Kanada – Rusko 1:0 (kon.) | Slovensko – Česko 0:6 (kon.) | Německo – Česko 0:0 (zruš.)
konec
Kanada
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Rusko
Čtvrtek 24.12.2020, 00:00Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (02:19:36)
     
    Je konec! Kanada nakonec zvládla přípravné utkání s Ruskou a vítězí nejtěsnějším možným způsobem 1:0! O jedinou branku dnešního souboje se ve 44. minutě postaral krásnou střelou od modré čáry Jamie Drysdale. Rusko si však proti silné Kanadě dokázalo vypracovat šance, jenže Kanaďany podržel brankář Levi. Ruský kouč nechal dvě třetiny chytat Askarova, který ukázal svou kvalitu. Do třetí části naskočil Achťamov a ani on rozhodně nezklamal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Podkolzin se v útočném pásmu dostal k odraženému puku a pohotově do něj plácnul příklepem. Kanadský brankář jeho projektil dokázal vyrazit.
     
    59:21
    Hostující kouč si vyžádal oddechový čas!
     
    59:21
    Levi se roztáhl proti zakončení z pravé strany a betonem vykopl kotouč mimo nebezpečný prostor. Puk navíc vyletěl až do ochranné sítě.
     
    59:05
    Už probíhá poslední minuta třetí třetiny a Rusko stále nedokázalo přerušit hru. Kanaďané nyní získávají jeden odražený kotouč za druhým.
     
    58:24
    Barron vybojoval pro Kanadu kotouč v obranném pásmu, našel Perfettiho a ten jej zavezl za ruskou klec. Kanaďané nasbírali cenné sekundy k dobru.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:28
    Grošev nahodil puk do útočného pásma už od červené čáry. Rusko se nakonec usadilo před kanadskou klecí, jenže nebezpečné zakončení nepřišlo.
     
    57:05
    Činachov zavezl puk do útočného pásma a pod tlakem jej nahodil na branku. Pozorný brankář Levi jeho slabý pokus vyrazil k mantinelu.
     
    56:29
    Newhook dojel nahození do rohu útočného pásma, kde ustál souboj s ruským obráncem a donutil brankáře k zákroku. Vhazuje se po Achťamovově pravici.
     
    56:10
    Pelletier vybojoval puk v rohu útočného pásma, odkud přihrál mezi kruhy, jenže Dachovu dělovku skvělým blokem zastavil obětavý obránce Čajka.
     
    55:17
    Činachov se ze středního pásma řítil sám na kanadského brankáře! Levi proti němu skvěle povyjel a zlikvidoval obrovskou ruskou šanci!
     
    55:05
    McMichael táhl další rychlou akci Kanady po levém křídle. Domácí hokejisté jej dokonce stačili doplnit, jenže kanadskou šanci zhatila nepřesná kombinace.
     
    54:29
    Čajka dostal nabito na modrou čáru, jenže při svém pokusu o zakončení dokázal zlomil hokejku. Kotouč se navíc odrazil jen do rohu kluziště.
     
    54:06
    McMichael nahodil puk od modré čáry na ruskou klec, jenže brankář byl tentokrát pozorný a ještě stačil puk vyklepat z lapačky na spoluhráče.
     
    53:38
    Dach už je zpátky na ledové ploše. Domácí hvězda se ihned zapojila do napadání ruské rozehrávky v obranném pásmu soupeře.
     
    53:03
    Kanaďané se z tlaku Ruska vymanili jen za cenu vyhození kotouče do útočného pásma. Zakázané uvolnění se nepíská, Rusko musí hrát od své klece.
     
    52:34
    Po dalším rychlém výpadu Ruska se po přihrávce z pravého křídla v mezikruží natahoval Činachov, jenže k zakončení mu pár centimetrů scházelo.
     
