Chabarovsk – Barys 5:1 (kon.) | Čeljabinsk – Spartak Moskva 2:6 (kon.) | Kazaň – Dynamo Moskva 2:1 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Barys Nur-Sultan
Středa 06.01.2021, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (10:28:53)
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (CHA) 32 zákroků, 1 inkasovaný gól, úspěšnost 96,97 %
    Michal Jordán (CHA) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:01
    Dominik Mašín (CHA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 20:57
    Hynek Zohorna (CHA) 2+0, 3 střely, čas na ledě 15:19
    Tomáš Zohorna (CHA) 0+2, 3 střely, čas na ledě 16:35
     
    Amur Chabarovsk na domácím stadiónu přerušil sérii pěti porážek v řadě za sebou ve velkém stylu, v posledních týdnech výborně hrající Barys Nur-Sultan porazil vysokým výsledkem 5:1. Základ k vítězství položili svěřenci kouče Světlova už v první třetině, kdy skórovali dvakrát. V 10. minutě poslal Amur do vedení Kirill Rasskazov a o osm minut později skóroval dokonce při vlastním oslabení český útočník Hynek Zohorna. Druhá dvacetiminutovka přinesla další dva góly a znovu stříleli do černého jenom domácí. Druhý zásah v zápase zaznamenal Hynek Zohorna, jehož doplnil přesilovkovou trefou Alexandr Gorškov. Ve třetí dvacetiminutovce padlo po gólu na obou stranách. Gól naděje dal ve 41 minutě Darren Dietz, avšak na více se již Barys nezmohl, naopak do prázdné brány pečetil vítězství Chabarovsku Vladimir Butuzov.

    Hokejisté Chabarovsku se díky vítězství přiblížili devátému Novosibirsku na rozdíl šesti bodů, Barys Nur-Sultan zůstává osmý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Utkání se dohrává za brankou Amuru. Sergej Těreščenko drží puk na holi a nikam se nežene, hosté vzdali poslední snahy o forčekink.
    58:48 Vladimir BUTUZOV - 5:1
     
    58:48
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí završují populárního "bůra!" Pjanov zychytil chybnou přihrávku Dietze a bekhendem poslal puk k Luginovi, který ještě nezištně předal VLADIMIRU BUTUZOVOVI. Levé křídlo druhé formace se elegantně otočilo kolem Michajlise a kolem klečícího soka poslalo touš do odkryté brány. Asistence: Dmitrij Lugin a Valentin Pjanov.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Kouč Michajlis nakonec ještě zariskoval a znovu odvolal gólmana Ortia na střídačku!
    57:21 Rasskazov na Ortia podruhé nevyzrál, s dorážkou neuspěl ani Tomáš Zohorna
     
    57:21
    Druhý gól mohl přidat Kirill Rasskazov. Pěknou kličkou obelstil Dietze a z pravého křídla postupoval sám na Ortia. Finský gólman střelu na lapačku vyrazil pravým ramenem před sebe, kde se o dorážku přihlásil Tomáš Zohorna, ten pro změnu trefil brankářovu nataženou levou ruku!
     
    57:02
    Darren Dietz příliš dlouho váhal s rozehrávkou, což potrestal Vladimir Butuzov. Sám si proti přesile jít netroufl a tak nahodil za bránu a šel střídat.
     
    56:38
    Nikita Michajlis patří ve třetí dvacetiminutovce k těm lepším hráčům. Z mezikruží vyslal střel z voleje, avšak gól nezapsal, Langhamer vystrčil vyrážečku.
     
    56:07
    Icing a hra se stěhuje zpátky před Langhamera. Jak je vidět, tak další powerplay už opravdu neuvidíme, hosté nevěří v obrat.
     
    55:27
    Langhamer teď spoluhráčům příliš nepomohl, po mantinelu našel pouze hokejku protihráče Varoneho. Centr první formace hledal před bránou Panjukova, toho pokryl dvojice Turbin, Vasiljev.
     
    55:02
    Nikita Michajlis kroutí hlavou, protože mu bylo odpískáno postavení mimo hru. To zapříčinil Mašín, který rukavicí zpomalil nahrávku na kazašského forwarda.
     
    54:30
    Ten stejný hráč ale následně udělal chybu a tak ta stejná dvojice měla druhý pokus. V tomto případě nahrával Lugin a Šarov vystřelil naprázdno.
     
    54:18
    Amur dnes poněkolikáté ujel do přečíslení dvou proti jednomu. Alexandr Šarov dlouho dopředu avizoval nahrávku Luginovi, tu vystihl Jesse Blacker.
     
    53:46
    Marek Langhamer dnes předvídá vynikající výkon. Z levého kruhu střílel křižně Phil Varone, avšak český gólman se roztáhl jak dlouho, tak široký a levou lapačkou vytěsnil touš mimo tři tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Rasskazov (T. Zohorna, S. Těreščenko), 18. H. Zohorna, 22. H. Zohorna (T. Zohorna), 33. Gorškov (Golubev), 59. V. Butuzov (Lugin, Pjanov) – 41. Dietz (Frattin, Varone)


    Amur Chabarovsk: Langhamer (Alikin) – Turbin (A), V. Vasiljev, Sergijenko, S. Těreščenko, Mašín, Jordán (C), Zimin – Gorškov, Golubev, Polunin – V. Butuzov, Pjanov, Lugin – Rasskazov, T. Zohorna (A), H. Zohorna – Michasjonok, Šarov, Archipov.
    Barys Nur-Sultan: Ortio (H. Karlsson) – Dietz (C), Lintuniemi, Šalapov, Makljukov, Blacker, Orechov, Gajtamirov, Musorov – Frattin, Varone, Panjukov – Lilja, Valk (A), Videll – Michajlis, Sagadejev (A), R. Starčenko – Asetov, Ševčenko, Akolzin.

    Rozhodčí: Denis Naumov, Roman Ščeňjov – Maxim Berseněv, Jevgenij Judin

    Diváci: 2 150
    bahis siteleri