pro změnu orazítkoval pravou část brankové konstrukce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Besuschkow pálil do tyče
     
    45+1
    Neproměněnou tutovku má na kontě také Regensburg! Konkrétně Max Besuschkow, který po centru z pravé strany sice podklouzl, avšak i vsedě ještě dokázal zakončit a trefil brankovou konstrukci!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    Úvodní dějství se dohrává v poklidném tempu. Na balónu jsou hráči Wehenu, ale nevypadá to, že by ještě zkusili zaútočit.
     
    43
    Znovu Meyer. Německý strážce regenburgské brány dnes poněkolikáté fantasticky vystartoval proti centru a míč udržel v rukavicích.
     
    42
    Domácí zvolili rozehrávku na krátko. Prokop si narazil s Kortem, načež odcentroval přímo do míst, kde se vyskytoval brankář Meyer.
     
    41
    Fotbalisté Wehenu budou mít k dispozici rohový kop. Prokop byl proti přesile, ovšem dokázal chytře nastřelit do levé nohy Elvediho.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních pět minut. Dočkáme se gólu nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?
     
    39
    Za obranu zabíhajícího Alberse dokázal udržet na uzdě Gürleyen. Německý stoper s tureckými kořeny hlavičkou zažehnal nebezpečí, navíc ještě přesně přihrál Kempemu.
     
    38
    Nad vodou hosty drží jediný muž, brankář Alexander Meyer. Ten nemusel vytáhnout žádný složitější zákrok, avšak skvěle čte hru a několikrát skvěle vyběhl, čímž sebral protihráčovi slibnou příležitost.
     
    37
    Hosté doplácí na velkou pasivitu. Elvedi chtěl zapojit do hry Besteho, který přihrávku neočekával a balón nedokázal zpracovat ani ve skluzu.
     
    36
    Levé křídlo hostů Wekesser si nabíhalo za obranu na pas Besuschkowa. Tomuto hráči však vůbec nevyšel krok a balón sebral až za postranní čárou.
     
    35
    Oba aktéři jsou schopni pokračovat v zápase. Po znovuobnovení hry Nachreiner hodil balón Mortzovi, jenž sportovně vrátil balón soupeři.
     
    34
    pravý bek Regensburgu podklouzl a přitom smetl Maloneho. Německý křídelník zařval bolestí, rozhodčí raději přerušuje hru.
     
    33
    Útočnou akci Wehenu zastavil milimetrově provedeným skluzem Christoph Moritz. Defenzivní záložník zasáhl nohy Laise, ale jako první bral míč.
     
    32
    Těžko říct, co teď Stolze zamýšlel udělat. Dlouhý nákop letěl daleko od Alberse, kulatý nesmysl bezpečně sebral do rukavic Boss.
    31. Tietz v gólovce trestuhodně přestřelil
     
    31
    Obrovská příležitost třetiligového mužstva nekončí gólem! Ajani vymyslel parádní centr na Tietze, který byl metr od brány, přesto přestřelil!
     
    30
    Po půl hodině utkání ve Wiesbadenu nadále platí bezbrankové skóre. Hosté zatím nepotvrzují roli favorita. Jsou to domácí, kteří na trávníku hýří větší aktivitou.
     
    29
    Hrotový útočník Wehenu Tietz převzal balón, jenže byl zády k bráně a tak nemohl zakončovat. Proto nabil Prokopovi, Rakušan těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    28
    Nedovolený zákrok i na druhé straně. Ve střetu čtyřek si Mockenhaupt viditelně pomohl loktem, Beste dostal tvrdý direkt do tváře.
     
    27
    Oliver Hahn si říkal o žlutou kartu poté, co u lajny tvrdě zajel do pravého kotníku Maloneho. Arbitr ještě třicetiletého obránce ušetřil, spokojil se s ústní domluvou.
     
    26
    Sebastian Stolze vyzval k souboji jeden na jednoho Laise. Uspěl na půl. Za záda soka se nedostal, ale Regensburg bude pokračovat ve hře autovým vhazováním.
     