    52:10
    Kuzněcov vyvezl puk až do rohu útočného pásma, kde si jej vzal do parády Harley, který soupeře přitlačil k mantinelu. Kanada se brání bez problémů.
     
    51:26
    Čajka se v posledních minutách objevuje na ledové ploše opravdu často. Ruský obránce získal kotouč za svou klecí a obloučkem jej poslal do středního pásma.
     
    51:06
    Drysdale si vzal volný puk za vlastní brankou a rozjel další akci Kanady. Na jeho pobídku si sjel Cozens, který se dostal do útočného pásma, kde však přišel o puk.
     
    50:41
    Rusko v posledních minutách převzalo aktivitu a tlačí se do útoku se snahou o vstřelení vyrovnávací branky. Kanada však stále brání na podtrženou jedničku.
     
    50:10
    Čajka nahodil puk do rohu útočného pásma, kde se o kotouč strhla obrovská mela. Zadáci Kanady z ní ale vzešli jako vítězové.
     
    49:51
    Newhook projel do útočného pásma, kde se prudkou změnou pohybu vyhnul Muchamadulinovi. Kanaďan následně vypálil, jenže nemířil mezi tři tyče.
     
    49:00
    Domácí tahoun Dach odjel po jednom ze soubojů v předklonu na střídačku. Podle všeho se držel za zraněné zápěstí!
     
    48:29
    Pelletier obral o puk v útočném pásmu Čisťakova a ihned zakončil. Ruský brankář Achťamov se bleskově přesunul k levé tyči a vyrazil puk ramenem.
     
    48:10
    Byram ustál souboj v rohu obranného pásma a získal kotouč pro domácí celek. Kanada se následně vydala vpřed, ale u puku dlouho nevydržela.
     
    47:36
    Afanasejev si podél mantinelu vybruslil do střelecké pozice, jenže jeho zakončení domácí brankář Levi skvěle viděl a připsal si snadný zákrok.
     
    47:10
    Rusko se usadilo v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu se opět nedostal do zakončení. Zadáci Kanady dnes hrají opravdu fantastické utkání.
     
    46:29
    Čajka rozjel ruskou akci po pravém křídle. Ruský obránce poslal nahození do rohu útočného pásma, nicméně obránci v červeném byli o něco důraznější.
     
    46:14
    Schneider vyvezl puk po pravém křídle do útočného pásma a nahodil jej před ruskou klec. Pozorní zadáci v bílých dresech si dali dobrý pozor.
     
    45:17
    Kuzněcov dlouho váhal s rozehrávkou z obranného pásma a domácí hokejista jej tvrdým hitem přišpendlil k mantinelu.
     
    44:35
    Perfetti se vrátil do obranného pásma a zneškodnil prudkou přihrávku směřující na spoluhráče v mezikruží. Kanada může vystřídat.
     
    44:15
    Kanada je po vstřelení úvodní branky dnešního souboje pořádně nabuzená a nadále se tlačí do útočného pásma. Obrana Ruska má nyní plné ruce práce.
    43:52 Jamie DRYSDALE - 1:0
     
    43:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se dostává do vedení! Favorizovaný celek dokázal otevřít skóre dnešního souboje až ve třetí části! Přihrávku na modrou čáru dostal JAMIE DRYSDALE a parádní střelou o tyč uklidil puk do horního rohu! Asistence: Connor McMichael, Cole Perfetti.
     
    43:24
    Rusko se tlačilo do útočného pásma i po skončení početní převahy, ale Kanaďané rychle získali kotouč pro sebe a už se opět chystají na svou útočnou snahu.
     
    43:12
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    42:24
    Amirov dostal přihrávku do jízdy na levou stranu, vlétl s kotoučem do útočného pásma, jenže jeho projektil připravený brankář snadno lapil.
     
    42:05
    Kanaďané se v obranném pásmu zmocnili odraženého kotouče a bez problémů jej poslali přes celé kluziště až za branku ruského výběru.
     
