Brest – Rennes 1:2 (kon.) | Nantes – Lens 1:1 (kon.) | Nice – Bordeaux 0:3 (kon.)
Štrasburk – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Lille – Remeš 2:1 (kon.) | Lyon – Méty 0:1 (kon.)
konec
Lille OSC
2:1 (0:1)
Stade de Reims
Neděle 17.01.2021, 17:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den! Vítám vás u textového přenosu 20. kola francouzské Ligue 1, ve kterém se střetne domácí Lille proti hostům z Reims.
     
    Lille OSC

    Domácí Lille se v tabulce francouzské Ligue 1 nachází na třetím místě, na kontě mají fotbalisté tohoto celku devětatřicet bodů, tedy stejný počet jako PSG. Na první Lyon ztrácí Lille pouze jeden bod. Z posledních pěti zápasů domácí hned třikrát slavili, jednou remizovali a rovněž prohráli. Nejlepším střelcem domácích je zkušený útočník Burak Yilmaz, jenž se doposud trefil devětkrát.

    Poslední ligová utkání:
    Nimes – Lille 0:1
    Lille – Angers 1:2
    Montpellier – Lille 2:3
    Lille – PSG 0:0
    Dijon – Lille 0:2
     
    Stade de Reims

    Hosté s jednadvaceti body zaujímají čtrnáctou pozici. V posledních zápasech se Reims daří, ani jedno z posledních pěti soubojů hostující celek neprohrál. Hráči Stade de Reims nastříleli sedmadvacet branek, naopak jich inkasovali devětadvacet. O nejvíce přesných zásahů se postaral čtyřiadvacetiletý útočník Boulaye Dia, který vsítil dvanáct branek a společně s Mbappém je na prvním místě tabulky střelců Ligue 1.

    Poslední ligová utkání:
    Reims – St. Etienne 3:1
    Reims – Dijon 0:0
    Bordeaux – Reims 1:3
    Marseille – Reims 1:1
    Reims – Nantes 3:2
     
    Poslední vzájemná utkání

    Reims – Lille 0:1
    Reims – Lille 2:0
    Lille – Reims 1:1
    Remis – Lille 1:1
    Lille – Reims 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Djaló, J. Fonte (C), Botman, D. Bradarić – Ikoné, André, Soumaré, Bamba – David, Yazıcı.
    Náhradníci: Chevalier – Bouleghcha, Lihadji, Araújo, Reinildo, Niasse, Pizzuto, Weah, Xeka.

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Faes, Abdulhamíd (C), Konan – Cassama – Mbuku, Cafaro, Chavalerin, Zeneli – Dia.
    Náhradníci: Diouf – De Smet, Doumbia, Hornby, Kutesa, Maresic, Munetsi, Sierhuis, Touré.

    Rozhodčí: Millot B..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí v červených dresech se poprvé snažili dostat o útoku, ale dlouhý nákop mířil pouze na obránce Reims, kteří nyní mohou postupovat vpřed.
     
    2
    Hosté se dostali do prvního zakončení, z hodně velké dálky pálil jeden ze záložníků. Pokus zpoza velkého vápna skončil vedle pravé tyče z pohledu brankáře Maignana.
     
    3
    Reims se dostalo na útočnou polovinu, kde na pravé straně kombinovalo. Nakonec ale domácí sérii přihrávek přerušili, míč končí v zamezí. Hlavní arbitr ukazuje na vhazování pro Lille, i když někteří hostující hráči nejsou s rozhodnutím spokojení.
     
    4
    Hosté dostali další balón do vápna soupeře. Nebezpečný centr z hloubi pole ale včas zlikvidovali obránci Lille, kteří míč odhlavičkovali do bezpečné vzdálenosti.
     
    5
    Na druhé straně zkoušel po dlouhé přihrávce individuálně projít Ikoné, ale ten byl zdvojen, takže se vůbec přes obranný val Reims neprotlačil.
     
    6
    Hráči v červených dresech po rozlítaných úvodních minutách uklidňují hru. Domácí kombinují na vlastní polovině a začínají pomalu postupovat směrem vpřed.
     
    7
    Rychlík Ikoné nabíhal na pravé křídlo, kam dostal dlouhý balón. Křídelník Lille ale nemohl tento balón stihnout. První se k němu dostal Rajkovič.
     
