Chabarovsk – Barys 4:5 (2:3 po s.n.) | Magnitogorsk – Spartak Moskva 4:3 (kon.) | Riga – Dynamo Moskva 5:4 (kon.)
po s.n. (2:3)
Amur Chabarovsk
4:5 (2:1, 1:2, 1:1 - 0:0)
Barys Nur-Sultan
Pondělí 04.01.2021, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Amur Chabarovsk a Barys Nur-Sultan.
     
    Amur Chabarovsk

    Hokejisté Chabarovsku se i nadále nacházejí na desáté pozici východní konference, na které ještě nějaký ten čas zůstanou. Amur totiž na devátý Novosibirsk ztrácí už devět bodů, naopak náskok před jedenáctým Kunlunem je čtyřbodový. Chabarovsku se navíc v posledních duelech nedaří, naposledy se mu povedlo zvítězit před necelým měsícem, kdy na domácím stadionu dokázal zdolat Viťaz výsledkem 3:1. Od té doby přišla na řadu série čtyř porážek v řadě, kterou se Amur pochopitelně pokusí ukončit dnes. Chabarovsk poslední domácí zápas dokázal zvládnout, jenomže i tak mu patří až desátá pozice domácích celků, přičemž bodově je na tom hůře už jen dvojice Kunlun a Nižněkamsk.
     
    Barys Nur-Sultan

    Na opačné straně tak stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je Nur-Sultan. Tomu momentálně patří osmá pozice, což by v konečném důsledku stačilo na postup do vyřazovacích bojů. Barys od devátého Novosibirsku dělí pět bodů, naopak ztráta na třetí Ufu je pouze osmibodová. Barys vstoupí do tohoto zápasu ve velice dobré formě, kterou pokazila jediná porážka z posledních pěti duelů, která se uskutečnila na domácím ledě právě proti Sibiru. Nur-Sultan si v rámci posledního vystoupení spravil chuť další domácí výhrou, tentokráte se mu po prodloužení povedlo zdolat nevyzpytatelný Magnitogorsk výsledkem 3:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (AMR)
    Hynek Zohorna (AMR) – 18 bodů (6+12)
    Tomáš Zohorna (AMR) – 18 bodů (6+12)
    Dominik Mašín (AMR) – 7 bodů (2+5)
    Michal Jordán (AMR) – 11 bodů (5+6)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Turbin (A), Mašín, V. Vasiljev, Jordán (C), S. Těreščenko, Korjagin, Zimin, Charčenko – Gorškov, Golubev, Polunin – H. Zohorna (A), T. Zohorna, Rasskazov – V. Butuzov, Pjanov, Lugin – Archipov, A. Kuzněcov, Gizdatullin.

    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Ortio) – Dietz (C), Lintuniemi, Blacker, Heatherington, Orechov, Makljukov, Gajtamirov, Musorov – Frattin, Varone, Panjukov – Lilja, Valk, Videll (A) – Michajlis, Sagadejev, R. Starčenko (A) – Petuchov, Ševčenko, Akolzin.

    Rozhodčí: Naumov, Ščenjov – Bersenjov, Judin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který musel pro puk do vlastního pásma. Následovala riskantní rozehrávka o mantinel.
     
    00:39
    Chabarovsk se nakonec do zakončení nedostal, na opačné straně jsme sledovali útočnou snahu Barysu, který se rovněž k ničemu nedostal.
     
    01:15
    Rozehrávající kapitán Dietz v tandemu oslovil Lintuniemiho a posléze odjel na střídačku. Jeho celek se dostal zpět před Alikina, Valkovi ale sjel kotouč z hole.
     
    01:30
    Amur měl na svědomí rychlý protiútok, při kterém se k úvodnímu střeleckému pokusu dostal Butuzov, kterému se nepovedlo vyzrát na přesouvajícího se Karlssona.
     
    02:25
    Za volným kotoučem poté spěchal Rasskazov, který ho dokázal udržet před napadající dvojicí protihráčů. Následně jsme sledovali nahození před branku Karlssona.
     
    03:07
    Hraničním způsobem sváděl souboj jeden na jednoho hostující Gajtamirov, který nakonec nefauloval. Následoval únik v podání Archipova, jenž bekhendem minul.
     