    41:12
    Rusko bude hrát přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Quinn.
     
    41:05
    Newhook poslal přihrávku do útočného pásma, kde se ke kotouči dostal Dach, který prověřil střídajícího brankáře. Achťamov si dal dobrý pozor.
     
    40:26
    Kanada se hned v úvodu třetí třetiny vydala do útoku. Akce vedená po pravém křídle však skončila nepřesným zakončením.
     
    40:01
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Askarov, přichází Achťamov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 01:44.
     
    Druhá třetina končí! Ani prostřední dvacetiminutovka nepřinesla úvodní branku dnešního souboje! Z ledové plochy se navíc vytratily také šance. Kanada byla sice o něco aktivnější, ale vyložené možnosti si nevytvořila. Na opačné straně hrozil v úniku Podkolzin, ale ani on skóre neotevřel. Po čtyřiceti minutách tak platí bezbrankový stav.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Suzuki už také naskočil do dnešního utkání. Kanadský útočník od mantinelu poslal přihrávku před ruské brankoviště, ale Cozens na jeho pobídku nedosáhl.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:25
    Kanadský brankář Levi si dal pozor na nahození od modré čáry a připsal si snadný zákrok. Vhazovat se bude po levé ruce kanadského brankáře.
     
    38:00
    Kanaďané se pro změnu usadili v útočné třetině. Domácí hokejisté kombinovali u mantinelu, jenže nikdo v červeném tentokrát nezakončil.
    37:28 Největší šance během čtyřiceti minut
     
    37:28
    Obrovská šance Ruska! Na přihrávku za obranu si sjel Podkolzin, jenže forhendovým blafákem si na domácího brankáře nepřišel!
     
    37:05
    Ruská obrana si připsala další úspěch, když dokonala zbourala hned dva Kanaďany. Zatím se hraje svižný a fyzicky náročný hokej. Jen tomu chybí branky.
     
    36:20
    Další akci Kanady zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma McMichael. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    36:05
    Na opačnou stranu spěchal s kotoučem na hokejce Amirov, který se dokonce natlačil před domácí klec, ale Schneider jej na poslední chvíli rozhodil.
     
    35:27
    Drysdale si v útočném pásmu našel prostor pro zakončení a zkusil překvapit Askarova pokusem zápěstím. Ruský brankář se však rozchytal k velkému výkonu.
     
    35:05
    Kanaďané se drali do útočného pásma, jenže Rusko zatím skvěle brání už od červené čáry. Askarov si tak musel poradit pouze s nahozením z velké dálky.
     
    34:28
    Safonov si z rohu obranného pásma troufl na efektní zadovku před vlastní branku, kde stál jeho spoluhráč. Je vidět, že mladí hráči Ruska si hodně věří.
     
    34:05
    Askarov se poněkolikáté během dnešního souboje zapojil do ruské rozehrávky. Hostující brankář vyjel za svou klec a po mantinelu poslal puk do středního pásma.
     
    33:41
    Drysdale si dal pozor na rozjetého Amirova a čistým zákrokem poslal soupeře na mantinel. Kanaďané následně vybojovali odražený kotouč a mohou vyrazit vpřed.
     
    33:05
    McMichael ve velké rychlosti zavezl puk do útočného pásma, kam mu nepřijel pomoci nikdo v červeném dresu Kanady. Rusko tak vybojovalo puk pro sebe.
     
    32:34
    Askarov stačil zareagovat na zakončení z levé strany a dobrým zákrokem betonem vykopl kotouč mimo tři tyče. Kanada v posledních minutách stupňuje tlak.
     
    32:13
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    31:27
    Krebs zavezl puk do útočného pásma po levém křídle, ale ihned proti němu vystartoval Kuzněcov, který jej přitlačil k mantinelu. Kanada přesto drží třetinu.
     