    8
    Na druhé straně se ke střele z ničeho nic dostal Mbuku. Jeho pokus směřovaný k tyči jen těsně minul branku Lille. Maignan se pouze ohlédl za míčem a měl nyní velké štěstí!
    8. Rána Mbukua proletěla těsně vedle domácí branky
     
    9
    Lille se dostal na malou chvíli na útočnou polovinu s míčem na kopačkách, ale dlouho to netrvalo. Těsně před pokutovým územím hosté zachytili přihrávku středem hřiště a útočnou snahu Lille tím ukončili.
     
    10
    Yazici zkusil štěstí z velké dálky. Pokoušel se zpoza vápna obstřelit brankáře, ale míč namířil pouze do náruč připraveného Rajkoviče, pro kterého to nebyla těžká práce.
     
    11
    Domácí zvyšují tempo a v posledních minutách hrají s míčem. Reims na dominanci Lille reaguje zatažením do vlastního vápna.
     
    13
    Po dlouhé kombinaci Lille přichází přerušení. Rozhodčí Millot si totiž všiml faulu ve středu pole, takže domácí budou rozehrávat a zůstanou tak nadále u míče.
     
    14
    Hráči Lille hledají místečko, kudy dostat míč do vápna soupeře. Domácí prozatím pouze kombinují na útočné polovině, naopak hosté důsledně brání a nepouští Lille do příležitostí.
     
    15
    Po chybě v domácí rozehrávce se k míči dostal Mbuku, který ihned vyslal přihrávku do křídelního prostoru, kde jeden z jeho spoluhráčů míč ztratil. Opět se tedy kulatý nesmysle přesune na kopačky domácích.
     
    16
    Mbuku nyní opět velmi aktivně toužil po zisku balónu, ale jeho naha vedla pouze k útočnému faulu. Lille rozehraje z vlastní poloviny.
     
    17
    Z hloubi pole přišel centr od hostů, kteří ale ve vápně vůbec nebyli, takže si pro míč došel Maignan, kterému balón doletěl přesně do rukavic.
     
    18
    Po delší době si s míčem zahráli fotbalisté Reims, nakonec to ale opět netrvalo dlouho, protože po souboji putuje balón k domácím obráncům.
     
    19
    Sledujeme zatím velmi opatrné utkání. Domácí dominují držení míče, ale nevypracovali si zatím ani jednu gólovou šanci. Hosté spoléhají na protiútoky, ale zatím si s míčem mnoho nezahráli.
     
    20
    Reims se dostali po levé straně do vápna, kde přišel z velké blízkosti centr, který pouze prošel vápnem. Na druhé stran totožná situace po protiútoku, žádné velké nebezpečí pro Reims.
     
    21
    Yazici dostal přihrávku před velké vápno, ale míč nezpracoval. I tak pokračují domácí, protože přišel odraz.
     
    22
    Hosté v bílých dresech teď ukořistili míč na delší dobu. Po dlouhé odmlce si tak mohli vyměnit několik přihrávek, dokonce se dostali na útočnou polovinu, ale balón opět zbytečně ztratili.
     
    24
    Vracíme se zpět ke hře Lille. Domácí pokračují stejně jako v úvodních minutách, pouze si přihrávají na útočné polovině, ale nedaří se jim dostat do vápna, k centru nebo jakékoliv šance.
     
    25
    Fonte přihrával na pravé křídlo, kde bylo dost prostoru. Nakonec ale domácí šance nevyužili, Djala dostoupil jeden z obránců Reims a akce tak končí.
     
    26
    Hosté se po získání míče zdrželi na své polovině, vidíme kombinovat obránce, kteří ale také vypadají, že se jim nechce útočit, dávají si velký pozor, aby neudělali chybu.
     
    27
    Po vysokém napadání Lille musel míč dlouhým odkopem poslat z vápna pryč gólman Rajkovič. Hostující brankář celou situaci zvládal a nedal domácím útočníkům šanci.
     
    28
    Vzápětí se Reims dostalo ke standardní situaci z velké dálky, po které přišel dlouhý centr. S tím neměli domácí žádný problém, odhlavičkovali pryč.
     
    29
    Nedovolený zákrok pozastavuje hru, Reims se dostane k rozehrávce protože jeden z domácích si v souboji nedával pozor a poslal protihráče k zemi.
     