    03:48
    Na pravém křídle se pokoušel převzít nahrávku Frattin, avšak bruslí na ní nedosáhl. Je tu první zakázané uvolnění, hra se tedy vrátí zpět před Karlssona.
     
    04:29
    S pukem si zahrál také domácí brankář Alikin, kterému se povedlo zastavit nahození z hole protihráče. Domácí to zkoušeli postupný útokem směrem kupředu.
     
    05:15
    Sagadajev si potáhl puk na bekhend a poté se z úhlu pokoušel překvapit brankáře Alikina. zakončení směřovalo vedle, následně doprostřed mířil tentýž hráč.
     
    05:49
    Tutovka na holi Ševčenka! Jeden z jeho kolegů se natlačil před Alikina, který odolal. Následně měl před sebou prázdnou branku právě Ševčenko, který minul.
     
    06:16
    Středem hrací plochy si to namířil domácí Gorškov, který ovšem narazil na prvního protihráče, jenž zakročil čistě. Nur-Sultan ihned roztáhl hru k mantinelu.
     
    06:40
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Alexandr Gorškov – 2 min., hrubost).
     
    07:19
    Ihned po vhazování se k ukrytému zakončení dostal Těreščenko, který ovšem trefil pouze lapačku připraveného Karlssona, jenž nepřipustil další přerušení hry.
     
    08:20
    Poté to z vlastního pásma zkoušel Butuzov, který ovšem ve finální moment trefil pouze hokejku protihráče. Chabarovsk je ve hře ve čtyřech o něco aktivnější.
     
    08:48
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Phil Varone – 2 min., držení hole).
     
    09:15
    Po úspěšném vhazování mohl okamžitě zakončovat Mašín, který trefil pouze připraveného brankáře. Karlsson musel znovu zasahovat, tentokráte svým betonem.
     
    10:00
    Je za námi polovina první periody, na branku zatím stále čekáme. Nyní zavezl kotouč na druhou stranu Pjanov, kterému nevyšla předávka na Tomáše Zohornu.
     
    10:29
    Další střela od modré čáry trefila pouze před sebou stojícího protihráče, což vedlo k rychlému protiútoku. Prostor ke střele si našel Orechov, který ale nevystřelil.
     
    11:19
    Do protiútoku se na druhé straně dostával Valk, který měl před sebou jediného protihráče. Sledovali jsme tedy střelu švihem, se kterou si Alikin včas poradil.
     
    12:20
    Doslova moře prostoru měl před sebou Hynek Zohorna, který znovu zaměstnal Karlssona. Ten znovu podržel svůj celek, znovu byl ve hře jeho levý beton.
     
    12:52
    Barys právě vstřelil branku!
    Nakonec se do kýženého vedení dostává Nur-Sultan! Ten poměrně dlouho operoval kolem branky soupeře, kde to fantastickým vytočením provedl Panjukov, kterému se pod sebou povedlo najít MATTA FRATTINA. Ten si připravil střelu zápěstím, která zapadla přesně ke vzdálenější konstrukci, kam se brankář Alikin nedokázal ideálně natáhnout.
    Asistence: Kirill Panjukov.
    12:52 Matt FRATTIN - 0:1
     
    13:20
    Chabarovsk to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak klidně může úplně otočit.
     
    14:14
    Hra byla v krátkém časovém sledu znovu přerušena, což si vyžádalo prostor na druhou komerční přestávku tohoto zápasu.
     
    14:25
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat! Amur operoval kolem branky, načež jsme sledovali nástřel před branku. Tam číhal maximálně důrazný ALEXANDR POLUNIN, kterému se z nulového úhlu povedlo trefit záda brankáře Karlssona, od kterých se kotouč přeci jenom přehoupl za brankovou čáru hostující branky.
    Asistence: Denis Golubev.
    14:25 Alexandr POLUNIN - 1:1
     
    14:25
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Anton Sagadejev – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do nohou).
     
    15:15
    Chabarovsk tedy má ideální možnost dostat se do vedení, má před sebou opravdu dlouhou přesilovou hru. Minuta je ale minutí a domácí se ke střele nedostali.
     
    16:30
    Posléze se Tomáš Zohorna dostal s pukem za opačnou modrou čáru, kde mu ovšem nevyšla předávka na Gorškova. Barys tak znovu odpálil touš do bezpečí.
     
    16:56
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Dillon Heatherington – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dominik Mašín – 5 min., bitka).
     