    25
    Rohový kop domácí přestáli bez úhony, naopak rozjeli rychlý brejk. Za nákopem spěchal Tietz, jenže Meyer vyběhl až na polovinu hřiště a před forwardem zakopl kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    24
    Erik Wekesser mohl střílet, ale ještě volil centr do malého vápna. Albersovu hlavičku srazil mimo tři tyče pozičně dobře postavený Kempe.
     
    23
    Obranné složce týmu se rozhodl vypomoci i středopolař Moritz. A byl to právě on, kdo vystihl čitelnou kličku Laise po levé straně.
     
    22
    Elvedi vyvezl míč na útočnou polovinu, aby následně přihrál vedle sebe Bestemu. Bek sice nasadil jesličky Medićovi, avšak míč zastavil za ním stojící Gürleyen.
     
    21
    Tlak Regensburgu začíná sílit. Max Besuschkow objevil uličku na Wekessera, dělovka z jedničky skončila v boční síti.
     
    20
    Nadvakrát si poradil s těžkým míčem Stolze. Akci rozvinul přihrávkou Vrenezimu, jemuž míč nešťastně podjel pod nohou. Domácí budou vhazovat.
     
    19
    Po tvrdém hlavičkovém střetu s Bestem zůstal na trávníku ležet Korte. Podle všeho jde jen o chvilkové otřesení, ne o nic vážného.
     
    18
    Přetažený pas Ajaniho zprava nenašel svého adresáta. Malone skákal hodně vysoko, přesto neměl nárok na míč dosáhnout.
     
    17
    Dominik Prokop si chytře pustil balón mezi nohama a pokračoval po pravé lajně. Nakonec si ještě zkusil míč navést na střed, ale těsně před zakončením Rakušana obral Mockenhaupt.
     
    16
    Opět v akci Meyer. Tomu nedělá problémy častěji vybíhat ze své svatyně, což nyní potvrdil při centru pravého obránce Heina.
     
    15
    S útočnou agresivitou to přehnal Stolze. Ofenzivní záložník nedokázal zastavit sprint a Besteho zezadu tvrdě poslal k zemi.
     
    14
    Stoper Gürleyen měl velké problémy při zpracování dlouhého nákopu Nachreinera. Nakonec situaci ustál i navzdory dotírajícímu Albersovi, pomohl si s Bossem.
     
    13
    Od pohromy nyní zachránil hostující celek brankář Meyer. Ten výborně vystartoval proti centru Vreneziho zprava, kulatý nesmysl před dvěma osamoceně čekajícími protihráči.
     
    12
    Dvacetiletý mladík Maurice Malone požadoval odpískání penalty po údajném faulu na svou osobu. Píšťalka rozhodčího zůstala němá.
     
    11
    Sledujeme vyrovnané utkání. Wehen má svou kvalitu, ačkoli minulý rok spadl do 3. Bundesligy. Regensburg bude mít s postupem plné ruce práce.
     
    10
    Prokop si narazil s Kortem, následoval střílený centr do vnitra šestnáctky. Před Tietzem stihl za pět minut dvanáct odkopnout Nachreiner.
     
    9
    Hosté zkoušejí upsat soupeře pomalou kombinací a pak udeřit. Série přihrávek zatím probíhá kolem středového kruhu, dále se Regensburg ještě nedostal.
     
    8
    S obličejovým krytem hrající Albion Vrenezi vyzkoušel dalekonosný projektil. Balón nabral velkou výšku a proletěl nad břevnem.
     
    7
    Levý obránce Ajani dlouho váhal s rozehrávkou a pod tlak beka dostal Wekesser. Němec vše řešil malou domů brankáři.
     
    6
    Postavení mimo hru zastavuje další útočnou akci Wehenu. Tietz očekával pas Korteho o něco dříve, v době nákopu již byl za posledním obráncem.
     
    5
    Erik Wekesser se krásně proháčkoval mezi dvěma protihráči, načež přihrál doprava Stolzemu. Tomu šel balón na paty, mezitím jej dostihl a vzápětí ho i obral Elvedi.
     