    31:05
    Kanaďané se během přesilovky sice usadili v útočném pásmu, jenže nikdo v červeném dresu zatím nedokázal zakončit. Bránící Rusové se skvěle pohybují.
     
    30:13
    Kanada si zahraje přesilovou hru! Šechovcov dostává dvě minuty hákování.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a stále čekáme na úvodní branku dnešního souboje. Po změně stran se navíc vytratily i brankové možnosti.
     
    29:31
    Abramov se před kanadskou klecí hnal za odraženým pukem. Obránce Drysdale jej před ruským hokejistou na poslední chvíli odehrál do bezpečí.
     
    29:12
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Kanada se v posledních minutách aktivně tlačí do zakončení, ale Askarov nyní nemusel zasahovat.
     
    28:42
    Čajka se výborně vrátil do obranného pásma a v souboji u hrazení získal kotouč pro Rusko. Hokejisté v bílém si na chvíli mohou oddechnout.
     
    28:05
    Kanada znovu kombinovala v útočném pásmu. Akce hráčů v červených dresech byla sice pohledná a rychlá, jenže neskončila zakončením.
     
    27:32
    Guhle bekhendem nahodil puk mezi kruhy, kde se po něm natahoval Krebs, jenže tomu zakončení vůbec nesedlo. Kanaďan trefil puk špičkou čepele a minul branku.
     
    27:00
    Ruská obrana znovu uklidňuje rozehrávku v obranném pásmu. Oba trenéři nyní poslali na ledovou plochu čerstvé síly. Stále čekáme na první branku.
     
    26:26
    Po chybě v ruské rozehrávce se do útočného pásma dostal Cozens, jenže druhý zadák v bílém dresu jej čistým hitem odstavil od kotouče.
     
    26:05
    Afanasejev táhl protiútok Ruska. Na levé straně se mu ještě nabízel Grošev, ale prvnímu jmenovanému kotouč v klíčovou chvíli utekl.
     
    25:34
    Askarov vyjel za svou branku a pomohl hokejistům Ruska s rozehrávkou. Hráči v bílém ale u puku dlouho nevydrželi. Kanada skvěle napadá rozehrávku soupeře.
     
    25:09
    Holloway projel přes modrou čáru středem ledové plochy a zápěstím prověřil pozornost ruského brankáře. Askarov si tak připsal další zákrok do statistik.
     
    24:41
    Askarov se znovu skvěle roztáhl na vlastním brankovišti a zneškodnil svižnou střelu z levé strany. Zásluhou ruského brankáře je stav stále bezbrankový.
     
    24:12
    Quinn dostal přihrávku na modrou čáru, jenže nikdo v červeném dresu Kanady jeho průnik do útočného pásma nepodpořil. Osamocený Quinn o puk rychle přišel.
     
    23:39
    Podkolzin vyvezl puk do útočného pásma, kde jej nechal domácím obráncům a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku.
     
    23:08
    Harley se před vlastní brankou dostal k volnému kotouči a v pádu jej dokázal přiklepnout někam k mantinelu. Rusko se stále drží v útočném pásmu.
     
    22:34
    Kanada se musela z tlaku Ruska vymanit jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Leviho klecí.
     
    22:05
    Čajka se jako obránce dostal za domácí branku, odkud poslal prudkou přihrávku mezi kruhy, jenže dojíždějící Byčkov na jeho pobídku nedosáhl.
     
    21:27
    McMichael se v útočném pásmu zmocnil volného kotouče, parádním manévrem si jej přehodil na forhend, ale Askarov byl znovu pozorný. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    21:05
    Askarov si dal pozor na napadajícího soupeře a raději před ním odehrál kotouč hokejkou do bezpečí. Ruský brankář dnes působí sebejistým dojmem.
     
    20:29
    Levi si musel dát pozor na zakončení z pravé strany. Kanadský brankář raději sáhl do prudkého zakončení vyrážečkou a přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Kanada bude chtít v prostřední periodě zlepšit výkon z úvodní části dnešního souboje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 00:58.
     