    30
    I nyní je hra pozastavena vinou faulu. Naopak od předešlého faulu se provinili hosté. Lille pošle míč do hry ze středového kruhu.
     
    31
    Půlhodina hry je za námi. Utkání nám zatím mnoho nenabídlo, ani jeden tým se nedostává do velkých šancí. Sledujeme zatím velmi ospalé utkání.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Moreto Cassama (Stade de Reims), který hodně tvrdým zákrokem poslal k zemi útočníka Davida. Středopolař Reims si ještě stěžoval rozhodčímu, který mu ale dal jasně najevo, že může být rád, že šlo pouze o žlutou kartu.
     
    33
    Přibývá aktuálně i nedovolených zákroků, což obrazu hry rozhodně nepřidává. Provinili se domácí, hosté z Reims rozehrají z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    35
    Reims se snažilo přejít přes pravou stranu, ale tam přišel po centru blok, míč končí za domácí brankou. Uvidíme první rohový kop.
     
    36
    Reims právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou nečekaně do vedení! Po rohovém kopu se míč odrazil pryč z velkého vápna, dostal se k němu Ghislain Konan, který pohotově centroval do vápna. Tam před brankářem míč skvěle tečoval ARBËR ZENELI, jenž otevírá skóre utkání. Asistence: Ghislain Konan.
    36. Arbër ZENELI - 0:1
     
    37
    Hosté po brance aktivní. Další nákop dopředu zastavují domácí obránci, kteří vybojují balón pro svůj tým.
     
    38
    Hostům stačilo opravdu málo k tomu, aby se dostali do vedení. To jim nyní hodně pomohlo, což je vidět na obrazu hry. Vidíme více otevřenou hru, protože domácí chtějí vyrovnat.
     
    40
    Ikoné se dostal po přihrávce Djala k míči ve vápně. Křídelník Lille se s míčem otočil čelem k brance a hledal ve vápně spoluhráče, ale našel pouze kopačku jednoho z připravených beků, kteří dostali míč do bezpečí.
     
    41
    Největším problémem domácích je zatím dostat se do zakončení. Hosté skvěle vykrývají prostor a nedovolí domácím projít do blízkosti své branky.
     
    42
    Teď útočnou aktivitu Lille zastavuje faul před velkým vápnem Reims. Do konce poločasu nezbývá mnoho minut, hosté nyní nasbírají cenné vteřiny.
     
    43
    Přecházíme zase k sérii přihrávek domácích fotbalistů, které ale nikam nevedou. Lille musí zajisté do druhého poločasu něco změnit, protože se domácímu družstvu zatím vůbec nedaří.
     
    44
    Možná poslední příležitost budou mít hráč Lille po faulu u rohového praporku. K míči se staví Yazici, který rozehraje.
     
    45
    Domácí se dostali snad do největší šance utkání. Po centru hlavičkoval Andre, ale mířil pouze do připraveného Rajkoviče, který pohotovým zákrokem zasáhl a zařídil tak, že po prvním poločase jeho tým povede.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Hosté vedou po příliš nezáživném poločasu 1:0. Vedení Reims zařídil v 36. minutě Zeneli, který dostal míč za záda MaIgnan po skvělé teči. Domácí Lille zatím nepředvádí dobrý výkon, svěřenci trenéra Galtiera mají problém s tvořením šancí. Největší možnost domácí měl v závěru po centru Andre, ale Rajkovič byl proti skórovaní.
     
    Střely po prvním poločase:
    Lille OSC – 5
    Stade de Reims – 5
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se ihned dostali dopředu, kde je zastavili hostující obránci. I tak Lille pokračuje s míčem na kopačkách.
     
    48
    Lille právě vstřelilo branku!
    Máme tu vyrovnání! Po chybné rozehrávce v domácí obraně se dostal k míči JONATHAN BAMBA, který šikovně dokázal střelou přehodit hostující gólmana a hned na začátku druhého poločasu vyrovnává na 1:1. Bez asistence.
    48. Jonathan BAMBA - 1:1
     
    49
    Hosté se snaží rychle zaregovat, s míčem na pravém křídle operuje konkrétně Mbuku, ale nedaří se mu zatím vypracovat si střeleckou pozici.
     
    50
    Lille se dostalo do šance. Z vápna zakončoval David, ale nasměroval míč pouze do brankáře. Hra se ale nyní rozjela, sledujeme o dost zajímavější část hry než prvním poločase.
     
