Fiorentina – Inter 1:2 (po pr.) | Neapol – Empoli 3:2 (kon.) | Juventus – Janov 3:2 (po pr.)
po prodl.
ACF Fiorentina
1:2 (0:1)
Inter Milán
Středa 13.01.2021, 15:00 • Stadio Artemio Franchi, Florencie • Italský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zase někdy u italského fotbalu na počtenou. (17:38:13)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:31.
     
    Nakonec nemusely přijít na řadu pokutové kopy, protože Inter to v samotném závěru prodloužení přece jen rozhodl. Postaral se o to pěknou hlavičkou Romelu Lukaku, který se tak po dvou zápasech bez gólu konečně prosazuje. Fiorentina se však za svůj výkon rozhodně nemusí stydět a s favoritem hrála více než vyrovnaně, ale v prodloužení viditelně zaostávala, z čehož vyplynula jedna chyba, která nakonec znamenala inkasovanou branku. Inter tak postupuje do čtvrtfinále Coppa Italia, kde se utká se svým největším rivalem, tedy s AC Milán.
     
    120+3
    Konec zápasu.
     
    120+3
    Lukaku si také odnáší žlutou kartu, míč totiž odkopl do zámezí po přerušení hry, aby tím získal nějaký čas.
     
    120+2
    Vlahovićovi bylo při postupu k míči zabráněno v pohybu hraničním způsobem, navíc se to stalo v pokutovém území, avšak hlavní sudí to nechává bez povšimnutí!
     
    120+1
    I Sanchéz si zhlédne žlutou kartu, i když se vzteká, protože podle něj neměla přijít, ale teď už s tím stejně nic neudělalá.
     
    120+1
    Nastavuje se dvě minuty.
    119. Romelu LUKAKU - 1:2
     
    119
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Milán se v samotném závěru prodloužení prosazuje a vypadá to, že si tak zajistil postup do čtvrtfinále! Barella na pravé straně vytasil opravdu parádní centr přímo na hlavu ROMELA LUKAKA, který byl navíc úplně nehlídaný, takže tvrdou hlavičkou do středu branky rozvlnil síť.
     
    117
    Žlutou kartu dostává Ranocchia (Inter Milán).
     
    117
    Milán to chce rozseknout, což nyní opět předvedl Lukaku, který však hlavou míří jen do ležícího Terracciana!
     
    116
    Chorvatský křídelník se následně mohl prosadit po dalším centru, na odražený centr ale jen těsně nedosáhl, takže hosté ještě jednou budou zahrávat standardní situaci.
     
    115
    Perišić se pokusil zachytit vysoký centr, což se mu povedlo, ale jeho následná volej končí jen na rohovém kopu.
     
    114
    Fiorentina opět vhazuje na pravé straně, tentokrát míří dopředu, ale to se nevyplatilo, protože se míč rychle odrazil k Hakimimu.
     
    113
    Brozović musí odevzdat míč soupeři, protože se od něj odrazil za postranní čáru. Domácí následný aut posílají dozadu, protože nechtějí riskovat ztrátu balónu.
     
    112
    Hlavní sudí opět musí pískat a tentokrát se i žlutí. Kartu žluté barvy vidí také Hakimi, který šel do protihráče příliš tvrdě a nebezpečně.
     
    111
    Zápas se pořád hraje hodně tvrdě, velký počet žlutých karet tak není žádný překvapením. Uvidíme, jestli se třeba dočkáme i červeného kartónku.

    Lukáš Mihal

    Branky: 57. Kouamé – 40. Vidal (pen.), 119. Lukaku

    Karty:   6. Eysseric (FIO), 26. Bonaventura (FIO), 58. Kouamé (FIO), 80. Igor (FIO) – 45. Škriniar (INM), 79. Eriksen (INM), 84. Vidal (INM), 112. Hakimi (INM), 117. Ranocchia (INM), 120+1. Sanchéz (INM), 120+3. Lukaku (INM)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:31.
    ACF Fiorentina: Terracciano – Milenković (C), Lu. Martínez, Igor – Cáceres (53. Venuti), Amrabat, Castrovilli, Biraghi – Eysseric (53. Vlahović), Bonaventura – Kouamé (97. Callejón).
    Náhradníci: Brancolini, Dragowski – Vlahović, Montiel, Venuti, Pezzella, Krastev, Dalle Mura, Callejón, Duncan, Valero, Barreca.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar (61. de Vrij), Ranocchia, Kolarov – Young (69. Hakimi), Vidal (94. Brozović), Eriksen, Gagliardini (81. Barella), Perišić – Sanchéz, La. Martínez (69. Lukaku).
    Náhradníci: Padelli, Radu – Lukaku, Barella, Hakimi, Bastoni, de Vrij, Brozović, Sensi.

    Rozhodčí: Massa – Vecchi, Di Iorio
    thejrc.org