    17:19
    Navíc se v oslabení pokoušel zahrozit hostující Frattin, který z úhlu prověřil připravenost brankáře Alikina. Amuru se tato přesilová hra zatím vůbec nedaří.
     
    17:40
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jenom zužitkovali přesilovou hru a jdou do vedení! Chabarovsk se dlouhou dobu nemohl dostat do palebné pozice, což napravil až DMITRIJ LUGIN, který byl zcela sám před brankářem Karlssonem. Jeho rána z nápřahu zapadla přesně pod horní konstrukci branky, na což Karlsson neměl šanci zareagovat.
    Asistence: Vladimir Butuzov, Valentin Pjanov.
    17:40 Dmitrij LUGIN - 2:1
     
    19:23
    Z dobré pozice poté zakončoval Golubev, který ovšem mířil doprostřed branky. Brankář Karlsson byl trefen do masky, hlavní sudí proto musel raději přerušit hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu tohoto zápasu, která nám nabídla hned tři branky. Jako první se do vedení dostal Barys, který se ovšem moc dlouho neradoval. Chabarovsk si totiž přichystal rychlou odpověď, načež díky přesilové hře zvrátil výsledek ve svůj vlastní prospěch. Barys si tento zápas komplikuje hrubou hrou, díky ní byl do konce zápasu vyloučen Sagadajev, který zároveň vyfasoval trest na pět minut. Pakliže bude duel pokračovat v podobném duchu, bude se zcela jistě nadále vylučovat.
     
    Střely na branku: 15 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě od červené čáry nahazoval puk za branku soupeře, kde byl u puku Turbin.
     
    20:29
    Alikin si v samotném úvodu druhé třetiny připsal první zákrok, bylo tomu tak proti nahození od modré čáry, o které se postaral obránce Lintuniemi.
     
    21:17
    Na opačné straně zasahoval také Karlsson, avšak ani v tomto případě se nejednalo o nic extra nebezpečného. Zakončující Golubev totiž mířil pouze do betonu.
     
    21:47
    Na ledovou plochu se dostala druhá lajna domácích, která se kombinací dostala až k levému kruhu. Tam ovšem Rasskazov nepřesně hledal Tomáše Zohornu.
     
    22:13
    Po rychlém přechodu na druhou stranu se až do střelecké pozice dokázal dostat obránce Makljukov, jehož ránu příklepem dokázal brankář Alikin vyrazit nad.
     
    22:40
    Menší závar před domácí brankou nakonec dokázala obrana Chabarovsku včas zažehnat. Chytře to ovšem provedl Heatherington, který nahazoval zpět k brance.
     
    22:46
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Darren Dietz – 2 min., krosček).
     
    23:48
    Nyní se k puku dostal také hostující brankář Karlsson, který se ho pokoušel dostat do bezpečí. Na modré čáře trefil protihráče, jenž rychle nahrál do rohu mantinelu.
     
    24:15
    Posléze došlo k postavení mimo hru a vhazovalo se ve středním pásmu. Na vhazování byl úspěšnější hostující Valk, který tak jednoduše vyhodil až k Alikinovi.
     
    24:50
    Předchozí přesilová hra rozhodně nebyla povedená. Amur se totiž za celou dobu nedostal k ničemu vážnějšímu, naopak soupeř se bránil naprosto ukázkově.
     
    25:16
    Posléze za brankou soupeře operoval Frattin, který se pokoušel nahrát k modré čáře. Do nahrávky vložil hokejku jeden z protihráčů, puk skončil v hledišti.
     
    25:16
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Dominik Mašín – 2 min., krosček).
     
    26:20
    Před malým momentem přišla na řadu první komerční přestávka druhé třetiny. Úvod druhé periody zatím nic nepřináší, domácí tak stále vedou o jednu branku.
     
    27:05
    Nur-Sultan rozjížděl další útočnou akci od své branky. Za nahozením spěchal Alikin, který musel spěchat zpět do branky, kde v šanci vychytal Petuchova.
     
    27:30
    Na modré čáře měl poté nabito Heatherington, který to zkoušel směrem na domácí branku. Alikin jeho tvrdou střelu celou dobu viděl, proto se mu povedlo zakročit.
     