    4
    Tentokráte už domácí strážce svatyně musel být v permanenci. Centr Vreneziho z pravé strany srazil stoper Mockenhaupt do jeho rukavic.
     
    3
    O první střelecký pokus utkání se postaral středopolař Stolze. Rána byla prudká, ale postrádala přesnost, Boss zasahovat nemusel.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních černých dresech. Favorizovaní hosté do dnešního střetnutí nastoupili v bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Wehen Wiesbaden: Boss – Ajani, Mockenhaupt, Gürleyen, Kempe – Medić, Lais – prokop, Korte, Malone – Tietz.
    Náhradníci: Hamrol, Lyska – Carstens, Guthörl, Hollerbach, Chato, Kuhn, Niemeyer, Schwede.

    SSV Jahn Regensburg: Meyer – Hein, Nachreiner, Elvedi, Beste – Moritz, Besuschkow – Vrenezi, Stolze, Wekesser – Albers.
    Náhradníci: Weidinger – Baack, Becker, Caliskaner, George, Kennedy, Opoku, Palionis, Schneider.

    Rozhodčí: Reichel – Osmanagic, Endriss.
     
    SSV Jahn Regensburg

    Regensburg bude plnit roli mírného favorita. Hráči tohoto celku jsou součástí 2. Bundesligy, v níž patří mezi tu horší polovinu. Minulou sezónu se museli strachovat o svou pozici, před Norimberkem nakonec skončili rozdílem pěti bodů. Letos je Selimbegovićova družina po třináctí kolech na 13. místě, na 16. Sandhausen mají náskok šesti bodů. V prvním kole poháru vyřadili třetiligový Kaiserslautern až po penaltách.
     
    Wehen Wiesbaden

    Fotbalisté Wehenu působí ve třetí německé lize a určitě, kam po minulé sezóně spadli z 2. Bundesligy. Jejich sestup byl těsný, rozhodly o něm pouhé tři body, které ztratily jak na baráž hrající Norimberk, tak na patnácté Karlsruhe. Svěřenci kouče Rehma určitě budou chtít zabojovat o návrat do druhé nejvyšší německé soutěže. Sice jsou až šestí, ale tabulka je pořádně našlapaná, na druhý Ingolstadt ztrácí pouhé dva body. V prvním kole DFB Pokalu Wehen těsným výsledkem 1:0 vyřadil Heidenheim.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sváteční večer! Vítám vás při sledování druhého kola německého poháru, u zápasu mezi Wiesbadenem a Regensburgem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   49. Lais (WIE), 61. Mockenhaupt (WIE), 97. Medić (WIE), 112. Prokop (WIE) – 65. Beste (REG), 79. Wekesser (REG), 85. Opoku (REG), 90+3. Schneider (REG), 112. Elvedi (REG), 118. Nachreiner (REG)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Wekesser (REG)
    1:1   Kempe (WIE)
    2. série:
    1:2   Albers (REG)
    1:2   Tietz (WIE)
    3. série:
    1:3   George (REG)
    2:3   Gürleyen (WIE)
    4. série:
    2:4   Opoku (REG)
    2:4   Prokop (WIE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:20.
    Wehen Wiesbaden: Boss – Ajani (107. Kuhn), Mockenhaupt, Gürleyen, Kempe – Medić, Lais (62. Chato) – Prokop, Korte (73. Hollerbach), Malone (106. Guthörl) – Tietz.
    Náhradníci: Hamrol, Lyska – Carstens, Guthörl, Hollerbach, Chato, Kuhn, Niemeyer, Schwede.

    SSV Jahn Regensburg: Meyer – Hein (101. Kennedy), Nachreiner, Elvedi, Beste (85. Schneider) – Moritz (86. George), Besuschkow – Vrenezi (62. Caliskaner), Stolze (63. Opoku), Wekesser – Albers.
    Náhradníci: Weidinger – Baack, Becker, Caliskaner, George, Kennedy, Opoku, Palionis, Schneider.

    Rozhodčí: Reichel – Osmanagic, Endriss
    thejrc.org