Švýcarsko – Rakousko 3:2 (kon.) | USA – Finsko 3:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Rakousko
Středa 23.12.2020, 00:00 • Rogers Place, Edmonton • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Švýcarsko se tedy na začátek velkého turnaje naladilo lépe, Rakousko však rozhodně může být se svým výkonem také spokojeno. Máme se tedy na co těšit, takže u samotného mistrovství na počtenou! (02:38:37)
     
    Statistiky
    Střely na branku: 23 – 17
    Trestné minuty: 16 – 18
    Využití: 1/4 – 0/8
     
    Švýcarsko nakonec potvrdilo roli favorita, i když se o výhru muselo dlouho strachovat. Švýcaři otevřeli skóre utkání už v prvním dějství, kdy se oba celky rozehrávaly. Po první přestávce byli naopak aktivnější Rakušané, kteří se dočkali zaslouženého srovnání, ale jejich soupeř jim následně uštědřil silný úder, jelikož o dvě minuty později už zase šel do vedení. Když se pak Švýcarsko ve třetím dějství prosadilo potřetí, vypadalo to na hotový zápas, ale Rakousko se v žádném případě nehodlalo vzdát, rychle snížilo a ještě usilovalo o vyrovnání, ale k tomu jim nepomohla ani hra s šesti bruslaři v poli. Naši jižní sousedé ale v dnešním duelu určitě ukázali svou sílu, určitě mohou pomýšlet na postup na vyřazovací části, i když jsou outsiderem skupiny B.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Rakousko už hraje bez brankáře, nakonec od modré čáry vypálil Pfeffer, ale Patenaude neměl zakrytý výhled, takže v pohodě zasáhl.
     
    59:04
    Rakušané se nemohou usadit v útočném pásmu, stále jim navíc dochází cenné sekundy. Na vyrovnání už mají jen necelou minutu.
     
    58:23
    Švýcarsko začíná své nejtěžší oslabení v zápase na výbornou, protože rovnou posílá puk k Wraneschitzovi, který následně rychle rozehrává.
     
    58:07
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Noah Delémont – 2 min., krosček).
     
    58:03
    Patenaude zamířil proti nahozenému puku až mimo své brankoviště, což se mu vyplatilo, protože se díky tomu Rakušané nedostali k puku.
     
    57:29
    Harnisch svým průnikem alespoň uvolnil Lindnera dojíždějícího z druhé vlny, který okamžitě pálil, ale jeho pokus byl zablokován.
     
    56:45
    Dähler se pěkně prokličkoval skrz dva protihráče, následně mu to sice podklouzlo, ale i přesto přihrával před bránu, kde však nenašel správného adresáta.
     
    56:10
    Wraneschitz i přes aktivnější hru svých spoluhráčů musí pořád držet pozornost, protože ho protihráči nyní prozkoušeli, i když to nebylo nic složitého.
     
    55:30
    Naši jižní sousedé pořád cítí šanci na vyrovnání, nahození ale bylo hodně nepřesné, čehož Švýcaři využívají a okamžitě startují protiútok.
    54:28 Leon WALLNER - 3:2
     
    54:28
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, závěr může být ještě hodně zajímavý, protože i Rakušané bleskově odpovídají na branku soupeře! Po nahození Lukase Necesaneho si našel odražený puk Mathias Böhm, který vytáhl opravdu dost nečekanou přihrávku mezi nohama, o čemž ale měl dobrý přehled LEON WALLNER, který následně překonal Patenaudeho střelou nad lapačku. Asistence: Mathias Böhm, Lukas Necesany.
    53:36 Lionel MARCHAND - 3:1
     
    53:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři si svou třetí brankou dodávají potřebný klid do závěrečných minut! Po šťastném přechodu se do konce opřel Guggenheim, jehož pokus skončil přímo na holi Schläpfera, který se šťěstím poslal kotouč před odkrytou bránu, kde se pohyboval LIONEL MARCHAND, který samozřejmě takovou příležitostí nepohrdl. Asistence: Elvis Schläpfer, Bastian Guggenheim.
     
    53:07
    Po zákroku švýcarského brankáře vracel puk Harnisch na modrou čáru, jeho záměr ale dobře přečetl jeden z protihráčů, který kus gumy srazil do středního pásma.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 13. Jobin (Salzgeber, Dähler), 38. Baragano (Bottini), 54. Marchand (Schläpfer, Guggenheim) – 36. Böhm (Posch, Pfeffer), 55. Wallner (Böhm, Necesany)


    Švýcarsko: Fatton (31. Patenaude) – Chanton, Baragano (A), Meier, Fiedler, Pezzullo, Vouardoux, Guggenheim, Delémont – Knak (C), Canonica, Bottini – Allenspach, Biasca, Fust – Marchand, Schläpfer, Hofer – Dähler, Salzgeber (A), Jobin – Derungs.
    Rakousko: Wraneschitz (Brandner) – Lindner, Necesany, Pfeffer, Posch, Wimmer, Pallierer, Wetzl, Kutzer – Harnisch, Rossi (C), Peeters – Thaler, Kasper, Hocehgger – Pausschenwein, Wallner, Böhm – Unterweger, Krainz, Tschofen – Ee.
    bahis siteleri