    52
    Yazici se ve vápně dostal po přihrávce Davida ke střele z dobré pozice. Útočník Lille byl ale osobně bráněn, takže pro něho bylo těžké zakončit. Míč končí za brankou Reims.
     
    53
    Hosté se dostali ke standardní situaci, po které přišel dlouhý centr do vápna. Tam došlo k hlavičce, ale míč mířil vysoko do vzduchu, kde byl nejdřív připraven Maignan.
     
    54
    Obraz hry se značně změnil oproti prvnímu poločasu. Oba týmy jsou aktivnější, domácí využívají křídelních prostorů a hosté hrají o dost více na míči.
     
    56
    Lille pohrozilo centrem z levé strany. Yazici ale ve vápně při výskoku poslal k zemi jednoho z hostujících obránců, čehož si všiml rozhodčí, který hru pozastavuje.
     
    57
    Djalo dostal přihrávku na pravou stranu do běhu a měl hodně prostoru, ale ofenzivní obránce nedokázal míč zpracovat a daroval ho hráčům Reims.
     
    58
    Domácí kombinují na útočné polovině hřiště. Hra se na teď uklidnila, protože v posledních minutách bylo k vidění hodně běžeckých soubojů a náběhů.
     
    59
    Djalo si na pravém křídle vyměnil balón, ale nakonec se k němu už nedostal, protože tam zasáhl dobře jeden z hostů. Připravuje se první střídání.
     
    60
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Moreto Cassama, přichází Marshall Munetsi.
     
    60
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Luiz Araújo.
     
    61
    Pro oživení hry se rozhodli třicet minut před koncem oba trenéři. S míčem budou nyní hrát fotbalisté Reims, kteří už si přihrávají.
     
    62
    Mbuku se dostal do totožné situace jako v prvním poločase. Střílel zpoza vápna k pravé tyči, tentokrát dokázal míč nasměrovat mezi tři tyče, kde skvěle zasáhl Maignan, který míč vytěsnil na rohový kop!
    62. Povedený pokus Mbukeho vyráží Maignan na roh
     
    63
    Rozehrávka od rohového praporku nepřinesla nebezpečný moment. Exekutor mířil pouze do náruče připraveného gólmana.
     
    64
    Střídající Araújo se dostal s míčem na pravé křídlo, kde se sanžil individuálně prosadit. Čerstvému hráči se to nepodařilo, protože byl zdvojen a neměl šanci projít.
     
    65
    Reims vyprodukovalo další centr z pravé strany, Cafaro našel pouze jednoho z domácích obránců, který z první poslal míč za branku. Následuje rohový kop.
     
    67
    Zeneliho rohový kop nepřinesl větší šanci, dopředu mohli postupovat domácí, ale ani jim se nepodařilo dostat do zakončení.
     
    68
    Hosté se dostali do šance, z velkého vápna přišla střela, ale zamířila pouze do středu branky. Tam byl připraven Rajkovič.
     
    70
    Hra nyní opět trochu připomíná první část, kdy domácí hráli s míčem, ale nedostávali se do šancí. Hosté nyní pouze brání.
     
    71
    Lille se dostalo k centru, po kterém zakončoval Bamba ze záklonu. Jeho pokus byl hodně nepřesný, takže branku neohrozil.
     
    73
    Lille kombinuje na vlastní polovině. Větší šance zatím nepřicházejí, i když teď hráči Lille mají alespoň co se držení míče týče jasně navrch.
     
    74
    Hosté se dostali do rychlého protiútoku, následně přišel centr z pravé strany. Ve vlastním vápně zakročil Fonte, který odhlavičkoval na rohový kop.
     
    75
    Ten nepřinesl zakončení, protože domácí dostali po centru míč ihned z vápna, a dokonce budou pokračovat s balónem na kopačkách.
     
    76
    Bradarič se mohl dostat po rychlé přihrávce k centru na levém křídle, ale oři snaze centrovat uklouzl, takže přenechal míč obráncům Reims.
     
    77
    Ti situaci využili a ihned se vrhli dopředu. Na pravém křídle byl k zemi poslán jeden z hostů, a tak uvidíme standardní situaci z pravé strany.
     
    78
    Yazici po ubránění centru mířil do rychlého protiútoku, ale nezachytil rychlý balón, jenž se nakonec dokutálel pouze k obránců Reims.
     
