Kanada – Švýcarsko 10:0 (kon.) | Rakousko – Rusko 1:7 (kon.) | Finsko – Slovensko 6:0 (kon.)
konec
Kanada
10:0 (1:0, 4:0, 5:0)
Švýcarsko
Středa 30.12.2020, 00:08 • Rogers Place (Edmonton) • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Kanada:
    Quinton Byfield
    Švýcarsko: Simon Knak (02:29:56)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Kanady, která svého soupeře porazila vysoko 10:0. Švýcarsko sice v první periodě inkasovalo jedinkrát, avšak poté se jeho hra naprosto rozpadla. Soupeř totiž předvedl naprosto dominantní výkon, který nakonec přinesl hned deset branek. Kanaďané i tak mohli klidně zvítězit daleko vyšším rozdílem, v tom ale zabránil švýcarský brankář Patenaude, který si připsal několik dobrých zákroků. Švýcarsko to nejen, že nezvládlo směrem dozadu, avšak ani směrem kupředu to nebylo vůbec dobré, neboť se brankář Levi většinu zápasu v brance nudil.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 52:15.
    Vyloučení – 6:6.
    Využití přesilovek 3/6 – 0/6.
    Vhazování – 33:24
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává. Švýcarsku se nyní nepovedl přechod z vlastního pásma, padesátý zákrok si naopak připsal dnes dobře chytající Patenaude.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:16
    Jednu z posledních útočných akcí poté rozjel právě Holloway, který ovšem své spoluhráče vystavil do postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středu ledové plochy.
     
    57:29
    Po souboji za brankou soupeře skončil na ledové ploše forvard Holloway, který ovšem nebyl zastaven nedovoleně. Kanadě to nevadilo, neboť se znovu dostal před branku.
    55:35 Jakob PELLETIER - 10:0
     
    55:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme desátou branku kanadské reprezentace! Znovu jsme sledovali důraz kanadské formace, která se jednoduše protlačila do zakončení. Byfield totiž přiťukl do tandemu na JAKOBA PELLETIERA, který švihem uklidil míč ke vzdálenější brankové konstrukci. Švýcarsko by si zcela jistě přálo konec zápasu.
    Asistence: Quinton Byfield.
     
    55:18
    Před malým momentem proběhla poslední komerční přestávka tohoto zápasu. Po ní se vhazovalo po levici brankáře Leviho, který stále drží čisté konto.
     
    55:09
    Vypadalo to na zakázané uvolnění, jenomže Baragano ještě stihl kotouč před čárou. Následná rozehrávka nebyla vůbec dobrá, zkouší to tedy zadák Drysdale.
     
    54:29
    Na opačné straně se snaží projevit aktivitu forvard Allenspach, který se sice dostal přes prvního protihráče, avšak poté narazil na početnou přesilu protihráčů.
    53:28 Kaiden GUHLE - 9:0
     
    53:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Dost možná se dočkáme desítky! Kanada znovu pořádně sevřela svého soupeře a možná trochu netradičně pálila kousek od modré čáry. Tam měl totiž hodně prostoru obránce KAIDEN GUHLE, jehož nesmírně tvrdá rána se nejprve odrazila od vzdálenější konstrukce, načež se puk dostal za záda bezmocného Patenauda.
    Asistence: Kaedan Korczak, Peyton Krebs.
     
    53:15
    Se složitou nahrávkou si Zary dokázal poradit a navíc to zkoušel na švýcarskou branku. Patenaude střelu celou dobu viděl, a proto se mu povedlo zakročit vyrážečkou.
     
    52:16
    Kdepak, ani další přesilová hra Švýcarska nepřinesla kontaktní branku. Kanaďané hrají naprosto ukázkově, svého soupeře navíc nepouštějí k žádným střelám.
     
    51:18
    Odhad na kotouč měl mnohem lepší obránce Schneider, kterému se navíc povedlo přenechat na spoluhráče Mercera, jenž za brankou nasbíral cenné vteřinky.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Tomasino (Byfield, Quinn), 22. Cozens (Perfetti, McMichael), 29. Pelletier (Zary, Byfield), 34. Suzuki (Byfield, Newhook), 38. McMichael (Cozens), 46. Byfield (Drysdale, Quinn), 49. Byfield (Quinn, Pelletier), 50. Perfetti (Krebs, Newhook), 54. Guhle (Korczak, Krebs), 56. Pelletier (Byfield)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Schneider, Harley, Guhle, Barron, Korczak – Holloway, McMichael (A), Cozens (A) – Perfetti, Newhook, Krebs – Pelletier, Byfield, Quinn – Suzuki, Mercer, Tomasino – Zary.
    Švýcarsko: Patenaude (Fatton) – Chanton, Baragano (A), Guggenheim, Meier, Vouardoux, Pezzullo (A), Villa, Fiedler – Knak (C), Canonica, Fust – Biasca, Allenspach, Derungs – Schläpfer, Marchand, Hofer – Dähler, Salzgeber, Jobin.

    Rozhodčí: Garon, Lawrence – Mackey, Vanoosten
    thejrc.org