    První třetina končí! V úvodní části přípravného duelů dvou favoritů nadcházejícího šampionátu jsme se úvodní branky nedočkali! Kanada byla o něco aktivnější, ale Rusko zatím drží skvělými zákroky brankář Askarov. Do kabin se proto po dvaceti minutách odchází bez branek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:07
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:26
    Cozens si na modré čáře našel prostor pro zakončení, jenže jeho projektil mířil jen do míst, kde ránu blokoval obránce v bílém dresu Ruska.
     
    18:01
    Rusové získali odražený kotouč v obranném pásmu a bez problémů jej dokázali vyhodit přes celé kluziště až za branku domácí Kanady.
     
    17:32
    Guhle projel s pukem do útočného pásma, jenže se kolem něj velmi rychle vyrojili soupeři v bílých dresech, kteří jej s přehledem odstavili od puku.
     
    17:07
    Kanada si také zahraje přesilovku. Dvě minuty za podrážení dostává Chusnutdinov.
     
    17:00
    Rusko se po delší době podívalo do útočného pásma, jenže hokejisté v bílých dresech se v něm moc dlouho neohřáli.
     
    16:24
    McMichael se před ruskou brankou zjevil u odraženého kotouče a snažil se dorážet! Zakončení kanadského hokejisty nakonec rozezvučilo brankovou konstrukci!
     
    16:04
    McMichael se v útočném pásmu dostal k volnému kotouči a pohotově zakončil zápěstím. Askarov si proti jeho ráně doslova vychutnal zákrok lapačkou.
     
    15:34
    Cozens ustál souboj za brankou Ruska a poslal přihrávku mezi kruhy, kam se hnal Dach. Před domácí hvězdou tečoval puk mimo střeleckou pozici Čisťakov.
     
    15:05
    Drysdale střílel od modré čáry krátce po vyhraném vhazování. Jeho dělovku však hostující brankář skvěle viděl a bez problémů kotouč vyrazil do rohu.
     
    14:25
    Spence spěchal za kotoučem na pravou stranu útočného pásma, odkud jej poslal na brankoviště, ale Askarov v kooperaci s obránci zažehnali nebezpečí.
     
    14:08
    Afanasejev projel do středního pásma, kde raději udělal velký oblouk a pomohl si rozehrávkou na obránce. Obě mužstva nyní střídají.
     
    13:34
    Spence se prosmýkl do útočného pásma a pokusil se zakončit kolem obránce. Pozorný zadák v bílém dresu jeho pokus srazil k mantinelu.
     
    13:08
    Askarov vyjel za svou branku, zastavil prudké nahození po mantinelu a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Rusko se však moc daleko nedostalo.
     
    12:51
    Rusko hraje v plném počtu.
     
    12:44
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    12:00
    Rusko se prodralo do útočného pásma, ale domácí brankář si projektil z pravé strany dobře pohlídal a betonem utěsnil mezírku u své přední tyčky.
     
    11:35
    Pelletier dostal nabito mezi kruhy. Do jeho rány vložil na poslední chvíli hokejku Muchamadulin, který puk přizvedl do ochranné sítě.
     
    11:10
    Rusové kombinují ve vlastním obranném pásmu a číhají na skulinku v obraně Kanady. Sborná se zatím jen velmi těžko dostává před domácí klec.
     
    10:51
    Počet hráčů na ledě se vyrovná! Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Amirov.
     
    10:44
    Rusko si zahraje první přesilovku! Dvě minuty za sekání dostává Barron.
     
    10:28
    Drysdale se za vlastní brankou zmocnil volného kotouče, projel s ním do útočného pásma, ale zakončením od mantinelu minul branku Ruska.
     
    10:05
    Askarov měl další moře práce na brankovišti! Ruský brankář se tentokrát osvědčil také při práci s hokejkou a vyrazil puk před dojíždějícím soupeřem.
     