    27:49
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Po skončení oslabení se domácí celek raduje ze třetí branky! Nejprve Karlsson vytasil těžký zákrok betonem, nicméně nápor domácích pokračoval. Tomáš Zohorna dokázal předat touš do tandemu na MICHALA JORDÁNA, který poprvé trefil protihráče před sebou, následně dokonale objel Karlssona a v poklidu zametl puk do prázdné branky.
    Asistence: Tomáš Zohorna.
    27:49 Michal JORDÁN - 3:1
     
    28:19
    Barys se tak najednou dostává do mnohem složitější pozice, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, hosté klidně mohou otočit.
     
    29:15
    Tentokráte byl na zadní tyči zcela sám Videll, kterému se nepovedlo ideálně roztáhnout brankáře Alikina. Ten zakročil levým betonem a znovu podržel Chabarovsk.
     
    30:00
    Máme za sebou přesnou polovinu zápasu, která nám zatím přinesla čtyři branky. Nur-Sultan je nyní aktivnější, postupně ale neuspěl Akolzin a poté ani Michajlis.
     
    30:49
    Do šance se dostal také Tomáš Zohorna, který si našel odražený kotouč před hostující brankou, avšak kličkou do forhendu nevyzrál na brankáře Karlssona.
     
    31:19
    Jeden z domácích si počínal hraničním způsobem, nicméně sudí se nakonec rozhodl nevylučovat. Obránce Těreščenko tak okamžitě otočil hru vpřed.
     
    32:08
    Barys si nedokázal pokrýt zakončujícího Korjagina, který měl ideální možnost ke vstřelené čtvrté branky domácích. Tu ovšem poslal pouze do připravené vyrážečky.
     
    32:54
    Barys právě vstřelil branku!
    Je tu důležitá kontaktní branka! Do palebné pozice si sjel obránce Dietz, který ovšem mířil pouze doprostřed branky. Puk se odrazil přímo před ním, kde se po nahrávce zjevil před prázdnou brankou PAVEL AKOLZIN, pro kterého nebyl problém zamířit za bezmocného brankáře Alikina.
    Asistence: Maxim Musorov.
    32:54 Pavel AKOLZIN - 3:2
     
    33:15
    Hostující celek znovu propadl při bránění a po pravém křídle se do přečíslení dostal domácí Polunin, který prováhal ideální moment a nahrál pouze do betonu.
     
    34:41
    Barys právě vstřelil branku!
    A velice rychle mámo srovnáno! Tentokráte domácí mužstvo propadlo ve středním pásmu a sledovali jsme přečíslení dva na jednoho. Nakonec to na sebe vzal ROMAN STARČENKO, který to zkoušel střelou mezi betony, se kterou Alikin moc nepočítal. Puk velice přesně směřoval mezi nohy, Alikin nedokázal včas sklepnout své betony.
    Asistence: Jesse Blacker, Nikita Michajlis.
     
    35:26
    Chabarovsk tak prováhal dvoubrankové vedení, během krátké chvíle inkasoval hned dvě branky, což znamená, že začínáme opět od začátku.
     
    36:30
    Zavánělo to nedovoleným bráněním od Turbina, který rychle přestal jednat. Barys tak mohl i nadále operovat v oblasti branky soupeře, kde ale nezakončil.
     
    37:18
    Jako první se k volnému kotouči dostal obránce Dietz, který před napadajícím protihráčem odehrál kotouč po mantinelu do bezpečí, kde se ho ujal obránce Turbin.
     
    38:20
    Na modré čáře dokázal odehrát kotouč hostující Lintuniemi, který pouze prodlužoval podél pravého hrazení. Tam se dokázal nejlépe zorientovat domácí hráč.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:11
    Ze zajímavé pozice poté pálil člen třetí formace Lugin, který přízemním zakončením trefil beton brankáře. Na druhé straně došlo k postavení mimo hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám rovněž přinesla tři přesné zásahy. Nejprve domácí odolali tlaku soupeře a následně se jim povedlo potřetí skórovat, což přineslo vedení o dvě branky. Barys ovšem během několika minut dokázal dvakrát skórovat, čímž znovu vyrovnal výsledek na současných 3:3. Poslední perioda tak slibuje ještě hodně zajímavou podívanou, neboť začínáme opět od začátku. Amur ale prohospodařil hned dvoubrankové vedení, což je psychická výhoda právě pro soupeře.
     