    79
    Do konce zápasu zbývá zhruba deset minut. Domácí nyní drží balón a pomalu postupují vpřed.
     
    80
    Po střele Yaziciho se míč dostává za hostující branku. Nyní budeme svědky další rozehry od rohového praporu.
     
    80
    Rajkovič neměl mnoho práce, i když po rohovém kopu nezasáhl ideálně. Nakonec mu pomohli spoluhráči z obrany, kteří míč odvrátili.
     
    81
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yusuf Yazıcı, přichází Timothy Weah.
     
    81
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Arbër Zeneli, přichází Dereck Germano Kutesa.
     
    82
    Střídání na obou stranách. Lille bude pokračovat ve hře s míčem, do konce hry už nám nezbývá mnoho minut.
     
    83
    Bamba na levém křídle zkoušel projít individuálně, ale vůbec mu to nevyšlo. Jeho snaha skončila po skvělém zákroku obránce.
     
    84
    Aktivní Bamba zkusil štěstí, když střílel z velké dálky. Domácí fotbalista byl tentokrát hodně nepřesný, míč poslal na tribunu za hostující brankou, Rajkovič se pouze ohlédl za letícím míčem.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Tiago Djaló (Lille OSC), který potáhl jednoho z protihráčů za dres a poslal ho k zemi.
     
    86
    Reims se po standardní situaci dostalo rozehře od rohového praporku, ani jednu možnost Reims nevyužilo. Připravuje se další střídání, které by mohlo v závěr zápasu rozhodnout.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Benjamin André, přichází Xeka.
     
    87
    Bradarič hledal dlouho přihrávkou spoluhráče za obranou, ale necentroval vůbec ideálně. Pouze tedy odevzdal míč Reims, které se může pokusit o založení jedné z posledních akcí dnešního střetnutí.
     
    89
    Lille se dostává zpět k míči a rovněž už nemá mnoho času na skórování. Domácí rozehrávají od vlastního brankáře.
     
    90
    Bradarič poslal míč z autu do vápna, kde se domácí dostali k hlavičce, ale zasáhl Rajkovič. Míč se pouze vznesl do vzduchu nad hostujícího gólmana.
     
    90+1
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí přece jen jdou do vedení! Autorem vítězné branky je JONATHAN DAVID, který se dostal po střele Bradariče z velké dálky a zákroku brankáře Rajkoviče k dorážce a se štěstím se mu podařilo skórovat pod tělem zakročujícího Rajkoviče. Bez asistence.
    90+1. Jonathan DAVID - 2:1
     
    90+2
    Hra je přerušena. Rajkovič byl při zakončení atakován, takže je nyní na hřišti ošetřován.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Luiz Araújo (Lille OSC), který si ve vzdušném souboji pomoh loktem a zaslouženě je za nedovolený zákrok potrestán žlutou kartou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto! Tři body zůstávají doma. O vyrovnání se na začátku druhé části postaral Bamba, který využil velké chyb v rozehrávce. Hra byla po vyrovnání vyrovnaná a vše nasvědčovalo tomu, že se dnes budou body dělit. Nakonec ale o vítězství Lille rozhodnul v závěru souboje útočník Jonathan David, jenž využil odrazu po zákroku brankáře.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:11.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek dnešního dne! (18:55:48)

    Adam Mitáš

    Branky: 48. Bamba, 90+1. David – 36. Zeneli (Konan)

    Karty:   85. Djaló (LIL), 90+4. Araújo (LIL) – 31. Cassama (REI)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:11.
    Lille OSC: Maignan – Djaló, J. Fonte (C), Botman, D. Bradarić – Ikoné (60. Araújo), André (86. Xeka), Soumaré, Bamba – David, Yazıcı (81. Weah).
    Náhradníci: Chevalier – Bouleghcha, Lihadji, Araújo, Reinildo, Niasse, Pizzuto, Weah, Xeka.

    Stade de Reims: P. Rajković – Foket, Faes, Abdulhamíd (C), Konan – Cassama (60. Munetsi) – Mbuku, Cafaro, Chavalerin, Zeneli (81. Kutesa) – Dia.
    Náhradníci: Diouf – De Smet, Doumbia, Hornby, Kutesa, Maresic, Munetsi, Sierhuis, Touré.

    Rozhodčí: Millot B.
    bahis siteleri