Elche – Getafe 1:3 (kon.) | Huesca – Real Betis 0:2 (kon.)
konec
Elche CF
1:3 (1:1)
Getafe CF
Pondělí 11.01.2021, 19:00 • Venue Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:09:31)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:16.
     
    Fotbalisté Getafe zvládli duel 18. kola na půdě nováčka z Elche a po velmi dobrém výkonu zvítězili 3:1. Do utkání přitom vstoupili lépe domácí, kteří skórovali už ve. minutě zásluhou Raúla Gutiho, který z voleje prostřelil Yáñeze střelou k pravé tyči. Hosté ale ještě do konce prvního poločasu stihli vyrovnat. Portillo odcentroval na hlavu Marca Cucurelly, který vyslal perfektní hlavičku do pravé šibenice a nechal brankáře letět naprázdno. Klíčový moment střetnutí nastal v 52. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen středopolař Elche Ivan Marcone. Svěřenci kouče Bordaláse využili přesilovku v 69. minutě, kdy vyraženou střelu Kuba dorazil do odkryté svatyně Jaime Mata. Pojistku na vítězství hostů dal v 85. minutě střídající Ángel Rodríguez, jenž proměnil nařízenou penaltu po faulu Verdúa.

    Velmi dobrý výkon a vítězství přerušilo třízápasové čekání Getafe na ligové tři body. Tým, který loni do posledního kola bojoval o pohárovou Evropu, poskočil tabulkou na 13. místo. Elche zůstává v sestupové zóně na 18. pozici.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední šanci zhatil hráčům Getafe zdvižený praporek pomezního rozhodčího. V době Nyomovi přihrávky byl už za obrannou linií Takefusa Kubo.
     
    90+3
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Damián Suárez, přichází Allan Nyom.
     
    90+2
    Jaime Mata měl další příležitost. Za Calva si naběhl na přihrávku Ángela Rodrígueze, z mírného záklonu vypálil vedle levé části brankové konstrukce.
     
    90+1
    Fotbalisté v modrých dresech si mezi sebou vyměňují míč kolem středového kruhu. Domácí kapitulovali, presink je na bodě mrazu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Na druhý zásah v utkání útočil Jaime Mata, jehož parádní průnikovou přihrávkou našel Carles Aleñá. Španělský útočník mířil k levé tyči, ale trefil pravou nohu vyběhnuvšího Badíi, od níž se kulatý nesmysl odrazil těsně vedle pravé tyče.
     
    88
    Závěrečné minuty se dohrávají už jen z povinnosti. Elche se ještě snaží dostat zpátky na kontakt, ale početná obranná řada Getafe brání bez problémů.
     
    86
    Getafe právě vstřelilo branku!
    ÁNGEL RODRÍGUEZ rozhoduje o vítězství hostujícího mužstva! Balón umístil s dostatečnou razancí k pravé tyči. Gólman Badía čekal do poslední chvíle, kam útočník pošle balón, což mělo za následek pozdní reakci a nemožnost zasáhnout.
     
    85
    Domácí se dohadují s rozhodčím, ale podle prvních obrázků to vypadá, že ani v tomto případě do akce video nepůjde. Hlavní rozhodčí si za svým výrokem pevně stojí.
     
    84
    Bude se kopat penalta, Getafe bude mít šanci definitivně rozhodnout o svém vítězství! Nedovoleně si počínal stoper Verdú. Španěl nezachytil pohyb Maty, kterého postrčil na zem.
     
    83
    Hosté trpělivě pokračují v kombinování na útočné polovině. V tvářích domácích fotbalistů je vidět velká frustrace.
     
    82
    Rozhodčí Montero se v posledních minutách rozhodně nenudí. Další žlutou kartu ukázal Emilianovi Rigonimu, Argentinec si vyšlápl na Kuba. A to doslova.
     
    81
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Francisco Portillo, přichází Ángel Rodríguez.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hosté drží těsné jednobrankové vedení, které by si neměli nechat proniknout mezi prsty, protože domácí nováček Elche hraje od úvodu druhé půle bez vyloučeného Marconeho.
     
    79
    Nohama si zahrál rovněž gólman Getafe Rubén Yáñez, jemuž adresoval přihrávku z nouze Cabaco. Brankář dlouhým výkopem vrátil dění hry na útočnou polovinu.

    Milan Huppert

    Branky: 4. Guti (Barragán) – 39. Cucurella (Portillo), 69. Jaime Mata, 86. Ángel Rodríguez (pen.)

    Karty:   44. Marcone (ELC), 78. Nino (ELC), 82. Rigoni (ELC) – 31. Damián Suárez (GET), 74. Aleñá (GET)   52. Marcone (ELC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:16.
    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), González (68. Nino), Josema – Josan (68. Calvo), Marcone, Guti (68. V. Rodríguez), Fidel (56. Mfulu) – Rigoni, Boyé (15. Milla).
    Náhradníci: Rodríguez – Calvo, Cifuentes, Salinas, Lucumí, Mfulu, Milla, Nino, V. Rodríguez, Miño, Álamo, Luismi.

    Getafe CF: Yáñez – Damián Suárez (90+3. Nyom), Dakonam (C), Cabaco, Olivera – Nemanja Maksimović (64. Kubo), Arambarri – Portillo (81. Ángel Rodríguez), Aleñá, Cucurella – Jaime Mata.
    Náhradníci: Soria – Ángel Rodríguez, Etxeita, Chema, Nyom, Timor, Patrick, Abdulai, Kubo, Niang.

    Rozhodčí: José Luis Munuera Montero – Iňigo Prieto López de Ceraín, Alfonso Baena Espejo
    thejrc.org