    Střely na branku (celkem): 22 – 21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě zkoušel nahodit na druhou stranu tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    40:48
    První útočnou akci třetí třetiny má za sebou také Barys, který se ovšem nedostal k ničemu nebezpečnému. K volnému kotouči zavítal Turbin, který tak rozehrává.
     
    41:13
    Snadná práce pro kazašského brankáře Karlssona, který střelu zápěstím bez větších problémů sevřel do své připravené lapačky. Následovat bude vhazování.
     
    41:29
    Chytrou nabídkou do předbrankového prostoru to poté zkoušel Videll, kterému se nepovedlo najít nikoho ze svých spoluhráčů. Oba celky stačily vystřídat.
     
    42:15
    Do protiútoku se poté dostával Orechov, který chtěl na pravém křídle nastartovat rozjetého kolegu Starčenka, před kterým rukavicí odehrál kotouč pryč Jordán.
     
    43:07
    Na ledovou plochu se dostaly čtvrté formace, přičemž ta hostující málem udeřila. Zakončující Petuchov ovšem orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    43:51
    Zřejmě se mělo vylučovat. Jeden z hostujících hráčů přišel o hokejku, což ani jeden sudí nepostřehl. Zloba Barys tak byla naprosto po právu.
     
    44:17
    Nur-Sultan vstoupil do třetí třetiny o něco aktivněji. Po další rozehrávce se k kotouč dostal až do moci brankáře Alikina, který před zvukem píšťalky rozehrál.
     
    45:09
    Objetím domácí branky to poté zkoušel forvard Lilja, který ovšem trefil pouze připraveného Alikina. Chabarovsk je hodně pasivní, na což by mohl doplatit.
     
    46:07
    Máme za sebou první komerční přestávku třetí třetiny, která by Amuru mohla prospět. Domácí totiž absolutně nestíhají, jen díky štěstí stále drží nerozhodný stav.
     
    46:44
    Blacker přesnou rozehrávkou zkoušel oslovit svého kolegu Valka, který ovšem snadnou nahrávku nedokázal převzít. Barys Nur-Sultan se přesto dostal do pásma.
     
    47:14
    K parádní dělovce se poté dostal urostlý Blacker, který to zkoušel bez přípravy. Jeho rána nakonec směřovala do zadního mantinelu, Alikin tak nezasahoval.
     
    48:02
    K nepříjemnému pokusu se poté dostal Starčenko, který to dnes podruhé zkoušel střelou mezi betony. Alikin tentokráte zakročil a hru raději znovu pozastavil.
     
    48:36
    V tandemu si k hostující brance sjížděl Gorškov, kterému se nepovedlo dotlačit kotouč za přesouvajícího se brankáře. Na druhé straně zakončoval Panjukov.
     
    49:30
    Nástřel od pravého mantinelu směřoval vedle hostující branky, následně se u modré čáry nepovedlo vyhození zpacifikovat Jordánovi, který tak musí dozadu.
     
    50:13
    Do konce třetí třetiny zbývá poslední desetiminutovka, na první branku třetí části stále čekáme. Chabarovsk nyní vyrovnal hru, jenomže do šancí se nedostává.
     
    50:29
    Poté před domácí brankou čekal na případnou nahrávku Lilja, který si s ní nedokázal poradit. Sledujeme celkem dost nepřesností, na druhé straně neuspěl Golubev.
     
    50:35
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jakob Lilja – 2 min., podrážení).
     
    51:16
    Barys dokázal uspět na vhazování a posléze se mu povedlo odpálit kotouč daleko na druhou stranu. Rychle se k němu dostal Mašín, který ho táhne kupředu.
     
    51:40
    Jordán nabíjel do tandemu na Vasiljeva, který prvním pokusem trefil protihráče před sebou. Následovalo druhé zakončení, se kterým si Karlsson poradil betonem.
     