    09:28
    Rusko vybojovalo kotouč v obranném pásmu a Kuzněcov jej bez problémů vyhodil přes celé kluziště do bezpečí. Rozhodčí nyní zakázané uvolnění nepískají.
     
    09:05
    Korczak poslal nahození od modré čáry za branku soupeře. Na jeho pobídku si však nesjel nikdo v dresu Kanady.
     
    08:24
    Kanaďané kombinovali v útočném pásmu a dostali se do zakončení. Askarov se však skvěle roztáhl na brankovišti a betonem poslal puk mimo branku!
     
    08:00
    Dach se s kotoučem na hokejce tlačil do útočného pásma. Kanadská hvězda si obhodila obránce ale kotouč jí utekl k Askarovovi.
     
    07:26
    Obrovská šance Ruska! Na přihrávku mezi kruhy si nabruslil Byčkov, který pohotově pálil forhendem, ale poslal svou ránu nad břevno!
     
    07:02
    Také domácí brankář Levi si připsal další zákrok. Kanadský brankář si dal pozor na nahození ze středního pásma a raději schoval puk do lapačky.
     
    06:38
    Další nahození Kanady skončilo v moci ruských obránců. Kanaďané jsou v úvodních minutách dnešního souboje poněkud zbrklí a zbytečně se zbavují kotouče.
     
    06:15
    Čajka dojel kotouč za vlastní brankou a uklidnil rozehrávku Ruska. Čerstvé síly posílá na ledovou plochu také kanadský kouč.
     
    05:34
    Další akci Ruska zastavuje postavení mimo hru. Příliš rychlý byl při přechodu do útočného pásma Chusnutdinov.
     
    05:12
    Quinn pálil od modré čáry, jenže Askarov tentokrát zasahovat nemusel. Ruskému brankáři pomohl obětavým zákrokem obránce, který puk srazil k mantinelu.
     
    04:47
    Muchamadulin nedokázal vyhodit puk za modrou čáru. Kanaďané následně kombinovali v útočném pásmu, ale zakončení se nakonec nedočkali.
     
    04:10
    Spence se před vlastní brankou dostal k odraženému kotouči, vyvezl jej do útočného pásma, jenže jeho pokus zablokoval obránce.
     
    03:27
    Askarov si dal pozor také na dělovku z levého křídla a levým betonem vykopl kotouč mimo tři tyče. Zatím sledujeme velice svižný hokej.
     
    03:03
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    02:32
    Askarov musel poprvé v utkání zasahovat. Quinn se ve vlastním oslabení dostal do zakončení, ale jeho pokus ruský brankář schoval do lapačky.
     
    02:10
    Rusko kombinovalo v útočném pásmu, jenže nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení. Rána od modré čáry však skončila na noze obránce.
     
    01:26
    Kanaďané se v oslabení dostali k odraženému kotouči a pohotově jej vyhodili přes celé kluziště za ruskou branku. Rusové se jen těžko dostávají vpřed.
     
    01:03
    Rusko si zahraje přesilovku. Holloway dostává dvě minuty za držení.
     
    00:59
    Domácí celek se usadil v útočném pásmu, ale po rychlé kombinaci na pravé straně přišlo jen zakončení do boční sítě.
     
    00:27
    Domácí Kanada se hned v úvodu utkání vydala do útoku, ale první střela minula cíl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Kanada bude hrát v červeném, zatímco Rusko oblékne bílou sadu.
     
    Jak už je za oceánem zvykem, začátek utkání se o několik minut opozdí.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Levi (Garand) – Byram, Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Korczak, Spence – Dach, Cozens, Quinn – Pelletier, Newhook, Holloway – Krebs, McMichael, Perfetti – Mercer, Byfield, Zary, Suzuki

    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čisťakov, Muchamadulin, Čajka, Kuzněcov, Kirsanov, Kňazev, Byčkov, Šechovcov – Amirov, Chusnutdinov, Podkolzin – Gricjuk, Safonov, Činachov – Spiridonov, Abramov, Afanasejev – Ponomarev, Bardakov, Grošev, Baškirov.
     
