Dynamo Moskva – Minsk 2:0 (kon.) | Riga – Jaroslavl 1:4 (kon.) | Omsk – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Sobota 09.01.2021, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Riga znovu prohrála kvůli koncovce, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (18:21:43)
     
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista, jelikož ani jeden z týmů jimi nedisponuje.
     
    První periodu odehrála Riga obstojně, avšak nechala si sebrat vedení a v závěru po vlastní chybě už prohrávala. Po přestávce Dinamo na chvíli zabralo a bylo lepší, jenomže doplatilo na svou slabou koncovku. Od čtvrtého gólu už byl Lokomotiv jasně lepším týmem a poslední dvacetiminutovku si pohlídl. Jaroslavl si připsala další vítězství, které dnes bylo povinností.

    Střely na branku: 25:26.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:8.
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Střetnutí už se pouze dohrává! Sám proti přesile se do pásma hnal Anton Lander, jehož pokus z levé strany schoval Ivan Nalimov do lapačky. Domácí brankář posléze i rozehrál.
     
    57:30
    K odraženému puku se nachomýtl Lauris Darzinš, jehož dělovku vykopl Ilja Konovalov betonem. Následně to od modré čáry ještě zkoušel Kristaps Zile, ale ani on gólmana Lokomotinu nepřekonal.
     
    57:09
    Rihards Bukarts stáhl kotouč kolem bránícího soupeře, čímž se dostal do předbrankového prostoru. Jenže i on předvedl žalostné zakončení, když trefil brankářův hrudník.
     
    55:31
    Maxim Berjozkin a Arťom Iljenko jeli proti jedinému obránci. Celou situaci na sebe vzal prvně jmenovaný, jehož pokus proletěl jen vedle levé tyče.
     
    55:05
    Lokomotiv nezvládl přihrávku na pravou stranu, kde se pohyboval Artur Kajumov. Píská se zakázané uvolnění a hra se vrací před Konovalova.
     
    53:56
    Lokomotiv si už dělá co chce, Riga totiž přestala před vlastní brankou bruslit. Jaroslavl dnes zaslouženě vyhraje, otázkou je o kolik gólů!
     
    52:59
    Trochu krkolomně se proháčkoval před branku Jevgenij Gračov, který nezamířil přesně. Až do zakončení to udělal domácí hráč skvěle, Riga potvrzuje svou střeleckou nemohoucnost.
     
    51:45
    Ivan Nalimov vyrazil další nahození před sebe, kde se pohyboval André Petersson. Švýdský útočník do puku udeřil bekhendem a domácí brankář měl obrovské potíže, aby jej udržel před brankovou čárou.
     
    51:29
    Už to vypadalo, že Jaroslavl vyhodila na icing. Jenomže výrazně zabral Jegor Korškov, který pomohl k tomu, aby se pokračovalo ve hře.
     
    51:12
    Nahozený kotouč se odrazil k brance Rigy, Ivan Nalimov byl pozorný a schoval jej pod lapačku.
     
    Střely na branku: 20:22.
     
    50:52
    Miks Indrašis dlouho neměl komu přihrát, a tak kroužil na pravé straně útočného pásma. Až po půlminutě našel z modré čáry najetého Janise Jakse, jemuž černá guma utekla.
     
    49:27
    Troufám si říci, že o vítězi je rozhodnuto! Lokomotiv totiž v poslední dvacetiminutovce kontroluje vývoj zápasu a kráčí za dvěma body.
     
    48:38
    V předbrankovém prostoru se nacházel Teemu Pulkkinen, který musel rychle vystřelit, ale trefil pouze připraveného maskovaného muže.
     
    48:19
    Odražený puk si ve středním pásmu našel Miks Indrašis, jenž přejel přes modrou čáru, avšak z levé strany trefil pouze bránícího hráče.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. Darzinš (Paršin, Indrašis) – 15. Pulkkinen (Čerepanov, Kajumov), 19. Kraskovskij (Beljajev), 22. Misjul (Kajumov, Lander), 33. Iljenko (M. Osipov, Pulkkinen)


    Dinamo Riga: Nalimov (Vitols) – Zile, Scarlett, Skvorcovs, Mamčics, Jaks, Ošenieks, Maione – Darzinš (C), Indrašis (A), Paršin – Lipon, Gračov, Roberts Bukarts (A) – Dzierkals, Berzinš, Rihards Bukarts – Gegeris, Džerinš, Zyrjanov – Larionovs.
    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Pasquale) – M. Osipov, Rafikov, A. Marčenko (A), Čerepanov, Ohtamaa, Misjul, Malyšev – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Lander (A), Kajumov – Beljajev, Alexejev, Kraskovskij – Kovalenko, Ivanov, Iljenko – Berjozkin.

    Rozhodčí: Vasiljev, Judakov – Zacharenkov, Sadovnikov

    Diváci: bez diváků
    thejrc.org