Finsko – Rusko 4:1 (kon.) | Kanada – USA 0:2 (kon.)
konec
Kanada
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
USA
Středa 06.01.2021, 03:38 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zlaté medaile jdou po čtyřech letech do USA!
     
    57:52
    Kanaďané už riskují bez brankáře a na bránu posílají jeden projektil za druhým, ale USA i nadále pokračuje ve skvělé práci a nedovoluje soupeři žádné nebezpečný dorážky. O zbytek se pak postará Spencer Knight.
     
    56:58
    Connor McMichael zničehonic mířil sám na brankáře, ale pod tlakem se nedokázal rozhodnout, jak to zakončí, což se mu nakonec ani nepovedlo. Kotouč prostě navezl na Spencera Knighta!
     
    56:39
    USA ještě útočilo do rozhozené obrany soupeře, Trevor Zegras přitom hledal před odkrytou brankou Alexandera Turcotteho, který ale skákající kotouč minul!
     
    52:38
    O další velkou šanci se zasloužil Thomas Harley, který před brankou mezi protihráči uvolnil Connora McMichaela, ale ani on střelecké trápení neprolomil!
     
    51:45
    Peyton Krebs výborně zvládl souboj s dvěma protihráči, následně tak uvolnil Dylana Cozense, který způsobil před brankou obrovský zmatek, přičemž nakonec zvoní do tyč, ale té udeřila jen jedna z hokejek!
     
    39:29
    Ryan Johnson výborně vystihl rozehrávku soupeře a byl tak ve výborné pozici, jenže z levého kruhu pálil jen těsně nad horní tyč!
     
    37:55
    Dawson Mercer výborně zapracoval na útočné modré čáře, následně předal kotouč Ryanu Suzukimu, který pak před bránou ještě uvolnil Connora Zaryho, ale ani on si na Spencera Knighta nepřišel!
     
    35:55
    Po delší době se musel činit také Devon Levi, před jeho klec vyvezl puk Trevor Zegras, o dorážku se pak pokoušel Drew Helleson, ale ani jeden nebyl úspěšný.
     
    33:45
    Braden Schneider podpořil útok, za což byl náležitě odměněn dobrou střeleckou pozicí, ale Spencer Knight ho vytlačil z dobrého střeleckého úhlu!
     
    32:32
    Americký brankář ležel ve vlastním brankovišti po nepřehledné situaci na zádech, ale jeho spoluhráči žádnou dorážku nedovolili, čímž mu opravdu dost pomohli!
    31:08 Byrama dělilo od gólu pár centimetrů
     
    31:08
    Kanaďané mohli snížit ve vlastním oslabení! Dylan Cozens se vydal do útoku, nebál se toho, což se nakonec vyplatilo. Před bránou totiž následně šikovně uvolnil Bowena Byrama, jenž šel do bekhendového zakončení, které ale skončilo jen brankové konstrukci!
     
    30:40
    Arthur Kaliyev byl v dobré střelecké pozici, přičemž do zakončení se dostal rovnou dvakrát, ale v obou případech mířil do středu brány, takže ho Devon Levi vychytal a nakonec přerušil hru!
     
    30:03
    Vyloučení v týmu Kanada (Jakob Pelletier – 2 min., hákování).
     
    28:13
    John Farinacci výborně vybojoval kotouč za bránou a vybídl tak k zakončení Bobbyho Brinka, který tak prověřil Devona Leviho velmi nebezpečnou střelou!
     
    27:36
    Američané se zničehonic dostali do přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Cole Caufield, ale kotouč se mu při zakončení svezl po čepeli, takže skončil jen někde na tvrzeném skle!
    20:32 Trevor ZEGRAS - 0:2
     
    20:32
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak to je tvrdá rána pro Kanadu, která ani po přestávce vůbec neví, jak má hrát! Nutno ale podotknou, že při tomto gólu měli Američané štěstí. Arthur Kaliyev nahazoval od modré čáry za bránu, avšak trefil se do boční sítě brány, od které se kotouč odrazil k TREVORU ZEGRASOVI, který využil dezorientované obrany soupeře, zcela mimo byl také Devon Levi. Aktuálně nejproduktivnější hráč turnaje tak pohotově zasunul kotouč do sítě podél levé tyče. Asistence: Arthur Kaliyev.
     
    19:33
    Cole Caufield se zničehonic našel odražený kotouč a zkusil překvapit Devona Leviho, který to absolutně nečekal, protože vůbec nereagoval, ale nakonec měl štěstí, protože puk skončil mimo tři tyče!
     
    18:34
    Philip Tomasino také pálil nadvakrát, přičemž po jeho druhé ráně poskakoval kotouč v brankovišti a po něm se natahoval Cole Perfetti, ale nakonec se k zakončení nedostal!
     
    16:38
    Vyloučení v týmu USA (Bobby Brink – 2 min., podrážení).
    13:25 Alexander TURCOTTE - 0:1
     
    13:25
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Kanaďané jsou zcela šokováni, protože poprvé inkasují v play off a USA se dostává do vedení! Domácí v posledních minutách přestali hrát, což se jim nakonec vymstilo. Drew Helleson totiž nahodil od pravého mantinelu mezi kruhy, kam si výborně najel ALEXANDER TURCOTTE, který vytáhl opravdu skvělou teč do protipohybu Devona Leviho, který i přes své kvality nestačil zareagovat! Asistence: Drew Helleson, Trevor Zegras.
     
    12:19
    Matthew Boldy si pěkným zaseknutím vylepšil střeleckou pozici, ale následně mířil jen do středu brány, kde byl připravený Devon Levi!
     
    10:48
    Jake Sanderson nebezpečně nahazoval z dálky, přičemž jeho projektil byl ještě tečovaný, takže se kanadskému brankáři těžko reagovalo, ale nakonec kotouč vytěsnil svou holí!
     
    06:48
    Dylan Cozens byl ve správný čas na správném místě, po přihrávce byl tak ve skvělé palebné pozici, ale výborně to zvládl také americký gólman, který mu nic nedaroval!
    Marken.cz

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 14. Turcotte (Helleson, Zegras), 21. Zegras (Kaliyev)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (C), Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Korczak – Pelletier, McMichael (A), Cozens (A) – Quinn, Newhook, Krebs – Holloway, Byfield, Perfetti – Mercer, Suzuki, Tomasino – Zary.
    USA: Knight (Wolf) – Sanderson, Helleson, York (C), Faber, Johnson, Thrun, LaCombe – Zegras, Turcotte (A), Kaliyev – Boldy, Beniers, Caufield (A) – Berard, Farinacci, Brink – Brisson, Slaggert, Moynihan – Colangelo.

    Rozhodčí: Gouin, Sandlak – Deschamps, Vanoosten
    bahis siteleri