Novosibirsk – Kunlun 1:3 (kon.) | Barys – Ufa 3:6 (kon.) | Čeljabinsk – Viťaz 2:1 (kon.)
Jaroslavl – CSKA Moskva 3:0 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Red Star Kunlun
Čtvrtek 14.01.2021, 13:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    Vojtěch Mozík (KUN) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:36
    Andrej Šustr (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:17 (15:50:37)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 34:18.
    Zblokované střely – 12:19.
    Vyloučení – 6:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 1/6.
    Vhazování – 23:29.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Red Star Kunlunu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Sibir Novosibirsk vstoupil do třetí třetiny velice aktivně, sám si vytvořil celou řadu slušných šancí, avšak se mu povedlo skórovat pouze jedinkrát. Kunlun se také v závěrečné třetině opíral o dobře fungující obranu, navíc také s velice dobře chytajícím Smithem, který dnes vychytal domácí hráče. Kunlun tak možná překvapivě bere z toho zápasu plný počet bodů, domácí tak nepotvrdili roli favorita zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Cory Kane – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Dmitrij Sajustov – 2 min., hrubost).
     
    59:12
    Domácí celek se stále drží v útočném pásmu, kde Smith zastavil kotouč před brankovou čárou!
     
    58:22
    Kunlun se vydal směrem kupředu, navíc se mu povedlo rychle vystřídat. Sibir ovšem napadal naprosto ukázkově a čistým způsobem se dostal ke kotouči.
     
    58:00
    Sibir to zkouší v šesti!
     
    57:22
    Na jistotu se rozhodl zahrát obránce Sproul, který místo nahození pouze prodlužoval podél mantinelu za domácí branku, kde nasbíral cenné vteřinky Monachov.
     
    56:13
    Krátce po vhazování se napřáhl hostující Spencer Foo, kterému se nepovedlo trefit hostující branku. Krasotkin nemusel zasahovat, domácí se osvobodili.
     
    55:06
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Vjačeslav Ušenin – 2 min., podrážení).
     
    55:03
    Nápor domácích hokejistů pokračuje, fanoušci jsou navíc ve varu. Nyní to ale zodpovědně provedl obránce Fram, který na jistotu o mantinel vyhodil do bezpečí.
     
    54:22
    Sibir musel vyklidit útočnou třetinu, sudí totiž signalizoval postavení mimo hru. Kunlun tak měl poměrně dost času na rozehrávku, což mu naopak uškodilo.
     
    53:15
    Hodně důrazně před malým momentem zahrál hostující Leščenko, který si ovšem dle sudích pomohl v rámci pravidel. Domácí se znovu dostali zpět do pásma.
     
    52:26
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je tu zasloužená kontaktní branka, domácí navíc zužitkovali přesilovou hru! Kunlunu se povedlo dostat kotouč ven z pásma, jenomže domácí se bleskově dostali zpět. Tam se do střelecké pozice dostal OLEG LI, kterému se povedlo zamířit o horní konstrukci přesně do hostující branky. Smith tak čisté konto neudrží, Sibir stále strádá dvě branky.
    Asistence: Mikael Ruohomaa, Danil Romancev.
     
    52:05
    Od levého kruhu tvrdě zakončoval domácí Gurkin, který ovšem trefil pouze připraveného brankáře. Kunlunu se až nyní povedlo odpálit kotouč na druhou stranu.
     
    51:13
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Jason Fram – 2 min., podrážení).
     
    50:41
    Nyní se Krasotkin musel dát do akce, neboť to kousek od modré čáry zkoušel český obránce Šustr. Ten mířil pouze doprostřed a hra je tedy znovu přerušena.
     
    50:11
    Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Kunlun se v této periodě pouze brání, nyní se sice vydal kupředu, tam ale nezaměstnal brankáře Krasotkina.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 53. O. Li (Ruohomaa, Romancev) – 12. Leščenko (Toropčenko, Kane), 17. Sproul (Werek, S. Foo), 38. Werek (A. Lazarev)


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (38. Krasotkin) – J. Chabarov, Jokipakka, Děmidov, Gurkin, Ilja Morozov, Timašov, Pastuchov – Puustinen, Ruohomaa (A), O. Li – Setdikov, V. Komarov, Česalin (C) – Romancev, Vj. Ušenin, Vl. Ušenin – A. Jakovlev, Sajustov (A), Šarov – Dubakin.
    Red Star Kunlun: J. Smith (Šikin) – Fram, Chelios (A), Sproul (A), Jevsejenkov, Šustr, Mozík, Starikov – P. Foo, Lockhart (C), S. Foo – Toropčenko, Kane, Leščenko – Monachov, Nikolišin, Šaškov – Werek, Collins, A. Lazarev – Bakanov.

    Rozhodčí: Birin, Sergejev – Galimov, Slavikovskij

    Diváci: 2140
    bahis siteleri