    52:07
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a jdou do vedení! Vše začalo nepovedeným vhazováním, který Amur udržel v pásmu soupeře. Následně měl na modré čáře hodně prostoru na nahození obránce SERGEJ TĚREŠČENKO, který zřejmě zaznamenal čistý průstřel. Karlsson měl zakrytý výhled, dost možná před ním tečoval puk jeden z hráčů.
    Asistence: Valentin Pjanov.
    52:07 Sergej TĚREŠČENKO - 4:3
     
    52:55
    Barys právě vstřelil branku!
    Jenomže bleskově máme opět vyrovnáno! Barys dokázal přesně založit útočnou akci, přičemž se přes protihráče dokázal natlačit Akolzin, kterému se nadmíru přesnou nahrávkou povedlo oslovit NIKITU MICHAJLISE. Druhý jmenovaný pouze nastavil hokejku a v poklidu tak překonal domácího brankáře Alikina.
    Asistence: Pavel Akolzin, Darren Dietz.
    52:55 Nikita MICHAJLIS - 4:4
     
    53:11
    Dnešní utkání sleduje 2150 diváků.
     
    54:24
    Barys Nur-Sultan je po vyrovnání brance najednou aktivnější. Do útočení se před malým momentem zapojil také obránce Blacker, který pouze přenechal kotouč.
     
    55:08
    Hezkým způsobem to následně provedl Videll, který neohroženě objel branku soupeře, což mu přineslo střelu bekhendem. Ta ovšem směřovala doprostřed.
     
    56:15
    Před dotírajícím Rasskazovem se povedlo odehrát hrací předmět obránci Lintuniemimu. Jeho celek se ale prezentoval icingem, hra se vrací před Karlssona.
     
    57:08
    Dost možná finální zářez měl na své hokejce hostující Blacker, který stál na konci útočné akci svého celku. Jeho rána dost možná skončila na tyči!
     
    58:21
    Došlo k posunutí domácí branky, což se nelíbilo Korjaginovi. Ten si to šel s Valkem totiž vyřídit, hostující forvard totiž současně poslal na zem také brankáře.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:15
    Do dobré pozice se poté dostával také kapitán Dietz, který místo zakončení ještě zkoušel nahrát, avšak trefil pouze protihráče. Chabarovsk tak zkouší protiakci.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    O osudu zápasu nerozhodla ani třetí třetina, na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro domácí celek, konkrétněji se dokázal prosadit Tomáš Zohorna. Následně se do šance natlačil Jordán.
     
    61:16
    Do protiútoku se poté pouštěl Videll, kterému ovšem kotouč sjel z čepele a zamířil přímo do připravené lapačky. Následné vhazování vyznělo ve prospěch hostů.
     
    61:40
    Rána švihem v podání Michajlise znovu doletěla do připravené lapačky brankáře.
     
    62:20
    S pukem si zahrál také hostující brankář Karlsson, který nerozehrál zrovna nejlépe. Jeho celek se přesto dostal k protiútoku, Videll ale zakončova vedle branky.
     
    63:16
    Na modré čáře si hledal prostor k zakončení Jordán, který nakonec ještě jednal s Tomášem Zohornou. Prvně jmenovaný to poté zkoušel z velkého úhlu.
     
    64:19
    Vypadá to, že půjdeme do nájezdů. Před malým momentem se totiž nedostal do zakončení domácí Butuzov, kotouč tak skončil pouze pod lapačkou brankáře.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel domácí Pjanov, který neuspěl se snahou o střelu po ledě.
    Valentin PJANOV
     
    1. série
    0:1
    Za hosty se následně představil Lilja, jehož rána zapadla přesně nad lapačku brankáře.
    Jakob LILJA
     
    2. série
    1:1
    Za domácí se pokusil srovnat Golubev, který zamířil přesně nad pravý beton.
    Denis GOLUBEV
     
    2. série
    1:1
    Druhou sérii završil hostující Varone, který to udělal famózně, jenomže nepřehodil ležící beton.
    Phil VARONE
     
    3. série
    1:1
    Domácí Lugin pro změnu trefil pouze výstroj brankáře Karlssona, který měl velké štěstí.
    Dmitrij LUGIN
     
    3. série
    1:1
    K nájezdu se rozjel také hostující Michajlis, který po stahovačce nenašel místo mezi nohama.
    Nikita MICHAJLIS
     
    4. série
    1:1
    Za domácí celek se poté rozjel Polunin, který švihem vůbec netrefil hostující branku.
    Alexandr POLUNIN
     
    4. série
    1:2
    Hostující celek se dostává do vedení, Starčenko totiž zápěstím mířil ke vzdálenější konstrukci.
    Roman STARČENKO
     
    5. série
    2:2
    Nůž na krku tak měl domácí Rasskazov, který po kličce do bekhendu přesně zamířil a sám zboural branku soupeře.
    Kirill RASSKAZOV
     
