Philadelphia – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Toronto – Montreal 5:4 (po pr.) | Tampa – Chicago 5:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:5 (kon.) | Colorado – St. Louis 1:4 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
5:4 (1:2, 2:1, 1:1 - 1:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 14.01.2021, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (04:01:20)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. William Nylander (TOR) 2+1
    2. John Tavares (TOR) 1+2
    3. Josh Anderson (MTL) 2+0
     
    Česká a slovenská stopa:

    Tomáš Tatar (MTL) – 1+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:39.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (TOR) – 0+1, 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 63:24.

    Carey Price (MTL) – 29 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,3%, odchytal 63:24.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 34 – 32
    Trestné minuty: 11 – 13
    Přesilové hry: 2/4 – 2/3
    Vhazování: 54% – 46%
    Zblokované střely: 18 – 22
    Hity: 14 – 32
     
    Je konec! Spokojenější bude po tomto utkání domácí celek, který zapisuje dva body do tabulky! Prodloužení mělo velký spád a oba týmy měly obrovské šance. Gólem však skončila až přečíslení dva na jednoho, které po Tavaresově pasu zakončil Morgan Rielly.
     
    Konec zápasu.
    63:24 Morgan RIELLY - 5:4
     
    63:24
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté nakonec z tohoto zápasu budou brát bonusový bod, jelikož rozhodují o své výhře v prodloužení! John Tavares v přečíslení dva na jednoho posunul kotouč na MORGANA RIELLYHO, jenž z první překonal brankáře. Asistence: John Tavares a Auston Matthews.
     
    62:50
    Zatím ne, jelikož Canadiens se dostali do útočného pásma. Viděli jsme ale střelu z nepřipravené pozice a Frederik Andersen raději nechal přerušit hru.
     
    62:21
    Alexander Kerfoot raději zavezl puk do středního pásma a šel střídat. William Nylander je na ledě. Ten se dnes prezentoval dvěma góly, přidá ještě jeden?
     
    61:58
    Mitchell Marner táhl další akci svého týmu. Alexander Kerfoot ho poté ještě nejspíše přihrávkou hledal, jenže domácí hráč s číslem šestnáct ujel z dobré pozice.
     
    61:25
    Montreal se dostal do další akce a domácí brankář se musel mít na pozoru. Tentokrát ale zasahovat nemusel, jeho spoluhráči se mohou hnát zase dopředu.
     
    61:07
    Následně ujel hráč hostí do samostatného úniku, ale Frederik Andersen v těžké pozice kotouč vyráží! Parádní prodloužení...
     
    60:41
    Morgan Rielly měl hodně prostoru, když ho vybídl spoluhráč. Domácí hráč překonal gólmana mezi betony, ale puk se stejně odrazil mimo branku!
     
    60:14
    A už se nám rozjelo i prodloužení tohoto duelu! To se samozřejmě hraje tři na tři, a tak bychom se mohli dočkat hodně šancí. Možná i rozuzlení zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V závěru třetí periody měl ještě velkou šanci Mitchell Marner, jenže beton překonat nedokázal! Auston Matthews je navíc podle záběrů ošetřovaný na střídačce... Každopádně jsme v poslední periodě viděli dvě branky, po jedné na každé straně. Tu první vstřelil Josh Anderson, pro nějž je to skvělý první start za Montrea. O tu druhou se postaral Jimmy Vesey, právě jeho branka poslala duel do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 16. W. Nylander (Holl, Tavares), 38. W. Nylander (Spezza, Hyman), 40. Tavares (Marner, Andersen), 51. Vesey (W. Nylander), 64. Rielly (Tavares, Matthews) – 13. Suzuki (Drouin, Petry), 20. J. Anderson (Drouin, Petry), 28. Tatar (A. Romanov, S. Weber), 42. J. Anderson


    Toronto Maple Leafs: Andersen (J. Campbell) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner, Matthews (A), J. Thornton – W. Nylander, Tavares (C), Vesey – Hyman, Kerfoot, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Barabanov.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Armia, Kotkaniemi, Toffoli – Byron (A), Evans, Lehkonen.

    Rozhodčí: Nicholson, Meier – Cherrey, Shewchyk
    ocianews.com