    RUSKO

    Ruská juniorská reprezentace už dávno před mistrovstvím světa vzbudila v hokejovém světě poprask, když odjela na seniorský turnaj Karjala Cup měřit síly s dospělými výběry ostatních zemí. Kdo ale čekal, že mladíci z východu míří do Finska pro debakl, ten musel být velmi překvapený. Rusové i s výběrem teenagerů přejeli své tři soupeře a turnaj jednoznačně ovládli. Zatímco Kanada si stále nevybrala brankáře, s nímž zahájí turnaj, na ruské straně je volba jasná. Jaroslava Askarova experti označují za brankářský talent, který tu dlouho nebyl. Toto tvrzení potvrzuje rovněž fakt, že Askarov zakotvil v draftu na 11. pozici, když si ho vybral Nashville. Vztah s kluby v NHL mají i další ruští benjamínci. Do úvodního kola draftu se vešel třeba Vasilij Podkolzin (Vancouver), Rodion Amirov (Toronto), Šakir Muchamadullin (New Jersey) nebo Jegor Činachov (Columbus). Daniil Čajka se pro změnu umístil na 13. příčce žebříčku hokejového experta Boba McKenzieho, který sestavuje vždy před následujícím draftem. Jeho hodnota je velmi prestižní. Rusové se hned po Štědrém dnu utkají s dalším severoamerickým týmem, když nastoupí proti USA. Český výběr vyzve Sbornou o dva dny později.
     
    KANADA

    Kanadský výběr čeká dnes v noci jeho jediný přípravný zápas před mistrovstvím světa v Edmontonu. Domácí celek měl změřit síly také se Švédskem, ale během čtyřdenní karantény, kterou musí po příjezdu všichni účastníci šampionátu absolvovat, lékaři zjistili pozitivitu na covid-19 u dvou členů severského kádru. Proto Kanada před turnajem ukáže svůj um pouze proti Rusku. Pak už ji na Štěpána čeká zahajovací zápas mistrovství proti outsiderovi z Německa. Kapitánem týmu se stal Kirby Dach, muž plně etablovaný v NHL, kde obléká barvy Chicaga. Na kontě má 64 startů v základní části a dalších devět v play off. Jeho pobočníky budou Bowen Byram a Dylan Cozens, dost možná budoucí hvězdy seniorského hokeje. Kanadská reprezentace před turnajem pořádala přípravný kemp, který ale předčasně ukončila karanténa. Do pětadvacetičlenné nominace se vešlo hned 19 nováčků, návrat na mistrovství světa zažijí kromě Byrama a Cozense také Quinton Byfield, Jamie Drysdale, Connor McMichael a Dawson Mercer. Na loňském šampionátu, konaném v České republice, tým z druhého nejrozlehlejšího státu světa získal zlaté medaile. Zato na domácí turnaj z roku 2019 nebude vzpomínat v dobrém. Tehdy Kanada senzačně narazila už ve čtvrtfinále s Finskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 44. Drysdale (McMichael, Perfetti)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram, Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Korczak, Spence – Dach, Cozens, Quinn – Pelletier, Newhook, Holloway – Krebs, McMichael, Perfetti – Mercer, Byfield, Zary, Suzuki
    Rusko: Askarov (41. Achťamov) – Čisťakov, Muchamadulin, Čajka, Kuzněcov, Kirsanov, Kňazev, Byčkov, Šechovcov – Amirov, Chusnutdinov, Podkolzin – Gricjuk, Safonov, Činachov – Spiridonov, Abramov, Afanasejev – Ponomarev, Bardakov, Grošev, Baškirov
    bahis siteleri