    5. série
    2:2
    Osud tohoto zápasu tak mohl rozhodnout hostující kapitán Dietz, který na Alikina nevyzrál.
    Darren DIETZ
     
    6. série
    2:2
    Znovu se představil hostující celek. Frattin ovšem narazil pouze do vyrážečky.
    Matt FRATTIN
     
    6. série
    2:2
    Rasskazov byl opravdu blízko, jenomže střelu poslal do brankové konstrukce.
    Kirill RASSKAZOV
     
    7. série
    2:2
    Na druhé straně neuspěl ani Videll, který to pro změnu zkoušel mezi betony.
    Linus VIDELL
     
    7. série
    2:2
    Nájezdy budou pokračovat. Golubev to zkoušel podobně, Karlsson včas sevřel své betony.
    Denis GOLUBEV
     
    8. série
    2:3
    Starčenko to neudělal nikterak parádně, přesto se mu po kličce do bekhendu povedlo překonat brankáře.
    Roman STARČENKO
     
    8. série
    2:3
    Rasskazov tak musel proměnit, jenomže bekhendem nepřehodil ležícího Karlssona.
    Kirill RASSKAZOV
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Barys Nur-Sultan.
    Autorem vítězné branky je ROMAN STARČENKO.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní duel nabídl hned osm branek, což se nezaujatému divákovi muselo líbit. Amur byl blízko k vítězství, jenomže po čtvrté vstřelené brance se soupeři povedlo bleskově srovnat. Oba celky tak musely do prodloužení, ve kterém jsme se rozhodující branky nedočkali. Logicky musely na řadu samostatné nájezdy, ve které jsme viděli pět přesných exekucí. Tu rozhodující měl na svědomí Starčenko, který svému celku vystřelil plusový bod.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 37:35.
    Zblokované střely – 11:16.
    Vyloučení – 3:8.
    Využití přesilovek 2/8 – 0/3.
    Vhazování – 28:25.
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (AMR) náhradník
    Hynek Zohorna (AMR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:14
    Tomáš Zohorna (AMR) 0+1, 2 střely, čas na ledě 18:13
    Dominik Mašín (AMR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:51
    Michal Jordán (AMR) 1+0, 3 střely, čas na ledě 18:40 (10:40:08)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 15. Polunin (Golubev), 18. Lugin (V. Butuzov, Pjanov), 28. Jordán (T. Zohorna), 53. S. Těreščenko (Pjanov) – 13. Frattin (Panjukov), 33. Akolzin (Musorov), 35. R. Starčenko (Blacker, Michajlis), 53. Michajlis (Akolzin, Dietz), rozh. náj. R. Starčenko

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Valentin Pjanov (CHA)
    0:1   Jakob Lilja (AST)
    2. série:
    1:1   Denis Golubev (CHA)
    1:1   Phil Varone (AST)
    3. série:
    1:1   Dmitrij Lugin (CHA)
    1:1   Nikita Michajlis (AST)
    4. série:
    1:1   Alexandr Polunin (CHA)
    1:2   Roman Starčenko (AST)
    5. série:
    2:2   Kirill Rasskazov (CHA)
    2:2   Darren Dietz (AST)
    6. série:
    2:2   Matt Frattin (AST)
    2:2   Kirill Rasskazov (CHA)
    7. série:
    2:2   Linus Videll (AST)
    2:2   Denis Golubev (CHA)
    8. série:
    2:3   Roman Starčenko (AST)
    2:3   Kirill Rasskazov (CHA)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Turbin (A), Mašín, V. Vasiljev, Jordán (C), S. Těreščenko, Korjagin, Zimin, Charčenko – Gorškov, Golubev, Polunin – H. Zohorna (A), T. Zohorna, Rasskazov – V. Butuzov, Pjanov, Lugin – Archipov, A. Kuzněcov, Gizdatullin.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Ortio) – Dietz (C), Lintuniemi, Blacker, Heatherington, Orechov, Makljukov, Gajtamirov, Musorov – Frattin, Varone, Panjukov – Lilja, Valk, Videll (A) – Michajlis, Sagadejev, R. Starčenko (A) – Petuchov, Ševčenko, Akolzin.

    Rozhodčí: Naumov, Ščenjov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 2150
    bahis siteleri